12 дивовижних рецептів джему з аличі

Як найближчий родич звичайної садової сливи, алича чудово підходить для приготування джемів. А все тому, що вона легко розварюється і добре густіє навіть без будь-яких допоміжних добавок. Ділимося 12 перевіреними рецептами!

Зміст

  • 1. Джем із аличі з цукром
  • 2. Джем-п'ятихвилинка з аличі
  • 3. Джем із червоної аличі
  • 4. Джем з аличі з корицею
  • 5. Густий джем з аличі
  • 6. Джем з аличі та сливи
  • 7. Джем з аличі та яблук
  • 8. Джем з аличі, яблук та кабачків
  • 9. Джем із аличі з пектином
  • 10. Джем із аличі з апельсином
  • 11. Джем із аличі з агар-агаром
  • 12. Джем з аличі в мультиварці
  • 1. Джем із аличі з цукром

    Найпростіший та безпрограшний варіант джему з мінімумом інгредієнтів.

    Тобі знадобиться: 2 кг аличі, 1,5 кг цукру, 1 склянка води.

    Приготування: Залий аличу водою і проварю до м'якості. Відкинь її на друшляк, а потім перетрій через сито. Додай цукор, знову доведи до кипіння і проваріть джем близько 20-30 хвилин на слабкому вогні, помішуючи.

    2. Джем-п'ятихвилинка з аличі

    Приготування займає довше часу, проте зберігається більше вітамінів.

    Тобі знадобиться: 2 кг аличі, 1 склянка води, 1,5 кг цукру.

    Приготування: Залий аличу водою, доведи до кипіння і проварити до м'якості. Перетріть її через сито і додай цукор. Знову доведи до кипіння і проварити 5 хвилин. Дай заготівлі охолонути і проварити ще 5 хвилин. І потім ще 1-2 рази до бажаної густини. Закатай гарячий джем у стерильні банки.

    Зараз читають:20 найсмачніших рецептів повидла з абрикосів

    3. Джем із червоної аличі

    Зазвичай червона алича більша, так що кісточки можна видалити відразу.

    Тобі знадобиться: 2 кг червоної аличі, 1,5 кг цукру.

    Приготування: Видали з аличі кісточки і пропусти плоди через м'ясорубку. Додай цукор, доведи до кипіння і проваріть джем до густоти 20-30 хвилин на слабкому вогні.

    4. Джем з аличі з корицею

    Перед тим, як закочувати джем у банки – краще видалити прянощі.

    Тобі знадобиться: 2 кг аличі, 200 мл води, 1 кг цукру, 2 палички кориці, 3 бутони гвоздики, 1 зірочка бадяна.

    Приготування: Залий аличу водою, проварити до м'якості і перетріть через сито. Додай цукор і доведи до кипіння. Додай всі спеції та провари джем ще 30 хвилин на слабкому вогні, помішуючи.

    5. Густий джем з аличі

    Для приготування найгустішого джему – потрібно трохи запастися терпінням!

    Тобі знадобиться: 2 кг аличі, 1 кг цукру, 1 склянка води, 0,5 ч.л. ваніліну.

    Приготування: Залий аличу водою, проварити 5-7 хвилин і перетрій через сито. Додай цукор, доведи до кипіння і вари густий джем близько 1 години на слабкому вогні. За 5 хвилин до кінця – додай ванілін.

    6. Джем з аличі та сливи

    Згадати з таким поєднанням інгредієнтів просто неможливо. Сливу краще брати солодку.

    Тобі знадобиться: 1 кг аличі, 1 кг сливи, 1 кг цукру, 200 мл води.

    Приготування: Видали зі сливи кісточки. Залий її і аличу водою, і провари 10 хвилин. Перетріть заготовку через сито і додай цукор. Знову доведи до кипіння та уварюй джем близько 45 хвилин на слабкому вогні.

    Зараз читають:20 простих рецептів варення-п'ятихвилинки з червоної смородини

    7. Джем з аличі та яблук

    Взимку цей джем постійно нагадуватиме про літо!

    Тобі знадобиться: 1 кг аличі, 500 г яблук, 750 мл води, 1,5 кг цукру.

    Приготування: Залий аличу водою, проварити 10 хвилин і перетріть через сито. Додай цукор і збиті в блендері яблука, знову доведи до кипіння і варіть ще близько 45-50 хвилин на слабкому вогні.

    8. Джем з аличі, яблук та кабачків

    Оригінальна заготівля, яка мало кого залишить байдужим.

    Тобі знадобиться: 300 г аличі, 300 г кабачків, 400 г яблук, 60 мл води, 1 кг цукру.

    Приготування: Додай воду до аличі, протушкуй до м'якості і перетрій через сито. Очисти яблука та подрібни їх у блендері разом із кабачком. Змішай все разом, доведи до кипіння і проварити 5-7 хвилин. Подрібніть масу блендером, поступово додай цукор і уваріть джем до бажаної густоти.

    9. Джем із аличі з пектином

    Якщо не хочеш уварювати джем мінімум півгодини – лови такий рецепт!

    Тобі знадобиться: 1,4 кг аличі, 700 г цукру, 1 ч.л. пектину.

    Приготування: Видалити з аличі кісточки і пропусти її через м'ясорубку. Змішай пектин і пару ложок цукру, а решту цукру додай до аличі. Доведи заготовку до кипіння, проварити 10-15 хвилин і всип пектин, помішуючи. Продовжуючи заважати, проварити джем ще 3-4 хвилини і зніміть з вогню.

    10. Джем із аличі з апельсином

    Не тільки смак та аромат, але й неймовірно апетитний колір заготовки.

    Зараз читають:15 швидких рецептів варення з гарбуза з лимоном

    Тобі знадобиться: 1 кг аличі, 700 г цукру, 2 апельсини, 100 мл води.

    Приготування: Додай до аличі воду, протушкуй до м'якості і перетрій через сито. З одного апельсина зніми цедру, а м'якоть обох очисти від плівок та подрібни. Відправ у пюре з аличі, і туди ж додай цукор. Доведи все до кипіння і проваріть джем близько 40 хвилин на слабкому вогні.

    11. Джем із аличі з агар-агаром

    Ще один спосіб швидко і без зайвих зусиль загуснути джем!

    Тобі знадобиться: 1 кг аличі, 700 г цукру, 50 мл води, 3 ч. л. агар-агару.

    Приготування: Видалити з аличі кісточки, засип плоди цукром і залиш їх на ніч. Доведи заготовку до кипіння і проварити 10 хвилин, а потім перетріть через сито або збий блендером. Змішай агар-агар з водою, додай у пюре з аличі і знову доведи до кипіння. Проварити джем ще 5 хвилин і закатай у стерильні банки.

    12. Джем з аличі в мультиварці

    У мультиварці не вдасться варити великі порції, зате не потрібно стояти біля розпеченої плити.

    Тобі знадобиться: 1 кг аличі, 100 мл води, 1 кг цукру.

    Приготування: Відправте аличу і воду в чашу мультиварки і залиште на 15 хвилин в режимі «Варка», «Суп» або «На пару». Перетріть аличу через сито, відправь назад у мультиварку і додай цукор. Увімкни режим «Гушіння» на 40 хвилин. Вари джем із відкритою кришкою, періодично помішуючи.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *