10 рецептів свинячих реберець у казані, щоб порадувати родину

Безпрограшний спосіб приготувати ніжні свинячі реберця, м'ясо яких просто тане в роті – це протомити їх у казані. Прийде запастися терпінням, але в іншому все дуже просто. І 10 найкращих рецептів ми вже зібрали для тебе у цій добірці!

Зміст

  • 1. Свинячі реберця з салом і цибулею в казані
  • 2. Свинячі реберця з томатом у казані
  • 3. Свинячі реберця з яблуками та медом у казані
  • 4. Свинячі реберця з картоплею в казані
  • 5. Свинячі реберця з овочами в казані
  • 6. Свинячі реберця з овочами та соєвим соусом у казані
  • 7. Свинячі реберця в темному пиві в казані
  • 8. Свинячі реберця з капустою в казані
  • 9. Свинячі реберця з чорносливом у казані
  • 10. Свинячі реберця з картоплею в пиві в казані
  • 1. Свинячі реберця з салом і цибулею в казані

    Шкварки із сала надають страві ще яскравішого аромату.

    Тобі знадобиться: 800 г свинячих реберець, 150 г сала, 5 цибулин, спеції.

    Приготування: Наріж сало, обсмаж його на олії в казані до золотистості і прибери – воно більше не треба. Виклади свинячі реберця в гарячий жир і жар до легкої рум'яності. Приправ, додай нарізану кільцями цибулю і тушкуйся все під кришкою близько 50 хвилин.

    2. Свинячі реберця з томатом у казані

    Для цього рецепту потрібно трохи томатного соку – найкраще домашнього.

    Тобі знадобиться: 800 г свинячих реберець, 1 цибулина, 1 морква, 150 мл томатного соку, спеції.

    Приготування: Обсмажити ребра з олією у казані до рум'яності. Додай нарізану цибулю і моркву, і смаж до їхньої м'якості. Долей воду, щоб вона злегка покривала інгредієнти, та туші 40 хвилин під кришкою. Додай спеції та томатний сік, і туші ще 15-20 хвилин.

    Зараз читають:Стейки кети в духовці: 12 простих рецептів на будь-який смак

    3. Свинячі реберця з яблуками та медом у казані

    Якщо хочеш зробити маринад солодшим, тоді додай більше меду.

    Тобі знадобиться: 1 кг свинячих реберець, 2 цибулини, 2 яблука, 1 ст.л. меду, спеції.

    Приготування: Розкали в сковороді олію, додай мед і перемішай. Виклади в мед свинячі ребра і обсмаж їх по 5 хвилин із двох сторін до рум'яності. Переклади ребра в казан і залий водою, щоб вона не доходила до верху близько 2 см. Туші під кришкою 40 хвилин, потім додай дрібно нарізані яблука з цибулею, приправ та туші ще 25 хвилин.

    4. Свинячі реберця з картоплею в казані

    Дрібну картоплю залиши цілком, а велику – наріж часточками.

    Тобі знадобиться: 1 кг свинячих реберець, 1 кг картоплі, 2 цибулини, 2 моркви, 8 зубчиків часнику, спеції, олія.

    Розігрів у казані близько 200 мл олії, виклади картоплю, обсмаж його 10 хвилин і відклади вбік. Виклади туди ж свинячі ребра, смажу до рум'яності і теж відклади. Потім обсмажити нарізану цибулю з морквою протягом 5 хвилин.

    До засмаження додай ребра і влий гарячу воду, щоб вона їх повністю покривала. Приправ за смаком та туші 40 хвилин під кришкою. Додай картоплю та туші ще 20 хвилин. Наприкінці приготування – перемішай і посип блюдо рубаним часником.

    5. Свинячі реберця з овочами в казані

    Щоб гарнір був таким же смачним та ароматним, краще одразу готувати все разом.

    Тобі знадобиться: 1,5 кг свинячих реберець, 3 моркви, 5 помідорів, 3 цибулини, 3 болгарських перцю, 10 картоплин, спеції, олія, вода.

    Приготування: Ребра розділай і замаринуй у спеціях на пару годин, а потім обсмаж їх у казані в олії до рум'яності, помішуючи. Влий 100 мл води і протушкуй 15 хвилин під кришкою. Додай подрібнену цибулю та смажу 4-5 хвилин.

    Зараз читають:20 салатів для пікніка, від яких усі будуть у захваті

    Після чого додай моркву та болгарський перець, і ще через 4-5 хвилин – картоплю та помідори. Часткою води, щоб вона трохи не доходила до верху продуктів, приправ та туші всі 1 годину під кришкою.

    6. Свинячі реберця з овочами та соєвим соусом у казані

    Ще один чудовий рецепт свинячих ребер з гарніром!

    Тобі знадобиться: 1 кг свинячих реберець, 400 г стручкової квасолі, 7 картоплин, 2 цибулини, 4 ст.л. соєвого соусу, 1 ч.л. аджики, 1 банка томатів у власному соку, 400 мл води, спеції, 1 пучок зелені, олія.

    Приготування: Обсмажені свинячі ребра в казані до золотистості. Додай соєвий соус, спеції та аджику, перемішай, влий воду і протушкуй 10 хвилин під кришкою. Виклади зверху нарізану цибулю та стручкову квасолю, і туши ще 5-7 хвилин.

    Додай крупно нарізану картоплю і готуй ще 15 хвилин під кришкою. Всип подрібнені помідори з соком, протушкуй ще 15-20 хвилин і в кінці – посип блюдо рубаною зеленню.

    7. Свинячі реберця в темному пиві в казані

    А щоб маринад був ще більш пікантним, додамо мед та соєвий соус.

    Тобі знадобиться: 1,5 кг свинячих реберець, 500 мл темного пива, 7 зубчиків часнику, 1 корінь імбиру, 1 перець чилі, 4 ст.л. меду, 2-3 ст. соєвого соусу, спеції, олія.

    Приготування: Розроби ребра, приваріть їх 5 хвилин в киплячій воді і обсушіть. Змішай пиво, мед, соєвий соус, подрібнений часник, імбир, чилі та спеції за смаком. Обсмаж свинячі ребра в казані в олії по 3-4 хвилини з кожного боку, залий пивним маринадом і туші приблизно 1,5-2 години на слабкому вогні під кришкою. Останні півгодини – туші без кришки.

    Зараз читають:15 незрівнянних рецептів морсу з обліпихи

    8. Свинячі реберця з капустою в казані

    Для різноманітності замість білої капусти – можна взяти червонокачанну.

    Тобі знадобиться: 800 г свинячих реберець, 600 г капусти, 200 г моркви, 150 г цибулі, спеції.

    Приготування: Обсмажити свинячі ребра з маслом у казані до рум'яності. Додай нарізану цибулю та моркву, і смажу ще 7 хвилин. Додай нашатковану капусту та спеції за смаком. Часткою близько 100 мл води, і за бажанням – додай до неї томатну пасту. Туші всі разом 1:00 на слабкому вогні під кришкою.

    9. Свинячі реберця з чорносливом у казані

    Найсмачніший рецепт у найкращих традиціях кавказької кухні.

    Тобі знадобиться: 700 г свинячих реберець, 100 г чорносливу, 2 цибулини, 2 стебла селери, 1/2 склянки червоного сухого вина, 1 ст.л. хмелі-сунелі, спеції, часник.

    Приготування: Ребра розділай і обсмаж у казані до рум'яності. Додай нарізану цибулю та смажу ще 4 хвилини. Додай подрібнену селеру, часник, чорнослив, спеції та вино. Часткою близько 100 мл води та туші всі 40 хвилин під кришкою.

    10. Свинячі реберця з картоплею в пиві в казані

    Ще один цікавий рецепт ребер як на вечерю, так і для відпочинку на природі.

    Тобі знадобиться: 1,5 кг свинячих реберець, 1 кг картоплі, 2 цибулини, 3 помідори, 4 зубчики часнику, 50 г томатної пасти, 100 мл олії, 500 мл пива, спеції.

    Приготування: Крупно наріж картоплю і обсмаж її в казані в олії 5-10 хвилин до рум'яності. Додай оброблені свинячі реберця та туші ще 10 хвилин. Додай подрібнену цибулю та часник, приправ, додай томатну пасту, влий пиво і ретельно все перемішай. Всип нарізані часточками помідори та туші всі разом 1-1,5 години під кришкою.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *