Незважаючи на популярні помилки, джин – це не горілка. Він готується на основі ялівцю, а також інших трав, корінь та прянощів. Саме це і надає йому характерного смаку. Сьогодні ми докладно розповімо про способи подачі джину та з чим його пити!
Зміст
Як правильно пити джин
Чистий джин подають холодною, температурою 5-7 градусів. П'ють його залпом із маленьких шотів або чарок. Якщо хочеться розтягнути задоволення – подавай напій у гранчастій склянці з 4-5 кубиками льоду, щоб трохи згладити сухість. А якщо хочеться чогось м'якше – повільно смакуй коктейлі з джином, і тут вибір келихів залежить від конкретного рецепту.
Чим можна закушувати джин
Джин – дуже універсальний і закушують його практично чим завгодно. Вибір величезний – від м'яса до свіжих фруктів або навіть солодощів, тому не бійся експериментувати.
Зараз читають:Як приготувати білі гриби: 20 чудових рецептів на будь-який смак
М'ясна нарізка
Найпопулярніша закуска до міцного алкоголю. Це всіляка шинка, буженина, ковбаси та рулети. Прекрасно підійде хамон, прошутто, салямі та сервелат.
Сир
Ще одна стандартна закуска до джину і не лише. Рекомендуємо змішати кілька різних видів сиру з насиченим смаком, щоби можна було вибирати. Сюди можна додати хлібні палички чи солоні крекери.
Овочі
Найкраща закуска з овочів – свіжі, солоні та мариновані огірки. Слайси огірків використовуються навіть у коктейлях із джином. Хороші також і будь-які інші свіжі овочі, солодка маринована цибуля та оливки.
Риба та морепродукти
Копчена, солона, смажена, запечена – будь-яка риба гарна. Сюди відносяться закуски з морепродуктів: мідії, креветки, бутерброди з ікрою і навіть устриці, щоб порадувати гурманів.
Фрукти та ягоди
Ідеальне рішення, якщо хочеться подати до джину десертніший варіант закуски. Вибирай фрукти з легкою кислинкою, на зразок цитрусів та ананасів. А ягоди підійдуть і солодкі, наприклад полуниця. До речі, фруктово-ягідна тарілка відмінно поєднується із сирною!
Зараз читають:Майстер-клас: як правильно варити тигрових і великих креветок
З чим можна змішувати джин
Чистий смак якісного джину – дуже цікавий та різноманітний, з різними трав'яними нотками. Але це міцний напій, від 37% і через це він підійде далеко не всім. Саме тому його можна сміливо розбавляти чи використовувати у коктейлях.
Тонік
Такому нехитрому коктейлю вже сотні років, і колись він використовувався навіть із медичною метою. Для різноманітності можна скуштувати тоніки з різними смаками та добавками. Подавай готовий джин-тонік з льодом, кружальцем лимона чи огірка.
Сік
Найкраще для джину підходять кислуваті цитрусові соки: лимонний, апельсиновий, грейпфрутовий. Трав'яні нотки напою добре поєднуються з легкою кислинкою. А ось солодкі соки, на зразок манго, винограду чи персика – будуть тут не надто доречними.
Лікери та біттери
Джин чудово поєднується практично з будь-якими цитрусовими та трав'яними лікерами чи бітерами. Куантро, Кампарі, Апероль – вибирай до смаку. Добре підійдуть також ягідні лікери – смородиновий чи ожиновий.
Газування
Содова або мінералка – легкий спосіб зменшити міцність джину, але максимально зберегти його смак. Це гарне рішення для тих, кому не подобається гіркий присмак тоніки. А любителі солодких напоїв можуть використовувати Колу, Спрайт або Севенап.
Зараз читають:Білковий омлет: 12 найсмачніших та оригінальних рецептів
Сироп
Найпростіший цукровий сироп використовується в багатьох коктейлях із джином, якщо хочеться отримати більш солодкий напій. Кількість сиропу краще регулювати на власний смак.
Міцний алкоголь
Джин відноситься до нейтральних напоїв, тому поєднується практично з будь-яким міцним алкоголем, а особливо горілкою, білим ромом, срібною текілою. Хороший вибір для любителів міцних коктейлів чи шотів.
Вермут
Насичений смак вермуту та м'який смак джину – ще одне гармонійне рішення для приготування коктейлів. Для більшого розмаїття можна додати лікер, гренадин або трохи соку. А якщо збити все у шейкері з яєчним білком – вийде класичний сауер.
Вершки
Джин є одним із тих напоїв, з яких чудово виходять вершкові коктейлі. Туди гармонійно впишеться шоколадний, кавовий або какао-лікер. А для більшої пікантності – додай мелену корицю чи мускатний горіх.
Джерело: dietcenter.com.ua