12 супів з бурякового бадилля, які варто приготувати

Завдяки буряковій бадиллі суп набуває приємної тонкої кислинки та нових смакових ноток. Сезон цього прекрасного інгредієнта не такий довгий, тому ми рекомендуємо використовувати всі його переваги сповна. Лови добірку з 12 відмінних рецептів!

Зміст

  • 1. Суп з бурякового бадилля з яйцем
  • 2. Суп з бурякового бадилля з корінням
  • 3. Суп з кабачками та буряковим бадиллям
  • 4. Холодний суп з бурякового бадилля та щавлю
  • 5. Зелений борщ із бурякового бадилля зі щавлем
  • 6. Щи з капустою та буряковим бадиллям
  • 7. Суп з бурякового бадилля з томатною пастою
  • 8. Ботвинник з бурякового бадилля з яловичиною
  • 9. Суп з сочевицею та буряковим бадиллям
  • 10. Холодник з буряковим бадиллям на кефірі
  • 11. Суп з куркою та буряковим бадиллям
  • 12. Гречаний суп з буряковим бадиллям
  • 1. Суп з бурякового бадилля з яйцем

    Простий рецепт на воді чи бульйоні – як більше подобається.

    Тобі знадобиться: 1 л води або бульйону, 250 г бурякового бадилля, 1 морква, 3 картоплини, 1/2 цибулини, 2 яйця, спеції.

    Натрі моркву, подрібни цибулю і обсмаж їх до м'якості. Залий водою, доведи до кипіння, додай нарізану картоплю і вари до готовності. Потім додай подрібнене бурякове бадилля, зніми суп з вогню, приправ і дай настоятися. Подавай із половинками варених яєць.

    2. Суп з бурякового бадилля з корінням

    Дуже пікантний смак та аромат при мінімумі інгредієнтів.

    Тобі знадобиться: 400 г бурякового бадилля, 1 корінь петрушки, 1 корінь селери, 1 корінь імбиру, 1 цибулина, 2-3 моркви, 3 картоплини, 2 лаврові листки, 0,5 ч.л. кмину, 2 л води, 1/2 пучка петрушки.

    Приготування: Наріж моркву та картоплю кубиком. Цибуля і коріння розріж на кілька великих частин. Закип'яти воду, додай овочі, коріння та кмин. Вари суп 20 хвилин на слабкому вогні і видали цибулю з корінням. Додай нарізане бурякове бадилля, петрушку і лавровий лист, приправ суп і провари його ще 2 хвилини.

    3. Суп з кабачками та буряковим бадиллям

    Цукіні і патіссон так само підійдуть – це не має значення.

    Зараз читають:15 рецептів дріжджових коржиків, які варто приготувати

    Тобі знадобиться: 1 буряк, 1 пучок бурякового бадилля, 1 цибулина, 3 картоплини, 1 кабачок, 1 помідор, спеції.

    Приготування: Обсмаж нарізану цибулю 2-3 хвилини, додай терту моркву і ще через пару хвилин – тертий буряк. Злегка протушкуй все разом, залий водою або бульйоном і доведи до кипіння. Додай нарізану картоплю та вари 5 хвилин. Після чого додай рубану бурякову бадилля, кабачок і помідор, приправ і ще трохи провари суп до готовності овочів.

    4. Холодний суп з бурякового бадилля та щавлю

    Радимо подавати суп зі свіжою зеленню, сметаною та вареними яйцями.

    Тобі знадобиться: 250 г бурякового бадилля, 70 г щавлю, 50 г зеленої цибулі, 120 г огірків, 60 г редиски, спеції, 700 мл води, 5 г гірчиці.

    Приготування: Подрібни бурякову бадилля, залий її водою і проварити 10 хвилин. Додай нарізаний щавель та провари ще 10 хвилин. Процідіть відвар і перетріть зелень з гірчицею і спеціями. Наріж редис, огірки та зелена цибуля. Додай перетерту масу і залий все холодним відваром.

    5. Зелений борщ із бурякового бадилля зі щавлем

    Найкращий доказ того, що навіть такі своєрідні інгредієнти можна обіграти по-різному.

    Тобі знадобиться: 200 г бурякового бадилля, 200 г щавлю, 1 цибулина, 80 г зеленої цибулі, 4 яйця, 20 г кропу, 1,5 л води, спеції.

    Приготування: Закип'ятіть воду, додай нарізане бурякове бадилля і знову доведи до кипіння. За цей час обсмаж подрібнену цибулю до золотистості. Відправ його до бадилля і вари 10 хвилин.

    Додай нарізану щавель та зелену цибулю, і вари ще 10 хвилин. Додай подрібнений кріп та спеції, дай борщу 5 хвилин настоятися і подавай його з половинками варених яєць.

    6. Щи з капустою та буряковим бадиллям

    Рекомендуємо взяти молоду капусту, бо вона ніжніша і швидше вариться.

    Тобі знадобиться: 250 г курки, 1 л води, 200 г бурякового бадилля, 120 г капусти, 1 картоплина, по 40 г помідора, моркви, цибулі та болгарського перцю, спеції.

    Приготування: Наріж картоплю кубиком, довільно наріж курку, залий їх водою і доведи до кипіння. Дрібно наріж кубиком інші овочі. Обсмажити цибулю, моркву та болгарський перець 5 хвилин, додати помідор і перемішати.

    Зараз читають:20 простих рецептів страв в афганському казані

    Коли курка та картопля зваряться, відправь у суп засмажку та вари ще 4-5 хвилин. Додай подрібнене бурякове бадилля і спеції, і дай супу трохи настоятися під кришкою.

    7. Суп з бурякового бадилля з томатною пастою

    Виходить щось на кшталт сезонної альтернативи борщу.

    Тобі знадобиться: 2 картоплини, 1 морква, 1 буряк, 100 г бурякового бадилля, 1 цибулина, 1 ст.л. томатної пасти, 1 зубчик часнику, 1 ст. лимонного соку, 1 ч. л. цукру, спеції.

    Залий нарізану картоплю водою або бульйоном, доведи до кипіння і відвари до готовності. Наріж соломкою цибулю, моркву та буряк. Обсмаж їх разом 7-10 хвилин, додай томатну пасту, перемішай і виклади овочі до картоплі. Вари суп ще 10 хвилин і додай рубану бурякову бадилля, лимонний сік, цукор, тиск часник і спеції за смаком. Ще через 5 хвилин – зніми суп із вогню та подавай.

    8. Ботвинник з бурякового бадилля з яловичиною

    Ще одна альтернатива звичному борщу для любителів різноманітності.

    Тобі знадобиться: 400 г яловичини, 350 г бурякового бадилля, 150 г цибулі, 150 г моркви, 200 г картоплі, 2,5 л води, спеції, 5 зубчиків часнику.

    Залий яловичину водою, відвари її до готовності близько 1 години на слабкому вогні і потім проціди бульйон, а м'ясо наріж соломкою. Подрібни цибулю, натрій моркву і обсмаж їх до м'якості. Відправ у киплячий бульйон картоплю, через 5 хвилин – засмажку, і ще через 5 хвилин – нарізану бурякову бадилля, давлений часник і спеції. Проварити ботвинник ще 5 хвилин і зніми з вогню.

    9. Суп з сочевицею та буряковим бадиллям

    Ситний та простий веганський суп, який підходить навіть у піст.

    Тобі знадобиться: 1 л води або овочевого бульйону, 200 г зеленої сочевиці, 800 г бурякового бадилля, 5 зубчиків часнику, лимон, спеції.

    Приготування: Промий сочевицю, замочіть її на 20 хвилин, знову промий і залий водою або бульйоном. Доведи до кипіння і проварити 20 хвилин. Додай подрібнене бурякове бадилля і провари ще 10 хвилин. Додай часник, спеції та лимонний сік до смаку, і дай супу трохи настоятися під кришкою.

    Зараз читають:Чорниця на зиму: 20 відмінних рецептів заготівель

    10. Холодник з буряковим бадиллям на кефірі

    Ідеальний літній суп, коли не хочеться нічого важкого та гарячого.

    Тобі знадобиться: 150 г буряка, 1 пучок бурякового бадилля, 5 яєць, 2 пучка кропу, 1/2 лимона, 1 пучок зеленої цибулі, 5 огірків, 10 редис, 1,5 л води, 1,5 л кефіру, спеції.

    Приготування: Натрій буряк, наріж бурякову бадилля, залий їх водою, доведи до кипіння і проварити 2 хвилини. Додай лимонний сік і дай охолодити відвару. Відвари і наріж яйця кубиком. Натріть або тонко наріж огірки та редис, подрібни зелену цибулю та кріп. Додай кефір та спеції, залий відваром і дай холоднику настоятися у холодильнику.

    11. Суп з куркою та буряковим бадиллям

    Вибирай для цього рецепту молоду картоплю та свіжі овочі.

    Тобі знадобиться: 350 г курки, 4 молоді картоплини, 1 жменю стручкової квасолі, 1 жменю зеленого горошку, 1 морква, 1 цибулина, 1 пучок бурякового бадилля, спеції, 1,2 л води.

    Приготування: Наріж курку, залий її водою і доведи до кипіння. Додай крупно нарізану картоплю і провари 5-7 хвилин. Додай нарізану кубиками моркву, цибулю та квасолю. Вари ще 5-7 хвилин. Додай зелений горошок, рубану бурякову бадилля та спеції, провари 2 хвилини і зніми суп з вогню.

    12. Гречаний суп з буряковим бадиллям

    Виходить зовсім не таким, як класичний гречаний суп – але тим він і добрий!

    Тобі знадобиться: 400 г курки, 1 пучок бурякового бадилля, 1 пучок зеленої цибулі, 1-2 картоплини, 1 цибулина, 2 моркви, 1 пучок петрушки, 1 пучок кропу, 1 кабачок, 1 склянка гречки, спеції.

    Приготування: Курку залий водою і відваріть до готовності. Процідити бульйон і наріж м'ясо. Додай нарізану картоплю та промиту гречку, і вари майже до готовності. Подрібни і обсмажте цибулю з морквою, додай їх у суп разом з нарізаним кабачком і вари ще 5 хвилин. Додай нарізане бурякове бадилля, всю зелень і спеції, і провари суп ще 2-3 хвилини.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *