Суп із червоної риби: 12 рецептів, з якими впорається кожен

Червона риба є більш жирною і має зовсім інший смак, порівняно з білою. Так що і супи з червоної риби дуже відрізняються від класичної юшки. Вона чудово поєднується з вершками та сиром, а разом із різними овочами – стане чудовою основою для ПП та дієтичних супів. Ділимося добіркою з 12 оригінальних рецептів!

Зміст

  • 1. Юшка з червоної риби
  • 2. Суп із червоної риби з овочами та плавленим сиром
  • 3. Суп із червоної риби з рисом
  • 4. Суп із червоної риби із вершками
  • 5. Суп із червоної риби та креветок
  • 6. Суп із червоної риби з томатною пастою
  • 7. Суп із червоної риби з печерицями
  • 8. Дієтичний суп із червоної риби з броколі
  • 9. Суп із червоної риби з пшоном
  • 10. Суп із червоної риби зі шпинатом
  • 11. Суп із червоної риби із зеленим горошком
  • 12. Суп із червоної риби із солоними огірками
  • 1. Юшка з червоної риби

    При подачі додай рубану зелень і пару кружечків лимона.

    Тобі знадобиться: 500 г червоної риби, 3-4 картоплини, 1 цибулина, 2 моркви, 2 л води, 2 ст. вершкового масла|мастила|, спеції.

    Приготування: Розроби рибу. Залий голову, хвіст, шкіру, кістки і всі обрізки водою, доведи до кипіння, проварити 20 хвилин і процідити бульйон.

    Обсмажити цибулю і моркву в каструлі в вершковому маслі до м'якості, додати нарізану картоплю, зали бульйоном і проварити 5 хвилин після кипіння. Додай шматочки червоної риби та спеції за смаком, та вари юшку до готовності інгредієнтів. Дай їй трохи настоятись під кришкою.

    2. Суп із червоної риби з овочами та плавленим сиром

    Дуже смачна, яскрава та ефектна перша страва з неповторним ароматом.

    Тобі знадобиться: 400 г червоної риби, 200 г плавленого сиру, 100 г шпинату, 1 болгарський перець, 1-2 картоплини, 1 цибулина, 1 морква, 1 ч.л. паприки, спеції.

    Приготування: Залийте очищену рибу водою, доведіть до кипіння і проваріть 20-25 хвилин на слабкому вогні. Процідити бульйон, а рибу – розбери на шматочки. Наріж цибулю, моркву та перець кубиком, обсмаж до м'якості.

    Виклади засмажку та нарізану картоплю в бульйон, доведи до кипіння та додай плавлений сир. Проварити всі разом 10-12 хвилин до м'якості картоплі. Додай подрібнений шпинат, червону рибу та спеції, провари суп ще 2-3 хвилини та зніми з вогню.

    3. Суп із червоної риби з рисом

    Можна використовувати як філе, і будь-які порційні шматки риби.

    Зараз читають:12 швидких рецептів повидла із чорної смородини

    Тобі знадобиться: 200 г червоної риби, 200 г рису, 2 картоплини, 2 моркви, 70 г цибулі, 1/2 болгарського перцю, 1/4 кореня петрушки, спеції, зелень, 1,5 л води.

    Залий рибу водою , додай корінь петрушки та спеції для бульйону, доведи до кипіння і проварити 15 хвилин. Процідити бульйон, викласти в нього промитий рис і нарізану картоплю, знову довести до кипіння і варити 10 хвилин на слабкому вогні. Подрібни та обсмаж цибулю з морквою та перцем до золотистості. Додай у суп, поверни в нього червону рибу, всип спеції та зелень за смаком. Провари суп ще 10 хвилин.

    4. Суп із червоної риби із вершками

    Один із класичних варіантів приготування супу з сьомги або лосося.

    Тобі знадобиться: 500 г червоної риби, 100 мл жирних вершків, 3 картоплини, 1 цибулина, 1 морква, 4 гілочки кропу, спеції.

    Розроби рибу, залий шкіру і кістки водою, додай спеції, доведи до кипіння і проварити 20 хвилин під кришкою. Процідити готовий бульйон.

    Дрібно наріж овочі та обсмаж цибулю з морквою прямо в каструлі. Додай бульйон та картоплю, доведи до кипіння і проварити 5 хвилин. Всип нарізану кубиком червону рибу і провари ще 15 хвилин. Влий вершки, приправ суп за смаком, додай рубаний кріп і знову доведи суп до кипіння. Зніміть його з вогню і дай настоятися під кришкою.

    5. Суп із червоної риби та креветок

    Його приготування не вимагає жодних кулінарних навичок, зате такий суп потішить і гурманів.

    Тобі знадобиться: 200 г червоної риби, 250 г креветок, 1 помідор, 2 цибулини-шалот, 1 морква, 100 мл вершків, 50 г вершкового масла|мастила|, спеції, базилік.

    Приготування: Подрібни та обсмаж цибулю на вершковому маслі. Додай терту моркву, приправ та туші ще 10-15 хвилин під кришкою на слабкому вогні. Додай очищений і дрібно нарізаний помідор, влий вершки та протушкуй ще 5 хвилин.

    Наріж червону рибу на порційні шматки, залий її водою, відвари до готовності і відклади убік. Відправ у бульйон очищених креветок, засмаження, спеції та подрібнений базилік. Доведи до кипіння, проварити 10 хвилин, поверни рибу назад і зніми суп з вогню.

    6. Суп із червоної риби з томатною пастою

    Для більшого аромату можеш додати трохи копченої паприки.

    Тобі знадобиться: 500 г картоплі, 400 г червоної риби, 200 г моркви, 150 г цибулі, 3 ст. томатної пасти, 1 зубчик часнику, спеції, зелень.

    Зараз читають:20 чудових рецептів заливних пирогів з ягодами

    Приготування: Наріж картопля і залий її водою або бульйоном. Доведи до кипіння, проварити 5-10 хвилин і додай нарізану на шматки червону рибу. Проварити ще 10 хвилин. Подрібни та обсмаж цибулю та моркву до рум'яності, додай томатну пасту, кілька ложок бульйону, спеції та часник. Трохи протушкуй всі разом, виклади в суп, перемішай і вари ще 2-3 хвилини. Додати зелень і зняти суп з вогню.

    7. Суп із червоної риби з печерицями

    Поєднання грибів та помідорів надає супу незвичайного смаку.

    Тобі знадобиться: 300 г червоної риби, 300 г печериць, 4 картоплини, 1/3 склянки рису, 1 цибулина, 2 помідори, 1,5 л води, спеції.

    Залий рибу водою , доведи до кипіння і проварити 20 хвилин. Процідити бульйон, а рибу – розбери на порційні шматки. Натріть очищені помідори і подрібни інші овочі та гриби.

    Половину цибулі обсмаж до м'якості разом із грибами, а другу половину – з морквою. Додай до моркви помідори, приправ та протушкуй всі разом 4-5 хвилин. Засип картоплю в киплячий бульйон, вари 15 хвилин і додай промитий рис. Через 5-7 хвилин всип гриби, а ще через 5 – овочі. Кілька хвилин проварити все разом, поверни червону рибу в суп, приправ за смаком і ще через 1 хвилину – зніміть суп з вогню.

    8. Дієтичний суп із червоної риби з броколі

    Ще одне перевірене поєднання інгредієнтів, яке чудово підходить і для перших страв.

    Тобі знадобиться: 300 г червоної риби, 3-4 картоплини, 1 морква, 200 г броколі, 1,2-1,5 л води, спеції, зелень.

    Приготування: Наріж картоплю, моркву та червону рибу кубиком. Залий водою, доведи до кипіння і проварити 15 хвилин на середньому вогні. Додай суцвіття броколі, приправ та провари суп ще 6-10 хвилин. Посип його рубаною зеленню.

    9. Суп із червоної риби з пшоном

    Поживний рибний суп із насиченим смаком.

    Тобі знадобиться: 1,2-1,5 л води, 450 г червоної риби, 2 ст. пшона, 3 картоплини, 1 цибулина, 1 морква, 1 стебло селери, 1 помідор, спеції.

    Розроби рибу на порційні шматки, залий водою, доведи до кипіння і проварити 15-20 хвилин. Подрібни та обсмаж цибулю з морквою та селера до м'якості. Додай нарізані помідори та ще пару хвилин протушкуй усі разом.

    Виклади рибу з бульйону та знову доведи його до кипіння. Засип нарізану картоплю, провари 5-7 хвилин, додай промите пшоно і вари ще 5 хвилин. Виклади червону рибу та засмажку в суп, знову проварити його 5-7 хвилин і зніми з вогню.

    Зараз читають:20 найсмачніших рецептів індички на сковороді

    10. Суп із червоної риби зі шпинатом

    Корисна та низькокалорійна страва для всіх, хто стежить за харчуванням.

    Тобі знадобиться: 250 г червоної риби, 2 картоплини, 1 цибулина, 1 морква, 1 пучок шпинату, 1 помідор, 1/2 лимона, 1 зубчик часнику, зелень, спеції.

    Приготування: Тонко наріж і злегка обсмажте цибулю з морквою прямо в каструлі. Додай нарізаний помідор, протушкуй 5 хвилин і додай картоплю. Залий все водою, доведи до кипіння і проварити під кришкою до готовності картоплі. Всип спеції і нарізану кубиком червону рибу, проварити ще 5 хвилин. Додай шпинат, зелень, часник і кілька часточок лимона. Доведи суп до кипіння на сильному вогні і зніми з плити.

    11. Суп із червоної риби із зеленим горошком

    Горошок рекомендуємо використовувати свіжий чи заморожений.

    Тобі знадобиться: 1 фіолетова цибулина, 300 г червоної риби, 100 г оливок, 2 помідори, 2 моркви, 1/2 лимона, 1,5-2 л води, 200-300 г зеленого горошку, спеції.

    Тонко наріж і обсмаж цибулю з морквою до м'якості . Додай нарізані помідори, протушкуй ще 5 хвилин і потім всип нарізані кружальцями оливки. Протушкуй ще 5 хвилин.

    Наріж червону рибу на шматочки, залий її водою, додай спеції до смаку, доведи до кипіння і провари 5-10 хвилин. Процідити бульйон, викласти в нього овочі, знову довести до кипіння і варити 5 хвилин. Поверни рибу в суп, засип зелений горошок і провари ще 4-5 хвилин.

    12. Суп із червоної риби із солоними огірками

    А для більшої оригінальності – додамо ще оливки та каперси.

    Тобі знадобиться: 400 г червоної риби, 200 г солоних огірків, по 1 жмені оливок та маслин, 2 ст.л. каперсів, 1 пастернак, 1 морква, 2 цибулини, 1 ст. томатної пасти, 1 л бульйону, 1 ч. л. огіркового розсолу, спеції, зелень, лимон.

    Приготування: Дрібно наріж цибулю, моркву, пастернак та солоні огірки. Обсмажити цибулю прямо в каструлі 2-3 хвилини. Додай моркву та пастернак, і смажу ще 5 хвилин, помішуючи.

    Додай томатну пасту, огірки та спеції, протушкуй всі 2-3 хвилини, влий половину бульйону і доведи до кипіння. Провари суп 10 хвилин. Додай оливки, каперси, огірковий розсіл, спеції та нарізану кубиком червону рибу. Провари суп ще 5-7 хвилин до готовності риби. Наприкінці готування – додай зелень та скибочки лимона.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *