20 простих рецептів смородини з цукром на зиму без варіння

У процесі термообробки більшість корисних речовин зникає. З цієї причини багато господинь віддають перевагу заготовкам на зиму без варіння. Сьогодні таким способом приготуємо смородину із цукром. Розповідаємо 20 найцікавіших рецептів!

Зміст

  • 1. Червона смородина із цукром через м'ясорубку
  • 2. Чорна смородина із цукром на зиму
  • 3. Червона смородина з лимонною кислотою без варіння
  • 4. Чорна смородина, протерта з цукром без варіння
  • 5. Чорна смородина з цукром без варіння
  • 6. Червона смородина з желатином без варіння
  • 7. Червона смородина з лимонною цедрою та цукром на зиму
  • 8. Чорна смородина з лимонами та цукром без варіння
  • 9. Смородинове варення з цукром без варіння
  • 10. Варення з чорної та червоної смородини без варіння
  • 11. Чорна смородина з м'ятою та цукром без варіння
  • 12. Біла смородина з желатином та цукром без варіння
  • 13. Цілі ягоди смородини у власному соку на зиму
  • 14. Варення без варіння «Асорті»
  • 15. Чорна смородина з апельсинами та цукром без варіння
  • 16. Червона смородина з малиною та цукром на зиму
  • 17. Малина та чорна смородина з цукром без варіння
  • 18. Чорна смородина з цукром та спеціями на зиму
  • 19. Варення з аґрусу, чорної та білої смородини
  • 20. Червона смородина без варіння за особливим рецептом
  • 1. Червона смородина із цукром через м'ясорубку

    Шар цукру оберігає смородину від бродіння та плісняви.

    Тобі знадобиться: 2 кг порічки, 2 кг цукру.

    Смородину перебери , промий і виклади сушитися на паперовий рушник. Пропусти ягоди через м'ясорубку, змішай із цукром і виклади у сухі банки. Зверху засип невеликим шаром цукру, щільно закрий кришками і прибери на зберігання холодильник.

    2. Чорна смородина із цукром на зиму

    У процесі сушіння іноді перевертай ягоди.

    Тобі знадобиться: 1 кг чорної смородини, 1 кг цукру.

    Приготування: Ягоди промий під проточною водою і виклади сушитися на рушник. Засип смородину в чашу блендера, додай половину цукру та подрібни. Всип цукор, що залишився, перемішай і прибери на 1 годину в сторону. Розклади в підготовлену тару, присип шаром цукру, закрий кришками і прибери в холодильник.

    3. Червона смородина з лимонною кислотою без варіння

    Один із найпопулярніших і класичних способів приготування.

    Тобі знадобиться: 3 кг порічки, 3 кг цукру, 0,5 ч.л. лимонної кислоти.

    Смородину перебери , промий і виклади сушитися на рушник. Пропусти ягоди через м'ясорубку або подрібни в блендері. Додай цукор, лимонну кислоту і добре перемішай. Виклади масу в стерилізовані банки, присип тонким шаром цукру і щільно закрий кришками.

    4. Чорна смородина, протерта з цукром без варіння

    Такий рецепт під силу навіть початківцям!

    Зараз читають:20 салатів з креветками та ананасом, перед якими складно встояти

    Тобі знадобиться: 1,5 кг чорної смородини, 1,5 кг цукру.

    Смородину промий під проточною водою і виклади сушитися на паперовий рушник. Пропусти ягоди через м'ясорубку, змішай із цукром та прогрій на повільному вогні 2-3 хвилини, щоб кристали цукру швидше розчинилися. Протріть смородинову масу через сито, розклади по чистих банках, щільно закрий кришками і прибери в холодильник.

    5. Чорна смородина з цукром без варіння

    Тару попередньо простерилізуй та висуши.

    Тобі знадобиться: 3 кг чорної смородини, 3 кг цукру, 2 г лимонної кислоти.

    Приготування: Смородину промий і виклади сушитися на паперовий рушник. Пропусти ягоди через м'ясорубку або подрібни в блендері. Всип цукор, лимонну кислоту і добре перемішай. Розклади варення по чистих банках, засип невеликим шаром цукру і щільно закрий кришками. Зберігати таку заготівлю слід у холодильнику.

