12 рецептів манника на молоці, з якими впорається кожна господиня

Пишний та ніжний манник на молоці підкорить тебе поєднанням легкості приготування та дивовижного смаку. А ще його можна доповнити будь-якими фруктами чи ягодами. Дізнайся про 12 найкращих рецептів – у нашій добірці!

Зміст

  • 1. Манник на молоці без борошна
  • 2. Манник із яблуками на молоці
  • 3. Манник з рикоттою та апельсином на молоці
  • 4. Манник на молоці без яєць
  • 5. Банановий манник на молоці
  • 6. Манник з какао на молоці
  • 7. Манник з персиками на молоці
  • 8. Манник із сиром на молоці
  • 9. Манник із ягодами на молоці
  • 10. Манник з горіхами на молоці
  • 11. Кокосовий манник на молоці
  • 12. Манник із маком на молоці
  • 1. Манник на молоці без борошна

    Виходить так смачно, що одразу захочеться приготувати ще одну порцію.

    Тобі знадобиться: 1 склянка молока, 3 яйця, 50 г вершкового масла|мастила|, 1 склянка цукру, 1,5 склянки манки, 1 ч.л. розпушувача, 2 жмені родзинок або цукатів, 1 щіпка солі.

    Залий манку теплим молоком і залиш на 1 годину. Промий родзинки. Міксером зби яйця з цукром і м'яким вершковим маслом, ретельно змішай усі інгредієнти і випікай манник 50-60 хвилин у духовці при 180 градусах.

    2. Манник із яблуками на молоці

    Замість яблук можеш узяти будь-які інші фрукти.

    Тобі знадобиться: 350 мл молока, 100 мл рослинної олії, 3 яйця, 30 г вершкового масла, 250 г цукру, 350 г манки, 100-120 г борошна, 20 г розпушувача, 4 яблука.

    Приготування: Віночком збий яйця, цукор та олію. Нагрій молоко із вершковим маслом до його розчинення. З'єднай обидві суміші, додай манку та залиш цю заготовку на півгодини, періодично перемішуючи.

    Після чого частинами всип борошно з розпушувачем і вмішай нарізані яблука. Відправте тісто у форму і випікай манник 40-60 хвилин у духовці при 180 градусах.

    Зараз читають:Малина з цукром на зиму без варіння: 15 відмінних рецептів

    3. Манник з рикоттою та апельсином на молоці

    Оригінальне та апетитне частування до чаю або на сніданок.

    Тобі знадобиться: 250 мл молока, 180 г рикотти, 2 яйця, 20 г вершкового масла, 120 г цукру, 100 г манки, цедра 1 апельсина, 1 щіпка солі.

    Змішай молоко, таку ж кількість води, вершкове масло і трохи солі. Додай цедру апельсина, нагрій до кипіння, зніми з вогню і проціди. Знову доведи заготовку до кипіння та всип манку, постійно помішуючи.

    Вари кашу 5-7 хвилин на мінімальному вогні, продовжуючи заважати, а потім дай охолонути. Збийте яйця з цукром до пишності. Продовжуючи збивати, поступово додай рикотту та манку. Випікай манник 45-60 хвилин|мінути| в духовці при 200 градусах. Якщо потрібно, накрийте його фольгою або пергаментом.

    4. Манник на молоці без яєць

    Якщо під рукою не лишилося яєць, це не привід відмовлятися від улюбленої випічки.

    Тобі знадобиться: 1 склянка молока, 1/2 склянки олії, 1 склянка цукру, 1 склянка манки, 120-150 г борошна, 10 г розпушувача, 1 жменю родзинок або інших добавок, 1 щіпка солі.

    Залий манку теплим молоком, перемішай і додай цукор з маслом. Знову ретельно перемішай і залиши заготовку на 1 годину. Після чого втрути просіяне борошно з сіллю і розпушувачем, а в кінці – всип родзинки. Випікай манник 45 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    5. Банановий манник на молоці

    Чудовий рецепт, який готується без зайвого клопоту!

    Тобі знадобиться: 1 склянка молока, 1 банан, 3 яйця, 30 мл олії, 1 склянка цукру, 1 склянка манки, 1-1,5 склянки борошна, 0,5 ч.л. розпушувача.

    Залий манку теплим молоком і залиш на 40 хвилин. Міксером збий яйця з цукром та олією. Очисти та розімни банан у пюре. Ретельно змішай усі інгредієнти та випікай манник 50-60 хвилин у духовці при 180 градусах.

    6. Манник з какао на молоці

    Перевершить усі очікування сім'ї чи гостей!

    Зараз читають:15 оригінальних салатів із цвітної капусти на зиму

    Тобі знадобиться: 1 склянка молока, 2 ст. олії, 1 яйце, 1/3 склянки цукру, 3/4 склянки манки, 1/2 склянки борошна, 15 г какао, ванілін.

    Приготування: Манку залий молоком і залиш на кілька годин. Збий яйце з олією, цукром та ваніліном. З'єднай обидві маси, всип якао і потім поступово додай борошно, що просіює. Випікай манник 45-50 хвилин у духовці при 180 градусах або 1 годину-півтора в мультиварці в режимі випічки.

    7. Манник з персиками на молоці

    Ще один безпрограшний спосіб приготувати ніжний маннік фруктовий!

    Тобі знадобиться: 1 склянка молока, 2 яйця, 50 г вершкового масла|мастила|, 100-120 г цукру, 1,5 склянки манки, 1 ч.л. розпушувача, 3-4 персики, 1 щіпка солі.

    Залий манку теплим молоком і залиш на 1 годину. Очисти та наріж персики часточками, а потім виклади їх у форму для випічки. Змішай всі інші інгредієнти і залий персики тестом, що вийшов. Готуй манник 45-55 хвилин у духовці при 180 градусах.

    8. Манник із сиром на молоці

    Просто тане у роті, а готується – елементарно.

    Тобі знадобиться: 250 мл молока, 300 г сиру, 3 яйця, 6 ст. цукру, 200 г манки, 1,5 ч. л. розпушувача, 1 щіпка солі, ванілін.

    Залий манку молоком і залиш на півгодини . Блендером збий інші інгредієнти до однорідності і з'єднай обидві маси. Випікай манник 35-40 хвилин|мінути| в духовці при 200 градусах.

    9. Манник із ягодами на молоці

    Найлегший рецепт, а інгредієнти для нього – точно є в тебе вдома.

    Тобі знадобиться: 120 мл молока, 1 яйце, 30 г вершкового масла, 100 г цукру, 200 г манки, 5 г розпушувача, 100 г ягід до смаку, 1 щіпка солі.

    Приготування: Віночком зби яйце, цукор і розтоплене вершкове масло. Додай молоко, перемішай і всип манку з сіллю та розпушувачем. Залиш тісто на 20 хвилин, а потім втрути його ягоди і відправ у форму. Випікай манник 40-45 хвилин у духовці при 180 градусах або 1 годину в мультиварці в режимі випічки.

    Зараз читають:15 найсмачніших рецептів вівсяної каші на сніданок

    10. Манник з горіхами на молоці

    Використовуй будь-які горіхи, які подобаються – волоські, арахіс, фундук або мигдаль.

    Тобі знадобиться: 1 склянка молока, 3 ст. олії, 150 г цукру, 1 склянка борошна, 1/2 склянки манки, 1 ч.л. розпушувача, 0,5 ч.л. соди, 1-2 жмені горіхів, 1 щіпка солі.

    Залий манку теплим молоком на півгодини. Змішай всі сухі інгредієнти, з'єднай обидві маси і влий олію. Наприкінці – втрути у тісто рубані горіхи. Випікай манник 40 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    11. Кокосовий манник на молоці

    Кокосової стружки можна взяти трохи більше – дивись по консистенції тіста.

    Тобі знадобиться: 1 склянка молока, 2 яйця, 1 склянка цукру, 1 склянка манки, 1 склянка борошна, 1 ч.л. розпушувача, 40-50 г кокосової стружки, 1 щіпка солі, ванілін.

    Залий манку молоком на 15 хвилин. Міксером збий яйця з цукром, сіллю та ваніліном добела. Змішай обидві заготовки, а потім поступово додай борошно з розпушувачем та кокосову стружку. Випікай манник 45 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    12. Манник із маком на молоці

    За бажанням, посип готовий манник цукровою пудрою.

    Тобі знадобиться: 300 мл молока, 400 г сиру, 4 яйця, 100 г манки, 7 ст. цукру, 80 г маку, 1 щіпка солі.

    Залий манку гарячим молоком, залиш на 10 хвилин. Виделкою розітріть цю масу з сиром або збий все до однорідності блендером. Окремо зби жовтки з цукром, втрути їх туди ж і потім додай мак.

    Міксером збий білки із сіллю до стійких піків та лопаткою з'єднай їх із тестом. Відправ все у форму і випікай манник 45 хвилин у духовці при 180 градусах.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *