Найкращий спосіб урізноманітнити свій святковий стіл – це приготувати якомога більше закусок. Наприклад, такі брускетти з в'яленими томатами. Томати рекомендуємо зробити заздалегідь або взяти вже готові, щоб вони добре наполягли. Розповідаємо 15 найсмачніших рецептів!
Зміст
1. Брускетта з в'яленими томатами та соусом песто
Неймовірно простий, але дуже смачний рецепт, що готується за пару хвилин.
Тобі знадобиться: 120 г багету, 150 г рикотти, 150 г в'ялених томатів, 10 г базиліка, 2 ст. соусу песто, спеції.
Приготування: Наріж і обсмаж багет до рум'яності з двох боків. Змасти його рикоттою, а зверху виклади трохи песто. Потім додай в'ялені томати, приправ та прикрась готові брускетти базиліком.
2. Брускетта з в'яленими томатами та авокадо
Замість багету також можна взяти чиабатту чи будь-який інший смачний хліб.
Тобі знадобиться: 1 багет, 150 г сирного сиру, 1 авокадо, 1 банка в'ялених томатів, 1 жменя руколи, 30 г пармезану.
Приготування: Наріж багет, підсмаж його з двох сторін і змасти сирним сиром. Зверху виклади тонкі скибочки авокадо та в'ялені томати. Прикрась брускетти листочками руколи і посип тертим пармезаном.
3. Брускетта з в'яленими томатами та рикоттою
Одне з найпростіших і найприємніших поєднань для такої закуски.
Тобі знадобиться: 4-5 шматочків багету, 150 г рикотти, 2 зубчики часнику, 2 листочки базиліка, 2 гілочки петрушки, 2 жмені в'ялених томатів, спеції.
Зараз читають:12 рецептів пастили зі сливи, з якими впорається будь-яка господиня
Обсмаж скибочки багету на сухій сковороді. Змішай рикотту, подрібнений часник, базилік і петрушку і приправ. Дрібно наріж в'ялені томати і теж змішай їх із рикоттою. Виклади отриману начинку на брускетти та подавай до столу.
4. Брускетта з в'яленими томатами та моцарелою
За бажанням відправ готові брускетти на 5 хвилин в духовку, щоб моцарелла розплавилася.
Тобі знадобиться: 1 багет, 1 ст. оливкової олії, 2 зубчики часнику, 200 г моцарелли, 350 г в'ялених томатів, спеції.
Приготування: Наріж і обсмаж багет із двох сторін на сухій сковороді. Збризкати його оливковою олією і натрі часником. Зверху виклади тонко нарізану моцарелу, на неї – в'ялені томати, і присип все спеціями до смаку.
5. Брускетта з шинкою та в'яленими томатами
Можна взяти звичайну шинку, прошутто чи будь-які інші варіації.
Тобі знадобиться: 1 багет, 120 г в'ялених томатів, 300 г шинки, 150 г вершкового сиру, 150 г авокадо, 1/2 пучка базиліка, 1 ч.л. лимонного соку, спеції.
Багет наріж і обсмаж з двох сторін. Змасти скибочки вершковим сиром. Розімні авокадо виделкою, приправ, збризкати лимонним соком і виклади зверху. На авокадо поклади шматочки шинки. Нарубай в'ялені томати з базиліком, перемішай і теж виклади на брускетти.
6. Брускетта з в'яленими томатами та оливками
Для цього рецепту брускетти знадобиться моцарелла у вигляді маленьких кульок.
Тобі знадобиться: 6 скибочок багету, 200 г моцарелли в кульках, 12 в'ялених томатів, 1 жменя маслин, 6 ч.л. соусу песто, 2 гілочки базиліка, 0,5 ч.л. орегано, спеції.
Приготування: Обсмажити багет на сковороді і змасти його песто соусом. Наріж в'ялені томати шматочками, а маслини – кружальцями. Виклади всі разом з моцарелою на брускетти та посип спеціями, орегано та рубаним базиліком.
7. Брускетта з в'яленими томатами та кабачками
Незвичайне, але дуже смачне поєднання – особливо з молодим кабачком.
Тобі знадобиться: 6 шматочків багету, 6 ст. соусу песто, 6 в'ялених томатів, 1 кабачок, 6 ст.л. сирного сиру, оливкова олія.
Зараз читають:20 відмінних рецептів курячих сердець на мангалі
Приготування: Збризкає багет маслом і обсмаж з двох сторін. Наріж шинок кружечками, приправ його за смаком і окремо обсмаж до золотистості. Змасти хліб сирним сиром, виклади в'ялені томати, а зверху песто і по кружечку кабачка.
8. Брускетта з сьомгою та в'яленими томатами
В'ялені томати чудово поєднуються з найрізноманітнішими продуктами. Навіть із червоною рибою!
Тобі знадобиться: 1/2 багета, 100 г сьомги, 50 г в'ялених томатів, 140 г вершкового сиру, 10 оливок, 2 салатні листи.
Приготування: Наріж і обсмаж багет з двох боків. Дрібно наріж в'ялені томати, сьомгу та оливки. Змасти брускетти вершковим сиром і гарно розклади начинку. Прикрась все шматочками салатного листя.
9. Брускетта з креветками та в'яленими томатами
Якщо використовуєш великі креветки, тоді не забудь видалити стравохід.
Тобі знадобиться: 1 багет, 140 г сирного сиру, 150 г в'ялених томатів, 250 г креветок, 2 зубчики часнику, 0,5 ч.л. лимонного соку, паприка та інші спеції.
Приготування: Креветок очисти, обсмажте з рубаним часником, приправте і збризкайте лимонним соком. Окремо обсмаж на сухій сковороді скибочки багету та змасти їх сирним сиром. Виклади зверху в'ялені томати та креветок.
10. Брускетта з беконом та в'яленими томатами
А щоб брускетти не були надто жирними, додамо трохи зелені.
Тобі знадобиться: 1/2 багета, 200 г бекону, 100 г в'ялених томатів, 2 ст. майонезу, 1 жменю шпинату, петрушка.
Приготування: Наріж багет, обсмаж з двох сторін до рум'яності та змасти майонезом. Додай зверху свіже листя шпинату. Тонко наріж бекон, обсмаж до рум'яності і теж виклади зверху. На нього – в'ялені томати, і наприкінці посип брускетти рубаною петрушкою.
11. Брускетта з в'яленими томатами, фетою та вершковим сиром
Поєднання двох видів сиру надає цим брускеттам їхню родзинку.
Тобі знадобиться: 1 багет, 150 г фети, 150 г вершкового сиру, 1-2 авокадо, 100 г в'ялених томатів, 2 зубчики часнику, 2 ст.л. оливкової олії, зелень.
Зараз читають:15 найсмачніших рецептів страв із козячим молоком
Приготування: Наріж багет, збризкати маслом, обсмаж з двох сторін і натрій часником. Виделкою змішай фету та вершковий сир, та змасти брускетти. Наріж авокадо та в'ялені помідори дрібним кубиком, і виклади все зверху. Посип закуску зеленню.
12. Брускетта з в'яленими томатами та пастою з оливок
Така паста називається тапенад, і ми докладно розповімо, як її приготувати.
Тобі знадобиться: 4 скибочки багету, 50 г моцарелли, 2 ст.л. оливкової олії, 1-2 жмені в'ялених томатів, 2 листочки базиліка, 100 г оливок, 2 ст.л. каперсів, 2 зубчики часнику, спеції.
Приготування: Обсмажити багет до золотистості та збризкати його оливковою олією. Подрібни в блендері оливки, каперси, часник, базилік, спеції та ще ложку олії. Виклади все зверху і потім додай нарізану моцарелу та в'ялені томати.
13. Брускетта з в'яленими томатами та бринзою
Солоний сир розсолу особливо гармонійно поєднується з пікантними томатами.
Тобі знадобиться: 1/2 багета, 100 г в'ялених томатів, 100 г бринзи, 1 жменя оливок, 1 ч.л. італійські трави, спеції.
Приготування: Наріж і обсмаж багет на сковороді з двох боків. Виклади зверху розфарбовану бринзу і присип все спеціями та італійськими травами. Подрібни в'ялені томати та оливки, і теж додай їх зверху.
14. Брускетта з хамоном та в'яленими томатами
Додатково прикрась готові брускетти листочками базиліка або петрушки.
Тобі знадобиться: 1 багет, 200 г в'ялених томатів, 150 г хамону, 120 г сиру філадельфія, 1 жменя руколи.
Приготування: Наріж багет скибочками, обсмаж їх з двох сторін і змасти філадельфією. Розклади тонкі слайси хамона та в'ялені томати, а зверху посипи все листочками руколи.
15. Брускетта з в'яленими томатами та пармезаном
Замість пармезану можна взяти й інший витриманий сир, як грана падано.
Тобі знадобиться: 1/2 багета, 2-3 жмені в'ялених томатів, 40 г пармезану, 1 ст.л. кедрових горішків, 4 ст. соусу песто, зелень.
Приготування: Наріж багет, обсмаж і змасти скибочки соусом песто. Виклади зверху в'ялені томати та тонкі слайси пармезану. Посип брускетти кедровими горішками та зеленню.
Джерело: dietcenter.com.ua