Категорія НАУКОВА МЕДИЦИНА

Корисні науково-медичні публікації

Як помічати зміни в організмі за станом обличчя

Обличчя — це свого роду відображення роботи нашого організму. І будь-які, навіть найнезначніші, зміни можна помічати на деяких його зонах, інформує Ukr.Media. Вважається, що початок діагностики захворювань за обличчям прийшов до нас із давнього Китаю, де цілителі та майстри могли не тільки визначати стан організму…

Що буде з вашим організмом якщо ви будете з’їдати по яблуку в день

Вживання яблук пов'язано з рядом переваг для здоров'я, в тому числі це допомагає зміцнити здоров'я серця, покращує захист організму від раку, інформує Ukr.Media. Яблука є поширеним фруктом, але їх поживна цінність, на думку вчених, часто недооцінюється. Регулярне вживання яблук допомагає в боротьбі з багатьма хворобами,…

Дієтологи назвали продукти, які не можна поєднувати з білим хлібом

Білий хліб є дуже популярним продуктом, який можна знайти практично на будь-якому столі. Однак такий вид хліба може бути небезпечним. Часте вживання білого хліба загрожує запальними захворюваннями, здуттям кишечника і дискомфортом у тих, хто має проблеми зі шлунком і кишечником. Цей продукт не містить достатньої…

Чому взимку ми так багато їмо? Причини переїдання, про які ви навіть не здогадувалися

Лікарі-дієтологи розповіли, що є кілька причин, чому багато людей їдять більше взимку. Перша причина — фізіологічна, інформує Ukr.Media. У холодну погоду організм витрачає набагато більше енергії, щоб підтримувати нормальний теплообмін. Щоб компенсувати втрату енергії, потрібні калорії. Більше їжі — більше енергії. У холодну погоду температура…

Хіміки попередили про небезпеку використання посуду з одного відомого матеріалу

Посуд з кришталю може стати небезпечним для людини, якщо використовувати його для зберігання та приготування квашених і маринованих продуктів, повідомили експерти, інформує Ukr.Media. У кришталі міститься свинець, який, потрапляючи в організм, може провокувати анемію, ниркову недостатність, порушення нервової системи та проблеми з репродуктивною функцією. Тривале…

Лікар порадив “всім, кому за 40” купити одну річ — це може врятувати ваше життя

Відомий британський лікар і телеексперт Амір Хан закликав усіх, кому вже виповнилося 40, придбати одну дуже важливу річ, інформує Ukr.Media. «Це найуніверсальніша порада, яку я можу дати людям у цьому віці. Купіть собі тонометр — він може допомогти виявити небезпечні захворювання на ранній стадії», —…

Дієтолог назвав найкорисніший для людини молочний продукт

Турецький дієтолог розповів, який молочний продукт вважається найкориснішим. На думку фахівця, перше місце варто віддати кефіру, інформує Ukr.Media. Чому саме він Лікар пояснив, що кефір має всі поживні речовини зі складу молока, але при цьому легше засвоюється. Також він дозволений людям з підвищеною чутливістю до…

Названо найшкідливіший продукт для печінки

Здоров'я печінки може погіршити не лише алкоголь, але й шкідлива їжа. Особливу увагу варто звернути на сало — традиційний продукт української кухні, який містить складний комплекс жирів та біологічно активних речовин, інформує Ukr.Media. Лікар-дієтолог пояснив, що надмірне споживання сала порушує роботу печінки. У складі продукту…

Цей молочний продукт дієтологи назвали найшкідливішим — а він є в кожному холодильнику

Вершкове масло вважається найнебезпечнішим для здоров'я молочним продуктом. Про це розповіли лікарі-дієтологи, інформує Ukr.Media. За їх словами, продукт містить дуже багато шкідливих жирів. Кількість природних трансжирів у вершковому маслі досить велика: від 2 до 7%. Це значна концентрація, пояснили медики. Трансжири підвищують ризик серцево-судинної смертності,…

Кому не можна їсти цибулю та часник

Цибуля та часник вважаються корисними продуктами, які зміцнюють імунітет і допомагають боротися із сезонними застудами. Проте їх можна їсти далеко не всім, інформує Ukr.Media. Лікар-дієтолог пояснив, що їсти часник і цибулю не рекомендовано людям, схильним до алергії. Крім того, алергія на продукти може виникнути і…