Ми звикли, що здебільшого млинці – це щось найтонше і повітряне, але завжди прісне. Насправді вони можуть бути і дріжджовими. І більше того, дріжджові млинці теж не обов'язково товсті та пишні. Ділимося 15 рецептами на будь-який смак!
Зміст
1. Ажурні дріжджові млинці на молоці
Дуже тонкі, майже прозорі – ідеальний рецепт.
Тобі знадобиться: 500 мл молока, 2 яйця, 30 мл розтопленого вершкового масла|мастила|, 1 ч.л. сухих дріжджів, 3 ст. цукру, 1 щіпка солі, 300 г борошна, 3 ст. рослинного масла.
Приготування: Розчини дріжджі та ложку цукру в половині склянки теплого молока, та залиш на 10 хвилин. Збий віночком яйця, цукор, що залишився, і розтоплене вершкове масло. Змішай цю масу з опарою, додай молоко, що залишилося, а потім додай борошно. Перемішайте тісто, залиште його на 1 годину в теплі, акуратно вмішайте олію і обсмажте тонкі млинці на сковороді.
2. Пишні дріжджові млинці
У такі млинці не загорнеш начинку, але вони досить гарні з медом або варенням.
Тобі знадобиться: 900 мл молока, 2 яйця, 500 г борошна, 25 г вершкового масла|мастила|, 25 г свіжих дріжджів, 1 ч.л. солі, 1 ст. цукру.
Приготування: Змішай 200 мл теплого молока, цукор та дріжджі, і залиш їх на 15 хвилин у теплі. Додай молоко, жовтки, сіль і просіяне борошно, що залишилося. Перемішайте тісто і залиште його на 1 годину в теплі.
Потім додай розтоплене вершкове масло і наприкінці акуратно втрути лопаткою збиті до піків білки. Залиш тісто ще на півгодини під плівкою і потім обсмажте млинці на сковороді з двох боків.
3. Тонкі дріжджові млинці на воді
Однаково гарні із солодкою чи солоною начинкою.
Тобі знадобиться: 6 г сухих дріжджів, 400 г борошна, 750 мл води, 3 яйця, 2 ст. олії, 150 г цукру, 1 щіпка солі.
Зараз читають:15 рецептів оладок на дріжджах, смачніші за які ви ще не їли
Приготування: Розчини дріжджі та цукор у теплій воді. Додай сіль і збиті яйця, перемішай і додай борошно, що просіює. Залиш тісто на 1 годину під плівкою у теплі. Акуратно вмішай олію та обсмаж тонкі ажурні млинці.
4. Дріжджові млинці з картоплею
Цікавий варіант млинців із картопляним тестом для любителів нестандартного підходу.
Тобі знадобиться: 30 г свіжих дріжджів, 1/2 склянки борошна, 3 картоплини, 2 яйця, 200 мл води, сіль та цукор.
Приготування: Збийте яйця з дріжджами, цукром і сіллю за смаком. Додай воду і просіяне борошно, і знову збий. Втрути в тісто дрібно натерту картоплю, дай тісту півгодини настоятися і обсмажте млинці на сковороді з двох боків.
5. Дріжджові млинці на кефірі
М'які, красиві та в дрібну дірочку – всі домочадці точно будуть у захваті.
Тобі знадобиться: 2 склянки кефіру, 2 яйця, 2 склянки борошна, 2 ч.л. цукру, 2 ч. л. сухих дріжджів, 2 щіпки солі, 2 ст.л. розтопленого вершкового масла|мастила|.
Приготування: Нагрій 100 мл кефіру та розчини в ньому дріжджі, цукор та сіль. Залиш на 5 хвилин і додай збиті з|із| маслом|мастилом| яйця. Додай борошно, перемішай, влий кефір, що залишився, і знову перемішай тісто. Залиш його на півгодини в теплі і смаж тонкі млинці.
6. Дріжджові млинці без яєць
Дотримуйся пропорцій, і млинці не рвуться навіть без яєць.
Тобі знадобиться: 125 мл води, 125 мл молока, 150 г борошна, 1 ст. цукру, 1 щіпка солі, 1 ч.л. сухих дріжджів, 1 ст. рослинного масла.
Змішай воду з молоком, нагрій, відділи пару ложок і розчини в них дріжджі, половину цукру і 2 ложки борошна. Залиш опару на 15 хвилин, влий воду, що залишилася з молоком і втручи інгредієнти, що залишилися. Залиш тісто в теплі ще на 1 годину і обсмаж тонкі млинці з двох боків.
7. Бананові дріжджові млинці
Бананові млинці – самостійне частування, яке не потребує жодних начинок.
Тобі знадобиться: 1 банан, 1,5 склянки молока, 2 ст. цукру, 1 ч. л. сухих дріжджів, 2 ст. олії, 0,5 ч.л. солі, 250 г борошна.
Приготування: У блендері подрібни банан із теплим молоком. Додай цукор, сіль та дріжджі, перемішай і залиши на 5 хвилин. Втрути в тісто борошно та олію. Залиш його на 1 годину в теплі та обсмаж рум'яні млинці на сковороді на середньому вогні.
Зараз читають:20 простих рецептів наливки із чорної смородини
8. Шоколадні дріжджові млинці
За бажанням можна додати трохи рому або лікеру в тісто.
Тобі знадобиться: 300 мл води, 40 г цукру, 20 г живих дріжджів, 2 тріски солі, 25 г вершкового масла, 200 г борошна, 15 г какао, 2 яйця.
Приготування: Розчини дріжджі та цукор у теплій воді. Додати борошно, перемішати тісто і залишити його на 15 хвилин в теплі. Додай збиті з вершковим маслом та сіллю яйця, просіяне какао, і знову перемішай. Залиш тісто в теплі ще на 1 годину і обсмаж тонкі млинці на сковороді.
9. Дріжджові млинці на сметані
Дріжджові млинці чудово виходять на будь-якій основі – у тому числі зі сметаною.
Тобі знадобиться: 2,5 ст. сметани, 1 яйце, 0,5 ч.л. сухих дріжджів, 1,5 ст. цукру, 1 ст. олії, 6 ст.л. борошна, 1/2 склянки води.
Приготування: Змішай теплу воду, цукор, сіль, дріжджі та 2 ложки борошна. Залиш на півгодини. Зби яйце зі сметаною та олією, і додай туди ж. Додай борошно, що залишилося, перемішай тісто і обсмаж тонкі млинці з двох сторін.
10. Дріжджові млинці на майонезі
Такі млинці гарні зі сметаною або з різними соусами.
Тобі знадобиться: 2 ст. майонезу, 150 г борошна, 150 мл води, 1 яйце, 1 ч. л. сухих дріжджів, 1 ч. л. цукру, 1 щіпка солі.
Приготування: Розчини цукор та дріжджі в 50 мл теплої води, та залиш на 10 хвилин. Збий віночком яйця, майонез, сіль і воду, що залишилася, до однорідності. З'єднай суміш з опарою, додай борошно, що просіює, перемішай тісто і залиши його на півгодини в теплі. Обсмаж не надто тонкі млинці.
11. Дріжджові млинці на сироватці
Млинці на сироватці – ще одне безпрограшне рішення, якщо ти плануєш загортати в них начинку.
Тобі знадобиться: 1 л сироватки, 1 ч. л. сухих дріжджів, 500 г муки|борошна|, 3 яйця, 0,5 ч.л. солі, 50 мл олії, 3 ст.л. цукру.
Приготування: Нагрій сироватку та розчини в ній дріжджі, сіль та цукор. Додай масло і яйця, і зби все віночком. Додай борошно, що просіює, і перемішай тісто. Залишити його в теплі на 40 хвилин. Обсмажте млинці на сковороді з двох сторін на середньому вогні.
12. Дріжджові млинці на окропі
Окріп обов'язково потрібно вливати тільки в останню чергу!
Зараз читають:10 чудових рецептів огірків у власному соку на зиму
Тобі знадобиться: 1 л молока, 1-1,5 склянки окропу, 1 кг борошна, 2 яйця, 1/2 склянки цукру, 1 ч.л. сухих дріжджів.
Приготування: Розчини дріжджі та цукор у теплому молоці. Додай яйця і зби все віночком. Додай борошно, що просіює, і перемішай. Влий окріп, продовжуючи помішувати, і знову перемішати тісто. Залиш його на 1 годину в теплі та обсмаж на середньому вогні тонкі млинці з двох боків.
13. Дріжджові млинці з гарбузом
Радимо відварити гарбуз заздалегідь, щоб він повністю охолонув.
Тобі знадобиться: 250 г гарбуза, 1 склянка молока, 1 яйце, 10 г сухих дріжджів, 1-1,5 склянки борошна, 2,5 ст. цукру, 1 щіпка солі.
Приготування: Гарбуз відваріть до м'якості і подрібніть в блендері. Змішай тепле молоко, цукор, сіль, дріжджі та пару ложок борошна. Залиш опару у теплі на 10 хвилин. Додай до неї жовток, гарбуз і борошно, що залишилося.
Знову перемішай тісто. Окремо зби до піків білки і втрути їх туди ж. Залиш тісто в теплі ще на півгодини і обсмажте млинці з двох боків на сковороді до рум'яності.
14. Дріжджові млинці з манкою
Оригінальний спосіб приготувати незвичайні млинці із новою текстурою.
Тобі знадобиться: 500 мл молока, 1,5 склянки манки, 150 мл води, 1 склянка борошна, 3 ст. олії, 3 ст.л. цукру, 1 ч. л. сухих дріжджів, 1 ч. л. солі.
Змішай тепле молоко, цукор і дріжджі, і залиш їх на 15 хвилин. Додай яйця і зби все віночком. Додай борошно, що просіює, манку і сіль, і знову перемішай тісто. Додай воду та масло, знову перемішай, залиште тісто на 1 годину в теплі та обсмажте тонкі млинці на сковороді з двох сторін.
15. Дріжджові млинці на рисовому борошні
Цікавий рецепт одразу з декількома видами борошна. Молоко підійде і підкисле.
Тобі знадобиться: 40 г манки, 8 г сухих дріжджів, 300 г рисового борошна, 150 г пшеничного борошна, 20 г вершкового масла|мастила|, 1 ст.л. цукру, 500 мл молока, 1 яйце, 0,5 ч. л. солі.
Змішай всі сухі інгредієнти. Окремо змішай віночком яйце, молоко та розтоплене вершкове масло. З'єднай обидві суміші, перемішай тісто і залиши його в теплі на 45 хвилин. Обсмажте млинці на сковороді з двох сторін до рум'яності.
Джерело: dietcenter.com.ua