У спеку року буває дуже складно вгамувати спрагу, але з цією проблемою найкраще справляються домашні компоти. Комбінації фруктів та ягід можуть бути найрізноманітнішими. Сьогодні спробуємо приготувати компот із смородини. Розповідаємо 20 чудових рецептів!
Зміст
1. Компот із червоної смородини – класичний рецепт
Ягоди смородини можна кидати в компот разом із гілочками.
Тобі знадобиться: 2,5 л води, 3 склянки порічки, 150 г цукрового піску.
Смородину перебери , промий і всип у каструлю з киплячою водою. Проварити 2 хвилини, вимкни і додай цукровий пісок. Наполягай компот під кришкою 20 хвилин.
2. Компот із смородини з лимонним соком
За бажання додай трохи лимонної цедри.
Тобі знадобиться: 3 л води, 800 г смородини, 200 г цукру, сік половини лимона.
Ягоди смородини промою під проточною водою і всип в каструлю з киплячою водою. Проваріть компот 3 хвилини, додай цукор, лимонний сік і відразу ж вимкни вогонь. Накрий кришкою та остуди при кімнатній температурі.
3. Компот із смородини з лаймом
Смачний та освіжаючий компот для всієї родини.
Тобі знадобиться: 2 л води, 3 склянки смородини, 1 лайм, 180 г цукрового піску.
Приготування: Лайм ошпарити окропом і наріж. Смородину перебери та промою під проточною водою. Закип'яти воду в каструлі, всип смородину, шматочки лайма і варити 2-3 хвилини. Вимкни вогонь, всип цукровий пісок і залиш компот під кришкою до повного остигання.
Зараз читають:15 найкращих способів приготувати яблучний крамбл
4. Компот із червоної смородини «Оригінальний»
Не викидай макуху, з неї можна буде знову зварити компот.
Тобі знадобиться: 3 л води, 1 кг порічки, 200 г цукру.
Приготування: У киплячу воду всип промиту смородину і проварити 2 хвилини. Ягоди вилови, розімни товкачем і протрій через сито. Отримане пюре змішай зі смородиновим відваром та цукром. Провар компот 2 хвилини і зніми з вогню.
5. Компот із замороженої смородини.
Готувати такий компот можна будь-якої пори року!
Тобі знадобиться: 4 л води, 300 г замороженої смородини, 200 г замороженої ожини, 200 г замороженої полуниці, 200 г цукру.
Ягоди виклади на друшляк і промою холодною водою. Закип'яти воду в каструлі, всип ягоди і проварити 3 хвилини після повторного закипання. Вимкни вогонь, всип цукор і перемішай. Наполягай компот під кришкою 25-30 хвилин.
6. Компот із червоної смородини та аґрусу
Обов'язково обривай з аґрусу сухі хвостики, інакше вони плаватимуть у компоті.
Тобі знадобиться: 5 л води, 500 г міксу з білої та червоної смородини, 1 склянка аґрусу, 300 г цукру.
Приготування: Ягоди перебери, промий і всип у киплячу воду. Проварити 4 хвилини, додати цукор і відразу ж вимкнути вогонь. Наполягай компот під кришкою 20 хвилин.
7. Компот із смородини з іргою
Подавай готовий компот із кубиками льоду та шматочками лимона.
Тобі знадобиться: 3 л води, 2 склянки смородини, 1 склянка ірги, 150 г цукрового піску.
Приготування: Закип'ятіть воду в каструлі, додай промиті ягоди та вари 2-3 хвилини на середньому вогні. Зніми з плити, всип цукровий пісок і добре перемішай. Накрий компот кришкою та остуди при кімнатній температурі.
8. Компот із смородини з ароматними спеціями
Дивно, наскільки спеції покращують смак!
Тобі знадобиться: 3 л води, 500 г червоної смородини, 2 зірочки бадьяна, 4 горошини запашного перцю, 1 склянка цукрового піску.
Приготування: У киплячу воду всип бадьян і запашний перець. Проварити 2 хвилини, додати промиту смородину і готуй ще 4 хвилини. Зніми каструлю з вогню, всип цукровий пісок і добре перемішай. Наполягай компот під кришкою 25-30 хвилин.
9. Компот із червоної смородини та ревеню
Вари в емальованій або керамічній каструлі.
Тобі знадобиться: 3 л води, 500 г смородини, 300 г ревеню, 1 склянка цукру.
Зараз читають:Гострі огірки на зиму – 15 легких рецептів на будь-який смак
Приготування: Промий смородину та очищений ревінь. Закип'яти воду в каструлі, всип заготовки і проварити 5 хвилин. Вимкни вогонь, додай цукор і залиш компот на півгодини під кришкою.
10. Компот із червоної смородини з полуницею та абрикосами
Великі половинки абрикосів слід нарізати.
Тобі знадобиться: 4 л води, 1 кг абрикосів, 1 склянка полуниці, 1 склянка порічки, 300 г цукрового піску.
Абрикоси промий , розділи на половинки і видали кісточки. Полуницю та смородину промою під проточною водою. Всип заготовки в киплячу воду і проварити 5 хвилин. Зніми каструлю з вогню, додай цукровий пісок і добре перемішай. Наполягай компот під кришкою 20-25 хвилин.
11. Літній компот із полуниці та червоної смородини
Гарний колір, ніжний аромат та приголомшливий смак!
Тобі знадобиться: 5 л води, 1 кг полуниці, 2 склянки смородини, 300 г цукрового піску.
Приготування: У киплячу воду всип промиту полуницю та смородину. Проварити 3 хвилини, вимкни і додай цукор. Перемішати і залишити на 20 хвилин під кришкою.
12. Компот із чорної та червоної смородини
Запашний перець надає компоту більш вишукані нотки!
Тобі знадобиться: 3 л води, 300 г смородини, 200 г чорної смородини, 1 склянка цукру, 4 горошини запашного перцю.
Обидва види смородини ретельно перебери і промий. Всип ягоди в киплячу воду, додай запашний перець і провари компот 4 хвилини. Вимкни вогонь, додай цукор і залиш під кришкою до повного остигання.
13. Компот «Ягідне асорті»
Ніжні ягідки можуть пом'ятися, тому звертайся з ними дбайливо.
Тобі знадобиться: 5 л води, 600 г міксу з білої, червоної та чорної смородини, 1 склянка малини, 1 склянка аґрусу, 300 г цукру.
Приготування: Ягоди перебери, промий і всип у каструлю з киплячою водою. Проварити 5 хвилин, всип цукор і відразу ж вимкни вогонь. Наполягай компот під кришкою 25-30 хвилин.
14. Компот із червоної смородини з лаймом та мелісою
Готовий компот перелий у невеликі пляшечки та прибери у холодильник.
Тобі знадобиться: 5 л води, 1 кг червоної смородини, 2 лайми, 4 гілочки меліси, 300 г цукру.
Приготування: Лайми ошпарити окропом і наріж. Смородину та мелісу промою під проточною водою. Всип заготовки в киплячу воду і проварити 3 хвилини. Зніми каструлю з вогню, додай цукор і добре перемішай.
15. Компот із червоної смородини з лимоном та м'ятою
Порадуй свою сім'ю корисним напоєм!
Зараз читають:20 шикарних ПП рецептів з курячої грудки
Тобі знадобиться: 3 л води, 400 г порічки, 4 гілочки м'яти, 1 лимон, 200 г цукру.
Приготування: Ягоди смородини обірві з гілочок та ретельно промою. Лимон ошпар окропом і наріж, м'яту промою під проточною водою. Закип'яти воду, всип смородину, м'яту та шматочки лимона. Проварити 5 хвилин, зніми з вогню і додай цукор. Наполягай компот під кришкою 20 хвилин.
16. Компот із червоною смородиною, яблуками та корицею
Найсмачніше виходить із яблук солодких сортів.
Тобі знадобиться: 3 л води, 2 середні яблука, 400 г червоної смородини, 1 паличка кориці, 150 г цукрового піску.
Приготування: Закип'ятіть воду, додай паличку кориці і вари 5 хвилин. Всип смородину і подрібнені яблука, проварити всі разом 4 хвилини і зняти з вогню. Всип цукор, перемішай і накрий компот кришкою.
17. Компот із червоної смородини, вишні та кориці
Вишню попередньо промий у підсоленій воді.
Тобі знадобиться: 4 л води, 500 г смородини, 2 склянки вишні, 1 паличка кориці, 200 г цукру.
Воду з паличкою кориці прокип'яті 5 хвилин. Всип промиті вишню та смородину. Проваріть компот 4 хвилини, вимкни вогонь і додай цукор. Перемішайте і накрийте кришкою на 20 хвилин.
18. Компот із смородини, ожини, малини та лохини
Справжній букет смаків та ароматів!
Тобі знадобиться: 4 л води, 1 склянка червоної смородини, 1 склянка ожини, 1 жменю малини, 1 жменю лохини, 1 жменю чорної смородини, 250 г цукру.
Приготування: Ягоди перебери, промий і всип у каструлю з киплячою водою. Проварити 4 хвилини, вимкнути вогонь і додати цукор. Готовий компот наполягай під кришкою півгодини.
19. Компот з малини та смородини.
Коли компот настоїться, смак буде більш насиченим.
Тобі знадобиться: 2,5 л води, 2 склянки смородини, 1 склянка малини, 150 г цукру.
Приготування: Ягоди промий і всип у каструлю з киплячою водою. Проварити 4 хвилини, зніми з вогню і додай цукор. Перемішай, накрий кришкою і прибери на 20 хвилин убік.
20. Компот із смородини з медом
Відмінний рецепт компоту для тих, хто відмовився від цукру.
Тобі знадобиться: 2 л води, 300 г смородини, 4 ст.л. рідкий мед.
Приготування: Закип'яти воду, всип промиту смородину і проварити 4 хвилини. Зніми каструлю з вогню та остуди компот до 35-40 градусів, додай мед і перемішай.
Джерело: dietcenter.com.ua