12 рецептів млинців на кислому молоці, які зможе приготувати кожен

Рідкою основною для приготування млинців може бути практично будь-що, але один з кращих варіантів – це кисле молоко. Тоді вони виходять ще більш тонкими та ажурними. Радимо смажити такі млинці на спеціальній млинцевій сковороді з мінімальною кількістю олії. Розповідаємо 12 найсмачніших рецептів!

Зміст

  • 1. Млинці на кислому молоці із содою
  • 2. Млинці на кислому молоці та вершковому маслі
  • 3. Дріжджові млинці на кислому молоці
  • 4. Млинці на кислому молоці та воді
  • 5. Млинці на кислому молоці без яєць
  • 6. Млинці на кислому молоці та кефірі
  • 7. Млинці на кислому молоці з розпушувачем
  • 8. Заварні млинці на кислому молоці
  • 9. Млинці на кислому молоці та мінералці
  • 10. Млинці на кислому молоці з рисовим борошном
  • 11. Млинці на кислому молоці з манкою
  • 12. Млинці на кислому молоці з кукурудзяним борошном
  • 1. Млинці на кислому молоці із содою

    Можуть стати як самостійним сніданком, і просто перекусом до чаю.

    Тобі знадобиться: 400 мл кислого молока, 2 яйця, 3 ст. цукру, 30 мл олії, 1 г солі, 1 г соди, 200 г борошна.

    Приготування: Віночком змішай усі рідкі інгредієнти і поступово додай сухі. Щоб не було грудочок, можеш скористатися міксером. Жар тонкі млинці на сковороді з двох боків.

    2. Млинці на кислому молоці та вершковому маслі

    Максимально швидкі, і при цьому дуже смачні та ніжні.

    Тобі знадобиться: 800 мл кислого молока, 2 яйця, 60 г вершкового масла|мастила|, 300 г борошна, 1-2 ч.л. цукру, 2 щіпки солі.

    Приготування: Відділи білки та міксером зби їх до легкої піни. Перемішай борошно, жовтки, цукор, сіль та розтоплене вершкове масло. Влий кисле молоко, знову перемішай і в кінці – акуратно втрути збиті білки. Обсмажити млинці сковороді з двох боків до золотистості.

    Зараз читають:Стейки кети в духовці: 12 простих рецептів на будь-який смак

    3. Дріжджові млинці на кислому молоці

    Трохи підігрій ту частину молока, в якому розводитимеш дріжджі.

    Тобі знадобиться: 550 мл кислого молока, 350 г борошна, 6 г сухих дріжджів, 2 яйця, 2 ст. цукру, 2 ст. рослинного масла.

    Розведи дріжджі, цукор і кілька ложок борошна в 100 мл теплого кислого молока. Залиш на 15 хвилин у теплі. Потім додай молоко, яйця і масло, що залишилося. Перемішати тісто, додати|добавляти| муку|борошно| і знову перемішати. Залишити його в теплі ще на 1 годину. Жар млинці на добре розігрітій сковороді.

    4. Млинці на кислому молоці та воді

    Старовинний рецепт млинців, перевірений часом та практикою – обов'язково спробуй.

    Тобі знадобиться: 400 мл кислого молока, 2 яйця, 1 ч.л. цукру, 1 ч. л. соди, 1 ч. л. солі, 2 ст. олії, 800 мл води, 2,5 склянки борошна.

    Приготування: У кисле молоко додай соду та залиш їх на пару хвилин. Віночком розітри яйця з цукром, сіллю та олією. Вили цю суміш у молоко, перемішай і додай борошно. В кінці – влий воду і знову перемішай. Жар млинці до золотистості на середньому вогні.

    5. Млинці на кислому молоці без яєць

    Для цього рецепту потрібно трохи тепле кисле молоко.

    Тобі знадобиться: 600 мл кислого молока, 320 г борошна, 2 ч.л. розпушувача, 2 ст.л. цукру, 2 ст. рослинного масла.

    Приготування: Віночком перемішай кисле молоко з борошном, щоб не було грудочок. Додай решту інгредієнтів, знову перемішай і залиште тісто на 30-40 хвилин. Жар млинці на сковороді приблизно по 2-3 хвилини з кожного боку.

