Категорія ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Секрети здорового харчування

12 способів перевірки: Як відрізнити справжній мед від підробки вдома?

Це давно підтверджений факт. По кількості мінеральних речовин у нього просто немає конкурентів: калій, кальцій, сірка, цинк, фосфор, йод, хлор, мідь, магній, амінокислоти, азотисті речовини, дисахариди та ін. Плюс в тому, що всі корисні компоненти зберігаються в меді протягом

Рецепт незвичайної квашеної капусти, яку ви полюбите

Ця квашена капуста — спосіб приготувати по новому, коли традиційна приїдається. Завдяки куркумі вона стає не лише яскравою за кольором, а ще й кориснішим продуктом, інформує Ukr.Media. Інгредієнти Капуста — 1 кг Сіль — 1 ст. л. Куркума — 1 ст. л. Гострий перець —…

Німецький експерт з харчування розповів де найкраще зберігати хліб в жарку погоду

Хліб, як і більшість хлібобулочних виробів, має короткий термін зберігання і починає псуватися через кілька днів після його приготування. Він може швидко зіпсуватися у вологому середовищі, що ускладнює його збереження свіжим у спеку, інформує Ukr.Media. Зберігання в

Стало відомо, як перетворити будь-яке сало на справжній делікатес

Сало є для багатьох улюбленою закускою восени та взимку, адже велика кількість жирів робить їжу більш поживною, інформує Ukr.Media. Також така їжа має чудовий зігрівальний ефект. Як правило, смачнішого за сало домашнього посолу варіанту не знайти. Тільки сама господиня

Солимо огірки: 5 кращих рецептів

Зі зеленню, гірчицею, хріном, морквою, горілкою або хлібом огірочки будуть хрусткими, смачними і ароматними, інформує Ukr.Media. Що потрібно врахувати перед засолкою огірків: 1. Мариновані і солоні огірки не одне і те ж. Для приготування перших використовується оцет або

Лікарі порадили, як зробити пельмені максимально корисними для здоров’я

Дієтологи розповіли, що для здоров'я пельмені краще їсти з дієтичним м'ясом та нежирною начинкою та поливати йогуртом, інформує Ukr.Media. Лікарі підкреслили, що харчова цінність пельменів, мант, вареників і подібних страв, що складаються з тіста і начинки, залежить від вхідних інгредієнтів. Зрозуміло, калорійність відрізняється, якщо в…

Огірки стануть ще більш хрусткими та смачними: лайфхак від шеф-кухарів

У літню пору в нашому раціоні обов'язково присутні свіжі овочі. З особливим задоволенням у спекотну погоду ми їмо огірки. І це не дивно! Вони на 95 % складаються з води і чудово втамовують спрагу. А ще огірок вельми корисний, він містить у собі вітаміни, мікро-…

Тушковану капусту з’їдять до останньої ложки: просто додайте цю приправу

Тушкована капуста не поступається за популярністю голубцям, інформує Ukr.Media. Цю страву готують так часто, що в кожного кулінара є свої секрети та хитрощі, які забезпечують розкішний результат. Підшукуючи варіанти, як покращити тушковану капусту, можна натрапити на пораду, згідно з якою страву слід доповнити гірчицею. Рекомендується…

Як за 1 хвилину позбутися гіркоти в цибулі для приготування салату або оселедця

Ріпчаста цибуля є обов'язковим інгредієнтом для багатьох страв. Так, наприклад, її використовують для приготування салату. Але іноді цибуля може сильно зіпсувати смак улюбленої страви, якщо вона виявляється занадто гіркою. У підсумку, улюблений салат стає теж гірким і

6 продуктів, які не можна зберігати в холодильнику

Не для всіх продуктів холодильник оптимальне місце зберігання. Іноді дуже низька температура призводить до того, що їжа втрачає консистенцію та смак, інформує Ukr.Media. Хліб Багато хто зберігає випічку в холодильнику, вважаючи, що вони продовжують термін життя