Якісоба: 8 найкращих рецептів у домашніх умовах

Азіатська локшина популярна в усьому світі і завдяки тому, що вона дуже смачна і ситна і різноманітна. Наприклад, японська якасоба – смажена локшина з різними м'ясними і овочевими добавками. Вибирай рецепт за смаком у нашій добірці! Зазвичай це гречана локшина – соба.

Зміст

  • 1. Якісоба з куркою та овочами
  • 2. Якісоба зі свининою та болгарським перцем
  • 3. Якісоба з пекінською капустою та пастою чилі
  • 4. Якісоба з яловичиною та стручковою квасолею
  • 5. Якісоба з креветками та грибами
  • 6. Якісоба з тофу та медом
  • 7. Якісоба з куркою та морепродуктами
  • 8. Якісоба з кабачками та баклажанами
  • 1. Якісоба з куркою та овочами

    Дуже легкий та доступний рецепт без екзотичних інгредієнтів.

    Тобі знадобиться: 200 г гречаної локшини, 300 г курячого філе, 60 г фіолетової цибулі, 1 морква, 80 г пекінської капусти, 1/2 болгарського перцю, 2 зубчики часнику, 1 ч.л. цукру, 3 ст. соєвого соусу, по 2 ст. устричного соусу та білого сухого вина, 1 перець чилі.

    Приготування: Приготуй собу за інструкцією на упаковці та холодною водою. Тонко наріж всі овочі, подрібни часник і чилі, наріж курку смужками. Обсмажити курку до золотистості і додати овочі з часником.

    Жар ще 1 хвилину, помішуючи. Змішай обидва види соусу, вино та цукор до однорідності. Нагрій і влий соус у сковороду. Додай локшину, перемішай все разом і ще трохи протушкуй.

    2. Якісоба зі свининою та болгарським перцем

    При бажанні можна використовувати й інші види локшини.

    Тобі знадобиться: 300 г локшини, 150 г свинини, 50 мл соєвого соусу, 2 болгарських перцю, 2 моркви, 2 цибулини-шалот, 3 зубчики часнику.

    Приготування: Приготуй собу за інструкцією та промою. Наріж свинину соломкою і тонко наріж усі овочі, подрібни часник. Замаринуй свинину в соєвому соусі та часнику на 15 хвилин.

    Зараз читають:15 шикарних рецептів кабачків у томатному соусі на зиму

    Обсмаж цибулю до прозорості, додай моркву і через 4-5 хвилин – перець. Жар все разом ще 5 хвилин, додай свинину із соєвим соусом та туші під кришкою до готовності м'яса. Додай локшину і обсмаж все разом ще трохи, помішуючи.

    3. Якісоба з пекінською капустою та пастою чилі

    Спеціально для любителів гострої азіатської локшини!

    Тобі знадобиться: 350 г локшини, 600 г курячого філе, 3 моркви, 120 мл соєвого соусу, 400 г пекінської капусти, 1 цибулина, 2 зубчики часнику, 2 ст.л. чили пасти, кунжутна олія.

    Приготування: Приготуй і промий локшину. Протягом 1 хвилини обсмажити пасту чили в кунжутному маслі, додай рубаний часник і перемішай. Додай нарізану курку і жар ще півхвилини, помішуючи. Влий половину соєвого соусу, продовжуй смажити 7-10 хвилин і потім відклади все убік.

    У тій же сковороді обсмажити нашатковану пекінську капусту з подрібненою цибулею та морквою 4-5 хвилин. Додай локшину, соєвий соус, що залишився, і курку. Перемішай все разом і готуй ще 2-3 хвилини.

    4. Якісоба з яловичиною та стручковою квасолею

    Посип готову яксобу кунжутом або рубаною зеленню.

    Тобі знадобиться: 500 г яловичини, 200 г гречаної локшини, 1 морква, 1 болгарський перець, 100 г броколі, 100 г стручкової квасолі, 80 мл соєвого соусу, 1 ст.л. соусу чилі, 1 ст.л. томатної пасти, спеції.

    Приготування: Наріж яловичину соломкою і замаринуй її на півгодини о пів соєвого соусу зі спеціями. Тонко наріж моркву та перець, розбери брокколі на дрібні суцвіття. Обсмажити яловичину на сильному вогні близько 5 хвилин, помішуючи. Додай моркву і за 5 хвилин – болгарський перець.

    Зараз читають:Огірки по-болгарськи на зиму: 20 легких рецептів

    Окремо відвари і промийте локшину холодною водою. Додай броколі та квасолю до яловичини, і готуй ще 3-4 хвилини під кришкою. Змішай соєвий соус, що залишився, чилі, томатну пасту і спеції за смаком. Відправ у сковорідку локшину, влий соус, перемішай і зніми з вогню.

    5. Якісоба з креветками та грибами

    Потрібні великі королівські креветки. Коли їх очищатимеш, то не забудь видалити кишечник.

    Тобі знадобиться: 75 г гречаної локшини поби, 1 стебло селери, 100 г болгарського перцю, 4 печериці, 1 морква, 60 г паростків квасолі, 8 королівських креветок, 100 г стручкової квасолі, соєвий соус,

    Приготування: Відвари та промий локшину. Креветок приваріть і замаринуй у соєвому соусі зі спеціями. Тонко наріж овочі та гриби, і обсмаж всі разом до м'якості. Додай паростки та креветок, і протоми ще пару хвилин, помішуючи. Додай локшину і соєвий соус за смаком, і протоми якособу до готовності.

    6. Якісоба з тофу та медом

    Мед надає соусу оригінальні пікантні нотки – виходить ще смачнішим.

    Тобі знадобиться: 300 г локшини, 350 г тофу, 1 цибулина, 1/2 цибулі-порею, 1 морква, 1 болгарський перець, 7 ст.л. соєвого соусу, 3 ст.л. меду, 2 ст.л. томатної пасти, спеції.

    Приготування: Відварити собу до готовності та промою. Наріж овочі соломкою. Змішай соєвий соус, мед та томатну пасту, приправ та прогрій соус до розчинення. Обсмаж локшину на сковороді протягом декількох хвилин, додай овочі та смажу ще 3-4 хвилини, помішуючи. Наріж тофу скибочками, вмокни в соус і обсмаж окремо. Змішай тофу з локшиною, влий соус, що залишився, і зніми яксобу з вогню.

    7. Якісоба з куркою та морепродуктами

    Для цього рецепту якнайкраще використовувати темне м'ясо, на зразок філе стегна.

    Зараз читають:20 найсмачніших рецептів страв на сковороді

    Тобі знадобиться: 300 г курки, 400 г гречаної локшини поби, 200 г бекону, 300 г креветок, 200 г кальмарів, 400 г капусти, 150 г бобових паростків, 1 болгарський перець, 1 морква , по 2 ч. л. пасти чилі та гострого соусу, кунжутна та рослинна олія.

    Приготування: Довільно наріж всі інгредієнти. Відвари і промийте локшину холодною водою. Змішай соєвий та гострий соус з пастою чилі. Обсмаж локшину 5 хвилин у кунжутному маслі на сильному вогні і відклади убік.

    На олії обсмажте 5-7 хвилин курку і бекон, додай цибулю, моркву і перець, і готуй ще 5 хвилин на сильному вогні, помішуючи. Додай морепродукти та готуй ще 5 хвилин. Додай капусту і паростки, і знову смаж 5 хвилин. Додай локшину, влий соус, перемішай, обсмажуйте яксобу ще 3-5 хвилин і зніми з вогню.

    8. Якісоба з кабачками та баклажанами

    Також овочі можна частково натерти на тертці для корейської моркви.

    Тобі знадобиться: 300 г курячого філе, 60 г цибулі, 1 морква, 1 зубчик часнику, 80 г кабачків, 80 г баклажанів, 1/2 болгарського перцю, 200 г локшини, 1 ч.л. цукру, 3 ст. соєвого соусу, 2 ст.л. білого сухого вина та соусу, спеції.

    Приготування: Змішай соєвий соус, біле вино, устричний соус, цукор та спеції за смаком. Доведи до кипіння і дай охолонути. Локшину відвари і промийте холодною водою. Тонко наріж всі овочі, подрібни часник і наріж курку соломкою.

    Обсмажити овочі пару хвилин до легкого рум'янцю, додати курку з часником і смажити ще 3-4 хвилини на сильному вогні, помішуючи. Влий соус, додай локшину, перемішай і готуй якособу ще 1 хвилину. При подачі все посип зеленню або кунжутом.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *