10 найсмачніших рецептів грінок з часником

Гренки з часником є однією з найуніверсальніших закусок до пива і не тільки. Їх можна приготувати за лічені хвилини, причому з різного хліба. Зібрали для тебе 10 легких рецептів – із зеленню та сиром, на сковороді та в духовці!

Зміст

  • 1. Гренки із чорного хліба з часником
  • 2. Гренки із білого хліба з часником
  • 3. Гренки з яйцем та часником
  • 4. Гренки з часником та зеленню
  • 5. Гренки з часником у духовці
  • 6. Гренки з часником та сиром
  • 7. Гренки з часником до пива
  • 8. Гренки з часником та паприкою
  • 9. Гренки з багету з часником і вершковим маслом
  • 10. Грінки з житнього хліба з часником
  • 1. Гренки із чорного хліба з часником

    Ароматні та хрусткі – відмінний перекус на швидку руку.

    Тобі знадобиться: 300 г чорного хліба, 1 зубчик часнику, сіль, олія.

    Приготування: Наріжте чорний хліб на довільні шматочки і обсмажте їх в маслі з двох сторін. Натріть грінки зубчиком часнику і посип сіллю.

    2. Гренки із білого хліба з часником

    Для часникових грінок рекомендуємо різати хліб дрібнішими шматочками.

    Тобі знадобиться: 300 г білого хліба, 3 зубчики часнику, сіль, спеції, олія.

    Зараз читають:15 чудових рецептів вершкового крему для торта

    Приготування: Змішай трохи олії та подрібнений часник, і залиш на 10 хвилин. Наріж і обсмаж хліб на цій часниковій олії з двох сторін до рум'яності. Посоли та приправ готові грінки.

    3. Гренки з яйцем та часником

    Найчастіше подібний кляр використовується для солодких грінок, але альтернатива!

    Тобі знадобиться: 400 г батону, 3 яйця, 2 ст. сметани, 2 зубчики часнику, спеції, олія.

    Приготування: Віночком зби сметану, яйця, подрібнений часник і спеції. Наріж хліб, вмоч його в цю суміш і обсмаж грінки в маслі з двох сторін.

    4. Гренки з часником та зеленню

    Зелень підійде будь-яка, яка тобі більше подобається.

    Тобі знадобиться: 300 г чорного хліба, 2 зубчики часнику, 4 гілочки зелені, сіль, олія.

    Приготування: Наріж хліб, присоли та обсмаж у маслі з двох сторін до рум'яності. Посип грінки пропущеним через прес часником та рубаною зеленню.

    5. Гренки з часником у духовці

    Готові грінки завжди можна посипати зеленню чи тертим сиром.

    Тобі знадобиться: 300 г хліба, 50 мл олії, 2 зубчики часнику, спеції.

    Приготування: Змішай масло, спеції за смаком та подрібнений часник. Наріж і обмакни хліб у цю суміш з усіх боків. Виклади на пергамент і відправ грінки в духовку на 20-30 хвилин при 150 градусах.

    Зараз читають:20 швидких рецептів желе із чорної смородини на зиму

    6. Гренки з часником та сиром

    Замість пармезану можна взяти будь-який інший твердий сир, який добре плавиться.

    Тобі знадобиться: 300 г чорного хліба, 2 зубчики часнику, 2 гілочки кропу, 25 г пармезану, сіль, олія.

    Приготування: Наріж хліб брусочками і обсмаж у маслі з усіх боків. Пропусти часник через прес, натрій пармезан, подрібни кріп і змішай все це разом. Присоли і посип готові грінки сирно-часниковою сумішшю, що вийшла.

    7. Гренки з часником до пива

    Ну, хто відмовиться від такої закуски? Тут неможливо прогадати!

    Тобі знадобиться: 200 г бородинського хліба, 2 зубчики часнику, 2 гілочки кропу, олія, сіль.

    Приготування: Зріж із хліба скоринку і наріж м'якоть брусочками по 15 мм завтовшки. Обсмаж їх у маслі з усіх боків. Посип готові грінки сіллю, пропущеним через прес часником і рубаним кропом.

    8. Гренки з часником та паприкою

    А щоб було ще ароматнішим, можна взяти копчену паприку.

    Тобі знадобиться: 1 батон, 2 щіпки солі, 1 головка часнику, 4 щіпки паприки, олія.

    Зараз читають:Огірки на зиму холодним способом: 20 простих та смачних рецептів

    Наріж батон брусочками, виклади в розігріте масло і присип сіллю з паприкою. Жар із двох сторін до рум'яності. Дай грінкам трохи охолонути, склади їх у пакет, додай подрібнений часник і ретельно все струси. Готово!

    9. Гренки з багету з часником і вершковим маслом

    Простий рецепт грінок у традиціях французької кухні – гостям точно сподобається.

    Тобі знадобиться: 1 багет, 100 г вершкового масла, 20 г чебрецю, 10 г розмарину, 6 зубчиків часнику, сіль.

    Приготування: Розтопи вершкове масло в сотейнику, додай подрібнений часник і ароматні трави, провари близько 10 хвилин і дістань. Подрібни часник з травами в пасту та присолі. Просочити скибочки багету вершковим маслом і змасти цією пастою. Відправ їх на 10 хвилин в духовку при 200 градусах.

    10. Грінки з житнього хліба з часником

    Житній хліб досить ароматний сам по собі, так що виходить подвійно смачно.

    Тобі знадобиться: 300 г житнього хліба, 2 зубчики часнику, 1 гілочка чебрецю, сіль, олія.

    Приготування: Наріж житній хліб скибочками та обсмаж його в олії з двох сторін. Натріть грінки зубчиком часнику і посип подрібненим листям чебрецю.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *