Ось що дійсно хочеться зберегти на зиму – то це чорниці. І не просто заради смаку, а й заради її безмежної користі. Просто криниця вітамінів! Тільки заморожувати її треба з розумом, щоб ненароком не отримати однорідну кашку з рідким смаком. Бери на замітку наші 6 легких рецептів!
Зміст
1. Заморожена чорниця цілком
Оптимальне рішення для чорниці будь-якого розміру.
Тобі знадобиться: 500 г чорниці.
Приготування: Промий і обсуши чорницю, розклади її в один шар на тацю і відправ у морозилку. Коли ягода підмерзне, пересип її в зип-пакет або пластиковий контейнер, і постав назад на зберігання.
Зараз читають:Сирні сирки: 12 простих рецептів приготування в домашніх умовах
2. Заморожені чорниці в зип-пакетах
Зип-пакети – один із найзручніших способів зберігання будь-якої заморозки.
Тобі знадобиться: 500 г чорниці.
Приготування: Поклади папки на обробну дошку і наповни їх ягодою, щоб заготовка була рівною і плоскою. Видалити з них зайве повітря за допомогою трубочки для напоїв і щільно закрий. Відправ все в морозилку прямо на дошці, а коли чорниця замерзне – просто склади пакети один на одного і зберігай у такому вигляді.
3. Заморожені чорниці в сиропі на зиму
Використовуй її для приготування напоїв, варення чи конфітюру.
Тобі знадобиться: 1 кг чорниці, 700-800 мл води, 500 г цукру.
Приготування: Звари однорідний сироп з води та цукру, дай йому охолонути і постав на 1-2 години в холодильник. Промий і розклади чорницю в пластикові контейнери, залий її цукровим сиропом і прибери в морозилку.
Зараз читають:15 салатів з ріпи, які точно сподобаються домашнім
4. Заморожене пюре із чорниці на зиму
Замість цукру також можеш узяти мед!
Тобі знадобиться: 500 г чорниці, 100 г цукру.
Приготування: Промою та блендером подрібни чорницю до однорідності. Ретельно змішай ягідне пюре з цукром, розлий заготовку в порційні формочки і прибери в морозилку.
5. Заморожені чорниці з цукром на зиму
Цей рецепт ідеально підходить для заморозки прим'ятої або чорниці, що перестигла.
Тобі знадобиться: 500 г чорниці, 100 г цукру.
Приготування: Промий і обсуши чорницю. Шарами виклади ягоди у пластиковий контейнер, пересипаючи їх цукром, закрий та акуратно струси. Залиш заготовку на 2 години в холодильнику, після чого знову струси і тільки потім відправ у морозилку.
6. Перетерта чорниця без цукру на зиму
Жодних складнощів – лише кілька хвилин і готово!
Тобі знадобиться: 500 г чорниці.
Зараз читають:Овочі в аерогрилі: 12 найкращих рецептів на будь-який смак
Приготування: Подрібніть чорницю будь-яким зручним способом – за допомогою блендера, м'ясорубки або товкача. Розклади ягідне пюре, що вийшло, по баночках, контейнерах або формах для льоду, і відправ їх в морозилку. Все, що заморожується у дрібних порційних формах, можна потім перекласти у зип-пакети.
Джерело: dietcenter.com.ua