Одна з найкращих страв, які подарувала нам азіатська кухня – це свинина у соусі теріяку. Поєднання солоного та солодкого смаків робить її неймовірно апетитною. Ділимося 12 чудовими рецептами приготування. Рекомендуємо подавати готову свинину з рисом, локшиною, картоплею чи овочами!
Зміст
1. Свинина у соусі теріяки на сковороді
Чудовий рецепт на вечерю для всієї родини.
Тобі знадобиться: 500 г свинини, 60 мл соусу теріяку, 1 ч.л. крохмалю, по 0,5 ч.л. паприки, коріандру, меленого чорного перцю та сушеного часнику.
Приготування: Наріж свинину шматочками та змішай її з крохмалем, спеціями та соусом теріяку. Залиш промаринуватися на півгодини, а потім обсмажити на сильному вогні близько 10-15 хвилин до готовності.
2. Свинина з медом у соусі теріяки
Розповідаємо, як самостійно приготувати соус теріяки в домашніх умовах.
Тобі знадобиться: 500 г свинини, 2 зубчики часнику, 1 см імбиру, 60 мл соєвого соусу, 100 мл та 2 ст.л. води, 3 ст. коричневого цукру, 1 ст. меду, 1 ст. крохмалю.
Приготування: Наріж свинину невеликими шматочками і обсмаж їх у розігрітій олії близько 5 хвилин. Додай подрібнений часник та імбир. Окремо змішай 100 мл води, соєвий соус, коричневий цукор та мед, та провари до розчинення цукру. Розведи крохмаль у 2 ложках води, влий туди ж і провари ще 1-2 хвилини. Залий свинину соусом теріяки, готуй все разом ще кілька хвилин до загусання і подавай до столу.
Зараз читають:20 простих рецептів соку з абрикосів на зиму
3. Свинина з цибулею та морквою в соусі теріяки
Така свинина гарна із найрізноманітнішими гарнірами, а особливо – з рисом.
Тобі знадобиться: 500 г свинини, 1 морква, 2 цибулини, 2 зубчики часнику, 1 см імбиру, 100 мл соєвого соусу, 1 ст.л. яблучного оцту, 0,5 ч. л. паприки, 1 ч. л. меду, 1 ч.л. крохмалю, спеції.
Тонко наріж цибулю і моркву, а свинину – наріж шматочками. Змішай соєвий соус, крохмаль, мед, яблучний оцет, спеції та подрібнений часник з імбиром. Обсмажити овочі на сковороді 2-3 хвилини, додати свинину і смажити ще 10 хвилин, помішуючи. Влий соус і 50 мл води, перемішай і готуй свинину ще 5-7 хвилин.
4. Запечена свинина в соусі терияки
Ідеально підійде м'який і не надто жирний шматок свинини, на зразок шиї.
Тобі знадобиться: 1,2 кг свинини, 3 зубчики часнику, 4 ст. соусу теріяку.
Приготування: Наріж часник пластинками і нашпигуй їм свинину. Обмасти м'ясо соусом теріяки, залиш на кілька годин або на ніч, потім виклади в рукав і запікайте 1 годину в духовці при 200 градусах. Після чого розріж рукав і запікайте свинину ще 30-40 хвилин.
5. Свинина з баклажанами у соусі теріяки
Універсальна страва, до якої навіть не потрібно готувати окремий гарнір.
Тобі знадобиться: 500 г свинини, 4 ст. соусу теріяки, 1 болгарський перець, 1 баклажан, 1 цибулина, спеції, кунжут.
Приготування: Наріж свинину смужками і замарин її в спеціях і соусі теріяки на кілька годин. Всі овочі наріжте середніми шматочками і обсмажте приблизно 10 хвилин на сильному вогні. Відклади овочі убік і окремо обсмажте свинину до готовності. В кінці – додай до неї овочі, прогрій ще 1 хвилину, зніми з вогню та посип кунжутом.
6. Відбивні зі свинини в соусі теріяки
Чим довше промаринується м'ясо, тим ніжніше воно буде.
Тобі знадобиться: 600 г свинини, 1/2 склянки соусу теріяку, 2 ст.л. лимонного соку, 2 зубчики часнику, 2 ст.л. коричневого цукру, 0,5 ч. л. солі, 2 ст. оливкової олії, спеції.
Зараз читають:15 рецептів найсмачнішого джему з ірги
Приготування: Наріж свинину на відбивні, відбий і приправ. Змішай соус теріяки, подрібнений часник та інші інгредієнти. Замаринуй свинину в цьому маринаді на кілька годин і потім обсмаж на сковороді з двох боків на середньому вогні.
7. Свинина з овочами у соусі теріяки
Щоб зробити страву ще ситнішою, наприкінці готування – додай локшину до смаку.
Тобі знадобиться: 300 г свинини, 1 цибулина, 1 морква, 1 баклажан, 1 кабачок, 2 болгарські перці, 1-2 жмені стручкової квасолі, 60 мл соусу теріяку, спеції.
Приготування: Наріж свинину смужками, а всі овочі – середніми шматочками. Замарин м'ясо в соусі теріяки зі спеціями на півгодини. Обсмажте свинину протягом 10 хвилин, помішуючи, додай всі овочі і продовжуй смажити до готовності.
8. Свинина з рисом у соусі теріяки
Захочеться готувати знову та знову!
Тобі знадобиться: 500 г свинини, 60 мл соєвого соусу, 50 мл меду, 1 ст. тертого імбиру, 1 зубчик часнику, 3 ст. вершкового масла|мастила|, 40 мл мирину, 120 г цибулі-порею, 200 г овочів за смаком, 350 г рису, 600 мл бульйону або води.
Приготування: Змішай соєвий соус, мед, мирин, подрібнений часник, імбир та спеції. Замаринуй свинину у цій суміші приблизно на 1 годину. Розтопи в казані вершкове масло і злегка обсмаж цибулю-порей, виклади м'ясо і смажу ще пару хвилин. Всип промитий рис і овочі, влий залишки маринаду і бульйон, доведи до кипіння і тушкуй все на слабкому вогні до готовності рису.
9. Свинина в соусі теріяки в мультиварці
Перед подачею посип страву обсмаженим кунжутом або подрібненою зеленою цибулею.
Тобі знадобиться: 500 г свинини, 50 г цибулі, 50 г моркви, 3 ст. соусу теріяку, 2 ст.л. олії, спеції.
Приготування: Наріж свинину смужками і замарин її в соусі теріяки зі спеціями на півгодини. Подрібни цибулю, натрій моркву і обсмаж їх у маслі в чаші мультиварки 5-7 хвилин у режимі для смаження. Додай свинину з маринадом, смажу ще 15 хвилин, помішуючи, після чого увімкни режим для гасіння на 1,5 години.
Зараз читають:20 найкращих рецептів вина з чорної смородини
10. Свинина у соусі теріяки на мангалі
За таким рецептом можна приготувати навіть свинину на кістки, на кшталт корейки.
Тобі знадобиться: 1,5 кг свинини, 100 мл соєвого соусу, 100 мл соусу теріяку, спеції.
Наріж свинину досить великими шматками або пластинами. Замаринуй її у двох видах соусів та спеціях на кілька годин або на ніч. Готуй свинину на ґратах близько 25 хвилин, періодично перевертаючи.
11. Відбивні зі свинини в клярі із соусом теріяку
Незвичайний рецепт домашніх відбивних для любителів азіатської кухні.
Тобі знадобиться: 500 г свинини, 3 яйця, 2 ст. соєвого соусу, 1 ст.л. соусу теріяку, 1 ч.л. крохмалю, 0,5 ч.л. паприки, 60 г борошна, 100 г панірувальних сухарів, спеції.
Приготування: Віночком збий 1 яйце з крохмалем, спеціями, соєвим соусом та теріяками. Наріж свинину на відбивні, відбий і замаринуй у цій суміші на півгодини. Окремо зби ще 2 яйця. Обваляй відбивні в борошні, вмочіть в яйця і далі обваляй в панірувальних сухарях. Обсмажити на середньому вогні до готовності.
12. Свинина з ананасами у соусі теріяки
Легко прикрасить як повсякденний, так і святковий стіл!
Тобі знадобиться: 800 г свинини, 300 г консервованих ананасів, 4 зубчики часнику, 250 г цибулі, 120 мл соусу теріяку, 50 мл води, спеції, кунжут.
Приготування: Змішай 80 мл соусу теріяку та спеції. Наріж свинину смужками і замарин її в цьому маринаді на кілька годин. Обсмажити свинину близько 10 хвилин, помішуючи. Всип подрібнену цибулю і часник, і смажу ще 7 хвилин. Додай нарізані ананаси, теріяки і воду, що залишився. Протушкуй всі 20 хвилин під кришкою, зніми з вогню і посип кунжутом.
Джерело: dietcenter.com.ua