Здавалося б, що може бути простіше і невибагливіше сосисок? Але навіть таке перекушування можна цікаво обіграти, якщо доповнити його гарним гарніром. А яким саме – ми розповімо далі у добірці. Зібрали лише найкращі та перевірені рецепти спеціально для тебе!
Зміст
1. Смажена вермішель
Потрібна тонка вермішель, на зразок павутинки.
Тобі знадобиться: 150 г вермішелі, 1/2 склянки води, 2 ст. олії, сіль.
Приготування: Обсмаж вермішель у олії близько 5 хвилин, помішуючи. Посоли, влий воду і доведи її під кришкою до готовності.
2. Рис із сиром
Такий гарнір ще дуже швидко готується на сковороді.
Тобі знадобиться: 250 г рису, 100 г твердого сиру, по 20 г вершкового та олії, спеції.
Приготування: Обсмаж рис у олії 3-4 хвилини, помішуючи. Влий близько 100 мл окропу і готуй, поки він не вбереться. Знов влий окріп і повторюй так до готовності рису. Додай спеції, тертий сир та вершкове масло, перемішай і прогрій досі пару хвилин.
3. Кускус із овочами
За бажання – візьми будь-які інші овочі, які тобі подобаються.
Тобі знадобиться: 200 г кускуса, 1 болгарський перець, 1 морква, 1 кабачок, 3 зубчики часнику, 400 мл води, спеції.
Овочі наріж дрібним кубиком і обсмаж 5-7 хвилин. Приправ, засип кускус, перемішай, залий гарячою водою і доведи до готовності під кришкою.
4. Цвітна капуста під сиром у духовці
Той випадок, коли хочеться приготувати до сосиск ситний гарнір.
Зараз читають:15 легких рецептів варення з кавуна
Тобі знадобиться: 400 г цвітної капусти, 100 г твердого сиру, 2 яйця, спеції, 100 г сметани.
Приготування: Суцвіття цвітної капусти приваріть і викладіть у форму для запікання. Зби сметану з яйцями і спеціями, залий капусту, засип сиром і відправ на півгодини в духовку при 180 градусах.
5. Запечені овочі в рукаві
Найпростіший спосіб приготувати овочі – достатньо лише скласти їх у рукав.
Тобі знадобиться: 1 картоплина, 1 баклажан, 1 помідор, 1 болгарський перець, 1 цибулина, 1 морква, оливкова олія, спеції, соєвий соус.
Приготування: Наріж всі овочі кубиком, склади їх у рукав і додай олію, соєвий соус та спеції. Відправ все в духовку на 45 хвилин при 180 градусах.
6. Тушкована квасоля в томаті
Ще один рецепт дуже ситного гарніру до будь-яких сосисок!
Тобі знадобиться: 120 г квасолі, по 70 г моркви та цибулі, 500 мл томатного соку, сіль, цукор, спеції.
Приготування: Квасоля заздалегідь замочіть на ніч і відваріть до готовності. Подрібни цибулю та моркву, і обсмаж їх 5-6 хвилин. Влий томатний сік, приправ і доведи до кипіння. Засип квасолю та туші все ще 40 хвилин на слабкому вогні під кришкою. При необхідності – додай воду.
7. Пюре із сочевиці
Завдяки високому вмісту білка в сочевиці, захочеться досить нескоро.
Тобі знадобиться: 1 склянка сочевиці, 2 склянки води, 10 г вершкового масла, спеції.
Відвари сочевицю у воді за інструкцією на упаковці. Залиш її під кришкою на 5 хвилин, а потім додай вершкове масло і спеції і подрібни в пюре.
8. Рис із яйцем та овочами
Смачна, корисна та яскрава страва, до того ж – дуже приємна на вигляд.
Тобі знадобиться: 200 г рису, 150 г зеленого горошку, 150 г цукіні, 100 г цибулі, 80 г моркви, 2 яйця, 2 ст. соєвого соусу, 3 зубчики часнику, 2 пера зеленої цибулі, по 20 г вершкового та оливкової олії.
Приготування: Відварити рис до готовності. Збий і обсмаж яйця на олії, постійно помішуючи. Подрібни овочі.
Зараз читають:Мармелад із смородини – 10 найпростіших рецептів приготування
Обсмажити цибулю, часник і моркву на суміші олій 5-7 хвилин. Додай горошок та готуй ще 3-5 хвилин. Додай цукіні та туші ще 10 хвилин. Додай рис, а через 2 хвилини – яйце, спеції, соєвий соус та рубану зелену цибулю. Ще через 2 хвилини зніміть все з вогню.
9. Тушкована капуста з грибами
Один із найуніверсальніших гарнірів на всі випадки життя.
Тобі знадобиться: 500 г капусти, 200 г грибів, 1 морква, 1 цибулина, спеції, 1 ст. томатної пасти.
Приготування: Подрібни цибулю та моркву, обсмаж їх 5 хвилин і додай гриби. Жар ще 5-7 хвилин і додай нашатковану капусту. Готуй 15 хвилин, періодично помішуючи. Додай томатну пасту та спеції, і готуй ще 2-3 хвилини.
10. Німецький картопляний салат
Звичайну варену картоплю можна обіграти набагато цікавіше.
Тобі знадобиться: 750 г картоплі, 1 пучок петрушки, 1 фіолетова цибулина, 1/4 склянки оливкової олії, 2 ст. рисового оцту, 1 зубчик часнику, 0,5 ч.л. копченої паприки, 1 ч. л. цукру, спеції.
Картоплю наріж шматочками і відвари до готовності. Подрібни цибулю та зелень. Змішай інші інгредієнти, з'єднай їх із цибулею та петрушкою, і дай суміші настоятися, поки вариться картопля. Додай теплу картоплю в заправку і дай настоятися салату ще кілька годин.
11. Макарони з капустою та морквою
Такий простий і незвичайний гарнір, який добре поєднується із сосисками.
Тобі знадобиться: 300 г капусти, 250 г макаронів, 1 морква, спеції та зелень.
Приготування: Натрі та обсмаж моркву 5 хвилин, помішуючи. Додай нашатковану капусту, трохи води та туші до її м'якості. Відвари та всип макарони до овочів, туди ж додай спеції та зелень. Готуй всі разом 3-4 хвилини.
12. Гречка з помідорами у томатному соусі
Звісно, можна просто зварити гречку. А можна зробити з неї повноцінну страву!
Тобі знадобиться: 1 склянка гречки, 500 мл води, 2 цибулини, 1 морква, 2 помідори, 3 ст.л. томатної пасти, спеції.
Зараз читають:20 простих рецептів коктейлів з віскі
Приготування: Наріж цибулю, подрібни моркву та обсмаж їх до м'якості. Очисти і наріж помідори, додай туди ж разом з томатною пастою і тушкуй пару хвилин. Додай спеції та промиту гречку, залий гарячою водою та доведи під кришкою до готовності гречки.
13. Перловка з грибами
Навіть із такої простої крупи, як перловка – виходить чудовий гарнір.
Тобі знадобиться: 500 г грибів, 1 цибулина, 2 склянки перловки.
Приготування: Відваріть перловку до готовності по інструкції на упаковці. Подрібни цибулю і довільно наріж гриби, обсмаж їх до готовності. Засип перловку і ще трохи протушкуй всі разом. Додай спеції, зелень або соєвий соус до смаку.
14. Монастирська каша
Монастирською називають кашу із суміші різних круп – відмінний варіант до сосисок.
Тобі знадобиться: 350 г грибів, по 130 г гречки, пшона та рису, 3 цибулини, 2 моркви, 900 мл води.
Приготування: Промий рис і гречку, а пшоно – залий окропом на 10 хвилин. Довільно наріж цибулю та моркву, і обсмаж їх 5 хвилин. Додай нарізані гриби та смажу до золотистості.
Влий у каструлю з товстим дном трохи олії. Виклади туди рис та овочі, потім шар гречки та знову овочі. Потім – пшоно та овочі. Залий окропом, доведи до кипіння і готуй півгодини під кришкою на слабкому вогні.
15. Перець, фарширований гречкою та печерицями
Гарний та легкий у приготуванні гарнір на вечерю для всієї родини.
Тобі знадобиться: 2 болгарські перці, 100 г гречки, 1 цибулина, 80 г печериць, 40 г твердого сиру, спеції, 3 ст.л. рослинного масла.
Приготування: Подрібни цибулю та печериці, і обсмаж разом до золотистості. Відварити гречку до готовності і змішати її з цибулею та грибами. Додай половину тертого сиру та перемішай. Видалити з перців серединки, нафаршируй їх гречкою, посип тертим сиром і відправ на 25-30 хвилин у духовку при 180 градусах.
Джерело: dietcenter.com.ua