    6. Червона смородина з желатином без варіння

    Щоб прискорити процес, прогрій заготовку желатинову 2-3 хвилини на водяній бані.

    Тобі знадобиться: 2 кг порічки, 2 кг цукру, 25 г желатину, 120 г води.

    Смородину перебери , промий і ретельно обсуши. Желатин залий водою і прибери на 10 хвилин убік. Ягоди подрібни в блендері, змішай з цукром і протрій через сито, щоб видалити шкірку і насіння. Додай желатинову заготівлю, добре перемішай, розклади по чистих сухих банках і постав у холодильник.

    7. Червона смородина з лимонною цедрою та цукром на зиму

    Цедру можна використовувати свіжу чи сушену.

    Тобі знадобиться: 2 кг порічки, 2 кг цукру, цедра одного лимона.

    Ягоди промою під проточною водою і ретельно обсуши. Пропусти через м'ясорубку або подрібни в блендері. Додай цедру лимона, цукор, добре перемішай і залиш на 1 годину. Розклади смородинове варення у підготовлені банки, закрий кришками та постав у прохолодне місце.

    8. Чорна смородина з лимонами та цукром без варіння

    Це вітамінне варення чудово рятує в період застуди.

    Тобі знадобиться: 3 кг чорної смородини, 1 кг лимонів, 4 кг цукру.

    Смородину перебери , промий і виклади сушитися на паперовий рушник. Лимони ошпари окропом, обсуши і наріж разом зі шкіркою. Пропусти через м'ясорубку смородину та лимони. Додай цукор, перемішай і розклади у підготовлені банки. Засип шаром цукру, накрий кришками і постав на зберігання в холодильник.

    9. Смородинове варення з цукром без варіння

    Зазвичай, такі заготовки закривають у невеликих баночках об'ємом до 500 мл.

    Тобі знадобиться: 2 кг чорної смородини, 2 кг цукру, 2 г лимонної кислоти.

    Смородину очисти від сухих хвостиків, промою та висуши. Виклади ягоди в широку миску, засип половиною цукру і злегка розімні товкачем. Додай лимонну кислоту, цукор, що залишився, і добре перемішай. Розклади варення в стерилізовані банки, зверху засип шаром цукру і щільно закрий кришками. Перенеси банки у темне прохолодне місце.

    Зараз читають:15 відмінних рецептів млинців на кефірі

    10. Варення з чорної та червоної смородини без варіння

    Простий і надзвичайно смачний рецепт, який захочеться приготувати ще не раз.

    Тобі знадобиться: 1 кг порічки, 1 кг порічки, 2 кг цукру.

    Приготування: Ягоди перебери, промий і виклади сушитися на рушник. Потім пропусти смородину через м'ясорубку, змішай з|із| цукром і розклади в підготовлену тару. Кожну банку засип шаром цукру і щільно закрий кришкою. Перенеси заготовки на зберігання холодильник.

    11. Чорна смородина з м'ятою та цукром без варіння

    Чудове варення з освіжаючим ароматом.

    Тобі знадобиться: 2 кг чорної смородини, 10 г листків м'яти, 2 кг цукру.

    Смородину очисти від сухих хвостиків, промою під проточною водою і висуши. Листя м'яти розітріть у ступці з невеликою кількістю цукру. Обидві заготовки помістіть у чашу блендера, подрібніть, а потім змішайте з цукром. Отриманою масою наповни чисті банки, зверху засип невеликим шаром цукру. Щільно закрий кришками і прибери у прохолодне місце.

    12. Біла смородина з желатином та цукром без варіння

    Це не тільки смачно, а й дуже красиво!

    Тобі знадобиться: 3 кг білої смородини, 3 кг цукру, 25 г желатину, 150 мл води.

    Приготування: Желатин залий водою і прибери на 10 хвилин убік. Смородину промийте під проточною водою і викладіть сушитися на рушник. Подрібніть ягоди в блендері, змішайте з цукром і залиште на 7-10 хвилин, щоб кристали встигли розчинитися. Протріть масу через сито, влий желатинову заготовку і перемішай. Розклади варення по чистих банках, закрий капроновими кришками та постав у холодильник.

    13. Цілі ягоди смородини у власному соку на зиму

    Доведеться трохи повозитися, але результат точно того вартий.

    Тобі знадобиться: 2 кг порічки, 2 кг цукру.

    Приготування: Ягоди перебери, промий і висуши. З 1 кг смородини видави сік, додай 1 кг цукру і перемішай. Всип цукор і смородину, що залишилися, акуратно перемішай і розклади по чистих сухих банках.

    14. Варення без варіння «Асорті»

    Справжній вітамінний бум!

    Тобі знадобиться: 1 кг малини, 1 кг чорної смородини, 1 кг порічки, 1 кг вишні, 4 кг цукру.

    Приготування: Ягоди промий і виклади сушитися на рушник. Вишню промий, обсуши та очисти від кісточок. Пропусти все через м'ясорубку, додай цукор та перемішай. Отриману масу розклади в чисті банки, закрий кришками та прибери на зберігання у прохолодне місце.

    Зараз читають:20 найсмачніших рецептів тарталеток із сирним сиром

    15. Чорна смородина з апельсинами та цукром без варіння

    Якщо апельсини кислі, тоді додай ще 500 г цукру.

    Тобі знадобиться: 2 кг чорної смородини, 1 кг апельсинів, 3 кг цукру.

    Апельсини ошпарити окропом, обсуши , очисти і наріж невеликими шматочками. Смородину промий і виклади сушитися на паперовий рушник. Пропусти через м'ясорубку ягоди та шматочки апельсинів, додай цукор, добре перемішай і прибери на 1 годину убік. Розклади в чисті стерилізовані банки, присип шаром цукру і щільно закрий кришками.

    16. Червона смородина з малиною та цукром на зиму

    Лимонну кислоту можна замінити 2 ст. соку лимона.

    Тобі знадобиться: 2 кг порічки, 2 кг малини, 4 кг цукру, 2 г лимонної кислоти.

    Ягоди промий , обсуши і пропусти через м'ясорубку. Додай цукор, лимонну кислоту і добре перемішай. Отриманою заготівлею наповни стерилізовані банки. Зверху присип шаром цукру, щільно закрий кришками і прибери на зберігання в холодильник.

    17. Малина та чорна смородина з цукром без варіння

    Чудовий ягідний дует!

    Тобі знадобиться: 2 кг чорної смородини, 1 кг малини, 3 кг цукру.

    Приготування: Смородину та малину перебери, промий та обсуши. Потім подрібни все в блендері, змішай із цукром і розклади по чистих банках. Засип зверху шаром цукру, закрий кришками і постав у холодильник.

    18. Чорна смородина з цукром та спеціями на зиму

    За бажанням смородину можна подрібнити у блендері.

    Тобі знадобиться: 2 кг чорної смородини, 2 кг цукру, 1 ч.л. меленої кориці, 0,5 ч.л. меленого анісу.

    Смородину перебери , промий і обсуши. Змішай ягоди зі спеціями, цукром і злегка розімні товкачем. Отриманою заготівлею наповни чисті банки. Засип зверху шаром цукру, закрий кришками і віднеси на зберігання в холодильник.

    19. Варення з аґрусу, чорної та білої смородини

    Такі заготовки не слід зберігати довше 6 місяців.

    Тобі знадобиться: 1 кг аґрусу, 1 кг білої смородини, 1 кг чорної смородини, 3 кг цукру.

    Приготування: Ягоди перебери, очисти від сухих хвостиків, промою і виклади сушитися на паперовий рушник. Потім помісти все в широку миску, засип цукром і розімні товкачем. Розклади заготовку в чисті банки, засип шаром цукру, щільно закрий кришками і постав у темне прохолодне місце.

    20. Червона смородина без варіння за особливим рецептом

    Попередня заморозка здорово змінює консистенцію готового продукту.

    Тобі знадобиться: 1 кг порічки, 1 кг цукру.

    Приготування: Ягоди очисти від сухих хвостиків, промою та висуши. Помісти смородину в морозильник на 1:00, потім переклади в чашу блендера і подрібни. Всип цукор, перемішай і розклади по чистих банках. Засип шаром цукру, щільно закрий кришками і прибери в холодильник.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *