10 корейських супів, смачніші за які ви ще не їли

Корейські супи виходять досить своєрідними, але якщо їх любиш – то відірватися просто неможливо. Підготували добірку із 10 перевірених рецептів, бери собі на замітку!

Зміст

  • 1. Корейський суп з яловичиною та яєчною локшиною
  • 2. Кімчі Тіге
  • 3. Холодний суп куксі
  • 4. Хеджангук
  • 5. Юккеджан
  • 6. Корейський суп з локшиною та морепродуктами
  • 7. Корейський суп зі свининою, локшиною та яйцями
  • 8. Корейський курячий суп
  • 9. Корейський суп із водоростей
  • 10. Корейський суп рамен
  • 1. Корейський суп з яловичиною та яєчною локшиною

    Вибирай нежирну м'якуш яловичини – це те, що потрібно.

    Тобі знадобиться: 300 г яловичини, 2 морква, 1 дайкон, 1/2 пучка зеленої цибулі, 2 зубчики часнику, 2 яйця, 1 перець чилі, 3 ст. соєвого соусу, 1,5 л води, спеції.

    Приготування: Наріж яловичину тонкими смужками і замарин її в ложці соєвого соусу на 10 хвилин. Подрібніть часник, зелений лук і чилі. Дайкон і морква наріж тонко навскіс – начебто ромбиками. Збий яйця, насмаж 3-4 тонких яєчних млинця, дай їм охолонути і наріж тонкою локшиною.

    Обсмажити яловичину на сильному вогні до легкої рум'яності. Додай часник і перець, і через півхвилини влий окріп. Доведи до кипіння і вари суп 20 хвилин на слабкому вогні. Додай овочі та вари ще 5 хвилин.

    Додай соєвий соус та спеції, зніми суп з вогню і дай йому 10 хвилин настоятися під кришкою. Розлий по тарілках, посип зеленою цибулею і додай локшину з яєчних млинців.

    2. Кімчі Тіге

    Гострий класичний суп зі свининою, тофу та капустою кімчі.

    Тобі знадобиться: 250 г свинячої грудинки, 1 цибулина, 450 г капусти кімчі, 50 мл розсолу від кімчі, 2 ч.л. коричневого цукру, 0,5 ч. л. меленого червоного перцю, 1 ч. л. перцевої пасти, 1,5 ч. л. кунжутної олії, 300 г тофу, 550 мл води.

    Тонко наріж свинину, нашаткуй цибулю півкільцями, наріж кимчі квадратиками, а тофу – кубиком. Виклади в каструлю кімчі і залий розсолом, зверху додай цибулю, на неї свинину, а потім цукор, гострий перець і перцеву пасту.

    Полей кунжутною олією і залий все водою, не перемішуючи. Накрий кришкою, вари 10 хвилин на середньому вогні і лише після цього перемішай суп. Додай тофу, накрий кришкою та вари ще 15 хвилин.

    3. Холодний суп куксі

    Від частини цей суп нагадує звичну нам окрошку та подібні страви.

    Зараз читають:Мариновані маслюки на зиму: 15 відмінних рецептів

    Тобі знадобиться: 300 г яловичини, 2 яйця, 100 г редиски, 300 г огірків, 2 зубчики часнику, 200 г пекінської капусти, 50 г кінзи, 30 г локшини, 100 мл рослинної олії, 1 л води, цукор, рисовий оцет та соєвий соус.

    Приготування: Яловичина наріж тонкою соломкою і обсмаж на сильному вогні в невеликій кількості олії. Додай нашатковану капусту, приправ, зменш вогонь і туші 10 хвилин. Дай заготівлі охолонути. Окремо відвари локшину, промийте її холодною водою і полей олією.

    Натрій огірки і редиску, дрібно порубай часник з кінзою і додай ще трохи олії, сіль, спеції та соєвий соус за смаком. Збий яйця з 2 ложками води, насмаж тонкі млинці, зверни їх у рулети і наріж тонкою локшиною.

    Змішай холодну воду з 4 ложками соєвого соусу, ложкою цукру та солі, та двома ложками оцту. Розклади по тарілках яловичину з капустою, локшину, яєчні млинці, овочі та залий все це крижаною заливкою.

    4. Хеджангук

    У традиційній корейській кухні його ще називають “супом від похмілля”.

    Тобі знадобиться: 3 склянки овочевого бульйону, 200 г яловичини, 0,5 ст. кунжутної олії, 2 зубчики часнику, 1 ст.л. соєвого соусу, 1 склянка паростків квасолі, 200 г пекінської капусти, 2 ч.л. меленого червоного перцю, 2 ч. л. кунжуту, 100 г зеленої цибулі.

    Наріж яловичину соломкою, подрібни часник і обсмаж їх 2-3 хвилини на сильному вогні в кунжутному маслі. Подрібни кімчі і відправ туди ж.

    Додай соєвий соус і овочевий бульйон і доведи все до кипіння. Додай нашатковану капусту, паростки та спеції, і вари суп 15 хвилин на слабкому вогні. Додай рубану зелену цибулю, провари ще 1 хвилину, розлий суп по тарілках і посип кунжутом.

    5. Юккеджан

    Гострий яловичий суп, для якого потрібна консервована або замочена суха папороть.

    Тобі знадобиться: 600 г яловичини, 50 г папороті госарі, 1 цибулина, 2-3 пучки зеленої цибулі, 250 г паростків бобів мунг, 2 яйця, 250 г дайкону, 4 гриби шиїтаке, 1 ч.л. соєвої пасти денджанг, 2 ст. соєвого соусу, 3 зубчики часнику, 2 ст.л. кунжутної олії, 2 ст.л. перцевої пасти, спеції.

    Приготування: Залий папороть госарі 4 склянками води та вари на середньому вогні півгодини під кришкою. Дай йому охолонути у воді, а потім промий і наріж.

    Відправте в каструлю яловичину, цибулю і дайкон, залий водою і вари 1-1,5 години на слабкому вогні. Проціди бульйон, а м'ясо тонко наріж смужками. Зелена цибуля наріж довгим пір'ям і тонко наріж шиїтаке.

    Зараз читають:20 відмінних рецептів вина з чорниці

    Обсмаж часник на кунжутному маслі півхвилини, додай перцеву пасту і перемішай. Додай м'ясо, гриби, папороть та ложку соєвого соусу. Ретельно все перемішай і трохи прогрій. Відправ все це в киплячий бульйон.

    Додай ще ложку соєвого соусу та соєву пасту. Вари суп на середньому вогні під кришкою 20 хв. Приправ суп за смаком і влий збиті яйця, постійно помішуючи. Зняти суп з вогню і в кінці додати зелену цибулю і паростки мунг.

    6. Корейський суп з локшиною та морепродуктами

    За бажання можеш додати крабів чи інші морепродукти.

    Тобі знадобиться: 50 г кабачків, 50 г грибів шиїтаке, 120 г пекінської капусти, 35 г цибулі, 1 зубчик часнику, 30 г імбиру, 200 г мідій, 150 г креветок, 150 г морського коктейлю, 1 ст. рисового вина, 2-3 ч. л. пластівців чилі, 20 г зеленої цибулі, 2 ст.л. соєвого соусу, 1 л води, 20 г шпинату, 450 г локшини удон.

    Приготування: Тонко наріж кабачок, гриби шиїтаке, пекінську капусту та цибулю. Подрібни часник та імбир, очисти та промий усі морепродукти. Обсмажити часник, імбир, пластівці чилі та рубану зелену цибулю 1-2 хвилини. Додай кабачки, гриби, звичайну цибулю та капусту, і смажу ще 2 хвилини, помішуючи.

    Додай всі морепродукти, перемішай і влий воду з рисовим вином і соєвим соусом. Вари суп близько 8 хвилин під кришкою, додай шпинат і провари ще 1 хвилину. Окремо відвари локшину, промою в холодній воді, розклади по тарілках і зали її супом.

