Ця унікальна страва, яка неодмінно зігріє в зимову холоднечу та оживить спогади про ситі обіди в бабусиній хаті. Кожен регіон, щонайменше кожна родина має свій “справжній” рецепт, заповіді щодо якого передаються з покоління в покоління. Отже, я вам пропоную зануритись у світ смаків і ароматів, пройтися доріжками традицій та новацій, пізнавши секрети приготування борщу, як з капустою, так і без неї.
Зміст
Борщ з капустою: класика жанру
Почнемо з класики – борщу з капустою. Це основа основ, каркас, на якому тримаються усі інші варіації страви. Легендарний червоний суп не залишить байдужим ані шанувальників української кулінарії, ані гостей, які вперше скуштують це диво.
Інгредієнти:
- вода – 2,5 л
- буряк – 1 великий або 2 середніх
- картопля – 4-5 штук
- морква – 1 велика
- цибуля – 1 штука
- капуста – ¼ невеликої головки
- томатна паста – 2 ст. л.
- рослинна олія – 2-3 ст. л.
- часник – 2-3 зубчики
- сіль, перець – за смаком
- свіжа зелень (петрушка, кріп) – для подачі
Зараз читають:Магія смаку: як правильно зварити рис басматі до ідеальності
Покрокова інструкція:
Зараз читають:25 найсмачніших начинок для варениківТаблиця калорійності на порцію:
Інгредієнт | Вага однієї порції | Калорії |
---|---|---|
Буряк | 100 г | 43 ккал |
Картопля | 100 г | 77 ккал |
Капуста | 100 г | 25 ккал |
Джерело: dietcenter.com.ua