20 шикарних рецептів компоту з порічки.

У спеку року буває дуже складно вгамувати спрагу, але з цією проблемою найкраще справляються домашні компоти. Комбінації фруктів та ягід можуть бути найрізноманітнішими. Сьогодні спробуємо приготувати компот із смородини. Розповідаємо 20 чудових рецептів!

Зміст

  • 1. Компот із червоної смородини – класичний рецепт
  • 2. Компот із смородини з лимонним соком
  • 3. Компот із смородини з лаймом
  • 4. Компот із червоної смородини «Оригінальний»
  • 5. Компот із замороженої смородини.
  • 6. Компот із червоної смородини та аґрусу
  • 7. Компот із смородини з іргою
  • 8. Компот із смородини з ароматними спеціями
  • 9. Компот із червоної смородини та ревеню
  • 10. Компот із червоної смородини з полуницею та абрикосами
  • 11. Літній компот із полуниці та червоної смородини
  • 12. Компот із чорної та червоної смородини
  • 13. Компот «Ягідне асорті»
  • 14. Компот із червоної смородини з лаймом та мелісою
  • 15. Компот із червоної смородини з лимоном та м'ятою
  • 16. Компот із червоною смородиною, яблуками та корицею
  • 17. Компот із червоної смородини, вишні та кориці
  • 18. Компот із смородини, ожини, малини та лохини
  • 19. Компот з малини та смородини.
  • 20. Компот із смородини з медом
  • 1. Компот із червоної смородини – класичний рецепт

    Ягоди смородини можна кидати в компот разом із гілочками.

    Тобі знадобиться: 2,5 л води, 3 склянки порічки, 150 г цукрового піску.

    Смородину перебери , промий і всип у каструлю з киплячою водою. Проварити 2 хвилини, вимкни і додай цукровий пісок. Наполягай компот під кришкою 20 хвилин.

    2. Компот із смородини з лимонним соком

    За бажання додай трохи лимонної цедри.

    Тобі знадобиться: 3 л води, 800 г смородини, 200 г цукру, сік половини лимона.

    Ягоди смородини промою під проточною водою і всип в каструлю з киплячою водою. Проваріть компот 3 хвилини, додай цукор, лимонний сік і відразу ж вимкни вогонь. Накрий кришкою та остуди при кімнатній температурі.

    3. Компот із смородини з лаймом

    Смачний та освіжаючий компот для всієї родини.

    Тобі знадобиться: 2 л води, 3 склянки смородини, 1 лайм, 180 г цукрового піску.

    Приготування: Лайм ошпарити окропом і наріж. Смородину перебери та промою під проточною водою. Закип'яти воду в каструлі, всип смородину, шматочки лайма і варити 2-3 хвилини. Вимкни вогонь, всип цукровий пісок і залиш компот під кришкою до повного остигання.

    Зараз читають:15 найкращих способів приготувати яблучний крамбл

    4. Компот із червоної смородини «Оригінальний»

    Не викидай макуху, з неї можна буде знову зварити компот.

    Тобі знадобиться: 3 л води, 1 кг порічки, 200 г цукру.

    Приготування: У киплячу воду всип промиту смородину і проварити 2 хвилини. Ягоди вилови, розімни товкачем і протрій через сито. Отримане пюре змішай зі смородиновим відваром та цукром. Провар компот 2 хвилини і зніми з вогню.

    5. Компот із замороженої смородини.

    Готувати такий компот можна будь-якої пори року!

    Тобі знадобиться: 4 л води, 300 г замороженої смородини, 200 г замороженої ожини, 200 г замороженої полуниці, 200 г цукру.

    Ягоди виклади на друшляк і промою холодною водою. Закип'яти воду в каструлі, всип ягоди і проварити 3 хвилини після повторного закипання. Вимкни вогонь, всип цукор і перемішай. Наполягай компот під кришкою 25-30 хвилин.

    6. Компот із червоної смородини та аґрусу

    Обов'язково обривай з аґрусу сухі хвостики, інакше вони плаватимуть у компоті.

    Тобі знадобиться: 5 л води, 500 г міксу з білої та червоної смородини, 1 склянка аґрусу, 300 г цукру.

    Приготування: Ягоди перебери, промий і всип у киплячу воду. Проварити 4 хвилини, додати цукор і відразу ж вимкнути вогонь. Наполягай компот під кришкою 20 хвилин.

    7. Компот із смородини з іргою

    Подавай готовий компот із кубиками льоду та шматочками лимона.

    Тобі знадобиться: 3 л води, 2 склянки смородини, 1 склянка ірги, 150 г цукрового піску.

    Приготування: Закип'ятіть воду в каструлі, додай промиті ягоди та вари 2-3 хвилини на середньому вогні. Зніми з плити, всип цукровий пісок і добре перемішай. Накрий компот кришкою та остуди при кімнатній температурі.

    8. Компот із смородини з ароматними спеціями

    Дивно, наскільки спеції покращують смак!

    Тобі знадобиться: 3 л води, 500 г червоної смородини, 2 зірочки бадьяна, 4 горошини запашного перцю, 1 склянка цукрового піску.

    Приготування: У киплячу воду всип бадьян і запашний перець. Проварити 2 хвилини, додати промиту смородину і готуй ще 4 хвилини. Зніми каструлю з вогню, всип цукровий пісок і добре перемішай. Наполягай компот під кришкою 25-30 хвилин.

    9. Компот із червоної смородини та ревеню

    Вари в емальованій або керамічній каструлі.

    Тобі знадобиться: 3 л води, 500 г смородини, 300 г ревеню, 1 склянка цукру.

