12 вершкових супів з куркою, які варто приготувати

Навіть найпростіший повсякденний суп стає в рази ніжнішим, якщо додати до нього вершки. Причому чим жирніше вершки, тим м'якшим і виразнішим буде смак. У нашій добірці ти знайдеш чудові рецепти вершкових супів з куркою – класичних, кремових, з різними овочами, грибами, рисом чи вермішелью. Вибирай!

Зміст

  • 1. Вершковий крем-суп із куркою
  • 2. Вершковий суп з куркою та картоплею
  • 3. Вершковий суп з куркою та плавленим сиром
  • 4. Вершковий суп із куркою та рисом
  • 5. Вершковий суп з куркою та вермішеллю
  • 6. Вершковий суп з куркою та цвітною капустою
  • 7. Вершковий суп з куркою та грибами
  • 8. Вершковий суп з куркою та броколі
  • 9. Вершковий суп з куркою, овочами та яйцем
  • 10. Вершковий суп з куркою та пшоном
  • 11. Вершковий суп з копченою куркою та кукурудзою
  • 12. Вершковий суп із куркою та помідорами
  • 1. Вершковий крем-суп із куркою

    Рекомендуємо подавати його з рум'яними сухариками.

    Тобі знадобиться: 300 г курячого філе, 2 картоплини, 300 г броколі, 2 моркви, 2 цибулини, 400 мл жирних вершків, 2 л води, 4 зубчики часнику, спеції.

    Залий куряче філе водою і відвари до готовності . Наріж усі овочі. Відправте картоплю і брокколі в бульйон, доведіть до кипіння і вари 10-15 хвилин. В цей же час обсмаж цибулю з морквою. Відправ засмажку в суп і провари ще кілька хвилин.

    Злий частину бульйону та блендером подрібни суп до однорідності. Додай часник і спеції, розбави бульйоном, що залишився, до бажаної консистенції і влий вершки. Ще раз доведи суп до кипіння, проваріть 1 хвилину і зніміть з вогню.

    2. Вершковий суп з куркою та картоплею

    Апетитний суп на кожен день із мінімуму інгредієнтів.

    Тобі знадобиться: 300 г курячого філе, 400 г картоплі, 200 г моркви, 200 г цибулі, 200 мл вершків, 50 г вершкового масла|мастила|, 2 л води, зелень, спеції.

    Залий куряче філе водою , відвари до готовності, проціди бульйон і наріж м'ясо. Відправ нарізану картоплю в бульйон і вари 10-15 хвилин. Подрібни і обсмажте цибулю з морквою на вершковому маслі.

    Виклади засмажку та куряче м'ясо в суп, знову доведи до кипіння і влий вершки. Приправ та проварити 3-4 хвилини. Додай рубану зелень, провари ще 2-3 хвилини і зніміть суп з вогню.

    Зараз читають:12 найкращих рецептів крему з рикотти для торта

    3. Вершковий суп з куркою та плавленим сиром

    Просто тане у роті, а готується – елементарно!

    Тобі знадобиться: 250 г курячого філе, 3 картоплини, 1 морква, 1/2 цибулини, 100 г плавленого сиру, 100 мл вершків, 1,5 л води, вершкове масло, спеції.

    Приготування: Залий курку водою, відвар до готовності і дістань філе з бульйону. Відправ туди нарізану картоплю, приправ на смак і вари майже до готовності. Подрібни і обсмажте цибулю з морквою на вершковому маслі. Відправ засмаження, нарізану курку, тертий плавлений сир, вершки та спеції в суп. Готуй досі приблизно 5-7 хвилин на слабкому вогні.

    4. Вершковий суп із куркою та рисом

    Для більш насиченого аромату додай трохи чебрецю або розмарину.

    Тобі знадобиться: 1 куряче філе, 1 склянка рису, 2 моркви, 1 стебло селери, 1 цибулина, 1 склянка молока або вершків, 1 ст.л. борошна, 3-4 склянки води, 1 ст. вершкового масла|мастила|, 2 зубчики часнику, спеції, ароматні трави.

    Приготування: Подрібни і обсмаж цибулю з часником до прозорості, додай нарізану моркву, селера і нарізане куряче філе. Приправ та всип промитий рис. Залий все водою, доведи до кипіння і вари суп 1 годину на слабкому вогні.

    Обсмажити борошно на вершковому маслі до золотистості, влийте молоко або вершки, постійно помішуючи, і прогрійте заправку 1-2 хвилини. Відправ її в суп і знову ретельно перемішай. Ще раз приправ все за смаком і проварити кілька хвилин.

    5. Вершковий суп з куркою та вермішеллю

    Якщо використовуєш великі макарони, тоді засинай їх трохи раніше.

    Тобі знадобиться: 500 г курячого філе, 200 г вермішелі, 2 кабачки, 2 моркви, 1 болгарський перець, 1 цибулина, 300 мл вершків, 2,5 л води, спеції, ароматні трави.

    Приготування: Залийте куряче філе водою, відваріть до готовності і розберіть м'ясо на волокна. Подрібни і обсмаж цибулю з морквою, додай до них болгарський перець з кабачком і жар ще 2 хвилини. Виклади курку, влий бульйон і вари всі 10 хвилин після кипіння. Влий вершки, додай вермішель, приправ та вари суп до готовності вермішелі.

    6. Вершковий суп з куркою та цвітною капустою

    Любителі сиру можуть додати трохи тертого чеддера або пармезану.

    Тобі знадобиться: 300 г курячого філе, 400 г цвітної капусти, 120 г моркви, 100 г цибулі, 300 мл вершків, 1,5 л води, 2 зубчики часнику, спеції, ароматні трави.

    Зараз читають:Помідори з селери на зиму: 12 легких і швидких рецептів

    Залий куряче філе водою , відвари до готовності, проціди бульйон і наріж м'ясо. Подрібни і обсмаж цибулю з морквою до м'якості, відправь засмажку в бульйон і провари 5-7 хвилин на слабкому вогні. Додай туди ж курку та суцвіття цвітної капусти. Вари ще 7-8 хвилин, влий вершки, приправ, заправ часником і знову доведи до кипіння. Вимкни плиту і дай супу ще трохи настоятися під кришкою.

    7. Вершковий суп з куркою та грибами

    Традиційне поєднання курки з грибами, яке ніколи не підводить.

    Тобі знадобиться: 400 г курячого філе, 300 г грибів, 1 морква, 1 цибулина, 1 стебло селери, 250 мл вершків, 10 г часнику, 20 г борошна, спеції, зелень.

    Приготування: Залий куряче філе водою, додай улюблені спеції для бульйону, відвари до готовності та проціди. Наріж і злегка обсмаж курку.

    У тій же сковороді обсмажте подрібнену цибулю з морквою, селера і часником, додай гриби і смажу все разом ще 5-7 хвилин. Всип борошно, ретельно перемішай і відправ засмажку з куркою в киплячий бульйон. Проварити всі разом 4-5 хвилин після повторного кипіння, влий вершки, приправ і проварити ще 2-3 хвилини. Посип суп рубаною зеленню.

    8. Вершковий суп з куркою та броколі

    Готується дуже швидко і без зайвого клопоту!

    Тобі знадобиться: 200 г курки, 300 г броколі, 2 картоплини, 1 болгарський перець, 100 г моркви, 50 г цибулі, 150 мл вершків, 1-1,5 л води, спеції.

    Залий курку водою , відвари до готовності, проціди бульйон і наріж м'ясо. Подрібни всі овочі. Виклади все, окрім брокколі, в киплячий бульйон і вари до готовності картоплі. Додай броколі, куряче м'ясо, вершки та спеції. Знову доведи суп до кипіння, проваріть 1-2 хвилини і зніміть з вогню.

    9. Вершковий суп з куркою, овочами та яйцем

    Досить оригінальний та неймовірний на смак!

    Тобі знадобиться: 500 г курки, 3 картоплини, 1 болгарський перець, 1 помідор, 1 морква, 1 цибулина, 1 перець чилі, 2 зубчики часнику, 250 мл вершків, 1 яєчний жовток, 1 гілочка чебрецю, спеціальне.

    Приготування: Наріж овочі, відклади картоплю, а все інше – обсмаж 4-5 хвилин на вершковому маслі. Відправ до них нарізану курку та смажу ще 4-5 хвилин. Після чого додай картоплю та залий все водою або бульйоном.

    Зараз читають:Бутерброди на сніданок: 20 смачних та ситних рецептів

    Доведи до кипіння, приправ та вари 20 хвилин на слабкому вогні. Всип чебрець, часник і чилі. Виделкою зби жовток з вершками, влий у суп, помішуючи, і доведи до повторного кипіння.

    10. Вершковий суп з куркою та пшоном

    Дуже густий і ситний суп, який особливо гарний у холодні дні.

    Тобі знадобиться: 1 куряче філе, 350 г консервованої кукурудзи, 40 г пшона, 1 болгарський перець, 1 цибулина, 100 мл вершків, 1,5 л води, часник, куркума, мелений червоний перець, спеції.

    Приготування: Подрібни та обсмаж цибулю з часником до прозорості. Виклади до них нарізану курку і смажу ще 5 хвилин, помішуючи. Додай болгарський перець, залий водою, доведи до кипіння і всип промите пшоно. Вари разом 10 хвилин і потім всип кукурудзу. Вари суп ще 5-10 хвилин до готовності пшона. Влий вершки, приправ, прогрій 2 хвилини і зніми з вогню.

    11. Вершковий суп з копченою куркою та кукурудзою

    Пікантніший рецепт, коли захочеться чогось цікавішого.

    Тобі знадобиться: 500 г копченої курки, 400 г картоплі, 300 г консервованої кукурудзи, 300 г моркви, 1 цибулина, 100 г бекону, 1,5-2 л бульйону або води, 150 мл вершків, спеції, ароматні трави.

    Наріж і обсмаж бекон до рум'яності, відклади його убік . У тій же сковороді обсмажте подрібнену цибулю, додай моркву і готуй ще 5-6 хвилин. Відправ засмажку, нарізану картоплю та спеції в каструлю, залий все бульйоном і доведи до кипіння.

    Вари суп 10-15 хвилин на слабкому вогні, всип кукурудзу та вари ще 4 хвилини. В кінці готування додай нарізану копчену курку, влий вершки, приправ за смаком і ще раз закип'яти. Зніми суп з вогню, дай трохи настоятися і подавай з хрустким беконом.

    12. Вершковий суп із куркою та помідорами

    Терті свіжі помідори також цілком підійдуть.

    Тобі знадобиться: 300 г курячого філе, 400 г томатів у власному соку, 1 морква, 1 цибулина, 1 корінь селери, 100 мл вершків, 1 л води, 4 зубчики часнику, спеції.

    Приготування: Подрібни та обсмаж цибулю, часник, моркву та селеру. Додай нарізане куряче філе і смажу ще 5 хвилин, помішуючи. Після чого виклади подрібнені помідори, влий вершки, приправ і залий все водою. Доведи суп до кипіння і проварити 10 хвилин.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *