Багато кулінарів і кондитерів дуже люблять використовувати для тортів крем з рикотти. Він однаково гарний як для прошарку, так і для вирівнювання або прикраси. У цього крему дуже ніжна текстура і легкий приємний смак, а ще він чудово поєднується не тільки з коржами, але і свіжими фруктами або ягодами. Розповідаємо 12 простих рецептів як його приготувати!
Зміст
1. Крем з рикотти та вершків для торта
Ідеально підійде для торта «Червоний оксамит» та інших бісквітних тортів.
Тобі знадобиться: 500 г рикотти, 450 мл 33-35% вершків, 150-200 г цукрової пудри.
Приготування: Міксером зби холодні вершки на слабких обертах, поступово додаючи цукрову пудру. Після чого збільш потужність і зби вершки до стійких піків. Додай рикотту і перемішай крем, що вийшов, до однорідності.
Зараз читають:20 відмінних салатів з помідорів та огірків на зиму
2. Крем з рикотти та сметани для торта
Такий крем відрізняється легкою кисломолочною кислинкою.
Тобі знадобиться: 100 г сметани, 100 г рикотти, 1 ч.л. цукру.
Приготування: Ретельно змішай усі інгредієнти. Міксером збий крем до однорідності. Якщо потрібно зробити його густішим, тоді додай більше рикотти.
3. Шоколадний крем із рикотти для торта
Якщо крем виходить недостатньо солодким, додай трохи підсолоджувача.
Тобі знадобиться: 600 г рикотти, 100 г шоколаду.
Приготування: Розтопи шоколад будь-яким зручним способом. Поступово додай до нього рикотту кімнатної температури та ретельно перемішай крем до однорідності.
4. Крем із рикотти із сухим молоком для торта
Для більшої стабільності можеш втрутити ще ложку м'якого кокосового масла.
Тобі знадобиться: 500 г рикотти, 50 г сухого молока, 20-25 г цукру чи замінника.
Приготування: Ретельно змішай усі інгредієнти. Блендером зби їх до однорідності, переклади крем в кондитерський мішок і відправ його в холодильник хоча б на 1 годину.
5. Крем-чиз із рикотти зі вершковим маслом для торта
Він виходить досить густим та щільним, тому добре підходить для прикраси тортів.
Тобі знадобиться: 500 г рікотти, 200 г вершкового масла|мастила|, 250 г цукрової пудри, ванільний екстракт.
Приготування: Міксером зби м'яке вершкове масло до пишності. Окремо збий рикотту із цукровою пудрою на малих оборотах. Частками втрути сир у вершкове масло.
Зараз читають:Оладки на кислому молоці: 15 найсмачніших рецептів
6. Крем із рикотти з цукровою пудрою для торта
Дуже простий і легкий крем з двох основних інгредієнтів.
Тобі знадобиться: 200 г рикотти, 1 склянка цукрової пудри.
Акуратно змішай рикотту з цукровою пудрою . Міксером зби крем до пишної легкої консистенції.
7. Крем із рикотти та згущеного молока для торта
Можна використовувати як свіже, так і варене згущене молоко – обидва варіанти хороші.
Тобі знадобиться: 200 г рікотти, 300 г згущеного молока.
Приготування: Виделкою розімні рикотту, додай згущене молоко і перемішай. Міксером збий крем до однорідності на високих обертах.
8. Крем з рікотти та маскарпоне для торта
Дуже смачний сирний крем, який міг би стати навіть самостійним десертом.
Тобі знадобиться: 300 г рікотти, 200 г маскарпоне, 150 г цукрової пудри, 10 мл ванільної есенції.
Приготування: Змішай рикотту та маскарпоне. Додай до них цукрову пудру із ванільною есенцією. Міксером зби крем на високих обертах і відправ його в холодильник на 1-2 години.
9. Шоколадний крем-чиз із рикотти для торта
Особливо цікавий контраст смаків виходить із чорним шоколадом.
Тобі знадобиться: 100 мл 33% вершків, 100 г рікотти, 50 г шоколаду, 1 ст. цукрової пудри.
Приготування: Розтопи тертий шоколад у гарячих вершках. Додай цукрову пудру і міксером зби шоколадну масу до пишності. Поступово втрути туди рікотту до бажаної густоти крему.
Зараз читають:Овочеве рагу з кабачками та картоплею: 12 легких рецептів
10. Крем із рикотти зі згущеним молоком і вершками для торта
Це хороший крем саме для прошарку коржів.
Тобі знадобиться: 500 г рикотти, 200 мл 33% вершків, 5-6 ст. згущеного молока.
Приготування: Міксером зби вершки до м'яких піків. Виделкою розімні рікотту зі згущеним молоком. У кілька прийомів втрути збиті вершки у сирну масу. Відправ крем для торта в холодильник на 2-3 години.
11. Лимонний крем із рикотти для торта
Візьми більше або менше ароматної цитрусової цедри на власний смак.
Тобі знадобиться: 400 г рикотти, 50 г 30% сметани, 50 г цукру, 1 ч.л. лимонної цедри.
Приготування: Міксером зби рікотту до пишності. Продовжуючи збивати, додай цукор та сметану, а в кінці – втрути лимонну цедру. Відправте готовий крем на 2 години в холодильник.
12. Кавово-шоколадний крем із рикотти для торта
Дуже цікавий крем із яскравим та насиченим смаком.
Тобі знадобиться: 250 г рикотти, 0,5 ч.л. розчинної кави, 25 г какао, 20 г шоколаду, 100 г цукру, 30-50 мл молока.
Приготування: Змішай розчинну каву, цукор, какао та тертий шоколад. Залий гарячим молоком і прогрій все разом у мікрохвильовій печі або на водяній бані. Виделкою розімні рікотту, змішай обидві маси і зби їх до однорідності. Відправте крем в холодильник на півгодини.
Джерело: dietcenter.com.ua