    Зараз читають:Гострі огірки на зиму – 15 легких рецептів на будь-який смак

    Приготування: Промий смородину та очищений ревінь. Закип'яти воду в каструлі, всип заготовки і проварити 5 хвилин. Вимкни вогонь, додай цукор і залиш компот на півгодини під кришкою.

    10. Компот із червоної смородини з полуницею та абрикосами

    Великі половинки абрикосів слід нарізати.

    Тобі знадобиться: 4 л води, 1 кг абрикосів, 1 склянка полуниці, 1 склянка порічки, 300 г цукрового піску.

    Абрикоси промий , розділи на половинки і видали кісточки. Полуницю та смородину промою під проточною водою. Всип заготовки в киплячу воду і проварити 5 хвилин. Зніми каструлю з вогню, додай цукровий пісок і добре перемішай. Наполягай компот під кришкою 20-25 хвилин.

    11. Літній компот із полуниці та червоної смородини

    Гарний колір, ніжний аромат та приголомшливий смак!

    Тобі знадобиться: 5 л води, 1 кг полуниці, 2 склянки смородини, 300 г цукрового піску.

    Приготування: У киплячу воду всип промиту полуницю та смородину. Проварити 3 хвилини, вимкни і додай цукор. Перемішати і залишити на 20 хвилин під кришкою.

    12. Компот із чорної та червоної смородини

    Запашний перець надає компоту більш вишукані нотки!

    Тобі знадобиться: 3 л води, 300 г смородини, 200 г чорної смородини, 1 склянка цукру, 4 горошини запашного перцю.

    Обидва види смородини ретельно перебери і промий. Всип ягоди в киплячу воду, додай запашний перець і провари компот 4 хвилини. Вимкни вогонь, додай цукор і залиш під кришкою до повного остигання.

    13. Компот «Ягідне асорті»

    Ніжні ягідки можуть пом'ятися, тому звертайся з ними дбайливо.

    Тобі знадобиться: 5 л води, 600 г міксу з білої, червоної та чорної смородини, 1 склянка малини, 1 склянка аґрусу, 300 г цукру.

    Приготування: Ягоди перебери, промий і всип у каструлю з киплячою водою. Проварити 5 хвилин, всип цукор і відразу ж вимкни вогонь. Наполягай компот під кришкою 25-30 хвилин.

    14. Компот із червоної смородини з лаймом та мелісою

    Готовий компот перелий у невеликі пляшечки та прибери у холодильник.

    Тобі знадобиться: 5 л води, 1 кг червоної смородини, 2 лайми, 4 гілочки меліси, 300 г цукру.

    Приготування: Лайми ошпарити окропом і наріж. Смородину та мелісу промою під проточною водою. Всип заготовки в киплячу воду і проварити 3 хвилини. Зніми каструлю з вогню, додай цукор і добре перемішай.

    15. Компот із червоної смородини з лимоном та м'ятою

    Порадуй свою сім'ю корисним напоєм!

    Зараз читають:20 шикарних ПП рецептів з курячої грудки

    Тобі знадобиться: 3 л води, 400 г порічки, 4 гілочки м'яти, 1 лимон, 200 г цукру.

    Приготування: Ягоди смородини обірві з гілочок та ретельно промою. Лимон ошпар окропом і наріж, м'яту промою під проточною водою. Закип'яти воду, всип смородину, м'яту та шматочки лимона. Проварити 5 хвилин, зніми з вогню і додай цукор. Наполягай компот під кришкою 20 хвилин.

    16. Компот із червоною смородиною, яблуками та корицею

    Найсмачніше виходить із яблук солодких сортів.

    Тобі знадобиться: 3 л води, 2 середні яблука, 400 г червоної смородини, 1 паличка кориці, 150 г цукрового піску.

    Приготування: Закип'ятіть воду, додай паличку кориці і вари 5 хвилин. Всип смородину і подрібнені яблука, проварити всі разом 4 хвилини і зняти з вогню. Всип цукор, перемішай і накрий компот кришкою.

    17. Компот із червоної смородини, вишні та кориці

    Вишню попередньо промий у підсоленій воді.

    Тобі знадобиться: 4 л води, 500 г смородини, 2 склянки вишні, 1 паличка кориці, 200 г цукру.

    Воду з паличкою кориці прокип'яті 5 хвилин. Всип промиті вишню та смородину. Проваріть компот 4 хвилини, вимкни вогонь і додай цукор. Перемішайте і накрийте кришкою на 20 хвилин.

    18. Компот із смородини, ожини, малини та лохини

    Справжній букет смаків та ароматів!

    Тобі знадобиться: 4 л води, 1 склянка червоної смородини, 1 склянка ожини, 1 жменю малини, 1 жменю лохини, 1 жменю чорної смородини, 250 г цукру.

    Приготування: Ягоди перебери, промий і всип у каструлю з киплячою водою. Проварити 4 хвилини, вимкнути вогонь і додати цукор. Готовий компот наполягай під кришкою півгодини.

    19. Компот з малини та смородини.

    Коли компот настоїться, смак буде більш насиченим.

    Тобі знадобиться: 2,5 л води, 2 склянки смородини, 1 склянка малини, 150 г цукру.

    Приготування: Ягоди промий і всип у каструлю з киплячою водою. Проварити 4 хвилини, зніми з вогню і додай цукор. Перемішай, накрий кришкою і прибери на 20 хвилин убік.

    20. Компот із смородини з медом

    Відмінний рецепт компоту для тих, хто відмовився від цукру.

    Тобі знадобиться: 2 л води, 300 г смородини, 4 ст.л. рідкий мед.

    Приготування: Закип'яти воду, всип промиту смородину і проварити 4 хвилини. Зніми каструлю з вогню та остуди компот до 35-40 градусів, додай мед і перемішай.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *