20 найапетитніших рецептів сьомги на грилі

Любителі червоної риби оцінять сьогоднішню добірку рецептів – а готувати ми будемо сьомгу на грилі. Її ніжне філе не потребує великої кількості добавок чи тривалої обробки. Бери собі на замітку!

Зміст

  • 1. Сьомга з лимоном та коріандром на грилі
  • 2. Сьомга на грилі, маринована з медом та соєвим соусом
  • 3. Сьомга в кисло-солодкому маринаді на грилі
  • 4. Стейк сьомги з часником та соєвим соусом на грилі
  • 5. Сьомга в томатному маринаді на грилі
  • 6. Сьомга на грилі, маринована з гірчицею та вершками.
  • 7. Сьомга на грилі, маринована з чебрецем та апельсинами
  • 8. Сьомга в пивному маринаді на грилі
  • 9. Сьомга під зеленим соусом на грилі
  • 10. Стейки сьомги з соусом теріяки та імбиром на грилі
  • 11. Швидкий рецепт сьомги на грилі
  • 12. Сьомга в маринаді з манго та лайма на грилі
  • 13. Сьомга в лимонному маринаді на грилі
  • 14. Ніжна сьомга під ароматним соусом на грилі
  • 15. Стейки сьомги з розмарином та лимоном у фользі на грилі
  • 16. Сьомга з майонезом та часником, запечена у фользі на грилі
  • 17. Сьомга на шпажках, запечена на грилі
  • 18. Шашлик із сьомги у пряному маринаді
  • 19. Шашлик із сьомги з овочами
  • 20. Шашлик із сьомги в маринаді з меду та лимонного соку
  • 1. Сьомга з лимоном та коріандром на грилі

    Тобі знадобиться: 500 г сьомги, 1/2 лимона, 2 ст. оливкової олії, 1 ч.л. коріандру у зернах, 1 ч.л. великої солі.

    Семгу промий , обсуши паперовим рушником і наріж порційними шматочками. Збризкайте лимонним соком, оливковою олією, присип розтертими у ступці сіллю і коріандром, накрий фольгою і прибери в холодильник на півгодини. Після чого виклади сьомгу на розігрітий гриль і жар 5-7 хвилин, перевертаючи час від часу.

    2. Сьомга на грилі, маринована з медом та соєвим соусом

    Тобі знадобиться: 2 середні стейки сьомги, 3 ст.л. меду, 3 ст. соєвого соусу, 50 мл лимонного соку, 15 г великої солі.

    Приготування: Стейки сьомги промий, обсуши і склади в миску. Змішай мед, соєвий соус, сіль та сік лимона. Вилий маринад в миску з рибою, акуратно перемішай і прибери в бік на 15 хвилин. Розігрій гриль, змасти робочу поверхню маслом і обсмаж сьомгу по 2-3 хвилини з кожного боку.

    3. Сьомга в кисло-солодкому маринаді на грилі

    Тобі знадобиться: 600 г сьомги, 200 мл гранатового соку, 60 мл оливкової олії, 3 ст. білого вина, 1 ч. л. меленого коріандру, 0,5 ч.л. меленого чебрецю, 2 лаврові листи, 1 ч.л. коричневого цукру, 2 ч. л. солі.

    Сьомгу підготуй , наріж невеликими шматочками і помісти в миску. Окремо змішай гранатовий сік, оливкову олію, біле вино, спеції, цукор та сіль. Вилий цей маринад у миску з рибою, акуратно перемішай і прибери убік на 20 хвилин. Виклади сьомгу на розігрітий гриль і смажу до золотистого кольору з обох боків.

    4. Стейк сьомги з часником та соєвим соусом на грилі

    Тобі знадобиться: 2 стейки сьомги (500-600 г), 3 зубчики часнику, 2 ст.л. соєвого соусу, 2 ст.л. оливкової олії, 1,5 ч.л. солі.

    Зараз читають:20 відмінних рецептів салату Мімоза

    Приготування: Змішай соєвий соус, олію, сіль та пропущений через прес часник. Змасти ароматним маринадом підготовлені стейки сьомги, накрий харчовою плівкою і залиш на 15-20 хвилин при кімнатній температурі. Обсмажуйте сьомгу на розігрітому грилі по 3 хвилини з кожного боку.

    5. Сьомга в томатному маринаді на грилі

    Тобі знадобиться: 500 г філе сьомги, 2 середні помідори, 50 мл оливкової олії, 0,5 ч.л. меленого коріандру, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 1 ч. л. морської солі.

    Приготування: Філе сьомги промий, обсуши і наріж порційними шматочками. Помідори очисти від шкірки, подрібни в блендері і потім змішай із сіллю, спеціями та олією. Поли цим маринадом рибу, накрий її харчовою плівкою і прибери в холодильник на 30 хвилин. Змасти розігрітий гриль олією, виклади сьомгу та смажу до готовності з обох боків.

    6. Сьомга на грилі, маринована з гірчицею та вершками.

    Тобі знадобиться: 600 г сьомги, 2 ст. гірчиці, 100 мл вершків, 1 ч.л. прованських трав, 1 ч. л. меленого чорного перцю, 2 ч. л. солі.

    Приготування: Підготуй, наріж і склади сьомгу в миску. Змішай гірчицю, вершки, спеції та сіль. Вилий цей маринад у миску з рибою, перемішай і залиш при кімнатній температурі на 15 хвилин. Обсмажити сьомгу на розігрітому грилі по 2-3 хвилини з кожного боку.

    7. Сьомга на грилі, маринована з чебрецем та апельсинами

    Тобі знадобиться: 600 г філе сьомги, 2 апельсина, 3 гілочки чебрецю, 1 ч.л. меленого коріандру, 2 ч.л. солі.

    Приготування: Наріж і помістіть філе сьомги в глибоку миску. Апельсини очисти від шкірки та подрібни в блендері. Отриману масу змішай із сіллю, коріандром та додай у миску з рибою. Перемішай, додай гілочки чебрецю і залиш під кришкою на півгодини. Розігрій гриль, змасти робочу поверхню маслом і смаж на ньому сьомгу по 2 хвилини з кожного боку.

    8. Сьомга в пивному маринаді на грилі

    Тобі знадобиться: 500 г сьомги, 400 мл пива, 2 ст. оливкової олії, 1/2 лимона, 0,5 ч.л. суміші перців горошком, 2 лаврові листки, 15 г морської солі.

    Приготування: Налий у глибоку миску пиво та оливкову олію, додай подрібнений лимон, спеції, сіль і добре перемішай. Помісти в цей маринад нарізану сьомгу, щільно накрий харчовою плівкою і постав у холодильник на 30 хвилин. Потім змасти поверхню розігрітого гриля олією, виклади сьомгу і обсмаж її до готовності з обох боків.

    9. Сьомга під зеленим соусом на грилі

    Тобі знадобиться: 600 г філе сьомги, 1/2 цибулини, 2 зубчики часнику, 50 мл оливкової олії, сік половини лимона, 10 г кропу, 10 г базиліка, 1 ч.л. меленого коріандру, 2 ч.л. солі.

    Приготування: Нарізане філе сьомги натрій коріандром і сіллю, накрий харчовою плівкою і прибери в бік на 15-20 хвилин. Потім виклади рибу на розігрітий гриль та смажу по 2 хвилини з кожного боку. Помістіть у чашу блендера кріп, базилік, очищену цибулю та часник. Влий лимонний сік, масло і все добре подрібни. Виклади готову сьомгу на прогріту тарілку та щедро полів її зеленим соусом.

    Зараз читають:20 найкращих рецептів грибної ікри з опеньків

    10. Стейки сьомги з соусом теріяки та імбиром на грилі

    Тобі знадобиться: 2 середні стейки сьомги, 50 г кореня імбиру, 3 ст.л. соусу теріяку, 2 ст.л. оливкової олії, 1 ч.л. меленого коріандру, 15 г морської солі.

    Приготування: Стейки сьомги промий, обсуши паперовим рушником і склади в миску. Імбир натрій на тертці, змішай з коріандром, сіллю, соусом теріяки та олією. Змасти рибу маринадом, накрий фольгою і залиш маринуватися на 30 хвилин. Обсмажуйте сьомгу на розігрітому грилі 5-7 хвилин, не забуваючи вчасно перевертати.

    11. Швидкий рецепт сьомги на грилі

    Тобі знадобиться: 500 г філе сьомги, 3 зубчики часнику, 3 ст.л. лимонного соку, 2 ст. оливкової олії, 2 ч.л. морської солі, 500 мл сильногазованої мінеральної води.

    Приготування: Наріж і склади сьомгу в глибоку миску. Додай воду, сіль та пропущений через прес часник. Перемішай, накрий кришкою і прибери на 5 хвилин. Злий маринад, а сьомгу – злегка промокни паперовим рушником і виклади на змащений гриль. Жар рибу 5-7 хвилин, збризкуючи олією та лимонним соком.

    12. Сьомга в маринаді з манго та лайма на грилі

    Тобі знадобиться: 600 г сьомги, 1 лайм, 1 стиглий манго, 2 ст. оливкової олії, 2 ч.л. солі.

    Приготування: Очисти та подрібни лайм із манго в блендері. Отриману масу змішай з оливковою олією та сіллю. Наріж сьомгу середніми шматочками, залий їх підготовленим маринадом і прибери в холодильник на півгодини. Виклади рибу на змащену поверхню розігрітого гриля та обсмаж до рум'яної скоринки з обох боків.

    13. Сьомга в лимонному маринаді на грилі

    Тобі знадобиться: 600 г сьомги, 1 лимон, 50 мл оливкової олії, 1 ч.л. меленого чорного перцю, 1 ч. л. цукру, 15 г морської солі.

    Лимон очисти від шкірки і подрібни в блендері, додай олію, цукор, сіль і мелений перець. Наріж сьомгу порційними шматочками, склади в миску і змішай її з лимонним маринадом. Накрий харчовою плівкою та прибери в холодильник на 15 хвилин. Потім дістань рибу з маринаду, очисти від залишків лимона та виклади на розігрітий гриль. Обсмажуйте 5-7 хвилин, не забуваючи вчасно перевертати.

    14. Ніжна сьомга під ароматним соусом на грилі

    Тобі знадобиться:
    Для риби: 500 г філе сьомги, 2 ст. оливкової олії, сік половини лимона, 1 ч. л. прованських трав, 0,5 ч. л. солі.
    Для соусу: 1 ст.л. каперсів, 2 зубчики часнику, 20 г будь-якої зелені, 100 мл оливкової олії.

    Приготування: Філе сьомги натрі сіллю і прованськими травами, і прибери на 10 хвилин. Після чого виклади рибу на розігрітий гриль, збризкати олією з лимонним соком і обсмаж до готовності з обох боків.

    Змішай каперси, оливкову олію, подрібнену зелень та часник. Виклади готову сьомгу на прогріту тарілку і полів її соусом, що вийшов.

    15. Стейки сьомги з розмарином та лимоном у фользі на грилі

    Тобі знадобиться: 2 стейки сьомги, 1/2 лимона, 2 гілочки розмарину, 1 ч.л. меленого чорного перцю, 2 ч. л. солі.

    Приготування: Промий та обсуши стейки сьомги паперовим рушником, гарненько змасти їх сумішшю із солі та перцю. Кожен шматочок окремо загорни у фольгу, додаючи нарізаний лимон та гілочки розмарину. Забери заготовку в холодильник на 20 хвилин, а потім виклади на розігрітий гриль і запікайте 15 хвилин. Акуратно розгорни фольгу і підрум'яніть сьомгу ще пару хвилин.

    Зараз читають:20 простих способів приготувати качку по-пекінськи

    16. Сьомга з майонезом та часником, запечена у фользі на грилі

    Тобі знадобиться: 600 г філе сьомги, 2 зубчики часнику, 3 ст.л. майонезу, 1 ч.л. меленого чорного перцю, 15 г солі.

    Приготування: Змішай майонез, пропущений через часник прес, мелений перець і сіль. Підготовлену сьомгу змасти цією сумішшю, загорни у фольгу і залиш при кімнатній температурі на півгодини. Після чого виклади на розігрітий гриль і запікайте 20 хвилин, час від часу перевертаючи. Акуратно розгорни фольгу і продовжуй готувати рибу до рум'яного кольору.

    17. Сьомга на шпажках, запечена на грилі

    Тобі знадобиться: 500 г сьомги, 1 лайм, 1/2 пучка зелені, 100 мл оливкової олії, 2 ст. соєвого соусу, 1 ч.л. прованських трав, 0,5 ч. л. меленого коріандру, 1 ч.л. солі.

    Приготування: Наріж і склади сьомгу в миску. Змішай подрібнену зелень, спеції, сіль, олію та соєвий соус. Вилий цей маринад у миску з рибою, додай нарізаний лайм, добре перемішай і накрий харчовою плівкою на 15 хвилин. Нанизай сьомгу на підготовлені шпажки і обсмаж їх на розігрітому грилі 5-7 хвилин, часто перевертаючи.

    18. Шашлик із сьомги у пряному маринаді

    Тобі знадобиться: 1 кг філе сьомги, 2 лайми, 100 мл гострого кетчупу, 60 мл оливкової олії, 0,5 ч.л. гірчичного порошку, 1 ч. л. меленого коріандру, 1 ч.л. меленого чорного перцю, 1 ст. морської солі.

    Приготування: Філе сьомги наріж невеликими шматочками і склади в миску. Додай сіль, спеції, оливкову олію, кетчуп, гірчичний порошок та сік із двох лаймів. Перемішай, накрий харчовою плівкою і прибери холодильник на півгодини. Нанижіть шматочки риби на дерев'яні шпажки і обсмажуйте на розігрітому грилі 8-10 хвилин.

    19. Шашлик із сьомги з овочами

    Тобі знадобиться: 600 г філе сьомги, 150 г помідорів чері, 1 болгарський перець, 2 стебла селери, 20 г будь-якої зелені, 30 г часнику, 3 ст.л. сметани, 2 ч. л. солі.

    Приготування: Наріж і склади філе сьомги в миску, додай сметану, сіль, подрібнену зелень та часник. Перемішай, накрий харчовою плівкою та прибери в холодильник на 20 хвилин. Додай помідори чері, нарізані стебла селери та очищений болгарський перець, все перемішай і одягни на підготовлені шпажки, чергуючи у довільному порядку. Обсмажуйте на розігрітому грилі 7-10 хвилин, часто перевертаючи.

    20. Шашлик із сьомги в маринаді з меду та лимонного соку

    Тобі знадобиться: 1 кг філе сьомги, сік одного лимона, 3 гілочки розмарину, 4 ст. меду, 3 ст. оливкової олії, 1 ст.л. морської солі.

    Приготування: Філе сьомги підготуй, наріж і склади в миску. Додай сіль, олію, мед та лимонний сік. Перемішайте, додай розім'яті гілочки розмарину і залиште все під кришкою на 20 хвилин. Нанизай шматочки сьомги на дерев'яні шпажки і жар на розігрітому грилі до рум'яної скоринки.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *