/>
Найсмачніша індичка у вершковому соусі легко стане ідеальною сімейною стравою як з приводу, так і без. Вона виходить соковитішою і м'якшою за курку, та й просто добре урізноманітнить твій раціон. Пропонуємо 12 найкращих рецептів приготування!
Зміст
1. Індичка у вершковому соусі із сиром на сковороді
Радимо обов'язково посипати готову страву рубаною зеленню.
Тобі знадобиться: 600 г філе індички, 250 мл 20% вершків, 50 г твердого сиру, 1 ст. крохмалю, спеції та італійські трави.
Приготування: Наріж індичку шматочками, змішай зі спеціями, італійськими травами та крохмалем, і обсмаж до рум'яності. Влий вершки та туші 20-30 хвилин під кришкою на слабкому вогні. Додай тертий сир та готуй ще 2 хвилини.
2. Індичка в вершковому соусі в духовці
Не тільки смачно, але й дуже красиво – завдяки паприці та гірчиці.
Тобі знадобиться: 350 г філе індички, по 1 ч.л. паприки та дижонської гірчиці, 100 мл жирних вершків, 75 г твердого сиру, спеції.
Приготування: Змішай вершки, тертий сир, гірчицю, паприку та всі спеції. Наріж індичку на шматочки, обсмаж до золотистості і виклади у форму. Залий все вершками і відправь на 35 хвилин у духовку при 180 градусах.
Зараз читають:12 відмінних рецептів настойки з абрикосів
3. Індичка у вершковому соусі в мультиварці
Пропонуємо для різноманітності приготувати стегно індички, але можеш узяти і філе.
Тобі знадобиться: 1 стегно індички, 1/2 стебла цибулі-порею, 1,5 ст.л. муки|борошна|, 150 мл вершків, 3 ст.л. молока, 1 зубчик часнику, спеції, 1,5 ст. рослинного масла.
Приготування: Зріж з стегна м'ясо і довільно його наріж. Обвалюй шматочки в борошні і виклади в масло в мультиварку в режимі «Спека». Готуй до золотистості без кришки, додай нарізаний кільцями порей і готуй ще 5 хвилин. Влий вершки, молоко, додай часник і спеції. Запусти програму «Гасіння» на 15 хвилин.
4. Індичка з грибами у вершковому соусі
Як гарнір для такої індички найкраще підходять крупи, на зразок гречки або булгура.
Тобі знадобиться: 400 г філе індички, 300 г печериць, 1 цибулина, 5 зубчиків часнику, 200 мл вершків, спеції.
Приготування: Наріж і злегка обсмаж індичку. Додай нарізану цибулю, часник та печериці. Жар усі разом 7-10 хвилин, помішуючи. Влий трохи води і протушкуй 5-7 хвилин. Влий вершки, приправ та протушкуй блюдо ще 7 хвилин.
5. Індичка з овочами у вершковому соусі
Підійдуть будь-які сезонні овочі чи заморожена суміш.
Тобі знадобиться: 600 г філе індички, 250 мл 20% вершків, 1 цибулина, 1 морква, 1 болгарський перець, 1 помідор, спеції та італійські трави.
Приготування: Наріж і обсмаж індичку до легкої золотистості. Дрібно наріж всі овочі, додай до індички і смажу ще 7 хвилин, помішуючи. Влий вершки і додай спеції. Туші на слабкому вогні до готовності.
6. Індичка у вершковому соусі зі шпинатом
Одне з класичних поєднань, без якого добірка рецептів була б неповною.
Тобі знадобиться: 550 г філе індички, 400 г шпинату, 300 мл 30% вершків, 2 зубчики часнику, спеції.
Зараз читають:20 найапетитніших рецептів сьомги на грилі
Приготування: Наріж філе індички шматочками, подрібни часник і обсмаж їх до легкої золотистості. Додай шпинат та туші 15 хвилин, помішуючи. Влий вершки, приправ і протушкуй все разом ще 5-7 хвилин.
7. Індичка з картоплею у вершковому соусі
А приготуємо ми таку смачну страву у порційних горщиках!
Тобі знадобиться: 3 картоплини, 550 г філе індички, 40 г вершкового масла, 1 цибулина, 1 склянка вершків, спеції та прованські трави.
Приготування: Наріж картоплю та індичку кубиком, розклади в горщики і додай по шматочку олії. Додай нарізану пір'ям цибулю, приправ і влий вершки. Долей трохи води, щоб вона покривала інгредієнти. Відправ все на 1 годину в духовку при 180 градусах.
8. Індичка у вершково-гірчичному соусі
Дуже проста і водночас дуже пікантна страва з індички.
Тобі знадобиться: 500 г індички, 200 мл вершків, 1 цибулина, 2 ст. гірчиці на смак, спеції.
Приготування: Наріж і обсмаж індичку до рум'яності. Додай нарізану цибулю і смажу до її прозорості. Додай вершки та гірчицю, приправ, доведи до кипіння і туші 20 хвилин під кришкою на слабкому вогні.
9. Індичка із зеленим горошком у вершковому соусі
Горошок гармонійно підходить до смаку, а ще яскраво відтіняє страву.
Тобі знадобиться: 600 г філе індички, 250 мл 20% вершків, 2-3 жмені зеленого горошку, 50 г твердого сиру, 1 ст.л. крохмалю, спеції та зелень.
Приготування: Наріж індичку, змішай її з крохмалем і спеціями, і обсмаж до рум'яності. Влий вершки, приправ і доведи до кипіння. Додай горошок і готуй разом ще 5-7 хвилин. Додай тертий сир і готуй, доки він не розплавиться. Посипи все зеленню, перемішай і зніми з вогню.
10. Індичка з болгарським перцем та помідорами у вершковому соусі
Така страва відразу викликає апетит одним своїм виглядом.
Зараз читають:20 чудових рецептів, що приготувати влітку на вечерю
Тобі знадобиться: 500 г філе індички, 300 мл 20% вершків, по 50 г кукурудзи та зеленого горошку, 2 помідори, 2 болгарські перці, 2 зубчики часнику, спеції.
Приготування: Подрібни часник, а овочі та індичку – наріж середніми шматочками. Обсмаж часник 1 хвилину, додай індичку і смаж до рум'яності на середньому вогні, помішуючи. Додай всі овочі, горошок та кукурудзу, перемішай і тушкуй 3 хвилини. Влий вершки, приправ та туші ще 5 хвилин.
11. Індичка з цвітною капустою у вершковому соусі
Виходить легкий і красивий гратен, а ще й корисний.
Тобі знадобиться: 400 г індички, 600 г цвітної капусти, 100 г твердого сиру, 250 мл вершків, 20 г вершкового масла|мастила|, 1 зубчик часнику, 1 ст.л. крохмалю, спеції.
Приготування: Індичку наріж шматочками і обсмаж до рум'яності. Розбери цвітну капусту на невеликі суцвіття і 5-7 хвилин обсмаж їх у вершковому маслі із часником. Змішай вершки, крохмаль і спеції, і проваріть до легкої густоти.
Виклади індичку у форму для запікання, зали половиною вершків і засип половиною сиру. Виклади шар цвітної капусти і знову залий соусом і засип сиром. Відправте все на півгодини в духовку при 170 градусах.
12. Гомілка індички у вершковому соусі
Така гомілка індички легко стане коронною стравою будь-якої господині!
Тобі знадобиться: 1 кг гомілки індички, 220 мл 33% вершків, 3 зубчики часнику, 20 г розмарину, спеції.
Приготування: Нашпигуй гомілку індички пластинками часнику та натрій спеціями. Змасти її вершками і запікайте 15 хвилин при 220 градусах. Потім переверни, знову змасти вершками і відправь назад у духовку. Коли гомілка стане рум'яною, додай гілочки розмарину і влий ще трохи вершків. Накрий фольгою та запікай ще 45-50 хвилин при 180 градусах.
Джерело: dietcenter.com.ua