Тушені свинячі реберця: 12 рецептів, які варто спробувати

Щоб свинячі реберця були максимально ніжними і м'ясо тануло в роті, їх потрібно добре протушкувати. Бери на замітку наші 12 неймовірно простих та смачних рецептів!

Зміст

  • 1. Тушені свинячі реберця з цибулею
  • 2. Тушені свинячі реберця з підливою
  • 3. Тушені свинячі реберця з овочами
  • 4. Тушені свинячі реберця в медово-соєвому соусі
  • 5. Тушені свинячі реберця у вині
  • 6. Тушені свинячі реберця в пиві
  • 7. Тушені свинячі реберця в томаті
  • 8. Тушені свинячі реберця в сметані
  • 9. Тушені свинячі реберця з грибами
  • 10. Тушені свинячі реберця з картоплею
  • 11. Тушені свинячі реберця з яблуками
  • 12. Тушені свинячі реберця в бульйоні
  • 1. Тушені свинячі реберця з цибулею

    Наймінімалістичніший рецепт – практично у власному соку.

    Тобі знадобиться: 1 кг свинячих реберець, 1 цибулина, 2 лаврові листи, спеції.

    Приготування: Оброби та обсмаж реберця з двох сторін до рум'яності. Додай до них нарізану цибулю, лавровий лист та спеції. Влий воду, щоб вона майже повністю покривала реберця, і туши всі 2 години на мінімальному вогні.

    2. Тушені свинячі реберця з підливою

    Густа підливка гарна з гарніром з картоплі, макаронів або круп.

    Тобі знадобиться: 1 кг свинячих реберець, 1 ст.л. томатної пасти, 2 цибулини, 50 г борошна, 2-3 зубчики часнику, спеції.

    Розроби реберця, приправ, обсмаж їх з двох сторін до рум'яності і відклади вбік. У тій же сковороді обсмажте до золотистості подрібнену цибулю з часником, додай борошно, перемішай і додай томатну пасту. Влий 1,5 склянки окропу, перемішай і виклади свинячі реберця в цю підливу. Туші всі 1-1,5 години під кришкою на слабкому вогні.

    3. Тушені свинячі реберця з овочами

    Для більшої різноманітності можна додати жменю-другу улюбленої замороженої суміші.

    Зараз читають:20 вітамінних салатів, які порадують своїм смаком

    Тобі знадобиться: 1 кг свинячих реберець, 1 цибулина, 1 морква, 1 болгарський перець, 3 помідори, 4 зубчики часнику, спеції.

    Приготування: Реберця обробляй і обсмаж з двох сторін до рум'яності. Додай довільно нарізані овочі, крім помідорів, та туші близько 30 хвилин на слабкому вогні під кришкою. Додай помідори, часник та спеції, і тушки ще півгодини.

    4. Тушені свинячі реберця в медово-соєвому соусі

    Спеціально для любителів пікантних азіатських страв із легкою медовою солодкістю.

    Тобі знадобиться: 700 г свинячих реберець, 200 мл соєвого соусу, 50 г меду, спеції.

    Розроби свинячі реберця і обсмаж їх з двох сторін до рум'яності. Змішай мед, соєвий соус і спеції, влий до реберця, доведи до кипіння і туші близько 40 хвилин на слабкому вогні під кришкою. Підлий воду за потребою.

    5. Тушені свинячі реберця у вині

    Вино рекомендуємо брати сухе, а ось біле чи червоне на твій смак.

    Тобі знадобиться: 500 г свинячих реберець, 2 цибулини, 1/2 пучка петрушки, 1 зубчик часнику, 1/2 склянки сухого вина, 50 г вершкового масла, спеції.

    Приготування: Подрібніть цибулину, часник і петрушку в блендері. Додай вино і замаринуй оброблені реберця на 2-3 години в цьому маринаді. Після чого обсмаж їх у вершковому маслі з двох сторін до рум'яності, додай нарізану цибулину і смаж до її м'якості. Додай півсклянки води, протушкуй 15 хвилин під кришкою і влий маринад. Туші досі 10 хвилин.

    6. Тушені свинячі реберця в пиві

    З темним пивом смак ребер виходить більш яскравим і насиченим.

    Тобі знадобиться: 1,5 кг свинячих реберець, 500 мл темного пива, 7 зубчиків часнику, 1 перець чилі, по 4 ст.л. меду та соєвого соусу, спеції.

    Зараз читають:Помідори у снігу на зиму: 20 відмінних рецептів

    Приготування: Наріж і обсмаж реберця з двох сторін до рум'яності. Змішай пиво, подрібнений часник, чилі, соєвий соус, мед та спеції. Влий все до ребер і туші 1,5 години під кришкою на мінімальному вогні.

    7. Тушені свинячі реберця в томаті

    А щоб томатне підливання було оригінальніше, пропонуємо додати імбир.

    Тобі знадобиться: 1 кг свинячих реберець, 1 цибулина, 3 зубчики часнику, 2 см імбиру, 2 ст.л. томатної пасти, 500 мл води, спеції.

    Розроби ребра і обсмаж їх до золотистості з двох сторін. Додай подрібнену цибулю, часник та імбир, і смажу ще 3 хвилини. Влий воду з томатною пастою, приправ та туші все під кришкою близько 1 години до м'якості реберців.

    8. Тушені свинячі реберця в сметані

    Відмінно підійде сметана середньої жирності – 15-20%.

    Тобі знадобиться: 500 г свинячих реберець, 1 цибулина, спеції, 130 г сметани, 1 ст.л. борошна, 3 ст. вершкового масла.

    Розроби ребра, обсмаж до рум'яності, додай цибулю і смажу ще 3 хвилини. Посип спеціями. Окремо обсмаж борошно на вершковому маслі, додай сметану і перемішай до однорідності. Вилий соус, що вийшов, до реберець, додай трохи води за потребою і туші 40 хвилин на слабкому вогні до готовності.

    9. Тушені свинячі реберця з грибами

    За бажання, реберця можна залишити маринуватися в спеціях хоч на всю ніч.

    Тобі знадобиться: 1 кг свинячих реберець, 500 г печериць, 1 цибулина, 1 морква, 3 зубчики часнику, 3 ст.л. соєвий соус, спеції.

    Приготування: Розроби свинячі реберця, натрій спеціями і залиш на 1 годину в холодильнику. Подрібни цибулю, часник, моркву та печериці, протушкуй їх практично до готовності та приправ. Окремо обсмаж реберця до рум'яності з двох сторін, відправ їх до грибів, влий соєвий соус і протушкуй все разом ще півгодини під кришкою.

    Зараз читають:20 найсмачніших закусок із кабачків на зиму

    10. Тушені свинячі реберця з картоплею

    Проста і ситна м'ясна страва, якою легко нагодувати навіть велику родину.

    Тобі знадобиться: 1 кг свинячих реберець, 1 кг картоплі, 200 г цибулі, 200 г моркви, 200 мл води, спеції.

    Приготування: Реберця розділай, обсмаж до рум'яності та відклади. У тій же сковороді обсмажити подрібнену цибулю та моркву, помішуючи. Додай свинячі ребра, влий воду, приправ та протушкуй 20 хвилин під кришкою. Додай нарізану картоплю та туші далі до її готовності.

    11. Тушені свинячі реберця з яблуками

    Найкраще взяти кислі сорти яблук, на кшталт антонівки.

    Тобі знадобиться: 1 кг свинячих реберець, 1 склянка бульйону, 1 склянка жирних вершків, 2 цибулини, 2 яблука, спеції.

    Приготування: Наріж та обсмаж ребра з двох сторін до рум'яності. Відклади їх убік, а в тій же сковороді обсмаж подрібнену цибулю, додай нарізані яблука та смажу ще 1 хвилину. Поверни реберця до цибулі, влий бульйон і туші 1-1,5 години під кришкою на мінімальному вогні. Додай вершки та спеції, і протушкуй ще пару хвилин.

    12. Тушені свинячі реберця в бульйоні

    Ще один безпрограшний варіант домашньої підливи для ребер!

    Тобі знадобиться: 1,5 кг свинячих реберець, 2 цибулини, 2 зубчики часнику, 1,5-2 склянки бульйону, 2 ст.л. соєвого соусу, по 1 ст. томатної пасти, гірчиці, цукру та бальзаміка, спеції.

    Приготування: Розроби реберця, приправ та обсмаж до рум'яності. Окремо обсмаж подрібнену цибулю та часник, і додай їх до ребрів. Влий бульйон, додай інші інгредієнти та туші всі близько 1 години під кришкою на слабкому вогні.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *