Супи з галушками присутні в кухнях різних народів світу – їх готують азіати, німці, слов'яни, італійці, австрійці та навіть норвежці. Хороших рецептів дуже багато, але ми постаралися вибрати серед них 20 найкращих. Буде цікаво та смачно!
Зміст
1. Курячий суп з картоплею та галушками
Тобі знадобиться:
Для супу: 500 г курки, 300 г картоплі, 1 морква, 1 цибулина, 2 ст. олії, 3 горошини чорного перцю, сіль за смаком, 2,5 л води.
Для галушок: 2 яйця, 120 г борошна, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 0,5 ч. л. солі.
Приготування: Наріж курку, очищену картоплю та цибулю. Морква натрій на тертці. Помістіть м'ясо в холодну воду, додай чорний перець і провари 30 хвилин. Цибуля з морквою обсмажити на олії до м'якості. У каструлю з м'ясом додай картоплю та засмажку, і вари ще 10 хвилин. Окремо змішай яйця, борошно, мелений перець та сіль. Набирай ложкою рідке тісто і викладай галушки в киплячий бульйон. Прокип'яти суп з галушками ще 5 хвилин, посолити і зняти з вогню.
2. Грибний суп із галушками
Тобі знадобиться:
Для супу: 200 г грибів, 300 г картоплі, 1 морква, 1 цибулина, 2 ст. рослинної олії, 2 лаврові листки, мелений чорний перець і сіль за смаком, 2,5 л води.
Для галушок: 2 яйця, 120 г борошна, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 0,5 ч. л. солі.
Приготування: Наріж гриби, картоплю та цибулю. Морква натрій на тертці. Обсмаж цибулю на олії до прозорості, додай моркву, гриби та туші всі разом 10 хвилин. У киплячу воду всип лавровий лист, картопля і засмажку, і проварити 10 хвилин. Яйця змішай із борошном, меленим перцем та сіллю. Набирай тісто чайною ложкою і викладай у киплячий бульйон. Проварити 5 хвилин, поперчити, посолити і зняти суп з вогню.
3. Суп з галушками та рисом
Тобі знадобиться:
Для супу: 300 г картоплі, 1 морква, 1 цибулина, 100 г рису, 40 г вершкового масла|мастила|, 3 горошини чорного перцю, сіль за смаком, 3 л води.
Для галушок: 2 яйця, 140 г борошна, 2 ст.л. олії, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 0,5 ч. л. солі.
Приготування: Картопля та цибуля очисти, наріж. Морква натрію на великій тертці. Обсмажити цибулю з морквою на олії до м'якості. Закип'ятіть воду, додай перець горошком, картоплю, засмажку та промитий рис, провари 10 хвилин. Яйця змішай з борошном, олією, перцем та сіллю. Виклади галушки маленькою ложкою в киплячий суп. Прокип'ятити ще 5-7 хвилин, посолити і вимкнути вогонь.
4. Суп з яловичиною та галушками
Тобі знадобиться:
Для супу: 500 г яловичини, 250 г картоплі, 1 морква, 1 цибулина, 2 ст. олії, мелений чорний перець і сіль за смаком, 3 л води.
Для галушок: 2 яйця, 120 г борошна, 1 цибулина, 2 ст.л. олії, 0,5 ч.л. солі.
Приготування: Наріж яловичину, моркву, картоплю та цибулю. Помістіть м'ясо в каструлю з водою і проваріть 60 хвилин. Цибулю обсмажити на олії до прозорості. Всип у киплячий суп картопля, морква та засмажку, прокип'яті ще 10 хвилин.
Очисти, подрібни та обсмаж на олії до золотистого кольору цибулю для галушок. Яйця змішай із борошном, засмажкою та сіллю. Виклади рідке тісто чайною ложкою в киплячий бульйон. Суп з яловичиною і галушками проварити ще 5-7 хвилин, посолити, поперчити і зняти з вогню.
Зараз читають:20 найсмачніших десертів на Різдво 2023
5. Овочевий суп з галушками та часником
Тобі знадобиться:
Для супу: 300 г картоплі, 150 г болгарського перцю, 150 г цвітної капусти, 100 г зеленого горошку, 1 морква, 2 зубчики часнику, 2 ст.л. олії, мелений чорний перець і сіль за смаком, 2,5 л води.
Для галушок: 2 яйця, 120 г борошна, 1 зубчик часнику, 0,5 ч.л. солі.
Приготування: Підготуй та наріж овочі. Яйця змішай із борошном, сіллю та пропущеним через прес часником. Болгарський перець з часником обсмажити на олії до золотистого кольору.
Закип'ятіть воду, додай картоплю, моркву, цвітну капусту та засмажку, провари 5 хвилин. Набирай тісто маленькою ложкою і викладай галушки в киплячий суп. Перемішати і проварити ще 5 хвилин. Всип зелений горошок, поперчити, посолити і через 2 хвилини вимкнути вогонь.
6. Суп з галушками та гречкою
Тобі знадобиться:
Для супу: 300 г картоплі, 1 морква, 1 цибулина, 80 г гречки, 2 ст. олії, мелений чорний перець і сіль за смаком, 2 л води.
Для галушок: 1 яйце, 50 г борошна, 0,2 ч.л. солі, 1 ч. л. олії, 2 ст.л. води.
Приготування: Овочі підготуй та подрібни. Цибулю обсмажити на олії до прозорості. Яйце змішай з борошном, олією, сіллю та водою.
У киплячу воду додай картоплю, моркву та гречку, проварити 5 хвилин. За допомогою чайної ложки маленькими порціями виклади рідке тісто в киплячий бульйон. Додай засмажку та вари всі разом 7-8 хвилин. Готовий суп з галушками та гречкою посоли, поперчити і зняти з вогню.
7. Суп із сирними галушками
Тобі знадобиться:
Для супу: 400 г картоплі, 1 морква, 1 цибулина, 2 ст. олії, мелений чорний перець і сіль за смаком, 2,5 л курячого бульйону.
Для галушок: 1 яйце, 100 г твердого сиру, 100 г борошна, 1 ст.л. олії, 0,5 ч.л. каррі, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 0,3 ч. л. солі.
Приготування: Очисти та наріж картопля та цибуля. Морква натрій на тертці. Обсмажити цибулю з морквою на олії до м'якості. Закип'ятіть бульйон, додай картоплю, засмажку і вари 5 хвилин. Яйця змішай з тертим сиром, борошном, олією, спеціями та сіллю. За допомогою чайної ложки виклади галушки в киплячий бульйон. Прокип'ятити суп з галушками протягом 5 хвилин, а потім поперчити, посолити і зняти з плити.
8. Суп з галушками та квасолею
Тобі знадобиться:
Для супу: 300 г картоплі, 100 г консервованої квасолі, 100 г болгарського перцю, 1 морква, 1 цибулина, 50 г вершкового масла|мастила|, сіль за смаком, 2,5 л води.
Для галушок: 2 яйця, 120 г борошна, 1 ст.л. олії, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 0,5 ч. л. солі.
Приготування: Картопля, болгарський перець та цибуля очисти, наріж. Морква натрій на тертці. Обсмажте цибулю з морквою на олії до прозорості, додай болгарський перець і готуй ще 3-4 хвилини, часто помішуючи. У киплячу воду всип картоплю і засмажку, проварити 5 хвилин.
Яйця змішай з борошном, олією, перцем та сіллю. Викладай тісто маленькою ложкою в киплячий бульйон. Додай квасолю та вари всі разом 5 хвилин. Посолити, вимкнути вогонь і наполягати суп під кришкою не менше чверті години.
9. Томатний суп із галушками
Тобі знадобиться:
Для супу: 350 г картоплі, 100 г помідорів, 1 цибулина, 2 зубчики часнику, 2 ст. олії, 2 ст.л. томатного соусу, сіль до смаку, 2,5 л м'ясного бульйону.
Для галушок: 2 яйця, 140 г борошна, 1 ст.л. олії, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 0,5 ч. л. солі.
Приготування: Наріж помідори, картоплю, цибулю та часник. Обсмажити цибулю з часником на олії 2 хвилини. Закип'ятіть бульйон, додай картопля і вари 5 хвилин. Яйця змішай з олією, борошном, меленим перцем та сіллю. За допомогою чайної ложки виклади галушки в киплячий бульйон. Додай засмажку, томатний соус, помідори та вари всі разом 10 хвилин. Посолити, вимкнути вогонь і наполягати суп під кришкою чверть години.
10. Суп з галушками та мисливськими ковбасками
Тобі знадобиться:
Для супу: 200 г мисливських ковбасок, 350 г картоплі, 1 морква, 1 цибулина, 2 ст. олії, 0,5 ч.л. меленої паприки, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, сіль до смаку, 2 л води.
Для галушок: 1 яйце, 60 г борошна, 1 зубчик часнику, 1 ч.л. олії, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 0,3 ч. л. солі.
Зараз читають:20 оригінальних рецептів з кокосовим борошном
Приготування: Наріж мисливські ковбаски, моркву, очищену картоплю та цибулю. Виклади цибулю на розігріту сковорідку з олією і обсмаж до прозорості, додай ковбаски і готуй 5-7 хвилин, часто помішуючи. У киплячу воду всип картоплю, моркву і засмажку, і проварити 5 хвилин. Яйце змішай з борошном, подрібненим часником, олією, перцем і сіллю. Виклади тісто чайною ложкою в киплячий суп, проварити ще 5-7 хвилин. Суп з галушками та ковбасками прокип'яті 2 хвилини, додай сіль та спеції.
11. Простий суп з галушками на яловичому бульйоні
Тобі знадобиться:
Для супу: 400 г картоплі, 1 морква, 100 г помідорів, мелений перець та сіль за смаком, 2 л яловичого бульйону.
Для галушок: 2 яйця, 120 г борошна, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 0,3 ч. л. солі.
Приготування: Наріж помідори, моркву та очищену від шкірки картопля. Закип'яти бульйон, додай подрібнені овочі та проварити 5 хвилин. Яйця змішай із борошном, меленим перцем та сіллю. Виклади галушки в киплячий бульйон за допомогою маленької ложки і проварити 8 хвилин. Додай сіль та мелений перець, а через 2 хвилини вимкни вогонь.
12. Суп зі щавлем та галушками
Тобі знадобиться:
Для супу: 350 г картоплі, 150 г щавлю, 100 г цибулі-порею, 40 г вершкового масла|мастила|, сіль|соль| і зелень за смаком, 2,5 л курячого бульйону.
Для галушок: 1 яйце, 100 г борошна, 1 цибулина, 1 ст.л. олії, 0,3 ч.л. меленого чорного перцю, 0,3 ч. л. солі.
Приготування: Наріж щавель, зелень, цибуля і очищена від шкірки картопля. Бульйон доведи до кипіння, всип картоплю і проварити 5 хвилин. Цибулю очисти, дрібно наріж і обсмаж на маслі до прозорості. Змішай яйце, борошно, засмажку, сіль та перець. Виклади тісто в киплячий бульйон за допомогою чайної ложки. Проварити 5 хвилин, додай щавель, зелень, цибулю-порей, вершкове масло і вари всі разом 2 хвилини. Суп із щавлем та галушками посолили, зніми з вогню та наполягай під кришкою 15 хвилин.
13. Суп з кропивою та кукурудзяними галушками
Тобі знадобиться:
Для супу: 350 г картоплі, 50 г кропиви, 1 морква, 1 цибулина, 40 г вершкового масла|мастила|, 3 горошини чорного перцю, сіль|соль| і зелень за смаком, 2,5 л води.
Для галушок: 2 яйця, 120 г кукурудзяного борошна, 1 ст.л. олії, 0,5 ч.л. солі.
Приготування: Наріж кропиву, зелень, картоплю та цибулю. Морква натрію на великій тертці. Обсмажити цибулю з морквою на олії 3 хвилини. Яйця змішай із кукурудзяним борошном, олією та сіллю.
Закип'ятіть воду, додай чорний перець, картопля, засмажку і проварити 5 хвилин. Виклади галушки за допомогою чайної ложки, всип подрібнену кропиву і готуй все разом 7 хвилин. Додай зелень, сіль і через 2 хвилини зніміть суп з вогню.
14. Сільський суп з капустою та галушками
Тобі знадобиться:
Для супу: 300 г картоплі, 200 г капусти, 1 морква, 1 цибулина, 2 зубчики часнику, 2 ст.л. олії, 3 горошини чорного перцю, сіль за смаком, 2,5 л води.
Для галушок: 1 яйце, 60 г борошна, 10 г вершкового масла|мастила|, 2 гілочки кропу, 0,3 ч.л. меленого чорного перцю, 0,3 ч. л. солі.
Приготування: Наріж капусту, моркву, очищену картоплю, цибулю та часник. Обсмажити цибулю з морквою на олії до м'якості. Воду доведи до кипіння, всип картоплю, капусту, перець горошком і вари 5 хвилин. Яйце змішайте з борошном, розтопленим маслом, подрібненим кропом, меленим перцем і сіллю. Виклади галушки чайною ложкою в киплячий бульйон, додай засмажку, часник і провари суп 7 хвилин на слабкому вогні. Посолити і відразу ж вимкнути вогонь.
15. Суп з рисовими галушками
Тобі знадобиться:
Для супу: 400 г картоплі, 1 морква, 1 цибулина, 2 ст. олії, сіль за смаком, 2,5 л яловичого бульйону.
Для галушок: 2 яйця, 150 г вареного рису, 60 г сиру, 0,3 ч.л. солі.
Зараз читають:20 оригінальних рецептів з мигдального борошна
Приготування: Наріж моркву, картоплю та цибулину. Обсмажити цибулю на олії до прозорості. Закип'яти бульйон, додай картопля і морква, проварити 5 хвилин. Яйця змішай з вареним рисом, тертим сиром та сіллю, і пюруй масу занурювальним блендером. Сформуй галушки і виклади їх у киплячий суп. Додайте засмажку, проваріть 5 хвилин, посоліть і зніміть з плити. Готовий рисовий суп з галушками наполягай під кришкою протягом 15 хвилин.
16. Суп з квасолею та часниковими галушками.
Тобі знадобиться:
Для супу: 100 г сухої квасолі, 300 г картоплі, 1 морква, 3 горошини чорного перцю, сіль за смаком, 2,5 л води.
Для галушок: 2 яйця, 120 г борошна, 1 ч.л. вершкового масла|мастила|, 2 зубчики часнику, 0,5 ч.л. солі.
Приготування: Квасоля попередньо замочіть на 4 години в холодній воді. Наріж моркву, очищену картоплю та цибулю. Яйця змішай з борошном, олією, сіллю та пропущеним через прес часником.
Закип'яти воду, всип чорний перець і квасолю, проварити 15 хвилин. Додай картоплю, моркву та готуй ще 5 хвилин. Виклади галушки чайною ложкою в киплячий суп, перемішай і проварити 7 хвилин. Посолити і відразу ж вимкнути вогонь.
17. Вершковий суп із рисовими галушками
Тобі знадобиться:
Для супу: 400 г картоплі, 1 цибулина, 150 мл вершки, 2 ст. борошна, 40 г вершкового масла|мастила|, 3 горошини чорного перцю, сіль за смаком, 3 л води.
Для галушок: 2 яйця, 120 г вареного рису, 2 ст.л. борошна, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 0,5 ч. л. солі.
Приготування: Картопля та цибуля очисти, наріж. Обсмажити цибулю на олії до золотистого кольору. Вершки змішай із борошном. Закип'ятіть воду, додай чорний перець, картопля, засмажку та вершки з борошном, провари 10 хвилин. Яйця змішай із рисом, борошном, перцем та сіллю, пюруй занурювальним блендером. Сформуй невеликі галушки, виклади їх у киплячий бульйон і проварити всі разом 7 хвилин. Посолити, зняти з вогню і наполягати суп під кришкою 15 хвилин.
18. Рибний суп із галушками
Тобі знадобиться:
Для супу: 500 г риби, 350 г картоплі, 1 морква, 1 цибулина, 2 стебла селери, 3 горошини чорного перцю, сіль за смаком, 3 л води.
Для галушок: 2 яйця, 120 г борошна, 0,3 ч.л. солі.
Приготування: Рибу наріж, склади в каструлю, додай чорний перець і холодну воду, і провари 5 хвилин. Овочі підготуй, наріж і всип у каструлю до риби. Яйця змішай із борошном та сіллю. За допомогою чайної ложки виклади галушки невеликими порціями в киплячий бульйон. Проварити 5-7 хвилин, посолити і зняти з вогню.
19. Суп-пюре з гарбузом та галушками
Тобі знадобиться:
Для супу: 350 г картоплі, 150 г гарбуза, 1 морква, 1 цибулина, 2 ст. олії, щіпка мускатного горіха, мелений чорний перець і сіль за смаком, 2,5 л води.
Для галушок: 2 яйця, 120 г борошна, 1 ч.л. олії, 0,3 ч.л. солі.
Приготування: Наріж гарбуз, моркву, очищену картоплю та цибулю. Обсмажити цибулю з морквою на олії до м'якості. Додай гарбуз, мускатний горіх і томи всі разом 10 хвилин. У киплячу воду всип засмажку і картопля, проварити 10 хвилин, а потім пюруй занурювальним блендером до однорідності. Яйця змішай з борошном, олією та сіллю. Виклади рідке тісто чайною ложкою в киплячий суп. Проварити 7 хвилин, посолити, поперчити і наполягати під кришкою не менше чверті години.
20. Пісний суп з галушками з манки
Тобі знадобиться:
Для супу: 400 г картоплі, 1 морква, 150 г помідорів, 1 цибулина, 25 мл олії, спеції та сіль за смаком, 2,5 л води.
Для галушок: 80 г манки, 2 ст.л. олії, 0,3 ч.л. меленого чорного перцю, 0,3 ч. л. солі, 100мл води.
Приготування: Підготуй та наріж овочі. Цибулю з морквою обсмаж на олії до м'якості, всип помідори і протушкуй всі разом 3 хвилини. У киплячу воду всип картопля і засмажку, і проварити 5 хвилин. Манку залий окропом, додай олію, мелений перець і сіль, і перемішай. Відщипуйте невеликі шматочки тіста, формуй галушки і кидай їх в киплячий бульйон. Провари суп з галушками ще 5 хвилин, додай спеції та сіль, зніми з плити.
Джерело: dietcenter.com.ua