8 оригінальних рецептів вина з аличі

Домашнє вино добре тим, наскільки воно різноманітне – адже можна використовувати будь-які ягоди і фрукти за смаком. Наприклад, ароматне та легке вино з аличі точно займе гідне місце у домашньому льоху чи буфеті. Бери на замітку наші 8 простих рецептів!

Зміст

  • 1. Вино з аличі – класичний рецепт
  • 2. Вино з аличі з родзинками
  • 3. Вино з аличі без цукру
  • 4. Вино з аличі з винними дріжджами
  • 5. Пряне вино з аличі
  • 6. Вино з аличі з медом
  • 7. Вино з аличі з пектиназою
  • 8. Десертне вино з аличі
  • 1. Вино з аличі – класичний рецепт

    Найзрозуміліший рецепт для новачків із мінімуму інгредієнтів.

    Тобі знадобиться: 2,5 кг аличі, 1 кг цукру, 1,5 л води.

    Приготування: Зварити однорідний густий сироп із цукру та 0,5 л води. Виклади немиту аличу в чисті 3-літрові банки, залий сиропом і часткою водою. Залиш заготівлі під марлею до появи бульбашок і початку бродіння. Одягни гумові рукавички з проколотим пальцем на шийки банок.

    Вино блукатиме кілька тижнів, поки рукавички не опадуть. Проціди заготівлю через кілька шарів марлі, знову перелий у чисті банки і одягни рукавички. Залиш його бродити далі до випадання осаду. Проціди вино ще раз, розлий по пляшках і відправь наполягати на пару місяців у прохолодне тепле місце.

    2. Вино з аличі з родзинками

    Просте та безпрограшне доповнення класичного рецепту. Ізюм потрібен немитий.

    Тобі знадобиться: 3 кг аличі, 100 г ізюму, 4 л води, 2 кг цукру.

    Приготування: Перебери аличу і разомни її руками або качалкою. Мити її не потрібно. Додай воду із ізюмом і все перемішай. Перелий у банку, зав'яжи шийку марлею і залиши заготовку на 2-3 дні в теплому місці, перемішуючи її 2-3 рази на добу.

    Процідити цей сік, відіжми мезгу і перелий все в чисту сулію. Додай цукор – по 100 г на літр. Встанови гідрозатвор або надягни гумову рукавичку з діркою. Залишити заготовку на 4 дні в темному теплому місці. Потім злий близько 400 мл сусла і додай ще цукор – знову по 100 г на 1 літр.

    Зараз читають:20 рецептів вафельних трубочок, які готуються простіше простого

    Перемішай сироп і влий назад. Через 5-6 днів додай ще стільки ж цукру таким самим способом. Залиш вино блукати далі. Загалом процес займає 50 днів. Коли бродіння закінчиться і перестануть виходити бульбашки повітря, профілюй вино через трубку, розлий у пляшки, закрий пробками і витримай вино ще 1-3 місяці.

    3. Вино з аличі без цукру

    Для цього рецепту вина найкраще підійдуть солодкуваті червоні сорти аличі.

    Тобі знадобиться: 3 кг аличі, 5 л води, 1-2 г винних дріжджів.

    Промий і перебери аличу, і розімни її руками з 1-2 л води. Додай розчинені за інструкцією винні дріжджі, перемішай, накрий все марлею і відправь на пару днів у темне тепле місце. Процідити заготовку через марлю і відіжміть мезгу. Додай воду, що залишилася.

    Перелий заготовку в банку або сулію, закрий гідрозатвором і прибери на 2-3 місяці в темне місце. Коли бродіння закінчиться, перелий вино в чисті ємності та залиш у прохолодному темному місці ще на 1 місяць. Знову відфільтруй вино і розлий у чисті пляшки для зберігання. Залиш його витримуватись мінімум на пару місяців.

    4. Вино з аличі з винними дріжджами

    Гарантований спосіб отримати швидкий процес бродіння без зусиль.

    Тобі знадобиться: 3 кг аличі, 1,5 кг цукру, 4 л води, 1 пакетик винних дріжджів, 1 ч.л. підживлення для дріжджів.

    Приготування: Промий аличу, розімни її качалкою, змішай з водою, перелий у банки і накрий марлею. Залиш заготівлю на 3 дні в прохолодному місці та проціди. Додай цукор і перемішай до розчинення. Потім додай дріжджі та підживлення за інструкцією.

    Перелийте все в ємність для бродіння і накрийте кришкою з гідрозатвором або гумовою рукавичкою з отвором в пальці. Залишити все на 1,5 місяці в темному теплому приміщенні. Потім проціди від осаду і продовжуй витримувати вино, але вже в прохолодному місці.

    Кожні 20 днів переливай його в чисту банку, фільтруючи від осаду, доки він не перестане випадати. Коли осаду не буде, розлий вино у пляшки, закупор та відправь назад у темне прохолодне місце визрівати мінімум на кілька місяців.

    Зараз читають:20 ПП салатів на вечерю, які варто приготувати

    5. Пряне вино з аличі

    Секрет у додаванні пряної настойки, яку ми також приготуємо самостійно.

    Тобі знадобиться:
    Для вина: 5 кг аличі, 1 кг цукру, 1-2 ч. л. пряної настойки.
    Для настоянки: 50 мл горілки, по 1 г кориці, м'яти та деревію, по 0,5 г мускатного горіха, кардамону, полину та шафрану.

    Змішай горілку з усіма прянощами для настоянки, закупор і витримай її 2 тижні. Влий в аличу 750 мл води, провари її півгодини на слабкому вогні. Злегка розімні її товкачем. Додай третину цукру та залиш аличу в теплому місці блукати на 3-5 днів. Щодня перемішуй заготівлю.

    Відіжми всю цю масу, проціди і додай в неї ще третину цукру. Влий все в скляну ємність на 2/3, обв'яжи бавовняною тканиною і залиш бродити ще на 2-3 тижні. Додай цукор, що залишився, знову перелий все в чисту ємність і закрий гідрозатвором.

    Залиш заготовку на місяць і потім акуратно злий, залишаючи осад. Додай у вино настоянку, перелий у чисту ємність та залиш ще на 3 тижні. Знову розлий вино по чистих пляшках, закупор і відправ на зберігання в темне прохолодне місце.

    6. Вино з аличі з медом

    Найсмачніше медове вино, яке точно нікого не залишить байдужим.

    Тобі знадобиться: 4 кг аличі, 5-6 л води, 2 склянки меду, 1 ст. сухих дріжджів.

    Приготування: Висип немитий аличу у велику ємність і акуратно роздавити. Додай дріжджі та теплу воду, перемішай, накрий марлею та залиш на добу. Процідити заготівлю і відтиснути макуху. Додай у майбутнє вино мед, перемішай і перелий у ємність із гідрозатвором.

    Залишити заготовку приблизно на 40-50 діб у теплому темному приміщенні. Процідіть вино, щільно закрийте його в чистій скляній ємності і приберіть в темне прохолодне приміщення ще на 2-3 місяці. Розлий готове вино по пляшках і зберігай горизонтально в темряві та прохолоді.

    Зараз читають:15 найкращих способів приготувати яблучний крамбл

    7. Вино з аличі з пектиназою

    Пектиназа – це спеціальний натуральний фермент, що сприяє посиленому виділенню соку.

    Тобі знадобиться: 3 кг аличі, 1,5 кг цукру, 4 л води, 1 ч. л. пектинази, 1 пакетик винних дріжджів, 1 ч.л. підживлення для дріжджів.

    Приготування: Промий аличу і роздави качалкою. Додай літр води і через 2,5 години влий воду і пектиназу, що залишилася. Зав'яжи ємність марлею, залиште на 2-3 дні в прохолодному місці і процідіть. Доведи цю рідину до кипіння та зніми з вогню.

    Розчини цукор у гарячій заготівлі та дай їй повністю охолонути. Додайте дріжджі та підживлення за інструкцією та закрийте всі кришкою з гідрозатвором. Через приблизно 1,5 місяці в темному теплому місці перелий все в чисту ємність.

    Залиш вино настоюватися ще близько 3 місяців і кожні 20 днів переливай його в чисту ємність, проціджуючи від осаду. Все це у темному прохолодному приміщенні – від 5 до 16 градусів. Коли осад зовсім перестане випадати, розлий вино з аличі по пляшках для зберігання і прибери у прохолодне місце.

    8. Десертне вино з аличі

    Солодке вино для ласунів. За бажанням частину цукру можна замінити медом.

    Тобі знадобиться: 10 кг аличі, 5 л води, 3-4 г винних дріжджів, 4-5 кг цукру, 300 г родзинок.

    Приготування: Перебери аличу, але не мій. Роздави її, щоб не пошкодити кісточки. Додай половину цукру та воду з розведеними дріжджами. Туди ж – немитий ізюм. Перелий все в банки на 2/3, закрий гідрозатвором і залиш на 2-3 доби в теплому місці.

    Перелий рідину і віджми макуху. Додай цукор, що залишився, все перемішай і знову перелий в ємність з гідрозатвором або проколотою рукавичкою. Залишити все на 1-1,5 місяці в теплому темному приміщенні. Коли бродіння закінчиться, відфільтруйте заготівлю в стерильну банку.

    Закупори банку гідрозатвором і залиште на 2-3 місяці в темному прохолодному місці – до 14 градусів. Коли вино посвітлішає, проціди його від осаду, розлий у чисті пляшки для зберігання та закупор.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *