Категорія НАУКОВА МЕДИЦИНА

Корисні науково-медичні публікації

Хіміки попередили про небезпеку використання посуду з одного відомого матеріалу

Посуд з кришталю може стати небезпечним для людини, якщо використовувати його для зберігання та приготування квашених і маринованих продуктів, повідомили експерти, інформує Ukr.Media. У кришталі міститься свинець, який, потрапляючи в організм, може провокувати анемію, ниркову недостатність, порушення нервової системи та проблеми з репродуктивною функцією. Тривале…

Лікар порадив “всім, кому за 40” купити одну річ — це може врятувати ваше життя

Відомий британський лікар і телеексперт Амір Хан закликав усіх, кому вже виповнилося 40, придбати одну дуже важливу річ, інформує Ukr.Media. «Це найуніверсальніша порада, яку я можу дати людям у цьому віці. Купіть собі тонометр — він може допомогти виявити небезпечні захворювання на ранній стадії», —…

Дієтолог назвав найкорисніший для людини молочний продукт

Турецький дієтолог розповів, який молочний продукт вважається найкориснішим. На думку фахівця, перше місце варто віддати кефіру, інформує Ukr.Media. Чому саме він Лікар пояснив, що кефір має всі поживні речовини зі складу молока, але при цьому легше засвоюється. Також він дозволений людям з підвищеною чутливістю до…

Названо найшкідливіший продукт для печінки

Здоров'я печінки може погіршити не лише алкоголь, але й шкідлива їжа. Особливу увагу варто звернути на сало — традиційний продукт української кухні, який містить складний комплекс жирів та біологічно активних речовин, інформує Ukr.Media. Лікар-дієтолог пояснив, що надмірне споживання сала порушує роботу печінки. У складі продукту…

Цей молочний продукт дієтологи назвали найшкідливішим — а він є в кожному холодильнику

Вершкове масло вважається найнебезпечнішим для здоров'я молочним продуктом. Про це розповіли лікарі-дієтологи, інформує Ukr.Media. За їх словами, продукт містить дуже багато шкідливих жирів. Кількість природних трансжирів у вершковому маслі досить велика: від 2 до 7%. Це значна концентрація, пояснили медики. Трансжири підвищують ризик серцево-судинної смертності,…

Кому не можна їсти цибулю та часник

Цибуля та часник вважаються корисними продуктами, які зміцнюють імунітет і допомагають боротися із сезонними застудами. Проте їх можна їсти далеко не всім, інформує Ukr.Media. Лікар-дієтолог пояснив, що їсти часник і цибулю не рекомендовано людям, схильним до алергії. Крім того, алергія на продукти може виникнути і…

Причина всіх хвороб – емоційна криза

Згідно з положеннями китайської медицини, емоції є основною причиною всіх хвороб і по-різному впливають на окремі органи. Так, легені реагують на смуток, печінка — на злість, нирки — на страх, а шлунок сприйнятливий до тривожних станів, інформує Ukr.Media. Крім того, кожен орган має свій "смак".…

Лікарі розповіли, що станеться з організмом, якщо щодня вживати гречку

Всі наслухані про чудо-властивості гречки. Деякі настільки вірять у силу продукту, що намагаються їсти крупу щодня. Чому не можна так робити — розповіли медики, інформує Ukr.Media. Лікарі підкреслили, що щоденне вживання гречки може призвести не до тотального зміцнення здоров'я, а до проблем з нирками та…

Як впливають на людину магнітні бурі: експерти розповіли, як мінімізувати їх негативні наслідки

Магнітні бурі — це явища, пов'язані зі збільшенням сонячної активності. Коли на Сонці відбуваються спалахи, вони вивільняють у космос величезну кількість заряджених частинок, які потім взаємодіють з магнітним полем Землі. Для деяких людей це може викликати дискомфорт і негативні зміни у стані здоров'я, пояснили лікарі,…

Вчені назвали конкретну кількість яєць, яку потрібно їсти на тиждень, щоб схуднути

Вчені дають нові рекомендації щодо споживання яєць — скарбниці білка та вітамінів. Доктор Керрі Ракстон, шотландський дієтолог, разом з Мадлен Майерс представили результати свого дослідження, інформує Ukr.Media. Хоча протягом багатьох років яйця демонізували як холестеринову бомбу, сучасні дослідження показують зовсім іншу картину. Багаті на білок,…