Щоб свиняча корейка була максимально соковитою, ароматною та ніжною, найкраще запекти її в духовці. Пропонуємо тобі велику добірку рецептів, як це зробити – з різними маринадами, гарніром та без. Прекрасний вибір і для сімейної вечері, і на святковий стіл!
Зміст
1. Свиняча корейка з гірчицею та соєвим соусом у духовці
Легкий та швидкий маринад для пікантної корейки.
Тобі знадобиться: 600 г свинячої корейки, 80 мл соєвого соусу, 2 ст. гірчиці, 20 мл олії, спеції.
Приготування: Змішай всі інгредієнти і замарин корейку на 1,5 години. Загорни її у фольгу з маринадом, що залишився, і запікай в духовці 1 годину при 200 градусах. Потім розгорни фольгу і запікай ще 15-20 хвилин до скоринки.
2. Свиняча корейка у рукаві в духовці
Перевага приготування м'яса в рукаві в тому, що воно завжди виходить соковитим.
Тобі знадобиться: 1,5 кг свинячої корейки, 3 ст. томатного соусу, 1 ст.л. олії, спеції.
Приготування: Натрій корейку сумішшю томатного соусу, олії та спецій за смаком. Виклади її в рукав і запікайте 2 години в духовці при 180 градусах. А за 20 хвилин до кінця приготування – розріж рукав.
3. Свиняча корейка з часником та перцем чилі в духовці
Для любителів гострішого м'яса у гарячому чи холодному вигляді.
Тобі знадобиться: 1,2 кг свинячої корейки, 2 ст. гірчиці, 1 головка часнику, 1 перець чилі, спеції.
Приготування: Змішай гірчицю, дрібно рубаний часник, чилі та спеції. Натріть цією сумішшю свинячу корейку, залиши її на ніч у холодильнику, а потім запікайте 60-80 хвилин у духовці при 180 градусах.
4. Запечена свиняча корейка у мандариновому соусі
Такий рецепт особливо добрий для новорічного святкового столу.
Зараз читають:20 відмінних способів приготувати джем з вишні
Тобі знадобиться: 1,2 кг свинячої корейки, спеції, олія, 600 г мандаринів, по 40 мл білого винного оцту та соєвого соусу, 15 г меду, 5 г часнику, 1 ст.л. соусу чилі.
Натрій корейку маслом і спеціями, і обсмаж до рум'яності з усіх боків на сильному вогні. Після чого відправ її в духовку на 20 хвилин при 190 градусах. Відіжми сік з мандаринів, змішай його з подрібненим часником і іншими інгредієнтами, і обмасти їм корейку. Запікати її ще 1 годину, змащуючи соусом у процесі ще 2-3 рази.
5. Свиняча корейка, запечена у вині
За бажання можеш спробувати приготувати її з червоним вином.
Тобі знадобиться: 1 кг свинячої корейки, 1 гілочка розмарину, 3 зубчики часнику, 50 мл оливкової олії, спеції, 1/2 склянки білого сухого вина.
Розітри листя розмарину і часник в пасту, змішай їх з оливковою олією і спеціями, і натрій корейку. Готуй її в духовці 70 хвилин при 180 градусах, періодично поливаючи соком, що виділився. Після чого полей вином і готуй ще 15 хвилин.
6. Рулетики зі свинячої корейки у духовці
Насправді начинка в таких рулетиках може бути абсолютно будь-який.
Тобі знадобиться: 4 шматочки свинячої корейки, 170 г печериць, 1 цибулина, 1 ст.л. борошна, 3 ст. сметани, 50 г твердого сиру, спеції.
Розроби свинячу корейку на порційні шматки, відбий і приправ. Подрібни цибулю та гриби, обсмаж, додай борошно та перемішай. Додай сметану, протушкуй ще 1 хвилину і виклади цю начинку на пласти корейки. Згорни рулетики, виклади у форму, за бажання – змасти ще сметаною і запікай 1 годину в духовці при 190 градусах. Посип тертим сиром та запікай ще 10 хвилин.
7. Свиняча корейка з паприкою у духовці
Щоб зробити корейку гострішою, додай до паприки мелений червоний перець.
Тобі знадобиться: 1 кг свинячої корейки, 5 зубчиків часнику, 2 ст. паприки, сіль, спеції, 2 ст. оливкової олії.
Приготування: Нашпигуй свинячу корейку пластинками часнику, змасти оливковою олією і натрій спеціями. Загорни у фольгу та запікай 1,5 години у духовці при 180 градусах.
8. Свиняча корейка з печерицями в духовці
Таку корейку можна подавати навіть без гарніру – цілком самодостатню страву.
Тобі знадобиться: 600 г свинячої корейки, 100 г печериць, 1 ст.л. борошна, 100 мл білого сухого вина, 50 г вершкового масла|мастила|, спеції, соєвий соус, вода або бульйон.
Приготування: Наріж корейку на порційні стейки та натрій соєвим соусом зі спеціями. Залиш на півгодини і потім відправте на 30 хвилин у духовку при 180 градусах.
Зараз читають:12 простих салатів з патисонів на зиму
Окремо обсмажте печериці на вершковому маслі, додай борошно і перемішай. Влий вино і 300 мл води або бульйону. Протушкуй цей соус пару хвилин, залий їм корейку і допеки ще 25 хвилин при 200 градусах.
9. Запечена свиняча корейка в глазурі
Прекрасна глазур із продуктів, які точно знайдуться в холодильнику.
Тобі знадобиться: 1,5 кг свинячої корейки, 6 зубчиків часнику, спеції, 1 ст. олії, 4 ст.л. кетчупу, 4 ст.л. соєвого соусу, 1 ч.л. гірчиці, 1 ч.л. меду, 0,5 ч. л. часнику.
Приготування: Нашпигуй корейку часником і натрій олією зі спеціями. Залиш на пару годин або на ніч у холодильнику. Загорни її у фольгу та запікай 1,5 години при 190 градусах у духовці. Змішай інгредієнти, що залишилися, пару хвилин провари глазур, розгорни і змасти нею корейку. Допеки її ще 7-10 хвилин.
10. Стейки зі свинячої корейки у духовці
Дуже смачно з картопляним гарніром або відвареним рисом.
Тобі знадобиться: 500 г свинячої корейки на кістки, по 50 г базиліка, м'яти та чебрецю, 6 зубчиків часнику, 20 мл оливкової олії, спеції.
Приготування: Подрібни в блендері ароматні трави, часник, олія та спеції. Розроби корейку на стейки, натрій її цією сумішшю і відправь в духовку на півгодини при 220-240 градусах. Після чого зменш температуру до 180 і допеки свинину ще 20-25 хвилин.
11. Свиняча корейка з картоплею у духовці
Підійде корейка і на кістки чи без – це не має значення.
Тобі знадобиться: 1,5 кг свинячої корейки, 800 г картоплі, 2 цибулини, 4 ст. олії, 2 ст.л. соєвого соусу, спеції, по 1 ч.л. меду, кетчупу та гірчиці.
Розроби свинячу корейку на кілька шматків і виклади у форму для запікання. Змішай олію, соєвий соус, мед, кетчуп і гірчицю, і помасти корейку. Виклади з усіх боків часточки картоплі та кільця цибулі. Накрий пергаментом і запікайте 1-1,5 години в духовці при 180 градусах.
12. Свиняча корейка з квашеною капустою у духовці
Оригінальний рецепт свинячі корейки в стилі німецької кухні на святковий стіл.
Тобі знадобиться: 1 кг свинячої корейки, 700 г квашеної капусти, 300 г бекону, 2 цибулини, спеції та ароматні трави, 1 ст.л. рослинного масла.
Зроби в корейці надрізи гармошкою і натрій її маслом і спеціями до смаку. Вклади в надрізи кільця цибулі та слайси бекону. Виклади свинячу корейку у форму для запікання і з боків додай квашену капусту. Накрий все фольгою і запікайте в духовці 90 хвилин при 200 градусах. Зніміть фольгу за 20 хвилин до кінця приготування.
Зараз читають:12 легких рецептів, як приготувати стейки з сьомги в духовці
13. Томлена свиняча корейка в духовці
Для цього рецепту знадобиться більше часу, але результат того вартий.
Тобі знадобиться: 1 кг свинячої корейки, 350 г цибулі, 40 мл олії, 20 мл яблучного оцту, 1 л води, 20 г часнику, 20 г цукру, по 3 г солі, гвоздики, запашного перцю та лаврового листка, спеції.
Зроби на корейці надрізи хрест на хрест. Додай у воду цукор, сіль, гвоздику, лавровий лист, запашний перець та подрібнений часник. Доведи цей розсіл до кипіння, влий оцет, зніми його з вогню і залиш на 15 хвилин. Залий корейку розсолом і залиш на 1,5 години під пресом.
Після чого промий її, обсуши та обсмаж на маслі на сильному вогні до рум'яності з усіх боків. Дай корейці трохи охолонути, натрій спеціями і виклади її у форму на кільця цибулі. Накрий фольгою та запікай 3 години в духовці при 120 градусах.
14. Свиняча корейка на кістки з майонезом у духовці
Майонез завжди надає запеченому м'ясу апетитну скоринку.
Тобі знадобиться: 600 г свинячої корейки, 40 г майонезу, 1 ч.л. паприки, 1 ст. олії, спеції.
Розроби свинячу корейку на стейки, злегка відбий, змасти майонезом і залиш на 2 години в холодильнику. Злегка обсмаж на маслі на сильному вогні з двох боків до рум'яності. Присип спеціями, загорни у фольгу та допеки корейку ще 20-30 хвилин при 200 градусах у духовці.
15. Свиняча корейка з курагою в духовці
Дуже оригінальний святковий рецепт, щоб здивувати близьких та гостей.
Тобі знадобиться: 1 кг свинячої корейки, 6 помідорів чері, 2 цибулини, 100 г твердого сиру, 200 г кураги, 1/2 лимона, 5 ст.л. оливкової олії, спеції.
Приготування: Змішай лимонний сік, оливкову олію, спеції та трохи води. Наріж свинячу корейку на стейки і замарин їх на ніч. Відбий, зроби на стейках надрізи між шарами і нашпигуй курагою.
Злегка обсмаж на сильному вогні з двох сторін і виклади на лист. Зверху додай кільця цибулі та половинки помідорів чері. Влий трохи води і запікай 20 хвилин при 180 градусах у духовці. Посип тертим сиром та запікай ще 15 хвилин.
Джерело: dietcenter.com.ua