Категорія НАУКОВА МЕДИЦИНА

Корисні науково-медичні публікації

Живуть понад 100 років: ці продукти їдять японці й не старіють

Прожити ціле століття і зберегти здоров'я? Трансформувати цю мрію в мету допомагає спеціальна система харчування. Кожен, хто хоча б раз у житті цікавився питанням довголіття, напевно стикався з поняттям «блакитна зона». Цей статус присуджують регіонам, що славляться рекордними віковими показниками серед населення похилого віку, інформує…

Не лише генетика: який вплив має їжа та сон на зріст дитини, пояснили лікарі

Зріст людини багато в чому визначається генетичними факторами, проте не можна забувати й про значущість харчування в цьому процесі, заявили ортопеди, інформує Ukr.Media. За їх словами, раціон має бути різноманітним і збалансованим. Важливо, щоб у ньому були присутні всі необхідні компоненти: білки, жири, вуглеводи та…

Як часто можна вживати в їжу макаронні вироби без шкоди для здоров’я

Макарони — це смачний і ситний, але, на жаль, досить «важкий» гарнір. Вживання цієї страви призводить до підвищення навантаження на шлунково-кишковий тракт, інформує Ukr.Media. Негативні наслідки даються взнаки навіть у тому разі, якщо макаронні вироби зроблені з твердих сортів пшениці. Утім, якщо вживати продукт у…

Вітаміни, яких потребує організм взимку

З настанням зими наш організм відчуває підвищені навантаження — холодне повітря, нестачу сонячного світла, меншу кількість свіжих овочів та фруктів у раціоні. Все це призводить до того, що саме в цей період нам потрібна додаткова підтримка. Особливо важливо приділяти увагу вітамінам, оскільки, будемо чесні, мало…

Наскільки шкідливі продукти, пошкоджені цвіллю?

Що робити, наприклад, якщо ви зібралися зробити бутерброд, але продукти трохи запліснявіли? Обрізати цвіль і діяти далі згідно своїх планів? Ні в якому разі. Докладно і наочно це пояснює відеоролик від TechInsider, який отримав вірусне поширення, інформує UkrMedia. Якщо на хлібі, фруктах, овочах або м'якому…

9 незвичайних способів покращити короткочасну пам’ять

Але не все так сумно. Хороші новини полягають у тому, що вчені розкрили секрет боротьби з подібним склерозом. В результаті досліджень було доведено ефективність цілого ряду способів (деякі з них можуть здатися вам дивними), які допоможуть покращити короткочасну пам'ять, інформує Ukr.Media. Кому не доводилося мати…

Токсичний чай: лікарі розповіли, що потрібно зробити з лимоном перед додаванням в окріп

Ми всі любимо цитрусові, але погано знаємо їхні таємниці. Виявляється, ми неправильно їх чистимо та їмо, навіть неправильно кладемо часточку лимона в чай. Все це може шкодити здоров'ю, інформує Ukr.Media. Будь-які сучасні плоди, що вирощуються в промислових масштабах і продаються в магазинах та на ринках,…

Найпопулярніший сніданок виявився шкідливим для здоров’я: що ні в якому разі не можна запивати кавою?

Традиційний ранковий раціон багатьох людей містить у собі, здавалося б, невинне поєднання: яєчню або омлет, доповнені чашкою ароматного чаю або кави з печивом. Однак дієтологи б'ють на сполох — такий набір продуктів може завдати серйозного удару по травній системі, інформує Ukr.Media. Хімія у вашій чашці…

Дерматологи розповіли про правильний спосіб нанесення антиперспіранту

Антиперспірант допомагає контролювати потовиділення. Його основне завдання полягає в блокуванні потовидільних залоз за допомогою активних компонентів, таких як алюмінієві солі. У багатьох людей виникає питання: коли краще використовувати антиперспірант? Як працює антиперспірант? Антиперспіранти містять активні компоненти, які проникають у пори шкірних залоз і утворюють тимчасові…

Лікарі перерахували небезпечні компоненти у складі шампуню: ось які речовини провокують лупу

Здоров'я волосся залежить від багатьох чинників. Найбільший вплив мають шампуні, якими люди користуються регулярно. Експерти назвали небезпечні для волосся речовини, які часто додають у шампуні, інформує Ukr.Media. Сульфати Завдяки цим компонентам люди можуть намилювати голову, отримуючи пухнасту піну. Проте сульфати сильно сушать шкіру голови, провокуючи…