    Зараз читають:20 відмінних рецептів варення-п'ятихвилинки з чорної смородини

    6. Млинці на кислому молоці та кефірі

    За бажання, додай у тісто кілька щіпок ваніліну.

    Тобі знадобиться: 200 г борошна, 2 яйця, 200 мл кефіру, 200 мл кислого молока, 3 ст. олії, 1 ст.л. цукру, 0,5 ч.л. солі та соди.

    Кислое молоко змішай з кефіром і злегка підігрій. Віночком зби яйця з цукром, додай кефір з молоком, всип соду і перемішай. Додай борошно, що просіює, і в кінці – масло. Вимішай тісто до однорідності і смажте млинці до рум'яності з двох сторін.

    7. Млинці на кислому молоці з розпушувачем

    Через розпушувач млинці виходять ніжнішими, але залишаються еластичними.

    Тобі знадобиться: 2 яйця, 2 склянки кислого молока, 2 ст. цукру, 1 склянка муки|борошна|, 1 ч.л. розпушувача, 5 ст. рослинного масла.

    Приготування: Віночком зби яйця з цукром, додай 50 мл молока і всип борошно. Перемішай тісто і влий кисле молоко з маслом, що залишилося. Знову перемішай і дай йому відпочити 15 хвилин. Обсмажте тонкі млинці на сковороді до рум'яності.

    8. Заварні млинці на кислому молоці

    Заварне тісто ідеально підходить для того, щоб загортати в млинці начинку.

    Тобі знадобиться: 500 мл кислого молока, 2 яйця, 200 г борошна, 50 г цукру, 200 мл води, 2 щіпки соди.

    Розітри яйця з цукром і вили їх у нагріте кисле молоко. Додай борошно, що просіює, і переміщуй тісто. Змішай окріп із содою, вилий у тісто і теж швидко перемішай. Залиш тісто на півгодини під кришкою і смаж тонкі млинці на середньому вогні.

    9. Млинці на кислому молоці та мінералці

    Використовуй сильногазовану мінералку, щоб млинці були ще ажурнішими.

    Зараз читають:15 рецептів варення з дині, яке потішить всю родину

    Тобі знадобиться: 2 склянки кислого молока, 1/2 склянки мінералки, 1 яйце, 2,5 ст. олії, 2 ч.л. цукру, 1 склянка борошна.

    Приготування: Віночком змішай усі інгредієнти, крім борошна. Додай борошно і зби тісто міксером до однорідності. Обсмажте млинці з двох сторін до золотистості на середньому вогні.

    10. Млинці на кислому молоці з рисовим борошном

    Це рецепт підійде тим, хто уникає глютена у продуктах.

    Тобі знадобиться: 1 склянка рисового борошна, 2 склянки кислого молока, 2 яйця, 3 ст. олії, 2 ст.л. цукру, 2 щіпки ваніліну, 2 щіпки солі.

    Приготування: Міксером збий яйця з цукром, сіллю та ваніліном до пишності. Додай кисле молоко та олію, і перемішай. Всип рисове борошно і вимішати однорідне тісто. Жар млинці на скороді до золотистості.

    11. Млинці на кислому молоці з манкою

    Млинці на манці суттєво відрізняються від класичних саме структурою тіста.

    Тобі знадобиться: 400 мл кислого молока, 2 яйця, 1 ст. цукру, 1 склянка борошна, 50 мл олії, 3 ст.л. манки.

    Приготування: Міксером збий яйця з манкою, цукром та сіллю. Залишити заготовку на 5-7 хвилин. Поступово вмішай борошно, що просіює, потім влий кисле молоко і масло, і знову перемішай тісто до однорідності. Обсмажте млинці з двох сторін до рум'яності.

    12. Млинці на кислому молоці з кукурудзяним борошном

    Їх відрізняє не тільки кукурудзяний смак та аромат, але й яскравий золотистий відтінок.

    Тобі знадобиться: 300 мл кислого молока, 2 яйця, 7 ст. кукурудзяного борошна, 2 ст.л. цукру, 2 ст. рослинної олії, 2 щіпки солі.

    Приготування: Віночком збий цукор, яйця та кисле молоко. Додай сіль та кукурудзяне борошно, і перемішай до однорідності. Додай олію, залиште тісто на 10 хвилин і смажте млинці на сковороді на середньому вогні.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *