Шурпа в афганському казані: 8 рецептів для тих, хто любить смачно поїсти

: 8 рецептів для тих, хто любить смачно поїсти />

Ситна і навариста шурпа, приготовлена в афганському казані, точно нікого не залишить байдужим. Ми зібрали тобі 8 чудових рецептів, які буде нескладно повторити!

Зміст

  • 1. Шурпа з баранини в афганському казані
  • 2. Шурпа з яловичиною в афганському казані
  • 3. Шурпа без помідорів в афганському казані
  • 4. Шурпа із засмажкою в афганському казані
  • 5. Шурпа зі свининою в афганському казані
  • 6. Шурпа з нутом в афганському казані
  • 7. Шурпа з баклажанами в афганському казані
  • 8. Шурпа з курки в афганському казані
  • 1. Шурпа з баранини в афганському казані

    Найкласичніший і найпростіший рецепт домашньої шурпи.

    Тобі знадобиться: 500 г баранини, 500 г картоплі, 250 г помідорів, 1 болгарський перець, 1 цибулина, 2 зубчики часнику, 2 л води, сіль, спеції.

    Приготування: Крупно наріж всі інгредієнти. В афганський казан виклади шматочки баранини, а на неї – усі овочі. Посоли, приправ та залий водою. Закрий кришкою казан і готуй шурпу близько 40-45 хвилин. Після чого зніміть з вогню, дай їй ще 10-15 хвилин настоятися і тільки потім відкрий.

    2. Шурпа з яловичиною в афганському казані

    Ще один класичний м'ясний варіант. Радимо подавати зі свіжою зеленню!

    Тобі знадобиться: 700 г яловичини, 700 г картоплі, 2-3 помідори, 2 болгарські перці, 1 морква, 1 цибулина, 1 перець чилі, 2 зубчики часнику, 2,5 л води, сіль, спеції.

    Зараз читають:10 легких способів приготувати смажені баклажани на зиму

    Приготування: Наріж яловичину та овочі великими шматочками. Не надто дрібно порубай часник і чилі. Відправ все в афганський казан, приправ, залий водою і закрий кришкою. Готуй 45 хвилин на середньому вогні, а потім дай шурпі ще 15 хвилин настоятися і тільки потім відкрий казан.

    3. Шурпа без помідорів в афганському казані

    Можеш використовувати будь-яке м'ясо, яке тобі більше подобається.

    Тобі знадобиться: 1 кг м'яса, 6 картоплин, 2 моркви, 2 болгарські перці, 2 цибулини, 2 л води, сіль, зіра, спеції.

    Приготування: Крупно наріж всі інгредієнти. На дно казана виклади цибулю та моркву, після чого додай м'ясо, а на нього – картоплю та болгарський перець. Посип спеціями, залий водою, закрий афганський казан і доведи до кипіння – близько 20 хвилин. Зніми його з вогню і залиш ще на 20-25 хвилин, і тільки потім спускай повітря і відкривай шурпу.

    4. Шурпа із засмажкою в афганському казані

    У класичному рецепті засмажка не обов'язкова, але чому б не спробувати?

    Тобі знадобиться: 1,5 кг м'яса, 1 кг картоплі, 4 цибулини, 3 моркви, 2 болгарські перці, 2 помідори, сіль, зіра, пластівці чилі, спеції.

    Приготування: Крупно наріж м'ясо та овочі. Розігрів афганський казан з невеликою кількістю олії та злегка обсмаж м'ясо. Додай цибулю з морквою, смаж ще кілька хвилин і залий водою. Вари разом 20 хвилин, як у звичайному казані, а потім додай інші овочі, приправ, закрий казан і готуй шурпу ще 40 хвилин під кришкою.

    Зараз читають:15 чудових рецептів черемхи на зиму

    5. Шурпа зі свининою в афганському казані

    Рекомендуємо використовувати не надто жирну частину свинини.

    Тобі знадобиться: 1 кг свинини, 600-700 г картоплі, 4 помідори, 3 моркви, 2 болгарські перці, 2-3 цибулини, 4 зубчики часнику, 1,5-2 л води, спеції.

    Приготування: Крупно наріж свинину та овочі. Розігрій трохи олії в афганському казані, виклади свинину, обсмаж її до золотистості і влий трохи води, щоб вона покривала м'ясо. Вари півгодини, а потім часткою воду, що залишилася, і додай всі інші інгредієнти. Закрий казан і готуй шурп ще 40-45 хвилин.

    6. Шурпа з нутом в афганському казані

    Щоб нут точно проварився, заздалегідь замочіть його на ніч.

    Тобі знадобиться: 1 кг яловичини, 250 г нуту, 4 картоплини, 2 помідори, 2 болгарські перці, 2 моркви, 1 цибулина, 2 зубчики часнику, 3-4 л води, спеції.

    Приготування: Крупно наріж всі інгредієнти. Виклади яловичину в афганський казан, залий її водою і доведи до кипіння. Додай нут і вари 15-20 хвилин. Виклади всі інші овочі, приправ та закрий кришку. Готуй шурпу в афганському казані ще 30-40 хвилин.

    Зараз читають:15 ПП салатів з авокадо, перед якими неможливо встояти

    7. Шурпа з баклажанами в афганському казані

    Точно завоює твоє серце своєю легкістю та швидкістю приготування!

    Тобі знадобиться: 1,2 кг яловичини або баранини, 500 г картоплі, 500 г баклажанів, 400 г помідорів, 250 г болгарського перцю, 120 г моркви, 80 г цибулі, 6 зубчиків часнику, спеції.

    Приготування: Крупно наріж всі інгредієнти. Виклади цибулю та моркву в афганський казан, зверху додай м'ясо, а на нього – інші овочі та часник. Приправ та залий водою, щоб вона злегка все покривала. Закрий казан, готуй шурп протягом 30-35 хвилин і потім дай їй ще 15 хвилин настоятися під кришкою.

    8. Шурпа з курки в афганському казані

    Відмінно підійдуть курячі гомілки або інші частини курки на кістки.

    Тобі знадобиться: 1,2 кг курки, 1 кг картоплі, 4 помідори, 2 моркви, 2 болгарські перці, 2 цибулини, 4 л води, спеції.

    Приготування: Розроби курку на шматочки, виклади їх в афганський казан, залий водою і доведи до кипіння. Додай всі крупно нарізані овочі, приправ, закрий кришкою казан і готуй шурпу 35-40 хвилин. Перед подачею можеш посипати зеленню.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *