М'які всередині, але рум'яні та хрумкі зовні – картопляні кульки нікого не залишать байдужим. Ця проста закуска готується з мінімуму інгредієнтів і сподобається як дорослим, так і дітям. Ділимося 10 найсмачнішими рецептами!
Зміст
1. Кульки з картопляного пюре
Найлегший, але дуже смачний класичний рецепт.
Тобі знадобиться: 1,2 кг картоплі, 120 г панірувальних сухарів, 4 яйця.
Приготування: Відвари картоплю до готовності, дай їй трохи охолонути і розімніть у пюре з 2 збитими яйцями. Приправ за смаком. Сформуй кульки і обмакни їх в яйця, що залишилися. Обваляй у сухарях і обсмаж до рум'яності у великій кількості олії.
2. Картопляні кульки із сиром
Щоб сир точно не витікав, панування має бути щільним.
Тобі знадобиться: 500 г картопляного пюре, 100 г твердого сиру, 150 г панірувальних сухарів, 100 г борошна, 2 яйця, 50 мл молока, спеції.
Приготування: Змішай картопляне пюре з одним яйцем, 90 г борошна та спеціями до смаку. Залиш масу на 15 хвилин і сформуй кульки. У кожен із них вклади по кубику сиру, щоб він був усередині. Збий яйце, що залишилося, борошно і молоко. Вмочіть картопляні кульки в кляр і обваляй у сухарях. Обсмаж їх до рум'яності у фритюрі та подавай до столу.
Зараз читають:20 легких рецептів коктейлю Біла російська
3. Картопляні кульки із зеленню та пармезаном
Вибирай зелень до смаку – кріп, петрушку чи будь-яку іншу.
Тобі знадобиться: 300 г картоплі, 2 ст. крохмалю, 30 г пармезану, 3 гілочки зелені, спеції.
Приготування: Відвари картоплю до готовності та розімніть у пюре. Додай крохмаль, спеції, подрібнену зелень та тертий пармезан. Вимішай масу, сформуй невеликі кульки і обсмаж їх 2-3 хвилини у фритюрі.
4. Картопляні кульки в горіховому паніровці
Цікава особливість цих кульок також у тому, що вони готуються у духовці.
Тобі знадобиться: 500 г картоплі, 1 яйце, 2 зубчики часнику, 1-2 гілочки розмарину, 50 г панірувальних сухарів, 60 г горіхів, спеції.
Картоплю відвари , розімни в пюре і змішай з яйцем, подрібненим часником, розмарином та спеціями. Сформуй з маси, що вийшла, картопляні кульки. У блендері подрібни обсмажені горіхи з сухарями та обваляй кульки у цій паніровці. Відправ їх у духовку на 20-25 хвилин при 180 градусах.
5. Картопляні кульки із грибами
За бажання – можеш втрутити начинку прямо в картопляне тісто.
Тобі знадобиться: 500 г картоплі, 300 г грибів, 1 цибулина, 1 яйце, 1 склянка панірувальних сухарів, спеції.
Приготування: Відвари та розімни картоплю в пюре. Дрібно наріж цибулю та гриби, обсмаж їх до готовності та приправ. Сформуй з пюре невеликі коржики, виклади начинку і скатай кульки з грибами всередині. Обмакни кульки у збите яйце, обваляй у сухарях і обсмаж до рум'яності у фритюрі.
Зараз читають:20 рецептів бочкових помідорів, які зможе приготувати кожен
6. Картопляні кульки з сиром без паніровки
Підійде будь-який сир із яскравим та виразним смаком.
Тобі знадобиться: 4 картоплини, 150 г сиру, спеції.
Приготування: Відвари картоплю до готовності, розімни її в пюре і змішай зі спеціями та тертим сиром. Вимішати масу, сформуй з неї кульки і відправ їх на 15-20 хвилин в духовку при 180-190 градусах.
7. Кульки з сирої картоплі у духовці
Найчастіше такі кульки робляться з картопляного пюре, але є альтернативний варіант.
Тобі знадобиться: 1 кг картоплі, 100 г вершкового масла, 2 зубчики часнику, 100 г твердого сиру, спеції.
Приготування: Натрій картоплю на тертці, змішай зі спеціями і злегка відіжми. Додай тертий сир та часник, додай м'яке вершкове масло та перемішай. Сформуй із цієї маси кульки та запікай 30-40 хвилин при 180 градусах у духовці.
8. Картопляні кульки з рибною начинкою
У процесі запікання – один раз переверни кульки на інший бік.
Тобі знадобиться: 200 г вареного рибного філе, 2 картоплини, 1 яйце, 1 ст.л. муки|борошна|, 1 пучок зелені, спеції.
Приготування: Відвари і натрій картоплю на дрібній тертці. Подрібни зелень, пропусти рибу через м'ясорубку, зби яйце і змішай все разом. Приправ, сформуй кульки і обваляй їх у борошні. Запікайте в духовці 15 хвилин при 200 градусах.
Зараз читають:15 простих рецептів маринованого болгарського перцю на зиму
9. Картопляні кульки з м'ясним фаршем
Такі кульки однаково гарні з кетчупом чи сметанним соусом.
Тобі знадобиться: 1 кг картоплі, 1 цибулина, 400 г м'ясного фаршу, 1 яйце, 1 пучок зелені, 2 ст. вершкового масла|мастила|, 2 ст.л. борошна, 150 г панірувальних сухарів.
Приготування: Відвари картоплю, розімні її в пюре і змішай з борошном, яйцем, м'яким маслом, рубаною зеленню та спеціями. Подрібни та обсмаж цибулю, додай фарш та смажу до готовності. З картопляного пюре сформуй невеликий коржик, виклади на нього трохи фаршу і сформуй кульку з начинкою всередині. Так само приготуй інші картопляні кульки. Потім обваляй їх у панірувальних сухарях і обсмаж у великій кількості олії до рум'яності.
10. Картопляні кульки з підливою
У такому вигляді картопляні кульки зійдуть навіть за основну страву чи гарнір.
Тобі знадобиться: 500 г картоплі, 80 г борошна, 1 яйце, 90 г цибулі, 350 г м'ясного фаршу, 1 склянка томатного соку, 1 склянка сметани, спеції, 50 г вершкового масла|мастила|.
Приготування: Відвари картоплю, розімни її в пюре і змішай зі спеціями, яйцем та борошном. Окремо змішай фарш, спеції та подрібнену цибулю. Сформуй із пюре кульки з м'ясною начинкою всередині.
Виклади їх у змащену олією сковорідку. Змішай томатний сік і сметану, і залий зверху. Доведи до кипіння та туші 5 хвилин під кришкою. Полей розтопленим вершковим маслом та туші до готовності або відправь у духовку на 15-20 хвилин при 180 градусах.
Джерело: dietcenter.com.ua