12 простих салатів з патисонів на зиму

Патисони відмінно підходять для всіляких заготовок на зиму, а особливо для овочевих салатів. Розповідаємо 12 найкращих рецептів на будь-який смак!

Зміст

  • 1. Салат з патисонів з морквою та цибулею на зиму
  • 2. Салат з патисонів із болгарським перцем на зиму
  • 3. Салат з патисонів у томатній заливці
  • 4. Салат із патисонів з помідорами на зиму
  • 5. Салат з патисонів, огірків та цвітної капусти на зиму
  • 6. Салат з патисонів з цибулею та зеленню на зиму
  • 7. Салат з патисонів та огірків на зиму
  • 8. Салат з патисонів по-корейськи на зиму
  • 9. Салат з патисонів з корінням
  • 10. Салат з патисонів та кабачків на зиму
  • 11. Салат з патисонів із зернистою гірчицею
  • 12. Салат із патисонів з капустою на зиму
  • 1. Салат з патисонів з морквою та цибулею на зиму

    Простий, але водночас безпрограшний салат, від якого так важко відмовитись.

    Тобі знадобиться: 3 кг патисонів, 500 г моркви, 500 г цибулі, 80 г часнику, 1/2 склянки олії, 1 склянка оцту, 2 ст.л. солі, 1 склянка цукру, спеції.

    Приготування: Довільно наріж всі овочі, подрібни часник і перемішай. Додай решту інгредієнтів, змішай і залиши заготовку на 2-3 години настоятися. Виклади в чисті банки, простерилізуйте ще 15 хвилин і закатай салат кришками.

    2. Салат з патисонів із болгарським перцем на зиму

    Цей салат не потрібно додатково стерилізувати, тому це ще й зручно.

    Тобі знадобиться: 2 кг патисонів, 500 г болгарського перцю, 200 г цибулі, 100 мл олії, 100 мл оцту, по 1 ст.л. солі та цукру.

    Приготування: Довільно наріж патисони, болгарський перець та цибулю. Змішай всі інгредієнти, окрім оцту, доведи до кипіння та протушкуй 15 хвилин. Влий оцет, потім салат ще 5 хвилин і закатай у стерилізовані банки.

    3. Салат з патисонів у томатній заливці

    Помідори обов'язково потрібні стиглі, м'ясисті та з яскравим смаком.

    Зараз читають:25 найсмачніших начинок для тортів

    Тобі знадобиться: 3 кг патисонів, 1 кг помідорів, 1 кг болгарського перцю, 200 г петрушки, 2 головки часнику, 80 г солі, 200 г цукру, 350 мл олії, 100 мл оцту, спеції.

    Приготування: Пропусти помідори, часник та петрушку через м'ясорубку. Додай олію, оцет, цукор, сіль та спеції, і доведи до кипіння. Виклади нарізані патисони з перцем. Проварити салат 1 годину на слабкому вогні і заходи в стерилізовані банки.

    4. Салат із патисонів з помідорами на зиму

    За бажанням додай трохи зелені та часнику на свій смак.

    Тобі знадобиться: 750 г патисонів, 3 цибулини, 600 г помідорів, 3 болгарські перці, 1/3 склянки олії, 60 мл оцту, 3 ч.л. солі, 2,5 ст. цукру.

    Приготування: Довільно наріж всі овочі, додай олію, сіль і цукор, і протушкуй заготовку 30-40 хвилин. Влий оцет, перемішай салат, виклади його в банки і закатай кришками.

    5. Салат з патисонів, огірків та цвітної капусти на зиму

    Оригінальний хрумкий салат на зиму, коли так бракує різноманітності.

    Тобі знадобиться: 500 г патисонів, 500 г огірків, 500 г цвітної капусти, 500 г моркви, 500 г болгарського перцю, по 1/2 пучка петрушки та кропу, 100 г солі, 300 г цукру, 380 мл ябл олії, спеції.

    Приготування: Довільно наріж всі овочі приблизно однаковими шматочками. Додай решту інгредієнтів, перемішай салат і залиш настоятися на 2-3 години. Виклади його в банки, простерилізуй ще 15 хвилин і заходи на зиму.

    6. Салат з патисонів з цибулею та зеленню на зиму

    Легкий, але водночас дуже смачний салат на кожен день.

    Тобі знадобиться: 2 кг патисонів, 4 цибулини, 1 ст. цукру, по 1 пучку кропу та петрушки, 5 зубчиків часнику, 100 мл олії, 100 мл оцту, 1 ст.л. солі.

    Приготування: Очисти патисони, видали насіння і наріж їх дрібним кубиком. Додай подрібнену цибулю, зелень та часник. Додай решту інгредієнтів, перемішай салат і залиш на 2-3 години. Виклади заготовку в чисті банки, простерилізуйте їх 15 хвилин і закатай.

    Зараз читають:15 легких рецептів свинячих реберець у соєвому соусі

    7. Салат з патисонів та огірків на зиму

    Коли звичайні консервовані огірки та патисони вже набридли!

    Тобі знадобиться: 500 г патисонів, 200 г огірків, 1 морква, 1 цибулина, 1 болгарський перець, 1 пучок зелені, 4 ст. оцту, 500 мл води, по 2 ст. цукру та солі, спеції.

    Приготування: Наріж всі овочі, розклади їх по стерилізованих банках зі спеціями та зеленню, і залий окропом. Залиш на 15 хвилин під кришкою і вилий цю воду. Закип'ятіть чисту воду з сіллю і цукром, додай оцет, залий салат цим маринадом і закатай кришками.

    8. Салат з патисонів по-корейськи на зиму

    Якщо немає корейської тертки, то можна скористатися звичайною великою.

    Тобі знадобиться: 1 кг патисонів, 4 моркви, 2 болгарські перці, 2 цибулини, 2 ст.л. оцту, 3 ст. олії, 6 зубчиків часнику, 1 пучок петрушки, 1,5 ч.л. солі, 2 ст. цукру, 1 ч. л. коріандру, 1 ч.л. червоний мелений перцю, спеції для корейської моркви.

    Натрі моркву і патисони, а болгарський перець і цибулю наріж соломкою. Подрібни часник та петрушку. Змішай разом всі інгредієнти та спеції для салату, і залиш під гнітом на 3 години. А потім розклади заготівлю по банках, простерилізуй ще 15 хвилин і заходи на зиму.

    9. Салат з патисонів з корінням

    Оригінальний та досить пікантний смак салату точно нікого не залишить байдужим!

    Тобі знадобиться: 2 кг патисонів, 4 цибулини, 2 корені петрушки, 1 корінь селери, 1 корінь хрону, 1 пучок петрушки, 1 головка часнику, 2 ст.л. цукру, 1 ст. солі, 3 помідори, 2 болгарські перці, 70 мл оцту, 100 мл рослинної олії.

    Приготування: Дрібно наріж усі овочі, коріння, зелень та часник. Додай решту інгредієнтів, перемішай салат і залиш на 2 години. Розклади його по банках, простерилізуй у киплячій воді ще 20 хвилин і закатай кришками.

    Зараз читають:20 найсмачніших закусок із кабачків на зиму

    10. Салат з патисонів та кабачків на зиму

    Сюди чудово підійдуть цукіні – що виявиться під рукою.

    Тобі знадобиться: 2 кг помідорів, 1,5 кг болгарського перцю, 1 кг патисонів, 700 г кабачків, 200 мл олії, 100 мл яблучного оцту, 100 г цукру, 2 ст.л. солі.

    Приготування: Пропусти помідори через м'ясорубку, додай олію, цукор і сіль, доведи до кипіння і проварити 10 хвилин. Інші овочі наріж кубиком, виклади в томат і провари ще 20 хвилин. Влий оцет і через 5 хвилин закатай салат у стерилізовані банки.

    11. Салат з патисонів із зернистою гірчицею

    Готовий салат чудово доповнить повсякденний або навіть святковий стіл.

    Тобі знадобиться: 1 кг патисонів, 1 кг огірків, по 500 г цибулі та моркви, 6 зубчиків часнику, 1 пучок зелені, 1,5 л води, 50 г цукру, 30 г солі, 40 мл оцту, 2 ч.л. зерен гірчиці, 4 бутони гвоздики, 1 ч.л. суміші перців горошком.

    Приготування: Наріж огірки та патисони за допомогою овочечистки, натрій моркву на корейській тертці, цибулю наріж пір'ям і подрібни часник із зеленню. Виклади все в банки, залий окропом, дай охолонути під кришками і вилий цю воду. Закип'ятіть чисту воду з цукром, сіллю та спеціями, влий у неї оцет, залий салат отриманим маринадом і закатай.

    12. Салат із патисонів з капустою на зиму

    Для цього рецепту буде достатньо звичайної білокачанної капусти.

    Тобі знадобиться: 2 кг патисонів, 1 кг капусти, 1 л води, 4 ст. цукру, 2 ст. солі, 200 мл оцту, 200 мл олії.

    Приготування: Наріж капусту, наріж патисони і приварити їх окремо один від одного по 5 хвилин в киплячій воді. Виклади овочі у стерилізовані банки. Закип'яти літр води із сіллю, цукром, олією та оцтом. Залий салат маринадом і заходи на зиму.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *