20 рецептів з устричним соусом, перед якими складно встояти

Густий та ароматний устричний соус відмінно доповнює локшину, супи та багато інших страв. Готують його, як нескладно здогадатися, із устриць чи спеціального устричного екстракту. Розповідаємо 20 найсмачніших рецептів із ним!

Зміст

  • 1. Курка з грибами шиїтаке в устричному соусі
  • 2. Овочевий салат із устричним соусом
  • 3. Риба з устричним соусом у духовці
  • 4. Густий китайський соус
  • 5. Локшина з куркою та овочами в устричному соусі
  • 6. Зелений салат із пророщеної сої з устричним соусом
  • 7. Китайський суп з куркою та локшиною
  • 8. Свинина з овочами та устричним соусом
  • 9. Брокколі в устричному соусі
  • 10. Яловичина з болгарським перцем у устричному соусі
  • 11. Баклажани в устричному соусі
  • 12. Мідії у устричному соусі
  • 13. Індичка в устричному соусі
  • 14. Рис із яйцем та свининою
  • 15. Тайські креветки в устричному соусі
  • 16. Курка в меду та устричному соусі
  • 17. Кальмари в устричному соусі
  • 18. Салат з курячими серцями, морквою та устричним соусом
  • 19. Яєчня з кимчі та устричним соусом
  • 20. Часниковий рис
  • 1. Курка з грибами шиїтаке в устричному соусі

    Легка, доступна та швидка азіатська страва.

    Тобі знадобиться: 300 г курки, 10 грибів шиїтаке, 30 г паростків мунго, 20 г імбиру, 1 зубчик часнику, 1 ст.л. устричного соусу, 1 ст.л. олії, 2 ст.л. соєвого соусу, 1 гілочка кінзи.

    Приготування: Наріж курку смужками і обсмаж її до рум'яності в ложці олії. Додай обидва соуси та половину тертого імбиру. Через 1 хвилину додай нарізані шиїтаке, і ще через 2 хвилини – імбир, часник і паростки мунго, що залишився. Хвилину прогрій усі разом, зніми з вогню та посип кінзою.

    2. Овочевий салат із устричним соусом

    Заправка на основі устричного соусу – перетворює будь-який салат.

    Тобі знадобиться: 1 дайкон, 1 морква, 1 огірок, 1 болгарський перець, 1 фіолетова цибулина, 1 ст. устричного соусу, 1 ст.л. лимонного соусу, 30 мл оливкової олії, спеції.

    Приготування: Наріж всі овочі соломкою і перемішай. Змішай інгредієнти для заправки та полів нею салат.

    3. Риба з устричним соусом у духовці

    За цим рецептом дуже смачно виходить будь-яка біла риба.

    Тобі знадобиться: 500 г філе риби, 3 ст. устричного соусу, по 100 г брюссельської капусти, зеленого горошку та стручкової квасолі, 170 г болгарського перцю, 1/2 банки консервованої кукурудзи, 1 гілочка розмарину, 1 лимон, спеції.

    Приготування: Наріж і замаринуй рибу в лимонному соку, устричному соусі та спеціях на півгодини. Довільно наріж всі овочі, змішай і виклади їх у форму для запікання, а зверху додай шматочки риби та кружечки лимона. Відправте блюдо в духовку приблизно на 25 хвилин при 180 градусах.

    4. Густий китайський соус

    Смачний універсальний соус на основі бульйону та устричного соусу.

    Тобі знадобиться: 200 мл курячого бульйону, 45 мл устричного соусу, 30 мл соєвого соусу, 10 г коричневого цукру, 30 г кукурудзяного борошна.

    Акуратно змішай всі інгредієнти віночком, щоб не було грудочок. Доведи до кипіння та увари соус до бажаної густоти на слабкому вогні.

    5. Локшина з куркою та овочами в устричному соусі

    За бажанням додай ще пару ложок будь-яких заморожених овочів.

    Тобі знадобиться: 250 г курки, 1 цибулина, 4 пера зеленої цибулі, 3 см імбиру, 2 зубчики часнику, 1 перець чилі, 1 болгарський перець, 1/2 моркви, 160 г локшини, 100 г пекінської капусти, 1 е. ст.л. соєвого соусу, 1 ст.л. устричного соусу, 1 ч.л. меду.

    Зараз читають:15 простих рецептів компоту з малини та смородини

    Приготування: Наріж овочі соломкою, а курку – смужками. Подрібни чилі, натрій імбир і часник. Обсмажити курку в олії до рум'яності та відклади. У цій же сковороді буквально 1 хвилину обсмаж часник, імбир та чилі.

    Додай моркву, а через 2 хвилини – решту овочів. Наприкінці додай зелену цибулю. Змішай обидва соуси і мед, влий туди і додай заздалегідь приготовлену локшину. Перемішай і прогрій блюдо ще 2 хвилини.

    6. Зелений салат із пророщеної сої з устричним соусом

    Готовий салат додатково можеш посипати кунжутом.

    Тобі знадобиться: 300 г пророщеної сої, 2 зубчики часнику, 100 г зеленого горошку в стручках, 1 огірок, 1 біла частина цибулі-порею, 20 г зеленої цибулі, 3 ст.л. устричного соусу.

    Приготування: Довільно наріж всі інгредієнти. Обсмаж часник та порей до м'якості, додай горошок та смажу ще 2 хвилини. Додай паростки сої, перемішай і влий устричний соус. Готуй ще 1 хвилину, зніми з вогню і додай у салат огірки та зелену цибулю.

    7. Китайський суп з куркою та локшиною

    Для бульйону вибирай курячу грудку на кістки.

    Тобі знадобиться: 1 куряча грудка, 1 цибулина, 1 морква, 3 стебла селери, 1,2 л води, по 2 ст.л. соєвого та устричного соусу, 120 г локшини, зелень.

    Залий курку і крупно нарізані овочі водою, доведи до кипіння і вари 30-35 хвилин. Проціди бульйон, а з курки – зніми м'ясо і наріж. Доведи бульйон до кипіння, додай соєвий та устричний соуси, локшину та курку. Провар пару хвилин до готовності локшини. У готовий суп додай зелень до смаку.

    8. Свинина з овочами та устричним соусом

    Страва виходить ще й дуже яскравою через велику кількість зелених овочів.

    Тобі знадобиться: 500 г свинини, 2 ст. устричного соусу, по 100 г зеленого горошку, стручкової квасолі, брюссельської капусти, овочевої суміші та печериць, спеції.

    Приготування: Наріж свинину шматочками і на півгодини замаринуй її в устричному соусі та спеціях до смаку. Обсмажити її 5-7 хвилин, помішуючи. Додай нарізані печериці та смажу ще 3-5 хвилин. Додай решту інгредієнтів і доведи все разом до готовності, помішуючи.

    9. Брокколі в устричному соусі

    Оригінальний спосіб виготовлення такого простого інгредієнта.

    Тобі знадобиться: 2 головки броколі, 100 мл олії, 100 мл курячого бульйону, 4 ст.л. устричного соусу, 1 ч.л. коричневого цукру, 50 г імбиру.

    Розбери броколі на суцвіття і розріж суцвіття навпіл. Обсмажити в олії подрібнений імбир, додай броколі та жар 3 хвилини. Додай інгредієнти, що залишилися, і протушкуй все разом ще 1 хвилину.

    10. Яловичина з болгарським перцем у устричному соусі

    Радимо посипати готову страву рубаною зеленою цибулею або кінзою.

    Тобі знадобиться: 500 г яловичини, 5 ст. устричного соусу, 3 ст.л. соєвого соусу, 150 г болгарського перцю, 70 г цибулі, 2 зубчики часнику, 100 г зеленого горошку, 1,5 ст. кунжутної олії, спеції.

    Приготування: Змішай 0,5 ст. кунжутної олії та по 3 ст.л. соєвого та устричного соусів, додай подрібнений зубчик часнику і замарин тонко нарізану яловичину в цій суміші на півгодини. У маслі, що залишилася, обсмаж нарізану цибулю і часник до прозорості.

    Зараз читають:15 компотів з чорносливу, які припадуть до смаку кожному

    Додай яловичину і смаж разом близько 10 хвилин на сильному вогні, помішуючи. Додай зелений горошок і болгарський перець, і смажу ще 5-7 хвилин. Влий устричний соус, що залишився, приправ і додай 100 мл окропу. Протушкуй всі разом до густоти і готовності близько 10-15 хвилин.

    11. Баклажани в устричному соусі

    Відмінний спосіб додати трохи азіатської кухні у повсякденне життя.

    Тобі знадобиться: 2 баклажани, по 2 ст.л. олії, кукурудзяного крохмалю та устричного соусу, 1 ч.л. кунжуту, 3 гілочки кінзи, спеції.

    Баклажани наріж брусочками і змішай зі спеціями і крохмалем. Обсмаж їх 3-5 хвилин до рум'яності на сильному вогні в маслі. Влий устричний соус, протушкуй ще 2 хвилини і зніми з вогню. Посип кінзою та кунжутом.

    12. Мідії у устричному соусі

    Для цього рецепту використовуються свіжі мідії у раковинах.

    Тобі знадобиться: 600 г мідій, по 2 ст. соєвого та устричного соусу, 150 г води, 1 цибулина, 1 зубчик часнику, 5 г імбиру, спеції, 2 ст.л. рослинного масла.

    Приготування: Наріж цибулю пір'ям, подрібни часник та імбир, і смажу в маслі пару хвилин. Влий обидва соуси і воду, приправ і доведи до кипіння. Виклади мідії у отриманий соус і готуй їх 5-7 хвилин під кришкою на помірному вогні.

    13. Індичка в устричному соусі

    Якщо не хочеш робити окремий гарнір – просто збільшити кількість овочів.

    Тобі знадобиться: 300 г філе індички, 1 морква, 1 цибулина, 1 болгарський перець, 20 г імбиру, 2 ст. кунжутної олії, 4 ст.л. устричного соусу, 1 ст.л. кунжуту, 4 зубчики часнику, 50 г зеленої цибулі.

    Приготування: Наріж індичку смужками і обсмаж її в кунжутному маслі 3-5 хвилин. Додай нарізаний соломкою імбир, цибулю та часник. Через 1 хвилину – морква, і ще за 3-5 хвилин – болгарський перець. Жар все разом ще 3-5 хвилин, влий устричний соус і зніми з вогню через 2-3 хвилини. Посип кунжутом та зеленою цибулею.

    14. Рис із яйцем та свининою

    Така ситна і водночас корисна страва – просто знахідка.

    Тобі знадобиться: 300 г свинини, 40 мл устричного соусу, 60 мл соєвого соусу, 200 г рису, 300 г броколі, 40 мл олії, 2 яйця, спеції, чилі, кінза.

    Приготування: Наріж свинину смужками і замаринуй її на 1 годину в суміші соусового та устричного і соєвих. Відварити рис до готовності. Розбери брокколі на дрібні суцвіття і приварю їх по 3-5 хвилин, а потім обдай холодною водою.

    На сильному вогні в олії обсмаж свинину пару хвилин, влий збиті яйця і перемішай. Додай броколі та рис, і готуй ще 2 хвилини. Приправ до смаку, додай чилі і кінзу, і через півхвилини зніми з вогню.

    15. Тайські креветки в устричному соусі

    Підійдуть креветки будь-якого розміру – на твій розсуд.

    Тобі знадобиться: 200 г очищених креветок, 1 ст. устричного соусу, 1 ст.л. соєвого соусу, 1 ч.л. коричневого цукру, 1 часточка лайма, 5 г імбиру, 1 щіпка пластівців чилі.

    Приготування: Змішай соєвий та устричний соуси, сік лайма, цукор, подрібнений імбир та чилі. Замарин креветки в цій суміші на 20 хвилин, після чого швидко обсмаж їх на сильному вогні, помішуючи.

    Зараз читають:20 компотів з дині, які варто приготувати

    16. Курка в меду та устричному соусі

    Ідеальний спосіб приготувати ціле куряче філе на сковороді.

    Тобі знадобиться: 1 кг курячого філе, 1 головка часнику, по 3 ст. соєвого та устричного соусу, 1 ст.л. меду, 2 ст.л. коньяку або бренді, спеції.

    Приготування: Подрібніть часник і змішайте всі інші інгредієнти, крім курки. Зроби на грудках надрізи та замаринуй у цьому маринаді на 10 хвилин. Обсмажити курку на середньому вогні по 5 хвилин з кожного боку, поливаючи маринадом. І потім ще 10 хвилин – готуй під кришкою на слабкому вогні.

    17. Кальмари в устричному соусі

    Азіатська кухня не обходиться без різноманітних морепродуктів.

    Тобі знадобиться: 3 тушки кальмара, 3 см імбиру, 1 перець чилі, 1/2 фіолетової цибулини, 3 зубчики часнику, 1/2 болгарського перцю, 2 ст.л. оливкової олії, 1 ст.л. коричневого цукру, 1 ст. кунжутної олії, 2 ст.л. устричного соусу.

    Приготування: Подрібни цибулю, наріж болгарський перець кубиком, чилі – кільцями, імбир – соломкою, часник – пластинками. Обсмаж все це разом 1,5 хвилини в оливковій олії. Кальмари наріж смужками, виклади на сковорідку і смаж 3-4 хвилини. Додай решту інгредієнтів, прогрій ще півхвилини і зніми з вогню.

    18. Салат з курячими серцями, морквою та устричним соусом

    Якщо цибуля надто гірчить, тоді замаринуй її у воді з оцтом та цукром.

    Тобі знадобиться: 500 г курячих сердець, 100 г цибулі, 200 г моркви, 20 мл устричного соусу, 2,5 г цукру, 40 мл рисового оцту, 60 мл рослинної олії, 2 зубчики часнику, паприка, коріандр, спеції.

    Курячі серця відвари до готовності 35-40 хвилин, дай охолонути і наріж соломкою . Тонко наріж цибулю і натрій моркву, додай подрібнений часник, спеції за смаком, оцет, цукор і устричний соус. Нагрій масло майже до кипіння, залий ним салат і дай йому трохи настоятися в холодильнику.

    19. Яєчня з кимчі та устричним соусом

    Обіграємо в азіатському стилі навіть найпростішу домашню яєчню.

    Тобі знадобиться: 2 яйця, 3 ст. кімчі, 2 ч.л. соєвого соусу, 1 ст.л. олії, 2 ч.л. устричного соусу, 1 перо зеленої цибулі.

    Приготування: Розігрій сковорідку з олією, вбий у неї два яйця і на білки виклади нарізану капусту кімчі. Через 1 хвилину зменш вогонь і готуй ще пару хвилин до бажаної консистенції яєчні. Після чого переклади її на тарілку, полей сумішшю соєвого та устричного соусів, і посип зеленою цибулею.

    20. Часниковий рис

    Тут цікавим є і сам рис, і заправка для нього. Чудова страва!

    Тобі знадобиться: 150 г рису, 50 г часнику, 30 г зеленої цибулі, 3 яйця, 40 мл рослинної олії, 40 мл соєвого соусу, 40 мл мирину, 20 мл устричного соусу, 40 г цукру, 20 мл кунжутної олії, 10 мл соусу, спеції.

    Рис відваріть до готовності і дай охолонути, а ще краще – дай йому 2 доби постояти в холодильнику. Подрібни і обсмаж часник до золотистості в половині рослинної олії, дай олії охолонути і процідити.

    У маслі, що залишилася, обсмаж збиті яйця, постійно помішуючи. Додай рис та часникову олію, і смажу ще пару хвилин. Змішай інгредієнти, що залишилися в соус, полів їм рис, готуй ще 2 хвилини і зніми з вогню.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *