20 відмінних рецептів шашлику з яловичої печінки

Багато хто не робить шашлик з яловичої печінки, бо навіть не підозрює, наскільки це смачно. Але ми радимо приготувати цю ароматну страву прямо сьогодні. Ділимося 20 простими рецептами!

Зміст

  • 1. Шашлик із яловичої печінки – класичний рецепт
  • 2. Шашлик з яловичої печінки в аджику
  • 3. Шашлик із яловичої печінки із салом
  • 4. М'який шашлик із яловичої печінки з цибулею
  • 5. Шашлик з яловичої печінки, маринованої зі сметаною та цибулею
  • 6. Шашлик з яловичої печінки з оцтовим маринадом
  • 7. Шашлик з яловичої печінки, маринованої в майонезі з часником
  • 8. Шашлик із яловичої печінки у пивному маринаді
  • 9. Шашлик із яловичої печінки у жировій сітці
  • 10. Пікантний шашлик із яловичої печінки у жировій сітці
  • 11. Шашлик із яловичої печінки з яблуками
  • 12. Шашлик з яловичої печінки в маринаді з гірчиці та меду
  • 13. Шашлик із яловичої печінки, маринованої у білому вині з імбиром
  • 14. Шашлик з яловичої печінки з ківі
  • 15. Шашлик із яловичої печінки, маринованої в кефірі
  • 16. Шашлик із яловичої печінки у цибульному маринаді
  • 17. Шашлик з яловичої печінки в маринаді з кетчупу та майонезу
  • 18. Шашлик із яловичої печінки у курдючному жирі
  • 19. Шашлик з яловичої печінки з беконом та гірчицею
  • 20. Шашлик з яловичої печінки з беконом та аджикою
  • 1. Шашлик із яловичої печінки – класичний рецепт

    Тобі знадобиться: 1 кг яловичої печінки, 3 ст. олії, 1 ч.л. хмелі-сунелі, 1 ч.л. меленого чорного перцю, 1 ст. солі.

    Приготування: Печінка підготуй, наріж і склади в миску. Присип її сіллю, спеціями, збризкати маслом і перемішай. Після цього накрий і постав маринуватися в холодне місце на 1,5 години. Одягни шматочки печінки на шампури і готуй шашлик на мангалі 5-7 хвилин, перевертаючи його кожну хвилину.

    2. Шашлик з яловичої печінки в аджику

    Тобі знадобиться: 2 кг яловичої печінки, 150 г аджики, 3 ст. олії, 1 ст.л. солі.

    Приготування: Наріж яловичу печінку невеликими шматочками і склади її в миску. Додай сіль, олію, аджику і добре перемішай. Накрий харчовою плівкою та прибери в холодильник на 1 годину. Нанижіть печінку на шампури і смажте шашлики на мангалі протягом 5-7 хвилин.

    3. Шашлик із яловичої печінки із салом

    Тобі знадобиться: 1,5 кг яловичої печінки, 300 г солоного сала, 1 ч.л. хмелі-сунелі, 1,5 ч.л. солі.

    Приготування: Наріж і склади в глибоку миску яловичу печінку з салом. Змішай їх із сіллю, хмелі-сунелі та прибери на 2 години в холодильник. Нанижіть на шампур шматочки печінки, чергуючи з салом. Жар шашлики 5-7 хвилин, перевертаючи щохвилини.

    4. М'який шашлик із яловичої печінки з цибулею

    Тобі знадобиться: 2 кг яловичої печінки, 1 кг цибулі, 80 мл рослинної олії, 3 лаврові листки, 1 ч.л. суміші перців горошком, 1 ч. л. цукру, 1 ст. солі, 2 л сильногазованої мінеральної води.

    Приготування: Наріж і залий печінку на 20 хвилин холодною мінералкою. Потім злий воду, злегка відіжми печінку, додай нарізану кільцями цибулю, спеції, цукор, сіль і масло. Перемішай, накрий харчовою плівкою та прибери в холодильник на 1,5-2 години. Нанижіть на шпажки або шампури яловичу печінку, чергуючи її з цибулею. Жар шашлики над розпеченим вугіллям на мангалі 5-7 хвилин.

    Зараз читають:15 кращих рецептів тарталеток з куркою та грибами

    5. Шашлик з яловичої печінки, маринованої зі сметаною та цибулею

    Тобі знадобиться: 1 кг яловичої печінки, 400 г цибулі, 100 г сметани, 0,5 ч.л. меленого коріандру, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 1 ч. л. солі.

    Приготування: Наріжте печінку невеликими шматочками і складіть її в миску. Додай сметану, спеції, подрібнену в блендері цибулю та сіль. Перемішайте, накрийте кришкою і поставте маринуватися в холодильник на 1 годину. Наниж яловичу печінку на шпажки і готуй шашлики до готовності.

    6. Шашлик з яловичої печінки з оцтовим маринадом

    Тобі знадобиться: 1,5 кг яловичої печінки, 3 зубчики часнику, 2 ст. олії, 2 ст.л. яблучного оцту, 1 ч. л. коричневого цукру, 15 г. солі.

    Печінка промий , обсуши і наріж невеликими шматочками. Додай цукор, сіль, оцет, олію та пропущений через прес часник. Перемішай, добре розминаючи руками кожен шматочок. Накрий харчовою плівкою та залиш при кімнатній температурі на 10-15 хвилин. Нанижіть все на шампури і готуй шашлики з яловичої печінки на мангалі до готовності.

    7. Шашлик з яловичої печінки, маринованої в майонезі з часником

    Тобі знадобиться: 2 кг яловичої печінки, 800 г цибулі, 3 ст. майонезу, 3 зубчики часнику, 0,5 ч.л. меленого коріандру, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 4 лаврові листи, 1 ст.л. солі.

    Печінка наріж, змішай зі спеціями і сіллю, і залиш її при кімнатній температурі на 15 хвилин. Додай майонез, пропущений через прес часник і нарізану товстими кільцями цибулю. Акуратно перемішай, накрий кришкою та прибери в холодильник на 2 години. Нанизай печінку і цибулю на шампури, і смаж шашлик над розпеченим вугіллям до готовності.

    8. Шашлик із яловичої печінки у пивному маринаді

    Тобі знадобиться: 2 кг яловичої печінки, 450 мл світлого пива, 3 лаврові листки, 5 горошин запашного перцю, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 2 ст. олії, 2 ч.л. солі.

    Приготування: Наріж і склади печінку в миску. Додай сіль, спеції, олію та пиво. Перемішай, розминаючи руками кожен шматочок. Накрий все кришкою і постав на 30-40 хвилин маринуватися в холодильник. Одягни шматочки печінки на шампури і смаж шашлик 5-7 хвилин, перевертаючи кожну хвилину.

    9. Шашлик із яловичої печінки у жировій сітці

    Тобі знадобиться: 2 кг яловичої печінки, 500 г жирової сітки, 3 ст. лимонного соку, 1 ч. л. хмелі-сунелі, 0,5 ч.л. меленого коріандру, 1 ст.л. солі.

    Приготування: Наріж і помістіть яловичу в миску. Додай лимонний сік, спеції, сіль і добре перемішай. Накрий і прибери все в холодильник на 1:00. Нанижіть печінку на шампури, загорни шашлик в жирову сітку і смаж на мангалі 7-10 хвилин.

    10. Пікантний шашлик із яловичої печінки у жировій сітці

    Тобі знадобиться: 2 кг яловичої печінки, 500 г жирової сітки, 4 зубчики часнику, 1 ч.л. сухий аджики, 0,5 ч. л. пластівців червоного перцю, 1 ст.л. солі.

    Зараз читають:20 супів із селери, які зможе приготувати кожен

    Приготування: Печінка підготуй, наріж і склади в миску. Додай сіль, аджику, червоний перець, подрібнений часник та перемішай. Накрий заготовку харчовою плівкою та постав у прохолодне місце на 2 години. Одягни шматочки печінки на шампури, загорни в жирову сітку і обсмаж на мангалі до готовності.

    11. Шашлик із яловичої печінки з яблуками

    Тобі знадобиться: 1 кг яловичої печінки, 5-6 яблук, 2 ст. оливкової олії, сік половини лимона, 1 ч. л. хмелі-сунелі, 2 лаврові листи, 20 г солі.

    Яблука підготуй , очисти від насіння, наріж і збризкайте лимонним соком. Наріж яловичу печінку невеликими шматочками. Склади заготовки в глибоку миску, додай спеції, сіль, олію і добре перемішай. Накрий та прибери маринуватися в холодильник на 1 годину. Нанижіть на підготовлені шпажки печінку, чергуючи її з яблуками. Готуй шашлик на мангалі 5-7 хвилин, перевертаючи його щохвилини.

    12. Шашлик з яловичої печінки в маринаді з гірчиці та меду

    Тобі знадобиться: 1 кг яловичої печінки, 2 ст. гострої гірчиці, 2 ст. меду, 0,5 ч. л. меленого коріандру, 0,5 чл. меленого чорного перцю, 2 ч. л. солі.

    Печінка підготуй , наріж невеликими шматочками і склади в миску. Змішай мед, гірчицю, спеції та сіль. Додай маринад у миску з печінкою, перемішай, накрий та прибери в холодильник на 1,5 години. Нанижіть все на дерев'яні шпажки і обсмажте шашлик на мангалі до готовності.

    13. Шашлик із яловичої печінки, маринованої у білому вині з імбиром

    Тобі знадобиться: 2 кг яловичої печінки, 400 мл білого вина, 50 г кореня імбиру, 50 мл оливкової олії, 4 горошини запашного перцю, 2 лаврові листки, 1 ст.л. солі, 3 л сильногазованої мінералки.

    Приготування: Печінка наріж, склади в миску і зали холодною мінералкою на 15 хвилин. Після чого злий воду, а печінка – злегка відіжми. Додай вино, спеції, олію, подрібнений імбир та сіль. Перемішайте, накрийте харчовою плівкою і поставте маринуватися в холодильник на 1 годину. Нанижіть яловичу печінку на шампури і смаж шашлик над розпеченим вугіллям 5-7 хвилин.

    14. Шашлик з яловичої печінки з ківі

    Тобі знадобиться: 2 кг яловичої печінки, 800 г цибулі, 2 ківі, 3 ст. олії, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 0,5 ч. л. меленого коріандру, 1 ст.л. солі, 3 л молока.

    Приготування: Наріж і залий печінку молоком на 15 хвилин, після чого відкинь її на друшляк і залиш стікати. Переклади в миску, додай олію, спеції, сіль і дрібно нарізаний ківі. Цибулю очисти, наріж товстими кільцями і додай його в миску з яловичою печінкою. Все перемішати і залишити на 15 хвилин при кімнатній температурі. Наниж шматочки печінки на шампури і обсмаж їх над розпеченим вугіллям до готовності.

    15. Шашлик із яловичої печінки, маринованої в кефірі

    Тобі знадобиться: 1 кг яловичої печінки, 400 г цибулі, 500 мл кефіру, 30 мл олії, 0,5 ч.л. хмелі-сунелі, 1 ч.л. солі.

    Печінка підготуй , наріж невеликими шматочками і склади в миску. Цибулю очисти, наріж товстими кільцями і додай її до печінки. Влий кефір і масло, всип хмелі-сунелі, посоліть і перемішай. Забери заготовку маринуватися в холодильник на 1 годину. Нанижіть печінку з цибулею на шампури і жар шашлики на мангалі 5-7 хвилин, часто перевертаючи.

    Зараз читають:20 відмінних рецептів курячих сердець на мангалі

    16. Шашлик із яловичої печінки у цибульному маринаді

    Тобі знадобиться: 2 кг яловичої печінки, 800 г цибулі, 3 ст. яблучного оцту, 3 ст. олії, 25 г солі.

    Приготування: Очисти та подрібни цибулю в блендері до кашоподібного стану, додай олію, оцет та сіль. Наріж яловичу печінку, склади її в миску, змішай з маринадом цибулі, накрий кришкою і постав у холодильник на 30 хвилин. Одягни шматочки печінки на шампури і обсмажуйте всі 5-7 хвилин.

    17. Шашлик з яловичої печінки в маринаді з кетчупу та майонезу

    Тобі знадобиться: 1,5 кг яловичої печінки, 100 г гострого кетчупу, 100 г майонезу, 1 ч.л. меленого коріандру, 2 ч.л. солі.

    Печінка підготуй , наріж невеликими шматочками і помісти в миску. Змішай кетчуп, майонез, коріандр та сіль. Виклади заготовку в миску з печінкою, перемішай і забери в холодильник на 1,5 години. Наниж яловичу печінку на шампури і готуй шашлик на мангалі протягом 5-7 хвилин.

    18. Шашлик із яловичої печінки у курдючному жирі

    Тобі знадобиться: 1 кг яловичої печінки, 350 г курдючного жиру, 3 ст. олії, 2 л молока, 0,5 ч.л. меленого коріандру, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 1,5 ч.л. солі.

    Приготування: Наріж яловичу печінку невеликими шматочками, склади її в миску та залий молоком. Після чого відкинь печінку на друшляк, злегка відіжми кожен шматочок і додай спеції, сіль та масло. Все перемішай, накрий кришкою та прибери в холодильник на 1 годину. Потім кожен шматочок печінки загорни в курдючний жир, нарізаний тонкими слайсами, одягни заготовки на шампури і обсмажуйте на мангалі 7-10 хвилин.

    19. Шашлик з яловичої печінки з беконом та гірчицею

    Тобі знадобиться: 2 кг яловичої печінки, 2 зубчики часнику, 3 ст. гострої гірчиці, 3 ст. олії, 300 г бекону слайсами, 0,5 ч.л. меленого коріандру, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 1 ст. солі.

    Приготування: Наріж і склади яловичу печінку в миску, додай подрібнений часник, гірчицю, олію, спеції та сіль. Перемішай, ретельно розминаючи кожен шматочок руками. Накрийте всі харчовою плівкою і поставте в холодильник на 1 годину. Загорни кожен шматочок у бекон, а потім акуратно нанижіть їх на шпажки. Жар шашлик на мангалі 7-10 хвилин, перевертаючи щохвилини.

    20. Шашлик з яловичої печінки з беконом та аджикою

    Тобі знадобиться: 1 кг яловичої печінки, 3 ст. гострої аджики, 2 ст.л. олії, сік одного лайма, 250 г бекону слайсами, 3 лаврових листи, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 1,5 ч.л. солі.

    Приготування: Печінка підготуй, наріж і склади в миску. Додай спеції, сіль, аджику, олію та сік лайма. Перемішайте, накрийте і приберіть в прохолодне місце на 1 годину. Загорни кожен шматочок яловичої печінки в бекон і наниж їх на підготовлені шпажки або шампури. Жар шашлик на мангалі протягом 5-7 хвилин.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *