Тобі зовсім не потрібна духовка для того, щоб спекти смачний пиріг до чаю. Достатньо буде лише звичайної сковороди, бажано – з товстим дном. Розповідаємо 15 найкращих рецептів!
Зміст
1. Пиріг на кефірі з рибними консервами
Такий пиріг можна приготувати з будь-якою начинкою, але ми пропонуємо відразу взяти цікавіший варіант.
Тобі знадобиться: 200 мл кефіру, 560 г борошна, 2 яйця, 50 г вершкового масла, 10 г цукру, 5 г соди, 5 г солі, 50 мл рослинної олії, 200 г картоплі, 250 г рибних консервів, 20 г зеленої цибулі.
Приготування: Відвари картоплю до готовності і натрій її на великій тертці. Розімніть рибу виделкою, а зелену цибулю нарубай. Зби міксером яйця з сіллю та цукром, додай кефір і знову збий. Додай розтоплене вершкове масло і соду, і зби ще раз. Поступово додай борошно, що просіює, і вимішай тісто.
Розділили тісто на дві частини. Одну розкатай у змащену олією сковорідку і сформуй бортики. Виклади шар картоплі, цибулю і потім – рибу. Розкочуй другий пласт, накрий зверху і защипни краї. Випікай пиріг на слабкому вогні близько 20-25 хвилин під кришкою або накривши другою такою ж сковородою. Акуратно його переверни і підрум'яні з другого боку до готовності.
2. Пиріг на молоці з яблуками
Найпростіший пиріг до чаю нашвидкуруч із мінімуму інгредієнтів.
Тобі знадобиться: 70 мл молока, 2 яйця, 70 г цукру, 220 г борошна, 1 ч.л. соди, 1 ч. л. оцту, 1/2 пакетика ваніліну, 50 мл олії, 2 яблука.
Збий віночком яйця з цукром і ваніліном, і потім додай молоко і масло. Зби ще раз і додай гашену оцтом соду. Поступово втрути в тісто борошно, що просіює.
Змасти сковорідку олією і виклади нарізані кубиком яблука. Залий їх тестом та випікай пиріг під кришкою 20 хвилин на слабкому вогні. Акуратно його переверни та допеки ще близько 7 хвилин.
3. Пиріг із манкою на сковороді
За бажанням додай у тісто пару ложок тертої цедри або какао-порошок.
Тобі знадобиться: 1 склянка кефіру, 1 склянка цукру, 1/2 склянки олії, 2 склянки манки, 1/2 склянки борошна, 1/2 склянки молока, 1 ч.л. розпушувача, 1 щіпка солі.
Зараз читають:20 пирогів з малиною, які зможе приготувати кожен
Приготування: Міксером збий кефір з цукром, сіллю, олією та манкою. Залишити на 20 хвилин. Додай просіяне борошно з розпушувачем і потім влий молоко. Ще раз збий тісто. Змасти сковорідку олією, вили її туди і випікай пиріг під кришкою на слабкому вогні близько 15 хвилин. Переверни манник за допомогою тарілки та допеки ще 10 хвилин.
4. Пиріг із капустою на сковороді
Простий та смачний заливний пиріг, який не потребує жодних кулінарних навичок.
Тобі знадобиться: 150 г капусти, 120 г сметани, 100 мл молока, 2 яйця, 150 г борошна, 1 ч.л. цукру, 1 ч. л. розпушувача, півпучка зелені, спеції.
Приготування: Тонко нашаткуй капусту, подрібни зелень, додай сіль і спеції за смаком, а потім розімни начинку руками до м'якості. Віночком зби яйця з цукром, додай сметану з молоком і знову зби. Додай розпушувач і борошно, що просіює, і перемішай тісто до однорідності.
Виклади половину тіста в змащену олією сковорідку, потім виклади капусту і залий тістом, що все залишилося. Готуй пиріг 20 хвилин під кришкою на мінімальному вогні. Переверни його за допомогою тарілки і так само готуй ще 15 хвилин.
5. Шоколадний пиріг на сковороді
Щоб зробити пиріг наряднішим, залий його в кінці розтопленим шоколадом.
Тобі знадобиться: 2 яйця, 100 г цукру, 10 г ванільного цукру, 60 г сметани, 120 мл молока, 80 г борошна, 40 г какао, 12 г розпушувача, 3 ст.л. рослинного масла.
Приготування: Збий віночком яйця та два види цукру. Додай сметану і молоко, і знову збий. Додай сухі інгредієнти, що просіяють, і в кінці – додай масло. Вилий тісто в змащену|змазати| маслом|мастилом| сковорідку і випікай пиріг під кришкою близько 20 хвилин|мінути| на мінімальному вогні. Переверни і допеки його до рум'яності ще 10-15 хвилин.
6. М'ясний пиріг на сковороді
Підійде будь-який фарш на твій смак – це не впливає на процес приготування.
Тобі знадобиться: 450 г м'ясного фаршу, 1 цибулина, 3 яйця, 200 мл кефіру, 1 щіпка солі, 150 г борошна, 1 ч.л. розпушувача, спеції та зелень.
Приготування: Дрібно наріж цибулю і обсмаж її з фаршем до випаровування вологи. Приправ та додай у начинку рубану зелень. Змішай решту інгредієнтів до однорідності і вили зверху на фарш. Накрий кришкою та готуй пиріг на мінімальному вогні близько 25-30 хвилин. Переверни його та допеки ще 5-10 хвилин з іншого боку.
7. Банановий пиріг на сковороді
Для різноманітності – не додаватимемо банани в тісто, а зробимо з них начинку.
Тобі знадобиться: 1 яйце, 70 г цукру, 150 мл молока, 60 мл рослинної олії, 150 г борошна, 7 г розпушувача, 2 банани.
Зараз читають:20 легких рецептів тарталеток із крабовими паличками
Збий віночком яйце з 50 г цукру , додай молоко з маслом і перемішай. Додай просіяне борошно з розпушувачем. Присип дно сковорідки цукром, що залишився, і виклади нарізані пластинками банани. Залий їх тестом і готуй пиріг під кришкою 20-30 хвилин на мінімальному вогні.
8. Пиріг на згущеному молока
Ще один швидкий та доступний варіант пирога буквально за лічені хвилини.
Тобі знадобиться: 1 банка згущеного молока, 1 склянка борошна, 0,5 ч.л. соди, 2 яйця.
Приготування: Збий віночком яйця з содою, додай згущене молоко і знову збий. Поступово додай борошно, що просіює, і перемішай тісто до однорідності. Вилий його на змащену олією сковорідку і випікай пиріг 20 хвилин під кришкою на слабкому вогні. Переверни за допомогою тарілки та допеки ще 7 хвилин.
9. Пиріг із варенням на сковороді
Щоб його було легше готувати, додамо варення відразу в тісто, а не в окрему начинку.
Тобі знадобиться: 100 г варення, 50 мл олії, 100 г цукру, 1 щіпка солі, 60 мл кефіру, 120 г борошна, 1 ч.л. соди, 1 яйце.
Приготування: Збий віночком кефір, яйце, сіль та цукор. Додай варення, соду та олію, і все перемішай. Поступово додай борошно, що просіює. Змасти сковорідку олією, присип ложкою борошна і вилий тісто. Готуй пиріг під кришкою близько 20 хвилин на мінімальному вогні. Переверни і готуй ще 5-10 хвилин.
10. Пиріг з картоплею та копченою куркою на сковороді
Такий ситний пиріг легко замінить повноцінну основну страву на обід чи вечерю.
Тобі знадобиться: 500 мл кефіру, 2 яйця, 1 ст. цукру, 1 ч. л. соди, 0,5 ч. л. солі, 70 г вершкового масла|мастила|, 600 г борошна, 2 картоплини, 300 г копченої курки, півпучка зелені.
Приготування: Відвари картоплю до готовності, розімні її в пюре і приправ. Дрібно наріж копчену курку та зелень. Збий віночком яйця з сіллю і цукром, додай кефір і розтоплене вершкове масло, а потім просіяне борошно з содою.
Замісити тісто і розкачати більшу частину в змащену олією сковорідку. Сформуй бортики. Виклади картопляне пюре, присип зеленню і додай копчену курку. Розкатай тісто, що залишилося, накрий їм пиріг і защипни боки. Готуй пиріг на слабкому вогні під кришкою 15-20 хвилин, переверни і допеки ще 10 хвилин з іншого боку.
11. Кокосовий пиріг на сковороді
Як експеримент молоко теж можеш взяти кокосове або мигдальне.
Тобі знадобиться: 70 мл молока, 2 яйця, 70 г цукру, 170 г борошна, 50 г кокосової стружки, 1 ч.л. розпушувача, 1/2 пакетика ваніліну, 50 мл олії.
Приготування: Збий віночком яйця з цукром та ваніліном. Додай молоко з олією і знову збий. Потім додай сухі інгредієнти та перемішай тісто до однорідності. За бажанням – втрути фрукти, сухофрукти або ягоди. Вилий тісто в змащену|змазати| маслом|мастилом| сковорідку і випікай пиріг на слабкому вогні під кришкою 15-20 хвилин|мінути|. Переверни його та допеки ще 7-10 хвилин.
Зараз читають:20 найсмачніших рецептів солодкої випічки
12. Пиріг зі сливами на сковороді
Посип готовий пиріг цукровою пудрою – і буде ще смачніше.
Тобі знадобиться: 150 мл сироватки, 1 щіпка солі, 50 г цукру, 150 г борошна, 60 мл олії, 1 ч.л. розпушувача, 180 г сливи.
Приготування: Збий яйце з сіллю та цукром. Додай сироватку, олію і знову все перемішай. Потім додай просіяне борошно з розпушувачем. Змасти форму олією, вилий тісто і зверху красиво розклади сливові часточки. Готуй пиріг на мінімальному вогні під кришкою 20-25 хвилин, не відкриваючи. Перевір готовність зубочисткою, а потім дай йому охолонути на решітці.
13. Пиріг із апельсинами на сковороді
Завдяки кружальцям апельсинів – цей пиріг виходить ще й ошатним.
Тобі знадобиться: 1 яйце, 150 мл молока, 1 ст. сметани, 180 г борошна, 8 г розпушувача, 60 мл олії, 100 г цукру, 1 апельсин.
Приготування: Очисти апельсин і наріж його не надто тонкими кружальцями. Застели дно сковороди пергаментом, злегка присип цукром і виклади апельсини. Віночком збий яйце і цукор, що залишився.
Додай масло, молоко і сметану, а потім – борошно, що просіює, з розпушувачем. Вилий тісто на апельсини і готуй пиріг на мінімальному вогні 20-25 хвилин під кришкою. Переверни та випікай ще 5-7 хвилин.
14. Горіховий пиріг на сковороді
Якщо у тебе сирі горіхи – спочатку прокали їх на сухій сковороді, щоб краще розкрився аромат.
Тобі знадобиться: 3 жовтки, 200 г сметани, 1 склянка цукру, 100 г вершкового масла, 1 ч.л. соди, 1 склянка мелених волоських горіхів, 1 склянка борошна, 1 ч.л. кориці.
Збий жовтки з цукром , а потім додай сметану і соду. Додай розтоплену олію, а за нею – корицю та мелені в крихту горіхи. Потім всип просіяне борошно і перемішай тісто. Вилий його в змащену олією сковорідку і випікай на мінімальному вогні 15-20 хвилин під кришкою. Переверни і допеки пиріг ще 7 хвилин з іншого боку.
15. Сирний пиріг на сковороді
Для цього рецепту підходить абсолютно будь-який сир – будь-якої консистенції та жирності.
Тобі знадобиться: 200 г сиру, 200 мл кефіру, 2 яйця, 50 г цукру, 150 г борошна, 1 щіпка солі, 1 щіпка соди, спеції.
Змішай сир з кефіром і додай цукор зі спеціями до смаку. Потім додай яйця, гашену оцтом або лимонним соком соду і борошно, що просіює. Добре вимішай тісто і вилий його в змащену олією сковорідку. Готуй пиріг під кришкою на середньому вогні 7-10 хвилин, переверни і готуй ще стільки ж.
Джерело: dietcenter.com.ua