Категорія НАУКОВА МЕДИЦИНА

Корисні науково-медичні публікації

Чи варто їсти солодощі після ситного обіду? Відповідь здивує

Солодощі — абсолютно необов'язкова частина раціону і навіть шкідлива, але така улюблена багатьма українцями. З цукерками вони п'ють чай, а пирогом завершують часом і без того ситний обід. Дивно, але виявилося, що невеликий десерт після приймання їжі допоможе не переїсти. Як саме — пояснили експерти…

Не просто приправа: причини додати петрушку в кожне приймання їжі

Петрушка — це не тільки рослина з ажурними листочками для прикрашання страв, а й джерело вітамінів. Традиційну сусідку кропу на бабусиній грядці можна назвати суперфудом, тобто продуктом із високою концентрацією цінних речовин. Нутриціологи розповіли про корисні для здоров'я властивості цієї зелені та про те, кому…

Чи може зелений чай сприяти схудненню

У зеленого чаю безліч корисних властивостей, але про одну з них усі постійно сперечаються: чи допомагає напій скинути зайву вагу, чи ні. Давайте розберемося! Кілька невеликих, але надійних клінічних випробувань показали, що люди із зайвою вагою, які пили зелений чай або приймали його екстракт, втратили…

Час доби, в який найчастіше загострюються деякі хронічні захворювання

У хронічних захворювань є свій режим, а точніше певні години, на які найчастіше припадають загострення. У більшості випадків це ніч і ранній ранок. У який час доби найчастіше відбуваються загострення деяких хронічних захворювань, розповіли лікарі, інформує Ukr.Media. Що стосується гіпертонії, напади найчастіше фіксуються вранці —…

Проста звичка в харчуванні може значно знизити ризик розвитку діабету та серцевих захворювань

Дослідники виявили, що обмеження приймання їжі протягом 10 годин на день підвищує важливі показники здоров'я серця. За оцінками фахівців, понад третина дорослого населення США страждає на метаболічний синдром — сукупність медичних станів, що підвищують ризик розвитку серцево-судинних захворювань, діабету та інсульту, інформує Ukr.Media. Синдром пов'язаний…

У чому секрет користі томатного соку та як його краще вживати

Томатний сік багатий на серотонін, який також відомий як «гормон щастя». У його складі є лектини, хоча вони не дуже засвоюються організмом, бо прикріплюються до клітин кишківника, руйнуючи його стінки. Однак, не варто турбуватися, оскільки вчені досі не виявили негативних наслідків їхнього впливу. Навпаки, і…

Їжа для краси: продукти, які допоможуть вашій шкірі сяяти зсередини

Здоров'я шкіри, волосся та нігтів безпосередньо залежить від того, що ми їмо, інформує Ukr.Media. Саме час розібратися, які п'ять продуктів обов'язково повинні бути у вашому раціоні, щоб виглядати на всі сто. Для сяючої шкіри Омега-3 жирні кислоти допомагають підтримувати еластичність шкіри та утримувати в ній…

Фахівці розповіли, що буде з організмом людини, яка постійно споживатиме макарони

"Люблю я макарони, хоч кажуть: вони мене погублять…", — співається у відомій пісні, і не просто так. Надмірне захоплення макаронами і макаронними виробами може негативно впливати на здоров'я людини. Про те, що буде зі здоров'ям, якщо постійно їсти макарони, розповіли нутриціологи. Головним правилом при складанні…

5 ознак того, що у вас дефіцит вітаміну D

Розповідаємо, які симптоми вказують на дефіцит вітаміну D насамперед, інформує Ukr.Media. В осінньо-зимовий період, коли сонячних днів стає все менше, слід замислитися, як допомогти собі залишатися бадьорим і працездатним у сезон нестачі вітаміну D. Адже саме цей вітамін регулює багато функцій нашого організму, які відповідають…

Чи нормально занадто часто купувати нові чохли на телефон і міняти їх

Телефон — це один із найбрудніших предметів у побуті. Ми постійно беремо його в руки, на яких накопичуються мікроби з усіх поверхонь. Ми дістаємо його в транспорті, беремо у вбиральню і лягаємо з ним у ліжко. Ми підносимо гаджет до рота, притискаємо до шкіри обличчя,…