Варення з кавунових кірок: 20 найкращих рецептів

Навіщо викидати кірки від кавунів, якщо з них можна приготувати приголомшливі ласощі? У цій добірці ми зібрали 20 рецептів апетитного варення з кавунових кірок. Бери на замітку!

Зміст

  • 1. Варення з кавунових кірок – класичний рецепт
  • 2. Варення з кавунових кірок з корицею та гвоздикою
  • 3. Варення з кавунових кірок із лимонним соком на зиму
  • 4. Варення з кавунових кірок із цедрою та соком лимона
  • 5. Варення з кавунових кірок із апельсином на зиму
  • 6. Кавунові кірки у солодкому сиропі на зиму
  • 7. Варення з кавунових кірок із содою
  • 8. Варення з кавунових кір по-турецьки
  • 9. Варення з кір кавуна та апельсинів
  • 10. Варення з кавунових кірок з корицею та кардамоном
  • 11. Варення з кавунових кірок з лимоном
  • 12. Варення з кавунових кірок з апельсинами та лимонами
  • 13. Ванільне варення з кавунових корок на зиму
  • 14. Варення з кавунових кірок з коньяком
  • 15. Варення з кавунових кірок з імбиром на зиму
  • 16. Варення з кавунових кір зі стерилізацією
  • 17. Варення з кавунових кірок із медом на зиму
  • 18. Варення з кавунових кірок, апельсинів та яблук
  • 19. Варення з кавунових кірок з м'ятою та лимоном
  • 20. Варення з кавунових кірок у мультиварці
  • 1. Варення з кавунових кірок – класичний рецепт

    Охолілі банки з варенням протрі вологим рушником і прибери на зберігання в льох.

    Тобі знадобиться: 1 кг кавунових корок, 1,5 кг цукру, 0,5 ч.л. лимонної кислоти, 1 л води.

    Приготування: Корки очисти від твердої частини, наріж і помістіть у каструлю. Закип'ятіть воду, додай цукор і провари 5 хвилин. Влий киплячий сироп у каструлю з кавуновими кірками, накрий кришкою і залиш на 2 години. Проварити двічі по 15 хвилин, роблячи перерву на 3 години. Під час останнього варіння всип лимонну кислоту. Розклади гаряче варення у підготовлені банки і заходьте.

    2. Варення з кавунових кірок з корицею та гвоздикою

    Нарізати кірки можна кубиками, пластинами, брусочками чи шматками довільної форми.

    Тобі знадобиться: 1 кг кавунових корок, 1 паличка кориці, 5 бутонів гвоздики, 1,5 кг цукру, 0,5 ч.л. лимонної кислоти, 1 л води.

    Приготування: Корки очисти від кольорової частини, наріж і зали холодною водою. Проварити 5 хвилин, відкинь на друшляк і остуди. Закип'ятіть воду з цукром та спеціями, додай кавунові кірки та варіть варення 30 хвилин на слабкому вогні. Всип лимонну кислоту, прокип'яти ще 5 хвилин і закатай.

    3. Варення з кавунових кірок із лимонним соком на зиму

    Банки попередньо вимий слабким содовим розчином.

    Тобі знадобиться: 1 кг кавунових корок, 1 лимон, 1,5 кг цукру, 1,2 л води.

    Приготування: Корки очисти від твердої частини та наріж. Закип'ятіть воду, додай цукор і провари 5 хвилин. Всип кавунові кірки в сироп, потім 15 хвилин і зніми з вогню. Через 1 годину знову прокип'яти варення 15 хвилин і прибери остигати. Розріж лимон навпіл, видави сік і влий у каструлю з варенням. Проварити 5 хвилин, розклади по банках і закатай.

    4. Варення з кавунових кірок із цедрою та соком лимона

    Зрізати з кірочок кольорову частину зручно за допомогою звичайної овочечистки.

    Тобі знадобиться: 2 кг кавунових кірок, 2 лимони, 2,5 кг цукру, 2,5 л води.

    Зараз читають:20 найкращих закусок з креветками на святковий стіл

    Приготування: Кавунні кірки очисти від твердої частини, наріж і проварити 5 хвилин. Відкинь кірки на друшляк та остуди. Лимони промий окропом, зніми 2 ст.л. цедри і відклади її убік. Розріж лимони та видави сік. Закип'ятіть воду, додай цукор і готуй на слабкому вогні 5-7 хвилин. Всип кавунові кірки і проварити 20 хвилин. Додай цедру та сік лимонів, прокип'ятіть варення ще 10 хвилин і закатай.

    5. Варення з кавунових кірок із апельсином на зиму

    Замість лимонної кислоти можеш додати трохи соку лимона.

    Тобі знадобиться: 1 кг кавунових корок, 1 кг апельсинів, 0,5 ч.л. лимонної кислоти, 1,5 кг цукру.

    Приготування: Корки очисти від кольорової частини та наріж. Апельсини очисти, пропусти через м'ясорубку, змішай з цукром і прибери на 1 годину. Потім на повільному вогні доведи до кипіння, всип кавунові кірки і вари 20 хвилин. Зніми з вогню та залиш на 2 години. Постав варення на вогонь, прокип'яти пару хвилин і всип лимонну кислоту. Потім 10 хвилин, розклади в підготовлену тару і заходьте.

    6. Кавунові кірки у солодкому сиропі на зиму

    Процес приготування трохи тривалий, але результат тобі сподобається!

    Тобі знадобиться: 1 кг кавунових корок, 1,5 кг цукру, 2 г лимонної кислоти, 1,5 л води.

    Приготування: Очисти та наріж кірки невеликими кубиками. Окремо закип'ятіть воду, додай цукор і провари 7-10 хвилин. Всип туди кавунові кірки, вимкни вогонь і залиш заготовку під кришкою на 2 години. Потім вилови кірки шумівкою, а цукровий сироп – прокип'яті 5 хвилин. Всип кірки в киплячий сироп, знову зніміть каструлю з вогню і накрийте кришкою на 1,5-2 години. Після чого закип'яти сироп вже разом з кавуновими кірками, додай лимонну кислоту і проварити 10 хвилин. Розклади варення по стерилізованих банках і закатай його на зиму.

    7. Варення з кавунових кірок із содою

    Додай на смак мелену корицю, ванілін або мускатний горіх.

    Тобі знадобиться: 1,5 кг кавунових корок, 1,5 кг цукру, 1 ч.л. соди, 0,5 ч. л. лимонної кислоти; 2 л води.

    Приготування: Корки очисти від кольорової частини, наріжте невеликими шматочками і складіть в каструлю. Закип'яти 200 мл води, додай соду та 1,3 л холодної води. Отриманим розчином залий кірки на 5 годин. Потім злий воду, а кавунові кірки – промою та засип цукром на 3 години. Влий 500 мл води, проварити 30 хвилин на слабкому вогні і прибери у бік на 1 годину. Додай лимонну кислоту, прокип'ятіть варення ще 10 хвилин, розклади по банках і закатай.

    8. Варення з кавунових кір по-турецьки

    Побалуй сім'ю заморськими ласощами!

    Тобі знадобиться: 2 кг кавунових кірок, 1,5 кг цукру, 2 лимони, 5 бутонів гвоздики, 1,5 л води.

    Очисти кірки від кольорової частини, наріж і помісти їх в каструлю. Залий водою, проварити 1 годину і відкинь на друшляк. Закип'ятіть воду, додай половину цукру, бутони гвоздики і провари 1 годину на повільному вогні. Додай цукор, що залишився, сік лимонів і провари ще 3-5 хвилин. Розклади варення по стерилізованих банках і закатай.

    9. Варення з кір кавуна та апельсинів

    Усі кірки для варення обов'язково мають бути свіжими.

    Тобі знадобиться: 1 кг кавунових корок, 200 г апельсинових корок, 1,2 кг цукру, сік половини лимона, 2 склянки води.

    Зараз читають:20 відмінних салатів з помідорів та огірків на зиму

    Приготування: Кавунні кірки очисти від кольорової частини і наріж, а апельсинові кірки – подрібни в блендері. Змішай обидві заготовки, додай воду, цукор і вари 20 хвилин на повільному вогні. Відстав каструлю убік і остуди. Через 1 годину знову доведи масу до кипіння, влий сік лимона і проварити 5-7 хвилин. Наповни гарячим варенням підготовлені банки, закатай і укутай на добу теплою ковдрою.

    10. Варення з кавунових кірок з корицею та кардамоном

    Закривай варення в банки з широкою шийкою.

    Тобі знадобиться: 1 кг кавунових кірок, 1 ч.л. меленої кориці, 0,5 ч.л. меленого кардамону, 1,5 кг цукру, 500 мл води.

    Приготування: Кавунні кірки очисти від кольорової частини, наріж і засип цукром на 3 години. Влий воду і вари 20 хвилин. Зніміть каструлю з вогню і залиште під кришкою на 1 годину. Знову доведи варення до кипіння, всип спеції, проварити 10 хвилин і закатай.

    11. Варення з кавунових кірок з лимоном

    У процесі варіння акуратно помішувати варення.

    Тобі знадобиться: 1 кг кавунових кірок, 2 лимони, 1,5 кг цукру, 300 мл води.

    Лимони промий окропом , очисти і пропусти через м'ясорубку. Корки очисти від кольорової частини та наріж. Змішай лимонну масу з цукром, водою і проварити 5 хвилин. Всип кавунові кірки та вари 40 хвилин під кришкою. Розклади варення по банках і заходьте на зиму.

    12. Варення з кавунових кірок з апельсинами та лимонами

    Можна гарно нарізати кірки фігурним ножем.

    Тобі знадобиться: 1 кг кавунових корок, 3 апельсина, 2 лимони, 1,5 кг цукру, 500 мл води.

    Цитруси ошпарити окропом, очисти і пропусти через м'ясорубку . Кавунні кірки очисти від твердої частини та наріж. Закип'яти воду, всип цукор і проварити 5 хвилин. Додай цитрусову масу та вари ще 10 хвилин. Всип кавунові кірки, вимкни вогонь і залиш під кришкою на 1 годину. Прокип'яти 30 хвилин, розклади варення по стерилізованих банках, закатай і переверни вгору дном.

    13. Ванільне варення з кавунових корок на зиму

    Готове варення подавай на стіл як самостійний десерт.

    Тобі знадобиться: 2 кг кавунових корок, 1,5 кг цукру, 1 стручок ванілі, сік половини лимона, 800 мл води.

    Приготування: Корки очисти від твердої частини та наріж. Стручок ванілі розріж гострим ножем, вибери насіння і змішай із цукром. Закип'ятіть воду, додай цукор і провари 5 хвилин. Всип кавунові кірки, прокип'ятити 20 хвилин і прибери убік на 1 годину. Знову доведи варення до кипіння, влий сік лимона і проварити ще 10 хвилин. Розклади гаряче варення по чистим сухим банкам і заходьте.

    14. Варення з кавунових кірок з коньяком

    Алкоголь випарується, залишивши легені нотки пікантності.

    Тобі знадобиться: 1,5 кг кавунових корок, 1,5 кг цукру, 0,5 ч.л. лимонної кислоти, 50 мл коньяку, 500 мл води.

    Приготування: Корки очисти від кольорової частини, наріж кубиками та засип цукром. Влий воду, проварити 10 хвилин і прибери убік на 1 годину. Постав каструлю на вогонь, прокип'ятіть 15 хвилин і знову прибери остигати на 1-1,5 години. Втретє провари варення пару хвилин, додай лимонну кислоту, коньяк і потім 10 хвилин під кришкою. Розклади по стерилізованих банках, закатай і укутай товстим рушником.

    15. Варення з кавунових кірок з імбиром на зиму

    Смачно і корисно!

    Зараз читають:15 найсмачніших рецептів випічки на сковороді

    Тобі знадобиться: 1 кг кавунових корок, 1 лимон, 1,2 кг цукру, 50 г кореня імбиру, 350 мл води.

    Приготування: Корки очисти від твердої частини та наріж. Імбир очисти від шкірки і натрій на тертці. Закип'ятіть воду, додай цукор і провари 5 хвилин. Всип кавунові кірки, прокип'ятити 20 хвилин і прибери убік на 1 годину. Знов доведи масу до кипіння, додай сік лимона, тертий імбир і провари всі разом 20 хвилин. Розклади варення по стерилізованих банках і закатай.

    16. Варення з кавунових кір зі стерилізацією

    Заготовлена в такий спосіб консервація збережеться набагато довше.

    Тобі знадобиться: 1 кг кавунових корок, 1 кг цукру, 0,5 ч.л. лимонної кислоти, 1 склянка води.

    Приготування: Кавунні кірки очисти від кольорової частини, наріж і засип цукром. Додай лимонну кислоту, воду та проварити 10 хвилин. Розклади заготівлю по банкам, простерилізуйте 15 хвилин і заходьте.

    17. Варення з кавунових кірок із медом на зиму

    Корки виходять хрусткими, в міру солодкими та ароматними.

    Тобі знадобиться: 1 кг кавунових корок, 1 кг меду, 0,5 ч.л. лимонної кислоти, 500мл води.

    Приготування: Корки очисти від кольорової частини, наріж кубиками і помісти в каструлю. Окремо змішай воду з медом і прокип'ятіть 10 хвилин. Влий солодкий сироп у каструлю з кавуновими кірками і залиш під кришкою на 1 годину. Проварити 30 хвилин на повільному вогні, всип лимонну кислоту і вари ще 10 хвилин. Розклади варення по чистим сухим банкам і закатай.

    18. Варення з кавунових кірок, апельсинів та яблук

    Таке варення нікого не залишить байдужим!

    Тобі знадобиться: 1,5 кг кавунових корок, 500 г яблук, 500 г апельсинів, 2 кг цукрового піску, 0,5 ч.л. лимонної кислоти, 500мл води.

    Приготування: Очисти та пропусти апельсини через м'ясорубку. Яблука наріж четвертинками, очисти від кісточок та подрібни. Корки очисти від кольорової частини та наріж. Змішай воду з цукром, апельсиновою масою та проварити 10 хвилин. Всип яблука, кавунові кірки та варіть варення ще 30 хвилин. Додай лимонну кислоту, прокип'ятіть ще 5 хвилин і закатай.

    19. Варення з кавунових кірок з м'ятою та лимоном

    Зв'яжі гілочки м'яти, щоб їх потім було зручніше виловити з варення.

    Тобі знадобиться: 1 кг кавунових кірок, 2 лимони, 5 гілочок м'яти, 1 кг цукру, 300 мл води.

    Приготування: Кавунні кірки очисти від кольорової частини та наріж. Лимони промий окропом, зніми трохи цедри і відклади убік. Лимони розріж навпіл і видави сік. Змішай сік з водою, цукром і проварити 5 хвилин. Залий кірки цим сиропом, додай м'яту і залиш під кришкою на 1 годину. На повільному вогні прокип'ятити заготовку 30 хвилин, після чого вилови і викинь м'яту. Всип лимонну цедру і прокип'яти ще 3-5 хвилин. Наповни банки гарячим варенням і закатай.

    20. Варення з кавунових кірок у мультиварці

    Готувати можна на програмі “Варіння”, “Випічка” або “Гасіння”.

    Тобі знадобиться: 500 г кавунових корок, 500 г цукру, 0,5 ч.л. лимонної кислоти, 400мл води.

    Приготування: Корки очисти від кольорової частини, наріж і склади в чашу мультиварки. Додай цукор, лимонну кислоту та воду. Закрий кришку та активуй на 1 годину програму «Випічка». Після звукового сигналу розклади варення з кавунових кірок по банках і закатай його на зиму.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *