Завдяки буряковій бадиллі суп набуває приємної тонкої кислинки та нових смакових ноток. Сезон цього прекрасного інгредієнта не такий довгий, тому ми рекомендуємо використовувати всі його переваги сповна. Лови добірку з 12 відмінних рецептів!
Зміст
1. Суп з бурякового бадилля з яйцем
Простий рецепт на воді чи бульйоні – як більше подобається.
Тобі знадобиться: 1 л води або бульйону, 250 г бурякового бадилля, 1 морква, 3 картоплини, 1/2 цибулини, 2 яйця, спеції.
Натрі моркву, подрібни цибулю і обсмаж їх до м'якості. Залий водою, доведи до кипіння, додай нарізану картоплю і вари до готовності. Потім додай подрібнене бурякове бадилля, зніми суп з вогню, приправ і дай настоятися. Подавай із половинками варених яєць.
2. Суп з бурякового бадилля з корінням
Дуже пікантний смак та аромат при мінімумі інгредієнтів.
Тобі знадобиться: 400 г бурякового бадилля, 1 корінь петрушки, 1 корінь селери, 1 корінь імбиру, 1 цибулина, 2-3 моркви, 3 картоплини, 2 лаврові листки, 0,5 ч.л. кмину, 2 л води, 1/2 пучка петрушки.
Приготування: Наріж моркву та картоплю кубиком. Цибуля і коріння розріж на кілька великих частин. Закип'яти воду, додай овочі, коріння та кмин. Вари суп 20 хвилин на слабкому вогні і видали цибулю з корінням. Додай нарізане бурякове бадилля, петрушку і лавровий лист, приправ суп і провари його ще 2 хвилини.
3. Суп з кабачками та буряковим бадиллям
Цукіні і патіссон так само підійдуть – це не має значення.
Зараз читають:15 рецептів дріжджових коржиків, які варто приготувати
Тобі знадобиться: 1 буряк, 1 пучок бурякового бадилля, 1 цибулина, 3 картоплини, 1 кабачок, 1 помідор, спеції.
Приготування: Обсмаж нарізану цибулю 2-3 хвилини, додай терту моркву і ще через пару хвилин – тертий буряк. Злегка протушкуй все разом, залий водою або бульйоном і доведи до кипіння. Додай нарізану картоплю та вари 5 хвилин. Після чого додай рубану бурякову бадилля, кабачок і помідор, приправ і ще трохи провари суп до готовності овочів.
4. Холодний суп з бурякового бадилля та щавлю
Радимо подавати суп зі свіжою зеленню, сметаною та вареними яйцями.
Тобі знадобиться: 250 г бурякового бадилля, 70 г щавлю, 50 г зеленої цибулі, 120 г огірків, 60 г редиски, спеції, 700 мл води, 5 г гірчиці.
Приготування: Подрібни бурякову бадилля, залий її водою і проварити 10 хвилин. Додай нарізаний щавель та провари ще 10 хвилин. Процідіть відвар і перетріть зелень з гірчицею і спеціями. Наріж редис, огірки та зелена цибуля. Додай перетерту масу і залий все холодним відваром.
5. Зелений борщ із бурякового бадилля зі щавлем
Найкращий доказ того, що навіть такі своєрідні інгредієнти можна обіграти по-різному.
Тобі знадобиться: 200 г бурякового бадилля, 200 г щавлю, 1 цибулина, 80 г зеленої цибулі, 4 яйця, 20 г кропу, 1,5 л води, спеції.
Приготування: Закип'ятіть воду, додай нарізане бурякове бадилля і знову доведи до кипіння. За цей час обсмаж подрібнену цибулю до золотистості. Відправ його до бадилля і вари 10 хвилин.
Додай нарізану щавель та зелену цибулю, і вари ще 10 хвилин. Додай подрібнений кріп та спеції, дай борщу 5 хвилин настоятися і подавай його з половинками варених яєць.
6. Щи з капустою та буряковим бадиллям
Рекомендуємо взяти молоду капусту, бо вона ніжніша і швидше вариться.
Тобі знадобиться: 250 г курки, 1 л води, 200 г бурякового бадилля, 120 г капусти, 1 картоплина, по 40 г помідора, моркви, цибулі та болгарського перцю, спеції.
Приготування: Наріж картоплю кубиком, довільно наріж курку, залий їх водою і доведи до кипіння. Дрібно наріж кубиком інші овочі. Обсмажити цибулю, моркву та болгарський перець 5 хвилин, додати помідор і перемішати.
Зараз читають:20 простих рецептів страв в афганському казані
Коли курка та картопля зваряться, відправь у суп засмажку та вари ще 4-5 хвилин. Додай подрібнене бурякове бадилля і спеції, і дай супу трохи настоятися під кришкою.
7. Суп з бурякового бадилля з томатною пастою
Виходить щось на кшталт сезонної альтернативи борщу.
Тобі знадобиться: 2 картоплини, 1 морква, 1 буряк, 100 г бурякового бадилля, 1 цибулина, 1 ст.л. томатної пасти, 1 зубчик часнику, 1 ст. лимонного соку, 1 ч. л. цукру, спеції.
Залий нарізану картоплю водою або бульйоном, доведи до кипіння і відвари до готовності. Наріж соломкою цибулю, моркву та буряк. Обсмаж їх разом 7-10 хвилин, додай томатну пасту, перемішай і виклади овочі до картоплі. Вари суп ще 10 хвилин і додай рубану бурякову бадилля, лимонний сік, цукор, тиск часник і спеції за смаком. Ще через 5 хвилин – зніми суп із вогню та подавай.
8. Ботвинник з бурякового бадилля з яловичиною
Ще одна альтернатива звичному борщу для любителів різноманітності.
Тобі знадобиться: 400 г яловичини, 350 г бурякового бадилля, 150 г цибулі, 150 г моркви, 200 г картоплі, 2,5 л води, спеції, 5 зубчиків часнику.
Залий яловичину водою, відвари її до готовності близько 1 години на слабкому вогні і потім проціди бульйон, а м'ясо – наріж соломкою. Подрібни цибулю, натрій моркву і обсмаж їх до м'якості. Відправ у киплячий бульйон картоплю, через 5 хвилин – засмажку, і ще через 5 хвилин – нарізану бурякову бадилля, давлений часник і спеції. Проварити ботвинник ще 5 хвилин і зніми з вогню.
9. Суп з сочевицею та буряковим бадиллям
Ситний та простий веганський суп, який підходить навіть у піст.
Тобі знадобиться: 1 л води або овочевого бульйону, 200 г зеленої сочевиці, 800 г бурякового бадилля, 5 зубчиків часнику, лимон, спеції.
Приготування: Промий сочевицю, замочіть її на 20 хвилин, знову промий і залий водою або бульйоном. Доведи до кипіння і проварити 20 хвилин. Додай подрібнене бурякове бадилля і провари ще 10 хвилин. Додай часник, спеції та лимонний сік до смаку, і дай супу трохи настоятися під кришкою.
Зараз читають:Чорниця на зиму: 20 відмінних рецептів заготівель
10. Холодник з буряковим бадиллям на кефірі
Ідеальний літній суп, коли не хочеться нічого важкого та гарячого.
Тобі знадобиться: 150 г буряка, 1 пучок бурякового бадилля, 5 яєць, 2 пучка кропу, 1/2 лимона, 1 пучок зеленої цибулі, 5 огірків, 10 редис, 1,5 л води, 1,5 л кефіру, спеції.
Приготування: Натрій буряк, наріж бурякову бадилля, залий їх водою, доведи до кипіння і проварити 2 хвилини. Додай лимонний сік і дай охолодити відвару. Відвари і наріж яйця кубиком. Натріть або тонко наріж огірки та редис, подрібни зелену цибулю та кріп. Додай кефір та спеції, залий відваром і дай холоднику настоятися у холодильнику.
11. Суп з куркою та буряковим бадиллям
Вибирай для цього рецепту молоду картоплю та свіжі овочі.
Тобі знадобиться: 350 г курки, 4 молоді картоплини, 1 жменю стручкової квасолі, 1 жменю зеленого горошку, 1 морква, 1 цибулина, 1 пучок бурякового бадилля, спеції, 1,2 л води.
Приготування: Наріж курку, залий її водою і доведи до кипіння. Додай крупно нарізану картоплю і провари 5-7 хвилин. Додай нарізану кубиками моркву, цибулю та квасолю. Вари ще 5-7 хвилин. Додай зелений горошок, рубану бурякову бадилля та спеції, провари 2 хвилини і зніми суп з вогню.
12. Гречаний суп з буряковим бадиллям
Виходить зовсім не таким, як класичний гречаний суп – але тим він і добрий!
Тобі знадобиться: 400 г курки, 1 пучок бурякового бадилля, 1 пучок зеленої цибулі, 1-2 картоплини, 1 цибулина, 2 моркви, 1 пучок петрушки, 1 пучок кропу, 1 кабачок, 1 склянка гречки, спеції.
Приготування: Курку залий водою і відваріть до готовності. Процідити бульйон і наріж м'ясо. Додай нарізану картоплю та промиту гречку, і вари майже до готовності. Подрібни і обсмажте цибулю з морквою, додай їх у суп разом з нарізаним кабачком і вари ще 5 хвилин. Додай нарізане бурякове бадилля, всю зелень і спеції, і провари суп ще 2-3 хвилини.
Джерело: dietcenter.com.ua