Джем із білої смородини: 12 легких рецептів на будь-який смак

Біла смородина не така поширена, як червона або чорна – відповідно і рецептів з нею менше. Але нам вдалося підготувати для тебе добірку густих, ароматних та дуже смачних джемів – з добавками чи без. Точно будуть доречними до наступної зими!

Зміст

  • 1. Джем із білої смородини – класичний рецепт
  • 2. Джем із білої смородини без кісточок
  • 3. Джем із білої смородини через м'ясорубку
  • 4. Джем-п'ятихвилинка з білої смородини
  • 5. Джем із білої смородини з апельсином
  • 6. Джем із білої смородини з ваніллю
  • 7. Джем із білої та червоної смородини
  • 8. Джем із білої смородини в мультиварці
  • 9. Джем із білої смородини та малини
  • 10. Джем із білої смородини та бананів
  • 11. Джем із білої смородини та яблук
  • 12. Джем із білої смородини з пектином
  • 1. Джем із білої смородини – класичний рецепт

    Кількість цукру можеш варіювати на власний смак.

    Тобі знадобиться: 1 кг білої смородини, 1 кг цукру, 200 мл води.

    Перебери білу смородину, обірви з гілочок, залий водою і доведи до кипіння. Проварити близько 5 хвилин і розімні. Додай цукор, знову доведи заготовку до кипіння і проваріть джем ще близько 30 хвилин. Розклади його за стерильними банками.

    2. Джем із білої смородини без кісточок

    Для такого джему можна навіть не обривати смородину з гілочок – вони залишаться у ситі.

    Тобі знадобиться: 1 кг білої смородини, 1 кг цукру, 2 щіпки лимонної кислоти, 1 склянка води.

    Приготування: Промийте білу смородину, залийте водою і проваріть 5-7 хвилин. Перетріть ягоду через сито, додай цукор і уваріть джем до бажаної густоти. Додай лимонну кислоту і закатай джем у стерильні банки на зиму.

    Зараз читають:Пісний сніданок – 20 відмінних рецептів страв на кожен день

    3. Джем із білої смородини через м'ясорубку

    Ще один простий та швидкий спосіб зварити густий однорідний джем!

    Тобі знадобиться: 1 кг білої смородини, 1 кг цукру, 1 лимон.

    Обдай лимон окропом і видали кісточки. Обірви смородину з гілочок і пропусти все через м'ясорубку. Перетріть заготовку через сито за бажання і змішай з цукром. Проварити джем 30-40 хвилин і закатай у стерильні банки.

    4. Джем-п'ятихвилинка з білої смородини

    Класична технологія п'ятихвилинки підходить і для джему, тому що смородиновий джем добре густіє.

    Тобі знадобиться: 1 кг білої смородини, 1 кг цукру, 1 ст. лимонного соку.

    Приготування: Перебери смородину, обірви з гілочок, засип цукром і залиш на ніч. Доведи до кипіння і проварити 5 хвилин. Дай охолонути, знову проварити 5 хвилин і знову дай охолонути. Перетріть масу через сито, додай лимонний сік, провари ще 5 хвилин і розлий джем по стерильним банкам.

    5. Джем із білої смородини з апельсином

    Дуже гармонійне поєднання з ніжним та легким смаком.

    Тобі знадобиться: 1 кг білої смородини, 500 г апельсинів, 1,2 кг цукру.

    Приготування: Довільно наріж апельсини зі шкіркою та видали кісточки. Обірви смородину з гілочок і пропусти все через м'ясорубку. Додай цукор, перемішай заготівлю та залиш на півгодини. Доведи до кипіння, проваріть джем 10-15 хвилин на середньому вогні і закатай у банки.

    Зараз читають:20 легких рецептів тарталеток із крабовими паличками

    6. Джем із білої смородини з ваніллю

    Можна додати просто ванілін, але ми розповімо, що робити зі стручком ванілі.

    Тобі знадобиться: 1 кг білої смородини, 1 кг цукру, 500 мл води, 1 стручок ванілі.

    Приготування: Обірви смородину з гілочок, залий водою, доведи до кипіння і одразу перетріть через сито. Додай цукор і знову доведи сік до кипіння. Додай розрізаний навпіл стручок ванілі та насіння, проваріть джем півгодини на слабкому вогні і видали стручок. Захід заготовки в стерильні банки на зиму.

    7. Джем із білої та червоної смородини

    Безпрограшне поєднання схожих і прекрасно доповнюють один одного ягід.

    Тобі знадобиться: 1 кг білої смородини, 1 кг порічки, 1,5-2 кг цукру.

    Приготування: Подрібніть всю смородину в блендері і перетріть через сито. Доведи до кипіння і поступово додай цукор. Проварити джем ще 15-20 хвилин і розклади його в стерильні банки.

    8. Джем із білої смородини в мультиварці

    Щоб не стояти у спеку біля плити, на допомогу приходить мультиварка.

    Тобі знадобиться: 800 г білої смородини, 1 ч.л. лимонної цедри, 150 мл води, 2,5 склянки цукру.

    Приготування: Відправ білу смородину, цедру та воду в чашу мультиварки та включи режим «На пару» на 20 хвилин. Перетріть заготівлю через сито, додай цукор і увімкни режим «Гасіння» ще на 20 хвилин. Розлий джем у стерильні банки.

    9. Джем із білої смородини та малини

    Приємне та ніжне поєднання для любителів ягідних заготовок.

    Зараз читають:20 найсмачніших рецептів тарталеток із сирним сиром

    Тобі знадобиться: 1 кг білої смородини, 1 кг малини, 1,3 кг цукру.

    Приготування: Перетріть смородину через сито, додай цукор і доведи до кипіння. Окремо перетрій через сито малину, додай до смородині і знову доведи до кипіння. Провари джем ще 5-7 хвилин і розлий по стерильним банкам.

    10. Джем із білої смородини та бананів

    Заздалегідь відіжми з білої смородини сік будь-яким зручним способом.

    Тобі знадобиться: 1 л соку білої смородини, 4 банани, 600 г цукру.

    Подрібни банани в пюре і змішай їх з усіма інгредієнтами. Доведи заготовку до кипіння і проварити 30-40 хвилин на слабкому вогні. Захід джем в стерильні банки на зиму.

    11. Джем із білої смородини та яблук

    Рекомендуємо використовувати яблука кисло-солодких сортів.

    Тобі знадобиться: 700 г яблук, 700 г білої смородини, 1 кг цукру, 100 мл води.

    Очисти і дрібно наріж яблука, додай воду і протушкуй 10 хвилин. Додай ягоди смородини та протушкуй ще 7 хвилин. Перетріть масу через сито, додай цукор за смаком і провари джем ще 10-15 хвилин після кипіння. Розлий його по стерильним банкам.

    12. Джем із білої смородини з пектином

    Можна взяти желфікс або будь-який інший загусник до смаку. Найшвидший рецепт!

    Тобі знадобиться: 1 кг білої смородини, 500 г цукру, 1 пакетик пектину.

    Приготування: Змішай пектин та пару ложок цукру. Перетріть білу смородину через сито, додай туди пектин і доведи до кипіння. Додай цукор, що залишився, провари джем 3 хвилини і розлий в стерильні банки.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *