Рецепт українського борщу з капустою – традиції смаку

Ця унікальна страва, яка неодмінно зігріє в зимову холоднечу та оживить спогади про ситі обіди в бабусиній хаті. Кожен регіон, щонайменше кожна родина має свій “справжній” рецепт, заповіді щодо якого передаються з покоління в покоління. Отже, я вам пропоную зануритись у світ смаків і ароматів, пройтися доріжками традицій та новацій, пізнавши секрети приготування борщу, як з капустою, так і без неї.

Зміст

  • Борщ з капустою: класика жанру
  • Інгредієнти:
  • Покрокова інструкція:
  • Таблиця калорійності на порцію:
  • Борщ з капустою: класика жанру

    Почнемо з класики – борщу з капустою. Це основа основ, каркас, на якому тримаються усі інші варіації страви. Легендарний червоний суп не залишить байдужим ані шанувальників української кулінарії, ані гостей, які вперше скуштують це диво.

    Інгредієнти:

    • вода – 2,5 л
    • буряк – 1 великий або 2 середніх
    • картопля – 4-5 штук
    • морква – 1 велика
    • цибуля – 1 штука
    • капуста – ¼ невеликої головки
    • томатна паста – 2 ст. л.
    • рослинна олія – 2-3 ст. л.
    • часник – 2-3 зубчики
    • сіль, перець – за смаком
    • свіжа зелень (петрушка, кріп) – для подачі

    Зараз читають:Магія смаку: як правильно зварити рис басматі до ідеальності

    Покрокова інструкція:

  • Картоплю очистіть, наріжте кубиками та відправте варитися у киплячу воду.
  • Поки картопля вариться, наріжте буряк і моркву соломкою, цибулю – дрібними шматочками.
  • На сковороду влийте рослинну олію, обсмажте цибулю до золотистої скоринки, додайте моркву, а через декілька хвилин – і буряк. Готуйте ще декілька хвилин.
  • Введіть в овочеву смаженку томатну пасту, перемішайте та тушкуйте на помірному вогні 5 хвилин.
  • Капусту нашаткуйте тонко і додайте в каструлю до картоплі, коли та майже готова.
  • Через 5 хвилин після капусти, додайте до супу заправку зі сковороди. Поцікавтеся, чи достатньо у вашому борщі солі та спецій, та додайте їх за смаком, якщо треба.
  • Подрібніть часник і додайте його в борщ за кілька хвилин до кінця варіння.
  • Зніміть каструлю з вогню, накрийте кришкою та дайте настоятись протягом 15-20 хвилин в укритому стані. Під час подачі посипте кожну порцію свіжою зеленню.
  • Зараз читають:25 найсмачніших начинок для варениківТаблиця калорійності на порцію:

    Інгредієнт Вага однієї порції Калорії
    Буряк 100 г 43 ккал
    Картопля 100 г 77 ккал
    Капуста 100 г 25 ккал

     

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *