неймовірно смачних рецептів />
Найоригінальніший спосіб заготовити кабачки на зиму – зробити із них сік. Корисний, тонізуючий і освіжаючий, він відмінно урізноманітнює звичну вибірку заготовок. У нашому матеріалі ділимося 10 швидкими рецептами соку з кабачків, які вийдуть!
Зміст
1. Класичний сік із кабачків на зиму
За бажання, можеш доповнити його улюбленими спеціями.
Тобі знадобиться: 1 кг кабачків, 100-200 г цукру, 1 щіпка лимонної кислоти.
Приготування: Пропусти кабачки через соковижималку і доведи сік, що вийшов, до кипіння. Додай цукор і провари ще 3-4 хвилини, помішуючи. Всип лимонну кислоту і закатай заготівлю в стерилізовані банки.
2. Сік із кабачків та лимонів на зиму
Лимон не лише покращує смак, а й сприяє тривалому зберіганню соку.
Зараз читають:20 салатів з креветками та ананасом, перед якими складно встояти
Тобі знадобиться: 1,5 кг кабачків, 2 лимони, 150-200 г цукру.
Приготування: Відіжміть сік з кабачків і лимонів будь-яким зручним способом. Доведи до кипіння, засип цукор і проварити до його розчинення. Після цього проварити сік ще кілька хвилин і відразу закатай у стерилізовані банки.
3. Сік із кабачків та апельсинів на зиму
Апельсин легко та невимушено відтіняє легкий кабачковий смак.
Тобі знадобиться: 1,2 кг кабачків, 400 г апельсинів, цукор.
Приготування: Відіжміть сік з кабачків та апельсинів. Змішай їх разом, додай цукор до смаку і доведи напій до кипіння. Проварити сік 4-5 хвилин на слабкому вогні і заходи в стерилізовані банки.
4. Сік із кабачків із цитрусами
Неймовірно літній та сонячний напій у холодні зимові дні.
Тобі знадобиться: 4 кг кабачків, 400 г апельсинів, 200 г лимонів, 300 г цукру.
Приготування: Очисти кабачки від шкірки, крупно наріж і пропусти через соковитискач. Окремо відіжми сік з цитрусових і зніми трохи цедри до смаку. Доведи кабачковий сік до кипіння, засип у нього цукор і провари до розчинення. Влий цитрусовий сік, додай цедру і знову закип'ятити заготовку. Проварити всі 3-4 хвилини і заходи в стерилізовані банки.
Зараз читають:20 смузі з яблук, які можна готувати цілий рік
5. Сік із кабачків із ваніллю на зиму
Небагато ваніліну надають соку зовсім нове звучання.
Тобі знадобиться: 1 кг кабачків, 1 апельсин або лимон, 100 г цукру, 2 щіпки ваніліну.
Приготування: Відіжміть сік з кабачків і апельсина або лимона. Додайте цукор з ваніліном, доведіть до кипіння і проваріть заготовку 4-5 хвилин на слабкому вогні. Закатай у стерилізовані банки.
6. Сік із кабачків із листям смородини
Можеш додати до нього ще трохи м'яти чи меліси.
Тобі знадобиться: 3 кг кабачків, 6-8 листків чорної смородини, 3 бутони гвоздики, 0,5 ч.л. лимонної кислоти, цукор, сіль.
Приготування: Пропусти кабачки через соковитискач. Додай всі спеції, сіль, цукор та листя смородини. Проварити сік приблизно 15 хвилин на слабкому вогні, всип лимонну кислоту і проціди напій. Розлий його в підготовлені банки і простерилізуй ще 10-15 хвилин у киплячій воді. Захід на зиму.
7. Сік з кабачків та моркви на зиму
Любителям корисних овочевих напоїв точно сподобається цей рецепт.
Тобі знадобиться: 2 кг кабачків, 1 кг моркви, 1 лимон, цукор.
Приготування: Відіжміть сік з кабачків, моркви та лимона. Додайте цукор, доведіть заготовку до кипіння і проваріть 7-10 хвилин на слабкому вогні. Закатай у стерилізовані банки.
8. Сік із кабачків та яблук на зиму
Регулюй кількість цукру залежно від насолоди яблук.
Зараз читають:15 пирогів із суницею, які хочеться готувати цілий рік
Тобі знадобиться: 2 кг кабачків, 2 кг яблук, 200 г цукру, 0,5 ч.л. лимонної кислоти.
Приготування: Відіжміть сік з яблук і кабачків. Додай цукор до смаку, доведи до кипіння і провари близько 6-7 хвилин. Всип лимонну кислоту, перемішай і закатай сік у стерилізовані банки.
9. Сік з кабачків, буряків та чорної смородини на зиму
Дуже оригінальний ягідно-овочевий сік із насиченим смаком.
Тобі знадобиться: 2 кг кабачків, 1 кг чорної смородини, 500 г буряка, 200 г цукру.
Приготування: Відіжміть сік з кабачків, залий ним чорну смородину, доведи до кипіння і потім перетріть заготовку через сито. Додайте буряковий сік і цукор, проваріть 5 хвилин після повторного кипіння і заходьте в стерилізовані банки.
10. Сік із кабачків із аґрусом на зиму
Для цього рецепту рекомендуємо використовувати зелений аґрус.
Тобі знадобиться: 2 л кабачкового соку, 2 кг аґрусу, спеції, цукор.
Приготування: Відіжміть сік з кабачків, щоб вийшло приблизно 2 літри. Залий їм ягоди агрусу, доведи до кипіння і перетрій через сито. Додай цукор та спеції за смаком. Ще раз закип'ятити заготовку, проварити 4-5 хвилин і закатай у стерилізовані банки.
Джерело: dietcenter.com.ua