Категорія НАУКОВА МЕДИЦИНА

Корисні науково-медичні публікації

Яка кава прискорює старіння, з’ясували вчені з Китаю

Багато хто з нас вважає за краще пити каву. Однак деякі види цього напою можуть бути небезпечними для здоров'я, повідомили фахівці. Так, дослідники виявили зв'язок між вживанням різних видів кави й довжиною теломер — важливим біомаркером старіння. Їхня довжина пов'язана з багатьма хронічними захворюваннями: діабетом,…

Стоматологи назвали продукти, що зміцнюють зубну емаль

Про те, які продукти руйнують зубну емаль, а які зміцнюють її, розповіли лікарі, інформує Ukr.Media. Найпозитивніший ефект на зубну емаль надають фтор і кальцій. Вони містяться в рибі, волоських горіхах, хлібі грубого помелу, молочних продуктах, мигдалі, квасолі та зелених овочах. Для зубів корисні залізо і…

Учені закликали жінок пити менше молока — що не так?

Згідно з дослідженнями вчених найстарішого університету Швеції, щоденне вживання коров'ячого молока може збільшувати ризик ішемічної хвороби серця та інфаркту міокарда. Втім, уточнюють експерти, до ризику виникнення серцево-судинних захворювань більше схильні жінки, ніж чоловіки, інформує Ukr.Media. У дослідженні брала участь 101 тис. осіб. Під час експерименту…

Як працюють гормони стресу

Вихід на «золоту середину» — рівень достатнього тиску, який би стимулював розумову активність, але не зношував тіло та розум — є метою багатьох людей, психологи кажуть, що ви можете навчити свій мозок навмисно досягати такого стану, інформує Ukr.Media. Але починати треба з розуміння ролі, яку…

Сіпається нижня або верхня повіка: що робити?

Напевно багато хто у себе помічав такий стан, коли сіпається око. Може сіпатися нижня повіка або верхня, а буває, смикаються обидві відразу. Як правило, цей стан тимчасовий і швидко проходить, тому не викликає дискомфорту і побоювань про своє здоров'я. Проте, бувають ситуації, коли посмикування очної…

Курка чи яйця: яке джерело білка засвоюється краще

Найпопулярніші джерела тваринного білка — це курка і яйця. Але де ж цього макронутрієнта більше? На це запитання відповіли експерти, інформує Ukr.Media. Так, курка містить від 23 до 31 г білка на 100 г продукту, все залежить від виду оброблення. У яйцях же 12,6 г…

Які вітаміни знижують холестерин: список від нутриціолога

Холестерин — найважливіший елемент в організмі для побудови клітин. Безпосередню участь в обміні жирів беруть вітаміни. Вони підтримують правильне вироблення холестерину, знижують рівень ліпопротеїнів низької щільності (ЛПНШ), так званого «поганого» холестерину, зміцнюють і захищають судини, перешкоджають утворенню бляшок холестерину і зменшують ризик розвитку серцево-судинних захворювань.…

Чому вуха і ніс продовжують збільшуватися в міру дорослішання

Зробили нове селфі й задумалися, чи завжди ніс був таким виразним? Річ не в невдоволенні своєю зовнішністю, інформує Ukr.Media. Що відбувається з хрящами, коли людина стає старшою Як пояснюють пластичні хірурги, насправді ніс не росте. Зовнішній вигляд його змінюється через вікове зниження вироблення колагену. Це…

Які продукти не можна їсти коли болить горло: поради, які допоможуть швидше відновити здоров’я

Біль у горлі — це першіння, подразнення або дискомфорт, який може посилюватися під час ковтання. Дієтологи розповіли про те, які продукти заважають відновленню під час хвороби, інформує Ukr.Media. Хрусткі закуски Такі продукти, як чипси та крекери, спричиняють сильний біль і подразнення. Гострі краї цих продуктів…

Навіть без алкоголю: названо три звички, що вбивають печінку

Печінку може зруйнувати не тільки зловживання алкоголем. Експерти назвали три нешкідливі звички, які можуть призвести до серйозних наслідків, інформує Ukr.Media. Фрукти Велике споживання фруктів може призвести до неприємностей із печінкою. Різні дослідження доводять, що фруктоза підвищує ризик жирової хвороби органу. Багато людей уникають жирів і…