12 рецептів оселедця з цибулею, які прикрасять будь-який стіл

Що може бути смачніше і універсальніше звичайного оселедця з цибулею? Сімейна вечеря, святковий стіл, посиденьки з друзями – вона завжди буде доречною. Ділимося з тобою 12 перевіреними рецептами та способами її приготувати!

Зміст

  • 1. Оселедець з цибулею та оцтом
  • 2. Оселедець з цибулею в олії
  • 3. Оселедець з фіолетовим луком
  • 4. Оселедець з цибулею та гірчицею
  • 5. Оселедець з цибулею та лимоном
  • 6. Оселедець із зеленою цибулею
  • 7. Оселедець з цибулею та зеленим горошком
  • 8. Оселедець з цибулею в банку
  • 9. Оселедець з цибулею в майонезі
  • 10. Оселедець із зеленою цибулею без оцту
  • 11. Пряний оселедець з цибулею та горілкою
  • 12. Оселедець з цибулею та морквою
  • 1. Оселедець з цибулею та оцтом

    Найпростіший і базовіший рецепт до свята або на кожен день.

    Тобі знадобиться: 400 г оселедця, 100 мл 9% оцту, 300 мл води, 2 цибулини.

    Приготування: Розроби оселедець на філе і наріж шматочками. Цибулю наріж півкільцями і все перемішай. Залий водою з оцтом, перемішай знову і залиш маринуватися на ніч в холодильнику.

    2. Оселедець з цибулею в олії

    Ідеально поєднується з пюре чи іншими картопляними гарнірами.

    Тобі знадобиться: 1 солона оселедець, 1 ст.л. оцту, 1 ч.л. цукру, 1 цибулина, 2 ст. рослинного масла.

    Приготування: Наріж цибулю пір'ям, змішай з цукром і оцтом, залий окропом і залиш на 10-15 хвилин, а потім відкинь на друшляк. Оброби оселедець, наріж на шматочки і змішай з цибулею. Заправте закуску рослинною олією і дай півгодини настоятися.

    3. Оселедець з фіолетовим луком

    За таким же принципом можна приготувати оселедець із цибулею-шалот.

    Тобі знадобиться: 400 г оселедця, 2 фіолетові цибулини, 4 горошини перцю, 2 лаврові листи, по 1 ч.л. солі та цукру, 200 мл води, 1 ст.л. оцту.

    Зараз читають:15 заправок для Цезаря на будь-який смак

    Приготування: Закип'ятіть воду з усіма спеціями, влий оцет, зніми з вогню і дай охолонути. Розроби рибу і наріж шматочками. Цибулю наріж кільцями, змішай з оселедцем, залий маринадом і залиш на ніч у холодильнику під кришкою.

    4. Оселедець з цибулею та гірчицею

    Для цього рецепту тобі знадобиться звичайна їдальня гірчиця.

    Тобі знадобиться: 1 оселедець, 1 цибулина, 1 ст. гірчиці, 3 ст. олії, 1 ч.л. оцту, 1/4 склянки води, 1 ст. цукру, 0,5 ч. л. солі.

    Приготування: Розроби оселедець і наріж на шматочки. Цибулю наріж кільцями і виклади все в контейнер. Закип'яти воду з сіллю та цукром, остуди і змішай із гірчицею, олією та оцтом. Залий оселедець, закрий і відправь на ніч у холодильник.

    5. Оселедець з цибулею та лимоном

    Якщо використовуєш заморожений оселедець – спочатку повністю його розморожуй.

    Тобі знадобиться: 2 цибулини, 400 г оселедця, 2 лаврові листи, 1 ч.л. запашного перцю, 2 бутони гвоздики, 1/2 лимона, 1 ст.л. оцту, 200 мл води, по 1 ч. л. цукру та солі.

    Приготування: Оброби оселедець і наріж шматочками. Цибулю наріж кільцями, а лимон – тонкими слайсами. Змішай все разом. Закип'ятіть воду з усіма спеціями, влий оцет, охолоди маринад, залий оселедець і відправ його на ніч в холодильник під кришкою.

    6. Оселедець із зеленою цибулею

    Такий легкий нюанс – а закуска з оселедця вже виглядає набагато ошатніше!

    Тобі знадобиться: 400 г оселедця, 100 мл 9% оцту, 1 пучок зеленої цибулі, 300 мл води, 2 цибулини.

    Приготування: Розроби оселедець і наріж його шматочками, а звичайну цибулю наріж кільцями. Перемішай їх разом і залий оцтом із водою. Додай спеції за смаком і залиши оселедець маринуватися на 6-8 годин. Злий маринад і посип її рубаною зеленою цибулею.

    Зараз читають:12 найсмачніших рецептів мармеладу з гарбуза

    7. Оселедець з цибулею та зеленим горошком

    Проста закуска, яка чудово виглядатиме на будь-якому святковому столі.

    Тобі знадобиться: 1 солона оселедець, 200 г консервованого зеленого горошку, 1 фіолетова цибулина, 1 пучок зеленої цибулі, 2 ст.л. рослинного масла.

    Приготування: Розроби оселедець і наріж шматочками. Дрібно нарубай зелену цибулю, а фіолетовий – наріж пір'ям. Змішай все разом з горошком, полий олією і дай 15 хвилин настоятися.

    8. Оселедець з цибулею в банку

    Чим щільніше ти покладеш оселедця в банку – тим краще він замарінується.

    Тобі знадобиться: 1 оселедець, 1 ч.л. цукру, 1 лавровий лист, 1 ст. оцту, 1 цибулина, 3 горошини запашного перцю, 5 ст.л. рослинного масла.

    Приготування: Наріж цибулю пір'ям, змішай з цукром та оцтом, і виклади в банку. Розроби і наріж оселедець шматочками по 1 см, і виклади до цибулі. Туди ж додай спеції, влий масло, закрий банку, перемішай і відправь маринуватися в холодильник хоча б на 1 годину.

    9. Оселедець з цибулею в майонезі

    Якщо хочеш більш просолений оселедець, то залиш його на дві доби.

    Тобі знадобиться: 1 оселедець, 2 цибулини, 1 ст. солі, 4 ст. майонезу, 10 горошин перцю, спеції.

    Приготування: Наріж цибулю кільцями і виклади в контейнер. Оброби оселедець, наріж шматочками і виклади зверху. Посип спеціями і перцем, і змасти все майонезом. Зверху виклади ще шар цибулі і трохи всі розімни. Закрийте контейнер і відправте в холодильник на добу.

    10. Оселедець із зеленою цибулею без оцту

    Мінімум зусиль – і неймовірно смачний та ароматний результат!

    Зараз читають:25 простих яблучних начинок для пиріжків

    Тобі знадобиться: 2 оселедці, 1 пучок зеленої цибулі, 100 г солі, 500 мл води, 7 лаврових листів, 100 мл олії.

    Приготування: Розроби оселедець на філе і залий його розчином з води та солі на 5 годин. Промий рибу і наріж шматочками. Дрібно порубай зелену цибулю. Виклади шарами – оселедець, лавровий лист, зелена цибуля, і так кілька разів. Залий все олією і відправь на ніч у холодильник.

    11. Пряний оселедець з цибулею та горілкою

    Той самий пряний посол, якого всі будуть у захваті.

    Тобі знадобиться: 2 філе оселедця в олії, 1 ст. столового оцту, 1 ст. горілки, 1 ч.л. коричневого цукру, 100 мл олії, 1 ч.л. коріандру, 1 фіолетова цибулина, 1 ч.л. гвоздики, півпучка кропу, 50 мл яблучного оцту.

    Приготування: Наріж цибулю пір'ям. Змішай столовий оцет, трохи солі та 0,5 ч.л. ложки цукру, і замаринуй цибулю. Додай до нього рубаний кріп. Окремо наріж оселедець шматочками, виклади в банку, залий олією і засип спеціями. Влий яблучний оцет, горілку і додай цукор, що залишився. Виклади зверху цибулю і маринуй все близько 12 години в холодильнику.

    12. Оселедець з цибулею та морквою

    Ця популярна далекосхідна закуска завжди доречна!

    Тобі знадобиться: 3 оселедці, 200 мл оцту, 3 моркви, 2 цибулини, 2 ст. олії, 4 ст.л. соєвого соусу, 2 зубчики часнику, 1 ч.л. солі.

    Приготування: Розроби оселедець, наріж шматочками і залий оцтом на півгодини. Наріж цибулю півкільцями, часник – платівками, а моркву натрій на корейській тертці. Відкинь оселедець на друшляк, додай до овочів, влий соєвий соус з маслом, посоли, перемішай і відправь закуску маринуватися на 2 години в холодильник.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *