Варення з яблук добре тим, що воно не нудотне і має приємну фруктову кислинку. А ще тим, що залежно від вибраного сорту яблук – воно завжди буде трохи іншим та новим. Зібрали для тебе велику добірку з 20 чудових рецептів!
Зміст
1. Варення з яблук часточками
Гарне прозоре варення, яке однаково добре підходить хоч до чаю, хоч для випічки.
Тобі знадобиться: 1 кг яблук, 1 кг цукру.
Приготування: Очисти яблука, наріж їх часточками та засип на ніч цукром. Злий сік в окрему каструлю, доведи його до кипіння, залий їм яблука і дай повністю охолонути. Повтори цей крок ще двічі. Доведи варення до кипіння, проварити 20 хвилин і закатай у стерилізовані банки.
2. Варення з яблук із лимоном на зиму
Цей рецепт спеціально для тих, хто не любить занадто нудотне варення.
Тобі знадобиться: 1 кг яблук, 1 лимон, 600 г цукру.
Приготування: Зваріть сироп з цукру і 2 склянки води. Виклади в нього очищені та нарізані яблука, та провари всі 10 хвилин. Лимон ошпари окропом, пропусти через м'ясорубку і відправь у заготовку. Вари все разом ще 30, зніміть варення з вогню і закатай його на зиму.
3. Варення з яблук та бананів
За бажанням можеш зварити його взагалі без цукру, але тоді зберігай у прохолодному місці.
Тобі знадобиться: 2 кг яблук, 1 кг бананів, 700 г цукру, 100 мл води.
Приготування: Очисти яблука, дрібно наріж, залий їх водою і проварити 10 хвилин. Додай нарізані банани і цукор, і провари варення ще 20 хвилин. Закатай у підготовлені банки.
4. Бурштинове варення з яблук
Один із класичних рецептів яблучного варення, без якого добірка була б неповною.
Зараз читають:20 смузі з огірком, які варто додати до свого раціону
Тобі знадобиться: 1 кг яблук, 1 кг цукру, 1 ч.л. кориці.
Очисти і тонко наріж яблука, змішай з цукром і корицею, і залиш на пару годин. Поставте заготовку на мінімальний вогонь і варіть варення близько 1,5 годин, помішуючи.
5. Варення з яблук із брусницею на зиму
Яскраве та смачне сезонне поєднання інгредієнтів.
Тобі знадобиться: 2 кг яблук, 600 г брусниці, 1,5 кг цукру, 2 палички кориці.
Приготування: Наріж яблука шматочками, додай цукор і корицю, і проварити до розчинення цукру. Дай заготівлі охолонути, прибери корицю і додай брусниці. Знову доведи варення до кипіння, проварити 15 хвилин і розлий його по стерилізованих банках.
6. Варення з яблук та апельсинів
Небагато цитрусів завжди доречні в будь-якому фруктовому варенні.
Тобі знадобиться: 2 кг яблук, 3 апельсини, 1,2 кг цукру.
Приготування: Очисти та дрібно наріж яблука. Зніми з апельсинів цедру, подрібни її та окремо подрібни м'якоть. Засип все цукром, доведи до кипіння і проварити варення 45 хвилин на слабкому вогні.
7. Варення з цілих яблук на зиму
Для цього рецепту потрібні ранетки чи інші дуже дрібні яблука.
Тобі знадобиться: 1 кг дрібних яблук, 1 кг цукру, 250 мл води, 0,5 ч. л. лимонної кислоти.
Зроби в кожному яблуку кілька проколів. Звари сироп з води та цукру, провари до однорідності і додай лимонну кислоту. Виклади яблука в цей сироп, знову доведи до кипіння і проварити 5 хвилин.
Дай заготівлі охолонути під гнітом, потім знову доведи до кипіння і проварити ще 10 хвилин. Знову дай охолонути під гнітом. Востаннє провари яблука 15 хвилин і закатай варення у стерилізовані банки.
8. Варення з яблук із цукерками «Барбарис»
Спробувавши таке варення одного разу, від нього вже неможливо відмовитись.
Тобі знадобиться: 3 кг яблук, 1 кг цукру, 300 г цукерок “Барбарис”.
Очисти і дрібно наріж яблука, додай цукор з цукерками і перемішай. Доведи варення до кипіння і варіть 40 хвилин на мінімальному вогні. Дай охолонути і проварити ще 40 хвилин. Захід у підготовлені банки на зиму.
9. Варення з яблук з журавлиною
Підійде і будь-яка інша кислувата ягода на твій розсуд.
Тобі знадобиться: 500 г яблук, 100 г журавлини, 300 г цукру, 50 мл води.
Приготування: Очисти і наріж яблука, додай воду і цукор, і проварити 20 хвилин. Додай журавлину та провари варення ще 20 хвилин до готовності, помішуючи.
Зараз читають:15 найкращих способів приготувати шарлотку з грушею
10. Варення з яблук та сливи
Дуже смачне поєднання, яке нікого не залишить байдужим.
Тобі знадобиться: 1 кг яблук, 1 кг слив, 1,5 кг цукру, 150 мл води, 0,5 ч.л. лимонної кислоти.
Приготування: Очисти та наріж яблука часточками. Видалити зі злив кісточки і розділи м'якоть на половинки. Закип'ятіть воду з цукром і викладіть фрукти в отриманий сироп. Проварити варення 10 хвилин, дай йому трохи охолонути і знову проварити 10 хвилин. Знову остуди, проварити 10 хвилин, додай лимонну кислоту і розклади в стерилізовані банки.
11. Пряне варення з яблук на зиму
Незвичайний варіант яблучного варення з кардамоном та рожевим перцем.
Тобі знадобиться: 1 кг яблук, 250 мл води, 1 кг цукру, 2 ч. л. ванільного цукру, 1 ч. л. лимонної кислоти, 1 ч. л. рожевого перцю, 0,5 ч. л. кориці, 5 коробочок кардамону.
Приготування: Очисти та наріж яблука часточками. Звари сироп з води та цукру, додай лимонну кислоту і провари 2-3 хвилини. Виклади яблука в сироп і вари ще 7 хвилин|мінути|, помішуючи. Дай варенню охолонути і проварити його ще 7 хвилин. Знову дай охолонути, додай усі спеції та провари останні 5-7 хвилин.
12. Варення з яблук та ківі
Прості та звичні яблука добре поєднуються з екзотичними фруктами.
Тобі знадобиться: 5 яблук, 3 ківі, 500 г цукру, 1/2 склянки води, 1 лимон.
Приготування: Очисти та тонко наріж яблука з ківі. Додай воду, цукор, сік та цедру лимона. Залишити все на 2-3 години, довести варення до кипіння і проварити 30-40 хвилин.
13. Варення з яблук та груші
За бажанням додай трохи кориці чи ваніліну – вони тут будуть дуже доречними.
Тобі знадобиться: 1 кг яблук, 1 кг груш, 300 мл води, 1,2 кг цукру.
Приготування: Очисти і наріж яблука з тонкими грушами часточками. Звари сироп з води та цукру, залий їм фрукти і дай охолонути. Доведи варення до кипіння, проварити 40-50 хвилин і закатай у стерилізовані банки.
14. Варення з яблук з волоськими горіхами
Всім любителям оригінальних заготовок точно сподобається цей рецепт.
Тобі знадобиться: 500 г яблук, 300 г цукру, 0,5 ч.л. лимонної кислоти, 100 г волоських горіхів.
Приготування: Очисти та наріж яблука, засип їх цукром і залиш на ніч. Після чого доведи заготовку до кипіння, проварити 15 хвилин і дай охолонути. Додай рубані волоські горіхи і провари варення ще 20 хвилин. За пару хвилин до кінця додай лимонну кислоту.
15. Варення з яблук та гострого перцю
Таке варення просто створене для того, щоб дивувати.
Зараз читають:15 простих способів запекти гарбуз у духовці шматочками
Тобі знадобиться: 600 г яблук, 1 гострий перець, 150 г цукру, 2 ст. лимонного соку, 2 гілочки чебрецю, 1 гілочка розмарину, 1 лавровий лист.
Приготування: Очисти яблука і дрібно наріж їх. Подрібніть гострий перець і змішайте всі інгредієнти. Залиш заготовку настоятися на 2 години. Доведи варення до кипіння, проваріть 15 хвилин і прибери трави з лавровим листом. Закатай варення у підготовлені банки.
16. Варення з яблук та кабачків на зиму
Цукіні або патисони теж підійдуть – тільки видали серединки з великими кісточками.
Тобі знадобиться: 500 г яблук, 500 г кабачків, 1/2 лимона, 400 г цукру.
Приготування: Очисти яблука та кабачки, і наріж їх дрібним кубиком. Додай цукор, лимонний сік та цедру. Залишити все на пару годин, довести до кипіння і проварити 20 хвилин. Розклади варення по стерилізованих банках і закатай кришками.
17. Варення з яблук із чорноплідною горобиною
Терпуватий смак чорноплодки ідеально доповнює яблучне варення.
Тобі знадобиться: 500 г яблук, 1 кг чорноплідної горобини, 1,5 кг цукру, 0,5 ч.л. лимонної кислоти, 200мл води.
Залий чорноплідну горобину окропом, залиш на 5 хвилин і відкинь на друшляк. Звари сироп з води та цукру. Виклади в нього чорноплід, проварити 5 хвилин і дай охолонути. Додай нарізані яблука, провари все разом ще 20-30 хвилин до готовності, а в кінці – додай лимонну кислоту.
18. Варення з яблук із маком
Готові посперечатися, що таке варення ти спробуєш уперше!
Тобі знадобиться: 1 кг яблук, 500 г цукру, 50 г маку.
Очисти яблука, наріж кубиком і додай цукор з 1 склянкою води. Доведи до кипіння і проварити 8 хвилин. Додай мак і продовжуй варити варення до м'якості яблук.
19. Варення з яблук з імбиром на зиму
Пікантне яблучне варення. Ще й дуже корисне!
Тобі знадобиться: 1 кг яблук, 200 мл яблучного соку, 1 кг цукру, 100 г імбиру, 2 лимони.
Приготування: Очисти та наріж яблука. Натрій імбир та цедру лимона, відіжми лимонний сік і змішай його з яблучним. Звари сироп із соку та цукру. Виклади туди інші інгредієнти і провари варення близько півгодини, помішуючи.
20. Варення з яблук та моркви
Вибирай солодку та соковиту моркву, щоб варення було справді смачним.
Тобі знадобиться: 3 яблука, 1-2 моркви, 100 г цукру.
Приготування: Очисти та дрібно наріж яблука з морквою. Додай цукор та пару ложок води, доведи до кипіння та вари заготовку близько 30 хвилин. Розклади варення по банках і закатай кришками.
Джерело: dietcenter.com.ua