У процесі термообробки більшість корисних речовин зникає. З цієї причини багато господинь віддають перевагу заготовкам на зиму без варіння. Сьогодні таким способом приготуємо смородину із цукром. Розповідаємо 20 найцікавіших рецептів!
Зміст
1. Червона смородина із цукром через м'ясорубку
Шар цукру оберігає смородину від бродіння та плісняви.
Тобі знадобиться: 2 кг порічки, 2 кг цукру.
Смородину перебери , промий і виклади сушитися на паперовий рушник. Пропусти ягоди через м'ясорубку, змішай із цукром і виклади у сухі банки. Зверху засип невеликим шаром цукру, щільно закрий кришками і прибери на зберігання холодильник.
2. Чорна смородина із цукром на зиму
У процесі сушіння іноді перевертай ягоди.
Тобі знадобиться: 1 кг чорної смородини, 1 кг цукру.
Приготування: Ягоди промий під проточною водою і виклади сушитися на рушник. Засип смородину в чашу блендера, додай половину цукру та подрібни. Всип цукор, що залишився, перемішай і прибери на 1 годину в сторону. Розклади в підготовлену тару, присип шаром цукру, закрий кришками і прибери в холодильник.
3. Червона смородина з лимонною кислотою без варіння
Один із найпопулярніших і класичних способів приготування.
Тобі знадобиться: 3 кг порічки, 3 кг цукру, 0,5 ч.л. лимонної кислоти.
Смородину перебери , промий і виклади сушитися на рушник. Пропусти ягоди через м'ясорубку або подрібни в блендері. Додай цукор, лимонну кислоту і добре перемішай. Виклади масу в стерилізовані банки, присип тонким шаром цукру і щільно закрий кришками.
4. Чорна смородина, протерта з цукром без варіння
Такий рецепт під силу навіть початківцям!
Зараз читають:20 салатів з креветками та ананасом, перед якими складно встояти
Тобі знадобиться: 1,5 кг чорної смородини, 1,5 кг цукру.
Смородину промий під проточною водою і виклади сушитися на паперовий рушник. Пропусти ягоди через м'ясорубку, змішай із цукром та прогрій на повільному вогні 2-3 хвилини, щоб кристали цукру швидше розчинилися. Протріть смородинову масу через сито, розклади по чистих банках, щільно закрий кришками і прибери в холодильник.
5. Чорна смородина з цукром без варіння
Тару попередньо простерилізуй та висуши.
Тобі знадобиться: 3 кг чорної смородини, 3 кг цукру, 2 г лимонної кислоти.
Приготування: Смородину промий і виклади сушитися на паперовий рушник. Пропусти ягоди через м'ясорубку або подрібни в блендері. Всип цукор, лимонну кислоту і добре перемішай. Розклади варення по чистих банках, засип невеликим шаром цукру і щільно закрий кришками. Зберігати таку заготівлю слід у холодильнику.
6. Червона смородина з желатином без варіння
Щоб прискорити процес, прогрій заготовку желатинову 2-3 хвилини на водяній бані.
Тобі знадобиться: 2 кг порічки, 2 кг цукру, 25 г желатину, 120 г води.
Смородину перебери , промий і ретельно обсуши. Желатин залий водою і прибери на 10 хвилин убік. Ягоди подрібни в блендері, змішай з цукром і протрій через сито, щоб видалити шкірку і насіння. Додай желатинову заготівлю, добре перемішай, розклади по чистих сухих банках і постав у холодильник.
7. Червона смородина з лимонною цедрою та цукром на зиму
Цедру можна використовувати свіжу чи сушену.
Тобі знадобиться: 2 кг порічки, 2 кг цукру, цедра одного лимона.
Ягоди промою під проточною водою і ретельно обсуши. Пропусти через м'ясорубку або подрібни в блендері. Додай цедру лимона, цукор, добре перемішай і залиш на 1 годину. Розклади смородинове варення у підготовлені банки, закрий кришками та постав у прохолодне місце.
8. Чорна смородина з лимонами та цукром без варіння
Це вітамінне варення чудово рятує в період застуди.
Тобі знадобиться: 3 кг чорної смородини, 1 кг лимонів, 4 кг цукру.
Смородину перебери , промий і виклади сушитися на паперовий рушник. Лимони ошпари окропом, обсуши і наріж разом зі шкіркою. Пропусти через м'ясорубку смородину та лимони. Додай цукор, перемішай і розклади у підготовлені банки. Засип шаром цукру, накрий кришками і постав на зберігання в холодильник.
9. Смородинове варення з цукром без варіння
Зазвичай, такі заготовки закривають у невеликих баночках об'ємом до 500 мл.
Тобі знадобиться: 2 кг чорної смородини, 2 кг цукру, 2 г лимонної кислоти.
Смородину очисти від сухих хвостиків, промою та висуши. Виклади ягоди в широку миску, засип половиною цукру і злегка розімні товкачем. Додай лимонну кислоту, цукор, що залишився, і добре перемішай. Розклади варення в стерилізовані банки, зверху засип шаром цукру і щільно закрий кришками. Перенеси банки у темне прохолодне місце.
Зараз читають:15 відмінних рецептів млинців на кефірі
10. Варення з чорної та червоної смородини без варіння
Простий і надзвичайно смачний рецепт, який захочеться приготувати ще не раз.
Тобі знадобиться: 1 кг порічки, 1 кг порічки, 2 кг цукру.
Приготування: Ягоди перебери, промий і виклади сушитися на рушник. Потім пропусти смородину через м'ясорубку, змішай з|із| цукром і розклади в підготовлену тару. Кожну банку засип шаром цукру і щільно закрий кришкою. Перенеси заготовки на зберігання холодильник.
11. Чорна смородина з м'ятою та цукром без варіння
Чудове варення з освіжаючим ароматом.
Тобі знадобиться: 2 кг чорної смородини, 10 г листків м'яти, 2 кг цукру.
Смородину очисти від сухих хвостиків, промою під проточною водою і висуши. Листя м'яти розітріть у ступці з невеликою кількістю цукру. Обидві заготовки помістіть у чашу блендера, подрібніть, а потім змішайте з цукром. Отриманою масою наповни чисті банки, зверху засип невеликим шаром цукру. Щільно закрий кришками і прибери у прохолодне місце.
12. Біла смородина з желатином та цукром без варіння
Це не тільки смачно, а й дуже красиво!
Тобі знадобиться: 3 кг білої смородини, 3 кг цукру, 25 г желатину, 150 мл води.
Приготування: Желатин залий водою і прибери на 10 хвилин убік. Смородину промийте під проточною водою і викладіть сушитися на рушник. Подрібніть ягоди в блендері, змішайте з цукром і залиште на 7-10 хвилин, щоб кристали встигли розчинитися. Протріть масу через сито, влий желатинову заготовку і перемішай. Розклади варення по чистих банках, закрий капроновими кришками та постав у холодильник.
13. Цілі ягоди смородини у власному соку на зиму
Доведеться трохи повозитися, але результат точно того вартий.
Тобі знадобиться: 2 кг порічки, 2 кг цукру.
Приготування: Ягоди перебери, промий і висуши. З 1 кг смородини видави сік, додай 1 кг цукру і перемішай. Всип цукор і смородину, що залишилися, акуратно перемішай і розклади по чистих сухих банках.
14. Варення без варіння «Асорті»
Справжній вітамінний бум!
Тобі знадобиться: 1 кг малини, 1 кг чорної смородини, 1 кг порічки, 1 кг вишні, 4 кг цукру.
Приготування: Ягоди промий і виклади сушитися на рушник. Вишню промий, обсуши та очисти від кісточок. Пропусти все через м'ясорубку, додай цукор та перемішай. Отриману масу розклади в чисті банки, закрий кришками та прибери на зберігання у прохолодне місце.
Зараз читають:20 найсмачніших рецептів тарталеток із сирним сиром
15. Чорна смородина з апельсинами та цукром без варіння
Якщо апельсини кислі, тоді додай ще 500 г цукру.
Тобі знадобиться: 2 кг чорної смородини, 1 кг апельсинів, 3 кг цукру.
Апельсини ошпарити окропом, обсуши , очисти і наріж невеликими шматочками. Смородину промий і виклади сушитися на паперовий рушник. Пропусти через м'ясорубку ягоди та шматочки апельсинів, додай цукор, добре перемішай і прибери на 1 годину убік. Розклади в чисті стерилізовані банки, присип шаром цукру і щільно закрий кришками.
16. Червона смородина з малиною та цукром на зиму
Лимонну кислоту можна замінити 2 ст. соку лимона.
Тобі знадобиться: 2 кг порічки, 2 кг малини, 4 кг цукру, 2 г лимонної кислоти.
Ягоди промий , обсуши і пропусти через м'ясорубку. Додай цукор, лимонну кислоту і добре перемішай. Отриманою заготівлею наповни стерилізовані банки. Зверху присип шаром цукру, щільно закрий кришками і прибери на зберігання в холодильник.
17. Малина та чорна смородина з цукром без варіння
Чудовий ягідний дует!
Тобі знадобиться: 2 кг чорної смородини, 1 кг малини, 3 кг цукру.
Приготування: Смородину та малину перебери, промий та обсуши. Потім подрібни все в блендері, змішай із цукром і розклади по чистих банках. Засип зверху шаром цукру, закрий кришками і постав у холодильник.
18. Чорна смородина з цукром та спеціями на зиму
За бажанням смородину можна подрібнити у блендері.
Тобі знадобиться: 2 кг чорної смородини, 2 кг цукру, 1 ч.л. меленої кориці, 0,5 ч.л. меленого анісу.
Смородину перебери , промий і обсуши. Змішай ягоди зі спеціями, цукром і злегка розімні товкачем. Отриманою заготівлею наповни чисті банки. Засип зверху шаром цукру, закрий кришками і віднеси на зберігання в холодильник.
19. Варення з аґрусу, чорної та білої смородини
Такі заготовки не слід зберігати довше 6 місяців.
Тобі знадобиться: 1 кг аґрусу, 1 кг білої смородини, 1 кг чорної смородини, 3 кг цукру.
Приготування: Ягоди перебери, очисти від сухих хвостиків, промою і виклади сушитися на паперовий рушник. Потім помісти все в широку миску, засип цукром і розімні товкачем. Розклади заготовку в чисті банки, засип шаром цукру, щільно закрий кришками і постав у темне прохолодне місце.
20. Червона смородина без варіння за особливим рецептом
Попередня заморозка здорово змінює консистенцію готового продукту.
Тобі знадобиться: 1 кг порічки, 1 кг цукру.
Приготування: Ягоди очисти від сухих хвостиків, промою та висуши. Помісти смородину в морозильник на 1:00, потім переклади в чашу блендера і подрібни. Всип цукор, перемішай і розклади по чистих банках. Засип шаром цукру, щільно закрий кришками і прибери в холодильник.
Джерело: dietcenter.com.ua