12 найкращих рецептів пастили з аличі

Незважаючи на те, що пастила з аличі готується досить довго – результат сповна окупає витрачений час. Це смачні і корисні ласощі, які точно сподобаються дорослим і дітям. Пастила гарна до чаю і на перекушування, а ще вона відмінно зберігається – особливо, якщо обваляти шматочки в цукровій пудрі. Розповідаємо 12 простих рецептів!

Зміст

  • 1. Пастила з аличі у сушарці
  • 2. Пастила з аличі у духовці
  • 3. Пастила з аличі на сонці
  • 4. Пастила з аличі без цукру
  • 5. Пастила з аличі з медом
  • 6. Пастила з аличі без варіння
  • 7. Пастила з аличі та яблук
  • 8. Пастила з аличі з горіхами
  • 9. Пастила з аличі та фруктів
  • 10. Пастила з аличі та сливи
  • 11. Пастила з аличі та полуниці
  • 12. Пастила з аличі та вишні
  • 1. Пастила з аличі у сушарці

    У різних сушарок різні режими роботи, тому час приготування може відрізнятися.

    Тобі знадобиться: 1 кг аличі, 100 мл води, 100 г цукру.

    Приготування: Залий аличу водою і протушкуй на слабкому вогні до м'якості. Перетріть через сито, додай цукор у пюре і увари його вдвічі, помішуючи. Вилий заготовку шаром 5-7 мм на піддони сушарки та суші пастилу близько 6 годин.

    2. Пастила з аличі у духовці

    Якщо у тебе немає спеціальної сушарки для овочів та фруктів – ось рішення.

    Тобі знадобиться: 1 кг аличі, 100 г цукру.

    Приготування: Видалити з аличі кісточки, частково пару ложок води, додай цукор і провари все до м'якості плодів. Перетріть через сито і провари пюре ще 15-20 хвилин. Вилий його на застелений пергаментом лист і суші пастилу в духовці при 60-80 градусах близько 7 годин з відкритими дверцятами.

    Зараз читають:20 найкращих рецептів пастили з абрикосів

    3. Пастила з аличі на сонці

    Пастила на відкритому повітрі сохне найдовше, зате не потребує жодних кухонних пристроїв.

    Тобі знадобиться: 1 кг аличі, 1 склянка води, 1 склянка цукру.

    Приготування: Залий аличу водою, проварити до м'якості плодів і перетріть через сито. Додай цукор і провари пюре на слабкому вогні до густини. Вилий його на пергамент тонким шаром, накрий марлею і суші пастилу пару днів на сонці, але в місці, що провітрюється.

    4. Пастила з аличі без цукру

    Така пастила порадує чистим фруктовим смаком та приємною кислинкою.

    Тобі знадобиться: 1 кг аличі, 100 мл води.

    Приготування: Залий аличу водою, проварити до м'якості і перетріть через сито від кісточок. Уваріть пюре до густоти на слабкому вогні. Вилий на пергамент та суші пастилу в сушарці за інструкцією.

    5. Пастила з аличі з медом

    Якщо ти віддаєш перевагу солодким десертам, але не любиш цукор – лови варіант.

    Тобі знадобиться: 1 кг аличі, 100 мл води, 120 г меду.

    Приготування: Видалити з аличі кісточки, додай воду, протушкуй до м'якості плодів і перетрій через сито. Проварити пюре ще 20 хвилин, зніми з вогню і змішай з медом. Вилий заготовку на пергамент і суші пастилу у відкритій духовці близько 7 годин при 60 градусах.

    6. Пастила з аличі без варіння

    Найкорисніша пастила, бо алича тут проходить меншу термообробку.

    Тобі знадобиться: 1 кг аличі, 100 г цукру.

    Зараз читають:15 швидких рецептів курки у сметанному соусі

    Приготування: Видалити з аличі кісточки і пропусти через м'ясорубку або подрібни блендером. Додай цукор, залиш масу на півгодини і перемішай ще раз. Вилий на пергамент та суші пастилу в сушарці близько 8 годин.

    7. Пастила з аличі та яблук

    Не тільки смачно, а й зручно, бо таке фруктове пюре краще густіє.

    Тобі знадобиться: 500 г аличі, 500 г яблук, 100 г цукру.

    Приготування: Очисти та довільно наріж яблука. Видалити з аличі кісточки і протушкуй її з яблуками до м'якості. Перетріть фрукти через сито, додай цукор і увари пюре на третину. Суші пастилу в сушарці або відкритій духовці при 60-80 градусах близько 6 годин.

    8. Пастила з аличі з горіхами

    Як і зі сливою, з аличою найкраще поєднуються волоські горіхи.

    Тобі знадобиться: 1 кг аличі, 100 г волоських горіхів, 100 г цукру.

    Приготування: Залий аличу невеликою кількістю води, проварити до м'якості і перетріть через сито від кісточок і шкірки. Додай цукор, увари пюре 30-40 хвилин на слабкому вогні і вилий тонким шаром на пергамент. Посип рубаними горіхами і суші пастилу 6-8 годин у відкритій духовці при 70 градусах.

    9. Пастила з аличі та фруктів

    Універсальний дачний рецепт, для якого підійдуть будь-які фрукти.

    Тобі знадобиться: 300 г аличі, 300 г сливи, 300 г яблук, 300 г груші, 300 г абрикосів, 1 склянка води, 200 г цукру.

    Приготування: Очисти і довільно наріж всі фрукти, залий водою і проварити 20-25 хвилин. Перетрій все через сито, додай цукор за смаком і увари пюре вдвічі на слабкому вогні. Вилий заготовку тонким шаром на пергамент та суші в сушарці 6-8 годин.

    Зараз читають:12 найсмачніших рецептів рисової каші на кокосовому молоці

    10. Пастила з аличі та сливи

    Безпрограшне поєднання, з яким просто неможливо припуститися помилки.

    Тобі знадобиться: 400 г аличі, 400 г сливи, 120 г цукру, 1 ч.л. кориці.

    Приготування: Видалити кісточки з аличі та сливи, засип фрукти цукром і корицею і залиш на пару годин. Проварити 20 хвилин до м'якості, перетрій через сито і провари ще півгодини. Вилий пюре на пергамент і суші пастилу в сушарці або відкритій духовці при 60 градусах близько 6 годин.

    11. Пастила з аличі та полуниці

    Вибирай солодку полуницю – і можна чудово обійтися без цукру.

    Тобі знадобиться: 400 г аличі, 400 г полуниці.

    Приготування: Залий аличу невеликою кількістю води, проварити до м'якості і протріть через сито від кісточок. Подрібни полуницю блендером, змішай із аличем і знову доведи до кипіння. Проварити пюре 10-15 хвилин і вилий тонким шаром на пергамент. Суши пастилу 6-8 годин у духовці при 60 градусах з відкритими дверцятами.

    12. Пастила з аличі та вишні

    Щоб не марнувати час на боротьбу з кісточками, ділимося хитрістю!

    Тобі знадобиться: 500 г аличі, 500 г вишні, 2 щіпки ваніліну, 100 г цукру.

    Приготування: Залий аличу і вишню невеликою кількістю води, проваріть до м'якості і потім перетріть через сито від кісточок. Додай цукор та ванілін, трохи увари пюре на слабкому вогні та вилий на пергамент тонким шаром. Суші пастилу в сушарці за інструкцією близько 5-7 годин.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *