Терн дуже смачний сам по собі і добре поєднується з іншими фруктами або ягодами, тому він відмінно підходить для приготування найрізноманітніших компотів. Розповідаємо 12 найкращих рецептів!
Зміст
1. Літній компот із терну
Простий, швидкий та смачний варіант компоту. Самі плоди потім також можна з'їсти.
Тобі знадобиться: 400 г терну, 200 г цукру, 2-2,5 л води.
Приготування: Закип'яти воду із цукром. Всип туди промитий терен, знову доведи до кипіння і провари компот ще 5 хвилин. Зніміть його з вогню і дай настоятися під кришкою протягом 20 хвилин.
2. Компот із терну на зиму
А заразом пропонуємо додати в банку улюблені ароматні прянощі!
Тобі знадобиться: 300 г терну, 2 бутони гвоздики, 1 паличка кориці, 1 зірочка бадяну, 200 г цукру, 1,5 л води.
Приготування: Виклади тернину та спеції в чисту суху банку. Зали окропом і залиш на 15 хвилин під кришкою. Злий цю воду, закип'яти її з цукром і залий назад. Закатай компот на зиму.
Зараз читають:20 простих рецептів наливки з вишні
3. Компот із терену з лимонною кислотою
Якщо компот виходить надто солодкий, тоді цю ситуацію легко збалансувати лимонною кислотою.
Тобі знадобиться: 400 г терну, 300 г цукру, 0,5 ч.л. лимонної кислоти, 2,5л води.
Приготування: Виклади терен у стерильну банку та залий окропом на 20 хвилин. Злий цю воду, додай у неї цукор і знову закип'яти. Провари 2 хвилини, додай лимонну кислоту і залий терен назад цим сиропом. Захід на зиму.
4. Компот із терну та сливи на зиму
З будь-якими сортами сливи виходить дуже гармонійно та збалансовано.
Тобі знадобиться: 300 г терну, 300 г сливи, 200 г цукру, 0,5 ч.л. лимонної кислоти, 2,5л води.
Приготування: Видали зі сливи кісточки. Виклади сливи і тернину в чисті банки і засип їх цукром з лимонною кислотою. Зали окропом і залиш на 15 хвилин під кришками. Злий сироп у каструлю, знову закип'яті, залий назад у банки і закатай компот на зиму.
5. Компот із терну та винограду на зиму
Рекомендуємо використовувати для цього рецепту темні сорти винограду.
Тобі знадобиться: 300 г терну, 300 г винограду, 2,5 л води, 250 г цукру.
Приготування: Виклади тернину та виноград у чисту банку. Зали окропом і залиш на 20 хвилин під кришкою. Злий цю воду, знову закип'яти, додай цукор і проварити до розчинення. Залий назад і закатай компот.
6. Компот із терну та яблук
Залежно від сорту яблук – щоразу компот матиме новий смак.
Зараз читають:12 швидких рецептів шарлотки з абрикосами
Тобі знадобиться: 400 г яблук, 300 г терну, 3-4 л води, 1 склянка цукру.
Приготування: Наріж яблука часточками, додай терен і залий холодною водою. Доведи все до кипіння, додай цукор і провари компот 5-7 хвилин на слабкому вогні. Дай йому настоятись під кришкою.
7. Компот із терну та груш на зиму
Дрібні груші можна залишити і потім з'їсти окремо.
Тобі знадобиться: 400 г терну, 3-4 груші, 3 л води, 300 г цукру, 2 щіпки ваніліну.
Виклади терен і довільно нарізані груші в чисті банки. Зали окропом і залиш на 20 хвилин під кришкою. Злить цю воду і закип'яти її знову з цукром та ваніліном. Залий назад і заходи на зиму.
8. Компот з терну та апельсину
Апельсинова кислинка приємно доповнює терновий компот.
Тобі знадобиться: 300 г терну, 1 апельсин, 2,5 л води, 1 паличка кориці, 300 г цукру.
Приготування: Наріж апельсин кружальцями і відправ його з терном і корицею в чисту банку. Зали окропом і залиш під кришкою на 15-20 хвилин. Злий цю воду, додай у неї цукор, знову закип'яті і залий назад. Закатай компот на зиму.
9. Компот з терну та аличі
Буде ще смачніше, якщо додати жменю малини чи вишні.
Тобі знадобиться: 200 г аличі, 200 г терну, 1,5 л води, 6 ст. цукру.
Приготування: Залий терен і аличу водою, доведи до кипіння і додай цукор. Коли він розчиниться, зменш вогонь і провари компот ще 10-15 хвилин. Зніміть його з плити і дай настоятися 20-30 хвилин під кришкою.
Зараз читають:20 оригінальних рецептів желе з вишні
10. Компот з терну та чорноплідної горобини
Якщо ти любиш трохи терпкуваті напої – спробуй цей компот.
Тобі знадобиться: 300 г терну, 1 склянка чорноплідної горобини, 1 склянка цукру, 2 л води.
Приготування: Засип тернину і чорноплідну горобину цукром, залий водою і доведи до кипіння. Зменшити вогонь, проварити компот 10-15 хвилин і дай йому настоятися під кришкою.
11. Компот із терену з ожиною та м'ятою
Ідеальний рецепт компоту, коли захочеться чогось справді оригінального.
Тобі знадобиться: 150 г терну, 1-2 яблука, 50 г ожини, 1/2 лимона, 2 гілочки м'яти, 180 г цукру, 2 л води.
Приготування: Перебери терен, наріж яблука часточками, промийте ожину і зніміть цедру з лимона. Закип'ятіть воду і додай все туди. Потім додай цукор і провари компот 3-4 хвилини. Додай листочки м'яти, зніміть компот з вогню і дай йому настоятися під кришкою.
12. Компот із терну без стерилізації
Достатньо лише ошпарити окропом банку або вимити содою.
Тобі знадобиться: 300 г терну, 2 щіпки лимонної кислоти, 300 г цукру, 2,5 л води.
Засип тернину в чисту банку, залий окропом і залиш на 10 хвилин. Злий цю воду, знову закип'яти і залий ще на 10 хвилин. Ще раз її злий, додай цукор і лимонну кислоту, закип'яті і залий назад. Закатай компот на зиму.
Джерело: dietcenter.com.ua