Категорія ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Секрети здорового харчування

Зіпсуєте картоплю: ці каструлі для варіння овоча не підходять

Відварена картопля є важливим елементом домашньої кухні, тому всі господині вміють її готувати, інформує Ukr.Media. Однак не всі часом замислюються про те, що важливу роль відіграє навіть посуд. Наприклад, для того, щоб картопля відварилася рівномірно, потрібно знати про правильно підібрану каструлю. Який посуд підходить для…

Тирамін — що це таке і яких продуктів слід уникати

Хоч ця амінокислота корисна для здоров'я, але все-таки з нею слід бути обережним, інформує Ukr.Media. Тирамін є амінокислотою природного походження, що отримується з тирозину. Ще він міститься у деяких продуктах харчування. Тирамін приносить користь здоров'ю людини, насамперед регулюючи кров'яний тиск. Однак його надмірне вживання може…

Ні краплі зайвої олії та запаху смаженої риби — смачна рибка в духовці

Не смажте рибу — краще запікайте її в духовці. Ні краплі зайвої олії та неприємного запаху смаженої риби по всій кухні — лише користь і максимум смаку! Інгредієнти: Риба (наприклад дорадо) — 4 шт.; Цедра лимона — 1 шт.; Приправа для риби — 1 ч.…

Як зберігати сухофрукти в домашніх умовах, щоб не заводилися жучки

Як і будь-які продукти, сухофрукти мають свої правила і терміни зберігання. При їх дотриманні вони не втратять у якості та збережуть усі свої корисні властивості, інформує Ukr.Media. Найсерйознішими ворогами будь-яких сухофруктів є тепло і вологість. Саме тому найкраще зберігати їх у сухому прохолодному місці. Оптимальна…

“Так не можна”: професійні пекарі розповіли, чому не можна зберігати хліб у холодильнику

Хліб входить до переліку основних продуктів на столах більшості жителів не лише нашої країни, а й у всьому світі. Він слугує основою для бутербродів, сендвічів та інших перекусів, тож особливо неприємно виявити, що хліб є вдома, але він зачерствів або вкрився пліснявою. Професійні пекарі поділилися…

Незвичайний спосіб приготування баклажанів — швидко, ситно та смачно

Є безліч способів приготування баклажанів. Кожен із них цікавий по-своєму. Сьогодні пропонуємо приготувати смачні баклажани у клярі. Баклажани виходять м'якими всередині та хрусткими зовні. Ця страва може виступити як повноцінне приймання їжі або стати доповненням до страви з м'яса, інформує Ukr.Media. Інгредієнти: баклажан — 2…

Ці продукти небезпечно розігрівати на наступний день

Все, що не доїли сьогодні, можна просто розігріти в мікрохвильовій печі завтра. Так думають усі, хто харчується вдома, але є один нюанс. Деякі продукти не люблять подібного поводження — і ними можна отруїтися, якщо не знати важливих деталей, інформує Ukr.Media. Рис Рис подобається бактеріям Bacillus…

Зробіть це, і на шинці ніколи не з’явиться слиз — зберігайте продукти правильно

Багато хто з нас стикався з проблемою, коли в холодильнику наша улюблена шинка швидко покривалася неприємним слизом. Але ж так не повинно бути, адже кожен хоче насолоджуватися смаком цього делікатесу якомога довше. Дізналися секрет, як правильно зберігати таке м'ясо, щоб воно довше зберігало свіжість і…

Гречка звариться за 3 хвилини: проста хитрість досвідчених домогосподарок

Розкажемо, як приготувати гречану кашу всього за три хвилини, але смак каші при цьому не погіршиться, а страва не стане менш корисною, інформує Ukr.Media. Рецепт гідно оцінять любителі розсипчастої і розваристої гречки. Для приготування потрібно гречана крупа; вода; сіль; вершкове масло. Як готувати Важливо дотримуватися…

Фаворит серед рецептів осінньої випічки — швидка фруктова галета

Жоден покупний пиріг не може зрівнятися за смаком з ароматною домашньою випічкою. Однак не кожна господиня має можливість витрачати багато часу на приготування складних пирогів і тортів. У цьому випадку на допомогу приходять прості рецепти, які можна втілити в життя якнайшвидше, інформує Ukr.Media. Одним із…