    7. Корейський суп зі свининою, локшиною та яйцями

    Це збірний суп, тому кількість інгредієнтів розкладай по тарілках на власний розсуд.

    Тобі знадобиться: 400 г свинини, 350 г пшеничного або яєчного локшини, 1,5 л води, 2 яйця, 1 огірок, 10 г соєвих паростків, 1 ст.л. кунжуту, 2 зубчики часнику, 100 мл соєвого соусу, 1 ч.л. цукру, 1 морква, 1 цибулина, 10 г зеленої цибулі, 1/2 лайма, спеції.

    Приготування: Наріж свинину тонкими пластинами, додай цілу цибулину і моркву, залий водою і вари півгодини після кипіння. Відклади м'ясо убік і проціди бульйон.

    Обсмажити кунжут на сильному вогні на сухій сковороді до коричневого відтінку. Додай подрібнений часник, трохи солі, цукор та соєвий соус. Перемішай, приправ на смак і виклади в соус свинину. Придави м'ясо пресом з тарілки та туші під кришкою 40 хвилин на слабкому вогні.

    Зараз читають:25 найкращих начинок з м'ясом для пиріжків

    Подрібніть зелену цибулю, наріжте огірок соломкою, а лайм – тонкими слайсами. Окремо відвари і промийте локшину в холодній воді. Яйця відвари круто і розріж навпіл. Розклади всі ці інгредієнти по тарілках, додай паростки сої та залий все гарячим бульйоном.

    8. Корейський курячий суп

    Зігріваючий і наваристий, він особливо добре йде взимку.

    Тобі знадобиться: 60 мл соєвого соусу, 2 ст. тертого імбиру, 8 зубчиків часнику, 2 ст. гострої пасти із соєвих бобів, 2 ч.л. пластівців чилі, 1 ст.л. коричневого цукру, 1 ст. рибного соусу, 1 курка, 4-5 картоплин, 1 склянка кімчі, 2 гострі перці, 1 пучок зеленої цибулі.

    Змішай імбир, подрібнений часник, бобову пасту, цукор, подрібнений гострий перець, рибний та соєвий соуси. Відправ у каструлю, додай оброблену на частини курку, влий 3-4 склянки води і доведи до кипіння. Вари 15-20 хвилин під кришкою.

    Додай нарізану картоплю та кімчі, і вари суп ще 15 хвилин. Підлий води за потребою. Додай подрібнену зелену цибулю, пластівці чилі та спеції за смаком, і провари суп ще 10 хвилин без кришки.

    9. Корейський суп із водоростей

    У порівнянні з більшістю інших корейських рецептів цей досить мінімалістичний.

    Тобі знадобиться: 70 г сухої морської капусти або ваками, 200 г яловичини, 2 ст. соєвого соусу, 2-3 зубчики часнику, 2 ст.л. кунжутної олії, 1,5 ст.л. олії, спеції.

    Приготування: Наріж яловичину смужками і замарин її на півгодини в соєвому соусі і кунжутному маслі. Замочи сушені водорості на цей час. Обсмаж яловичину з подрібненим часником на олії до рум'яності. Додай подрібнені водорості, залий водою, приправ суп за смаком і вари приблизно півгодини після кипіння.

    10. Корейський суп рамен

    Густий повсякденний суп з локшини швидкого приготування.

    Тобі знадобиться: 1 упаковка локшини швидкого приготування, 1 помідор, 2 яйця, 30 г зеленої цибулі, 2 ст. олії, 300 мл води, 1 жменю паростків, кунжут.

    Збий яйця з сіллю і обсмаж їх на олії, постійно помішуючи. Подрібни зелену цибулю, наріж помідор часточками і теж обсмаж їх на ложці олії до м'якості. Виклади зверху брикет локшини, посип спеціями, влий воду і готуй близько 5 хвилин. Додай яйця, перемішай і посип готовий рамен кунжутом з паростками.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *