20 найкращих рецептів полуниці у власному соку на зиму

Полуниця у власному соку – проста, але дуже корисна та універсальна заготівля. Ягоди можна використовувати в десертах та випічці, а сироп додавати в чай, кисіль чи компоти. Ділимося 20 чудовими рецептами!

Зміст

  • 1. Полуниця у власному соку без цукру
  • 2. Полуниця у власному соку з цукром та лимонною кислотою
  • 3. Полуниця у власному соку з фруктозою
  • 4. Полуниця у власному соку з пектином
  • 5. Полуниця у власному соку з желатином
  • 6. Полуниця шматочками у власному соку з цукром та лимонним соком
  • 7. Полуниця у власному соку з ваніллю
  • 8. Полуниця у власному соку з м'ятою
  • 9. Полуниця, консервована у власному соку в духовці
  • 10. Полуниця у власному соку без стерилізації
  • 11. Полуниця у власному соку на сковороді
  • 12. Полуниця у власному соку з корицею
  • 13. Полуниця у власному соку з цукром та медом
  • 14. Полуниця у власному соку з імбиром та лимонним соком
  • 15. Полуниця у власному соку з лимоном, м'ятою та базиліком
  • 16. Полуниця у власному соку з бананом та лимонами
  • 17. Полуниця з вишнею у власному соку
  • 18. Полуниця у власному соку з агар-агаром
  • 19. Полуниця з чайною трояндою у власному соку
  • 20. Полуниця з черешнею у власному соку
  • 1. Полуниця у власному соку без цукру

    Жодних добавок – тільки натуральні ягоди та їх сік.

    Тобі знадобиться: 2 кг полуниці.

    Приготування: Полуницю склади в банки, кілька разів струшуючи в процесі. Частину ягід відклади і додай у міру того, як вони під впливом температури зменшаться в обсязі. Простерилизуй 5 хвилин, закатай і закутай на добу теплою ковдрою.

    2. Полуниця у власному соку з цукром та лимонною кислотою

    Готуй варення на мінімальному вогні.

    Тобі знадобиться: 2 кг полуниці, 1 кг цукру, лимонна кислота на кінчику ножа.

    Приготування: Полуницю помісти в каструлю, засип цукром і залиш на 8-10 годин. Проварити на повільному вогні 5 хвилин, всип лимонну кислоту і готуй ще 3 хвилини. Акуратно розклади по банках, заходь і залиш на добу в теплі.

    3. Полуниця у власному соку з фруктозою

    Ще один чудовий варіант консервації без цукру!

    Тобі знадобиться: 1,5 кг полуниці, 400 г фруктози, 0,5 ч. л. лимонної кислоти.

    Приготування: Полуницю підготуй, склади в каструлю і засип фруктозою. Накрий кришкою та залиш на ніч. На повільному вогні доведи заготовку до кипіння, додай лимонну кислоту і проварити 10 хвилин. Розклади по банках, закатай і переверни вгору дном.

    4. Полуниця у власному соку з пектином

    Сироп вийде густим, а полуниця при цьому не розвариться.

    Тобі знадобиться: 2 кг полуниці, 1,5 кг цукру, 20 г пектину, лимонна кислота на кінчику ножа.

    Зараз читають:Як приготувати білі гриби: 20 чудових рецептів на будь-який смак

    Приготування: Полуницю помісти в каструлю, засип 1,4 кг цукру і залиш на 10 годин. Прокип'яті на повільному вогні 5 хвилин, додай лимонну кислоту і пектин, змішаний з цукром, що залишився. Проварити 3 хвилини, розклади по банках і закатай.

    5. Полуниця у власному соку з желатином

    Найсоковитішими є сорти «Великобританія» та «Кент».

    Тобі знадобиться: 2 кг полуниці, 2 кг цукру, 20 г желатину, 150 мл кип'яченої води.

    Склади полуницю в каструлю, засип цукром і залиш на 8 годин, щоб ягода пустила сік. Залий желатин холодною водою і прибери на 15 хвилин. Постав каструлю з полуницею на слабкий вогонь і прокип'ятіть 10 хвилин. Потім зніміть з плити, додай заготовку з желатином і акуратно перемішай. Розклади варення по банках, закатай і залиш на добу в теплі.

    6. Полуниця шматочками у власному соку з цукром та лимонним соком

    Готуй у широкій каструлі з нержавіючої сталі.

    Тобі знадобиться: 3 кг полуниці, 2 кг цукру, 1 лимон.

    Приготування: Полуницю наріж, склади в каструлю і засип цукром. Накрий кришкою та залиш на 10 годин. На повільному вогні доведіть масу до кипіння. Лимон розріж навпіл і видави сік у каструлю з полуницею. Проварити 7 хвилин, розклади по банках і закатай.

    7. Полуниця у власному соку з ваніллю

    Цю заготівлю бажано готувати із дрібних або середніх ягід.

    Тобі знадобиться: 3 кг полуниці, 2 кг цукру, ванілін на кінчику ножа, 0,5 ч.л. лимонної кислоти.

    Приготування: Полуницю склади в каструлю, засип цукром і залиш на 10 годин. Після чого прокип'яти 3 хвилини на повільному вогні, додай лимонну кислоту та ванілін. Зніми з плити, розклади в стерилізовані банки і заходьте.

    8. Полуниця у власному соку з м'ятою

    Найкраще закривати у банки об'ємом 500 мл.

    Тобі знадобиться: 2 кг полуниці, 3 гілочки м'яти, 1,5 кг цукру, лимонна кислота на кінчику ножа.

    Приготування: Полуницю підготуй, склади в каструлю і засип цукром на 8 годин. М'яту зв'яжи і помісти в каструлю з полуницею. На повільному вогні прокип'ятити заготовку 5 хвилин|мінути|, всип лимонну кислоту і вари ще 5 хвилин|мінути|. М'яту вилови і викинь, а варення розклади в підготовлену тару, закатай і переверни вгору дном.

    9. Полуниця, консервована у власному соку в духовці

    Легкий та зручний спосіб стерилізації заготовок на зиму.

    Тобі знадобиться: 2 кг полуниці, 1 кг цукру.

    Склади полуницю в каструлю, засип цукром і залиш на 10 годин. Потім розклади ягоди по банках і рівномірно розлий сік, що утворився. Постав банки на деко на деякій відстані один від одного і стерилізуй їх 10 хвилин у духовці при 100 градусах.

    Зараз читають:15 рецептів пісних пирогів, які порадують своїм смаком

    10. Полуниця у власному соку без стерилізації

    Рецепт спеціально для тих хто хоче приготувати все максимально швидко.

    Тобі знадобиться: 2 кг полуниці, 2 кг цукру, лимонна кислота на кінчику ножа.

    Приготування: Полуницю склади в каструлю, засип цукром і залиш на ніч. Сік, що утворився, злий в окрему каструлю, доведи до кипіння, влий у банки з ягодами, прикрий кришками і залиш на 30 хвилин. Потім знову злий сік, додай лимонну кислоту і прокип'яти 5 хвилин. Залий полуницю в банках, закатай і накрий теплою ковдрою.

    11. Полуниця у власному соку на сковороді

    Цим способом приготування користуються, коли полуниці зовсім небагато.

    Тобі знадобиться: 1 кг полуниці, 1 кг цукру, лимонна кислота на кінчику ножа.

    Приготування: Полуницю підготуй, склади в сковорідку і засип цукром. Накрий кришкою та залиш на ніч. Поставте сковорідку на повільний вогонь, додай лимонну кислоту і прокип'ятіть 7 хвилин. Виклади варення в стерилізовану банку, заходь і залиш на добу в теплі.

    12. Полуниця у власному соку з корицею

    Такому частуванню буде рада вся родина!

    Тобі знадобиться: 2 кг полуниці, 1 паличка кориці, 1,5 кг цукру, лимонна кислота на кінчику ножа.

    Приготування: Полуницю підготуй, наріж, засип цукром і залиш на 8 годин. Постав каструлю з ягодою на слабкий вогонь, додай корицю, лимонну кислоту та вари 10 хвилин на повільному вогні. Корицю видали, а полуницю розклади по банках і закатай.

    13. Полуниця у власному соку з цукром та медом

    Готове варення зберігайте у темному прохолодному місці.

    Тобі знадобиться: 3 кг полуниці, 1 кг цукру, 500 мл меду, лимонна кислота на кінчику ножа.

    Приготування: Полуницю склади в каструлю, засип цукром і залиш на 10 годин. Доведи масу до кипіння, зменш вогонь до мінімального і всип лимонну кислоту. Проварити 7 хвилин, зніми з плити і додай мед. Перемішайте, розкладіть варення в підготовлену тару і заходьте.

    14. Полуниця у власному соку з імбиром та лимонним соком

    Особливо актуальним буде в сезон застуди!

    Тобі знадобиться: 3 кг полуниці, 1,5 кг цукру, 50 г кореня імбиру, половий сік лимона.

    Приготування: Корінь імбиру очисти від шкірки та натрій на тертці. Полуницю склади в каструлю, додай імбир, цукор і залиш на 10 годин. Поставте заготовку на слабкий вогонь, прокип'ятіть 5 хвилин і влийте сік лимона. Потім ще 3 хвилини і заходи на зиму.

    15. Полуниця у власному соку з лимоном, м'ятою та базиліком

    Відмінний смак та неповторний аромат.

    Тобі знадобиться: 3 кг полуниці, 2 кг цукру, 1 лимон, 20 г м'яти, 20 г базиліка.

    Лимон промий окропом , очисти від шкірки і подрібни в блендері. Окремо склади полуницю в каструлю, засип її цукром і залиш на ніч. Злий сік, що утворився, додай м'яту, базилік, масу з лимона і прокип'яті 5 хвилин. Проціди через друшляк, влий у каструлю з ягодами і провари всі разом 10 хвилин. Розклади гаряче варення в стерилізовану тару, закатай і переверни вгору дном.

    Зараз читають:12 відмінних рецептів морсу з чорної смородини

    16. Полуниця у власному соку з бананом та лимонами

    За бажанням кількість цукру можна збільшити до 2 кг.

    Тобі знадобиться: 3 кг полуниці, 500 г очищених бананів, 3 лимони, 1,5 кг цукру.

    Склади полуницю в каструлю, засип цукром і залиш на 10 годин. Лимони очисти від шкірки, розбери на часточки і разом із бананами подрібни в блендері. Отриману масу переклади в каструлю з полуницею. Проварити всі разом 10 хвилин, розклади по банках і закатай.

    17. Полуниця з вишнею у власному соку

    Полуниця та вишня завжди чудово доповнюють один одного в будь-яких заготовках.

    Тобі знадобиться: 2 кг полуниці, 2 кг вишні, 2 кг цукру, 0,5 ч.л. лимонної кислоти.

    Приготування: Вишню очисти від кісточок і разом із полуницею склади у велику каструлю. Засип все цукром і залиш на 10 годин. На повільному вогні доведи заготовку до кипіння, додай лимонну кислоту і проварити 10 хвилин. Виклади варення в підготовлені банки і заходьте на зиму.

    18. Полуниця у власному соку з агар-агаром

    Помішувати варення акуратно та нечасто.

    Тобі знадобиться: 3 кг полуниці, 2 кг цукрового піску, 25 г агар-агару, 150 мл води.

    Приготування: Полуницю підготуй, склади в каструлю і засип цукром на ніч. Агар-агар змішай із теплою водою і прибери убік на 15 хвилин. Постав каструлю з полуницею на слабкий вогонь і прокип'ятіть 5 хвилин. Додай заготовку з агар-агаром, проварити всі разом 3 хвилини і закатай.

    19. Полуниця з чайною трояндою у власному соку

    Найсмачніше варення зі щедрих весняних дарів.

    Тобі знадобиться: 3 кг полуниці, 500 г пелюсток чайної троянди, 2 кг цукру, 0,5 ч.л. лимонної кислоти.

    Приготування: Полуниці та пелюстки троянди помісти в каструлю. Засип все цукром і залиш на 10 годин. На повільному вогні доведи заготовку до кипіння, додай лимонну кислоту і проварити 7 хвилин. Виклади варення в підготовлену тару і закатай.

    20. Полуниця з черешнею у власному соку

    Можна додати трохи лимонної цедри або кілька крапель ванільної есенції.

    Тобі знадобиться: 1 кг полуниці, 1 кг черешні, 1 кг цукру, 3 ст. лимонного соку.

    Приготування: Черешню розріж навпіл, очисти від кісточок і разом із полуницею склади в каструлю. Засип все цукром, накрий кришкою і залиш на 8-10 годин. Потім прокип'ятити заготовку 5 хвилин, влий лимонний сік і вари ще 3 хвилини. Розклади варення по банках, закатай і переверни вгору дном.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *