Незважаючи на те, що варення-п'ятихвилинка вимагає досить багато часу, зусиль для його приготування практично не знадобиться. Технологія настільки проста, що будь-який новачок легко з нею впорається. На цей раз ми зібрали для тебе 20 розкішних рецептів варення-п'ятихвилинки з аґрусу. Тільки не забудь обрізати хвостики!
Зміст
1. Варення-п'ятихвилинка з аґрусу без кісточок
Однорідне варення без кісточок, яке дуже легко готується.
Тобі знадобиться: 1 кг аґрусу, 1 кг цукру, 100 мл води.
Приготування: Додай до аґрусу воду та цукор, доведи до кипіння та проварити 5 хвилин. Дай заготівлі охолонути, знову доведи до кипіння і проварити 5 хвилин. Перетріть масу через сито, знову дай охолонути і проварити в останні 5 хвилин. Закатай варення у стерильні банки.
2. Варення-п'ятихвилинка з цілими ягодами аґрусу
У сироп можна додати улюблені спеції, на зразок кориці або ваніліну.
Тобі знадобиться: 1 кг аґрусу, 1 склянка води, 700 г цукру, 1/2 лимона.
Змішай воду, лимонний сік і цукор, доведи до кипіння і провари цей сироп до однорідності. Зріж у аґрусу хвостики та залий ягоди сиропом. Дай заготівлі охолонути, проварити 5 хвилин, знову дай охолонути і провари ще 5 хвилин. Захід варення в стерильні банки на зиму.
3. Варення-п'ятихвилинка з аґрусу через м'ясорубку
Ще один варіант для любителів однорідного варення!
Тобі знадобиться: 1 кг аґрусу, 800 г цукру, 30 г ванільного цукру.
Приготування: Пропусти аґрус через м'ясорубку, змішай його з обома видами цукру і доведи до кипіння. Проварити 5 хвилин і дай охолонути. Повтори попередній крок. Проварити варення втретє ще 5 хвилин і закатай у стерильні банки.
4. Швидке варення-п'ятихвилинка з аґрусу
Особливість цього рецепту в тому, що варення вариться лише один раз.
Тобі знадобиться: 1 кг аґрусу, 200 мл води, 700 г цукру, 0,5 ч.л. лимонної кислоти.
Зараз читають:20 найсмачніших рецептів пісного хліба
Приготування: Звари сироп з води та цукру, залий їм агрус і дай охолонути. Доведи заготовку до кипіння, проварити 5 хвилин, додай лимонну кислоту і закатай у стерильні банки.
5. Варення-п'ятихвилинка з аґрусу в желе
Оригінальна заготівля на зиму з цілісними ягодами та желейним сиропом.
Тобі знадобиться: 1 кг аґрусу, 250 мл води, 20 г желатину, 700 г цукру.
Приготування: Закип'ятити цукор і 200 мл води, викласти аґрус у цей сироп і довести до повторного кипіння. Проварити 5 хвилин, дай охолонути, знову проварити 5 хвилин і ще раз охолоди. Розведи желатин у воді, що залишилася, за інструкцією. Провари варення останні 5 хвилин, зніми з вогню, влий желатин, ретельно перемішай і закатай у стерильні банки.
6. Варення-п'ятихвилинка з аґрусу без цукру
Низькокалорійне варення для тих, хто стежить за харчуванням або рахує калорії.
Тобі знадобиться: 1 кг аґрусу, 120 мл води.
Приготування: Зріж з агрусу хвостики, залий ягоду водою і доведи до кипіння. Проварити 5 хвилин і дай охолонути. А потім повтори цей крок ще раз. Проваріть варення в останні 5 хвилин і заходьте в стерильні банки.
7. Варення-п'ятихвилинка з аґрусу з лимоном
Варення із цитрусовою кислинкою – це завжди окреме задоволення!
Тобі знадобиться: 1 кг аґрусу, 2 лимони, 1 кг цукру.
Обдай лимони окропом і видали кісточки. Зріж хвостики з аґрусу та подрібни все разом будь-яким зручним способом. Додай цукор, доведи до кипіння і проварити 5 хвилин. Дай заготівлі охолонути і ще раз провари її 5 хвилин. Повторіть попередній крок і закатай гаряче варення в стерильні банки.
8. Варення-п'ятихвилинка з аґрусу з апельсином
Соковитий та ароматний апельсин завжди чудово поєднується з аґрусом.
Тобі знадобиться: 1 кг аґрусу, 1-2 апельсина, 800 г цукру.
Зніми з апельсина цедру, очисти м'якоть і довільно подрібни. Додай все до аґрусу, засип цукром і залиш на пару годин. Доведи до кипіння, проварити 5 хвилин і дай охолонути. Повторіть цей етап ще раз. Втретє доведи варення до кипіння і закатай у стерильні банки.
9. Смарагдове варення-п'ятихвилинка з аґрусу
Рецепт справжнього королівського варення з вишневим листям.
Тобі знадобиться: 2 кг зеленого аґрусу, 1,4 кг цукру, 100 г листя вишні, 500 мл води.
Залий вишневе листя водою, доведи до кипіння, проварити 5 хвилин і процідити відвар. Дай цьому отвору охолонути, залий їм агрус, додай цукор і теж доведи все до кипіння. Проварити 5 хвилин і дай охолонути. І так ще 2-3 рази – за консистенцією. Після останнього варіння закатай гаряче варення у стерильні банки.
10. Варення-п'ятихвилинка з аґрусу з волоськими горіхами
Сирі горіхи спочатку підсуши на сухій сковороді, щоб краще розкрити їхній аромат.
Зараз читають:Бельгійські вафлі в електровафельниці: 20 рецептів на будь-який смак
Тобі знадобиться: 1 кг аґрусу, 1 кг цукру, 200 г волоських горіхів, 100 мл води.
Приготування: Додай до аґрусу воду та цукор, доведи до кипіння та проварити 5 хвилин. Дай охолонути і знову проварити 5 хвилин. Знову дай охолонути, додай подрібнені волоські горіхи і провари варення ще 5 хвилин, а потім закатай у стерильні банки.
11. Варення-п'ятихвилинка з аґрусу та чорної смородини
Виходить однаково смачно із свіжої або замороженої ягоди.
Тобі знадобиться: 500 г чорної смородини, 500 г агрусу, 900 г цукру.
Приготування: Перебери чорну смородину і аґрус, засип ягоди цукром і залиш все на ніч. Доведи до кипіння і проварити варення 5 хвилин. Дай йому охолонути і проварити ще 5 хвилин. Знову дай охолонути, проварити 5 хвилин і закатай у стерильні банки.
12. Варення-п'ятихвилинка з аґрусу та червоної смородини
Смачне, ароматне, густе та з приємним апетитним кольором!
Тобі знадобиться: 2 кг аґрусу, 1 кг порічки, 1,5 кг цукру, 300 мл води.
Приготування: Зріж хвостики з аґрусу, обірви смородину з гілочок, додай воду і доведи до кипіння. Проварити ягоду 5 хвилин і розімні товкачем. Доведи до кипіння ще раз і проварити ще 5 хвилин. Додай цукор, знову доведи до кипіння і проварити 5 хвилин. Закатай варення у стерильні банки.
13. Варення-п'ятихвилинка з аґрусу з м'ятою
М'ята надає варенню прекрасний аромат і легкий освіжаючий післясмак.
Тобі знадобиться: 600 г агрусу, 3 гілочки м'яти, 1 щіпка лимонної кислоти, 500 г цукру, 1 склянка води.
Приготування: Закип'ятіть воду з цукром, проваріть до однорідності і залий аґрус. Доведи до кипіння і проварити 5 хвилин. Дай заготівлі охолонути, знову закип'яти, проварити ще 5 хвилин і знову охолодити. Доведи до кипіння знову, додай подрібнені листочки м'яти та лимонну кислоту, провари ще 5 хвилин і закатай варення у стерильні банки.
14. Варення-п'ятихвилинка з аґрусу та малини
Малина і аґрус сильно відрізняються за текстурою, тому краще їх подрібнити.
Тобі знадобиться: 500 г агрусу, 500 г малини, 900 г цукру.
Приготування: Перебери малину та аґрус, подрібни їх блендером і змішай із цукром. Доведи до кипіння і проварити 5 хвилин. Зніміть з вогню на 4 години і потім знову провари 5 хвилин. І потім повтори цей крок ще раз. Закатай варення у стерильні банки.
15. Варення-п'ятихвилинка з аґрусу та ківі
Для красивого зеленого відтінку варення – вибирай зелений аґрус.
Тобі знадобиться: 800 г агрусу, 600 г ківі, 1 лимон, 700 г цукру.
Приготування: Довільно подрібни аґрус, ківі та ошпарений окропом лимон. Засип все цукром, доведи до кипіння і проварити 5 хвилин. Дай охолонути і проварити ще 5 хвилин. І так ще 1-2 рази. Після останнього варіння розлий гаряче варення по стерильним банкам.
Зараз читають:15 відмінних рецептів фрикадельок у томатному соусі
16. Варення-п'ятихвилинка з аґрусу та яблук
Легкий та простий рецепт, який точно сподобається всій родині.
Тобі знадобиться: 1,5 кг аґрусу, 500 г яблук, 1 кг цукру, 0,5 ч.л. кориці, 2 ст. лимонного соку.
Приготування: Очисти і дрібно наріж яблука, збризкати їх лимонним соком. Додай до аґрусу 100 мл води, проварити його 5 хвилин і розімні товкачем. Додай яблука та цукор, доведи все до кипіння і провари ще 5 хвилин. Зніміть заготівлю з вогню на пару годин, додай корицю, провари ще 5 хвилин і закатай варення в стерильні банки.
17. Варення-п'ятихвилинка з аґрусу та бананів
Щоб зробити варення ще оригінальнішим, влий ложечку рому або коньяку при останньому варінні.
Тобі знадобиться: 400 г агрусу, 100 г бананів, 300 г цукру.
Приготування: Подрібніть всі інгредієнти в блендері до однорідності. Доведи до кипіння, проварити 5 хвилин і на 1 годину зніміть заготівлю з вогню. І ще раз. Потім проварити 5 хвилин втретє і розлий варення по стерильним банкам.
18. Варення-п'ятихвилинка з аґрусу та вишні
Радимо видалити з вишні кісточки, щоб вони потім не траплялися у варення.
Тобі знадобиться: 1 кг аґрусу, 600 г вишні, 1,2 кг цукру.
Приготування: Засип вишню і аґрус цукром, і залиш на ніч. Якщо виділилося мало соку, то часто трохи води. Доведи заготовку до кипіння, проварити 5 хвилин і дай охолонути. І повтори ще раз. Провари варення 5 хвилин втретє і розлий по стерильним банкам.
19. Варення-п'ятихвилинка з аґрусу та груші
Несподівано дуже смачне та оригінальне поєднання інгредієнтів!
Тобі знадобиться: 1,5 кг аґрусу, 500 г груші, 1 кг цукру, 1 пакетик ваніліну, 2 ст.л. лимонного соку.
Приготування: Засип агрус цукром і залиш на пару годин, а грушу наріж кубиком і збризка лимонним соком. Змішай грушу з аґрусом, доведи до кипіння і проварити 5 хвилин. Дай охолонути, додай ванілін, провари ще 5 хвилин і розлий по стерильним банкам.
20. Варення-п'ятихвилинка з аґрусу та абрикосів
Замість абрикосів можна взяти й інші фрукти – наприклад, персики чи сливу.
Тобі знадобиться: 500 г абрикосів, 500 г агрусу, 600 г цукру.
Приготування: Видалити з абрикосів кісточки, м'якоть змішай з аґрусом і подрібни в блендері, змішай все з цукром і залиш на пару годин. Доведи варення до кипіння, проваріть 5 хвилин і зніміть з вогню ще на пару годин. Повтори попередній крок. Проварити варення втретє ще 5 хвилин і закатай у стерильні банки.
Джерело: dietcenter.com.ua