та підливою: 10 швидких та легких рецептів />
Ніжні тефтелі багато хто любить ще з дитинства, а особливо ті самі – тефтелі з рисом та підливою, які готувала мама. Навіть якщо ти вже маєш свій сімейний рецепт, пропонуємо спробувати ще кілька варіантів для різноманітності!
Зміст
1. Тефтелі з рисом та підливою на сковороді
Сковорідка має бути досить великою і глибокою, щоб усе помістилося.
Тобі знадобиться: 600 г фаршу, 150 г рису, 1 яйце, спеції, 2 цибулини, 1 морква, 1 л бульйону, 80 г томатного соусу, 50 г борошна, 2 лаврові листи.
Приготування: Змішай фарш, відварений до напівготовності рис, яйце, спеції та одну рубану цибулину. Сформуй невеликі тефтелі. Наріж другу цибулину, натрій моркву і обсмаж їх разом до м'якості.
Додати борошно, перемішати і через 1 хвилину додати томатний соус. Ще через хвилину влий бульйон, доведи до кипіння і додай лавровий лист зі спеціями. Виклади тефтелі в цю підливу, знову доведи до кипіння і готуй близько 25 хвилин під кришкою на слабкому вогні.
2. Тефтелі з рисом та підливою в духовці
Фарш краще брати змішаний – тоді тефтелі виходять ніжнішими.
Тобі знадобиться: 1 кг фаршу, 1 цибулина, 1 морква, 1 склянка рису, спеції, 1 склянка води, 1/2 склянки томатного соусу, 2 ст.л. борошна, 3 ст. сметани, 3 ст. майонезу.
Приготування: Дрібно наріж цибулю, натрій моркву і обсмаж до м'якості. Приварити рис до напівготовності. Змішай все з фаршем, приправ, додай ложку майонезу і сформуй тефтелі. Виклади їх у форму для запікання, змішай інші інгредієнти в заливку та вилий на тефтелі. Відправ все в духовку на півгодини при 180-200 градусах.
Зараз читають:20 найсмачніших рецептів страв із макаронів
3. Тефтелі з рисом та сметанною підливою
Відмінний сметанний соус, який завжди робить будь-яке м'ясо ще м'якшим.
Тобі знадобиться: 800 г фаршу, 2 цибулини, 250 г рису, 2 яйця, 3 зубчики часнику, 1 ст.л. томатної пасти, 250 г сметани, 3 ст. кетчупу, 1 ст.л. майонезу, спеції.
Приготування: Подрібніть часник і цибулю в блендері, змішай з фаршем і приправ. Додай відварений рис, яйця та томатну пасту. Вимішати всі разом, сформуй кульки і виклади у форму. Змішай сметану, кетчуп, майонез та спеції. Залий тефтелі цим соусом і відправь на 40 хвилин у духовку при 180 градусах.
4. Тефтелі з рисом та підливою у мультиварці
Готувати у мультиварці навіть зручніше, бо можна не стежити за часом.
Тобі знадобиться: 500 г фаршу, 1/2 склянки рису, 1 яйце, 2 цибулини, 1 морква, по 1 ст.л. томатної пасти, борошна та сметани, спеції.
Змішай фарш, промитий рис, яйце і одну подрібнену в блендері цибулину. Приправ, вимішай і сформуй тефтелі. Розігрій у мультиварці ложку олії в режимі «Жарка», обсмаж подрібнену цибулю та моркву 15 хвилин. Додай муку, перемішай і потім додай томатну пасту. Ще через 1 хвилину додай сметану. Виклади в засмажку тефтелі та частково воду, щоб вона їх майже покривала. Закрийте чашу та увімкніть режим «Гасіння» на 40 хвилин.
5. Тефтелі з курки з рисом та підливою
Дієтичні тефтелі, які сподобаються всім шанувальникам правильного харчування.
Тобі знадобиться: 500 г курячого філе, 80 г рису, 1/2 моркви, 1 цибулина, 1 яйце, 1 ст.л. сметани, 1 ст. томатної пасти, 350 мл води.
Зараз читають:20 найкращих рецептів кальмарів на грилі
Приготування: Відвари рис, натрій моркву, подрібни цибулю і пропусти курку через м'ясорубку. Змішай все разом, додай яйце і приправ за смаком. Вимішати фарш, сформуй тефтелі і виклади їх у злегка змащену олією сковорідку. Змішай воду, томатну пасту і сметану, залий тефтелі, доведи до кипіння і тушкуй півгодини під кришкою на слабкому вогні.
6. Рибні тефтелі з рисом та підливою
Для цього рецепту краще підійде філе білої риби, на зразок тріски або щуки.
Тобі знадобиться: 300 г рибного філе, 2 зубчики часнику, 3 ст. рису, 1 яйце, 4 гілочки зелені, 200 мл томатного соку, борошно.
Приготування: Приваріть рис, подрібніть зелень і часник, перебий рибне філе в блендері і змішай все разом. Додай яйце і спеції, і сформуй тефтелі. Запануй їх у муці і пару хвилин обсмаж з усіх боків. Залий томатним соком, додай води, щоб вона майже покривала тефтелі, і тушкуй всі близько 15 хвилин під кришкою після кипіння.
7. Тефтелі з рисом та підливою під сиром
Готову страву можна посипати свіжою рубаною зеленню.
Тобі знадобиться: 500 г фаршу, 170 г твердого сиру, 500 мл томатного соку, 3 ст. рису, 1 яйце, 2 цибулини, 2 зубчики часнику, 1 ст.л. цукру, спеції.
Приготування: Подрібніть одну цибулину в блендері, відварити рис до напівготовності і натрій сир. Змішай фарш, рис, цибулю, половину сиру, яйце та спеції, і сформуй тефтелі.
Подрібни другу цибулину і часник, обсмаж їх до золотистості і влий томатний сік. Додай цукор та спеції, доведи до кипіння та протушкуй соус 8 хвилин. Виклади тефтелі у форму, залий їх цим соусом і відправь у духовку на 30-35 хвилин при 180 градусах. Після чого засип сиром, що залишився, і відправь ще на 10 хвилин.
8. Тефтелі з рисом та підливою з помідорів у власному соку
Банку томатів у власному соку – це вже практично готова підливка.
Зараз читають:15 простих рецептів яблучного соку на зиму
Тобі знадобиться: 500 г фаршу, 2 цибулини, 120 г рису, 1 банка помідорів у власному соку, спеції.
Відвари рис до напівготовності, подрібни одну цибулину і змішай з фаршем. Приправ та сформуй тефтелі. Подрібни другу цибулину і обсмаж її 5 хвилин, додай подрібнені томати з соком, приправ та протушкуй 5 хвилин. Виклади тефтелі, додай трохи води за потребою і тушкуй все близько 25 хвилин під кришкою на слабкому вогні.
9. Тефтелі з рисом та підливою зі свіжих помідорів
Помідори краще брати м'ясисті, з яскравим смаком та ароматом.
Тобі знадобиться: 600 г фаршу, 100 г рису, 2 пера зеленої цибулі, спеції, 2-3 помідори, 1/2 фіолетової цибулини, 1 зубчик часнику, 6 гілочок кінзи.
Приготування: Відварити рис до напівготовності, подрібнити зелену цибулю, змішати з фаршем і приправити. Сформуй і злегка обсмаж тефтелі з усіх боків.
Подрібни фіолетову цибулю та часник, обсмаж їх до м'якості та додай очищені терті помідори. Доведи підливу до кипіння, виклади в неї тефтелі, посип рубаною кінзою і готуй під кришкою ще 10-15 хвилин на слабкому вогні.
10. Тефтелі з рисом та молочною підливою
Такі тефтелі особливо гарні з курки чи індички.
Тобі знадобиться: 400 г фаршу, 1/2 склянки рису, 1 цибулина, 2 ст. борошна, 60 г вершкового масла|мастила|, 1,5 склянки молока, спеції.
Відвари рис до напівготовності, подрібни цибулю, змішай з фаршем і приправ. Додатково можеш додати зелень чи часник. Сформуй тефтелі. Окремо обсмаж борошно на вершковому маслі до золотистості, помішуючи, влий молоко і доведи до кипіння, щоб не було грудочок. Виклади тефтелі у форму для запікання, залий їх підливою та готуй у духовці близько 40 хвилин при 180 градусах.
Джерело: dietcenter.com.ua