10 найкращих рецептів, як приготувати ліниві голубці на сковороді

Буває, що хочеш улюблених голубців, але зовсім не хочеться витрачати стільки часу та сил на їхнє приготування. У такому разі пропонуємо все максимально спростити і спробувати зробити ледачі голубці на сковороді. Виходить анітрохи не менш смачно, бери на замітку наші 10 рецептів!

Зміст

  • 1. Ліниві голубці з фаршем та рисом на сковороді
  • 2. Ліниві голубці з тушкованою капустою та вареним яйцем
  • 3. Ліниві голубці в томатній заливці на сковороді
  • 4. Швидкі ліниві голубці на сковороді
  • 5. Ліниві голубці з томатним соком та сметаною на сковороді
  • 6. Ліниві голубці з куркою та гречкою на сковороді
  • 7. Ліниві голубці у вершках на сковороді
  • 8. Ліниві голубці з картоплею на сковороді
  • 9. Ліниві голубці з підливою на сковороді
  • 10. Ледачі голубці з помідорами на сковороді
  • 1. Ліниві голубці з фаршем та рисом на сковороді

    Почнемо з найвідомішого та найпоширенішого класичного варіанту.

    Тобі знадобиться: 500 г м'ясного фаршу, 150 г капусти, 70 г рису, 1 цибулина, 1 морква, 200 г сметани, 1 яйце, 1 ст.л. томатної пасти, спеції.

    Приготування: Відварити рис до напівготовності. Капусту дрібно нарубай, залий окропом і залиш на якийсь час, а потім відкинь на друшляк. Подрібни цибулю, натрій моркву і змішай все разом з фаршем, яйцем і спеціями.

    Вологими руками сформуй невеликі котлети та виклади їх у сковорідку. Змішай півсклянки води, сметану і томатну пасту, і влий туди ж. Туші ліниві голубці 30-40 хвилин під кришкою на середньому вогні.

    2. Ліниві голубці з тушкованою капустою та вареним яйцем

    Трохи інший спосіб приготування фаршу для лінивих голубців.

    Тобі знадобиться: 50 г рису, 1 цибулина, 1 морква, 400 г капусти, 500 г м'ясного фаршу, 1 варене яйце, 200 г сметани, 200 г томатного соусу, спеції.

    Приготування: Відварити рис майже до готовності. Подрібни цибулю та моркву, обсмаж їх до м'якості і додай дрібно нарубану капусту. Приправ, влий 100 мл води, доведи до кипіння та туші на слабкому вогні під кришкою 30 хвилин. Дрібно порубай варене яйце.

    Зараз читають:25 простих яблучних начинок для пиріжків

    Змішай все разом з фаршем, приправ та сформуй з цієї маси ліниві голубці. Обсмаж їх до рум'яності з усіх боків. Влий суміш сметани і томатного соусу, і туші голубці під кришкою ще 40 хвилин на слабкому вогні.

    3. Ліниві голубці в томатній заливці на сковороді

    У цьому рецепті не використовується сметана для заливання голубців теж дуже смачно.

    Тобі знадобиться: 400 г м'ясного фаршу, 300 г капусти, 100 г рису, 1 цибулина, 1 морква, 1 яйце, спеції, 3 ст. томатної пасти.

    Приготування: Відварити рис до напівготовності. Подрібни цибулю, натрій моркву і обсмаж їх до м'якості. Тонко нашаткуй капусту. Змішай все з фаршем, яйцем та спеціями.

    Вологими руками сформуй котлети та обсмаж їх по 3-4 хвилини з усіх боків. Змішай томатну пасту, 1 склянку води та спеції за смаком, залий ліниві голубці та туші півгодини під кришкою на середньому вогні.

    4. Швидкі ліниві голубці на сковороді

    Простий та швидкий рецепт, для якого навіть не потрібно ліпити котлети.

    Тобі знадобиться: 300 г м'ясного фаршу, 250 г капусти, 1 морква, 1 цибулина, 100 г рису, 1 ст. томатної пасти, 200 мл води, спеції.

    Приготування: Подрібни цибулю, натрій моркву і обсмаж до м'якості. Додай фарш і смажу 5-7 хвилин, постійно помішуючи. Додай промитий рис, томатну пасту, дрібно нашатковану капусту, спеції та воду. Доведи все до кипіння і тушкуй 1 годину під кришкою на мінімальному вогні.

    5. Ліниві голубці з томатним соком та сметаною на сковороді

    Ще один чудовий варіант заливання для улюбленої домашньої страви.

    Тобі знадобиться: 400 г м'ясного фаршу, 250 г капусти, 150 г рису, 1 морква, 1 цибулина, 1 яйце, спеції, 1 склянка томатного соку, 4 ст.л. сметани.

    Зараз читають:15 супів-пюре з печериць, з якими впорається будь-яка господиня

    Приготування: Подрібніть цибулю, моркву і капусту, і смажте всі разом близько 10 хвилин до м'якості. Відварити рис до напівготовності. Змішай все з фаршем, яйцем та спеціями, і сформуй котлети. Злегка обсмаж їх до рум'яності. Залий сумішшю томатного соку, сметани та спецій, і туші 40 хвилин під кришкою на слабкому вогні.

    6. Ліниві голубці з куркою та гречкою на сковороді

    Хороша альтернатива, коли класичні голубці з рисом уже набридли.

    Тобі знадобиться: 600 г капусти, 2 цибулини, 1 морква, 2 курячі філе, 3 ст.л. томатної пасти, 250 мл води, 100 г гречки, спеції.

    Приготування: Пропусти курку через м'ясорубку. Подрібни цибулю та моркву, обсмаж до м'якості, додай фарш і смажу ще 5 хвилин, помішуючи. Додай дрібно нарізану капусту, спеції, промиту гречку, томатну пасту та воду. Доведи до кипіння та туши страву 35 хвилин під кришкою на слабкому вогні.

    7. Ліниві голубці у вершках на сковороді

    Особливо смачно виходять із курячого фаршу або фаршу індички.

    Тобі знадобиться: 60 г рису, 400 г капусти, 300 г цибулі, 200 г болгарського перцю, 600 г м'ясного фаршу, 300 мл бульйону, 400 мл 20% вершків, 3 ст.л. томатної пасти, спеції, часник, зелень.

    Приготування: Відварити рис до напівготовності. Наріж овочі дрібним кубиком. Обсмаж 3-4 хвилини цибуля, болгарський перець і часник, додай капусту та 100 мл води, і туші 10-15 хвилин під кришкою на середньому вогні. Дай охолонути і змішай все разом з фаршем, спеціями та рубаною зеленню.

    Сформуй голубці вологими руками та обсмаж їх до рум'яності з усіх боків. Залий сумішшю бульйону, вершків та томатної пасти, і туші 45 хвилин під кришкою на слабкому вогні.

    8. Ліниві голубці з картоплею на сковороді

    Більш ситний рецепт – чудова вечеря для всієї родини.

    Тобі знадобиться: 400 г м'ясного фаршу, 100 г капусти, 100 г рису, 1 цибулина, 4 картоплини, спеції, 500 мл води, 1 ч.л. томатної пасти, 2 ст. сметани.

    Зараз читають:20 смузі зі шпинатом, які урізноманітнять твій раціон

    Приготування: Відвари рис до готовності, дуже дрібно порубай капусту і цибулю, і змішай все з фаршем. Приправ та сформуй ледачі голубці. Наріж картоплю часточками і виклади її в сковорідку разом із голубцями. Змішай воду, томатну пасту та сметану, залий все разом, доведи до кипіння та туші 45-50 хвилин на слабкому вогні під кришкою.

    9. Ліниві голубці з підливою на сковороді

    Найсмачніша овочева підливка, яка чудово доповнює цю страву.

    Тобі знадобиться: 500 г м'ясного фаршу, 100 г рису, 200 г капусти, по 200 г цибулі, моркви та болгарського перцю, 2 ст.л. томатної пасти, 1 ст. паприки, 1/2 пучка зелені, спеції, 600 мл бульйону.

    Приготування: Відварити рис до напівготовності. Дрібно наріж цибулю, моркву та перець, і обсмаж разом 10 хвилин. Відклади половину, а до решти – додай томатну пасту, паприку, спеції та бульйон. Протушкуй соус 10 хвилин на слабкому вогні.

    Дрібно нарубай капусту і змішай її з фаршем, рисом, спеціями та відкладеними овочами. Туди ж додай рубану зелень. Сформуй невеликі котлети, обсмаж їх з усіх боків, залий підливою і туші 45 хвилин на слабкому вогні під кришкою.

    10. Ледачі голубці з помідорами на сковороді

    Для приємнішої текстури заливки – очисти помідори від шкірки.

    Тобі знадобиться: 500 г м'ясного фаршу, 200 г капусти, 70 г рису, 2 цибулини, 1 морква, 3 помідори, спеції.

    Приготування: Відвари рис до напівготовності, дрібно нашаткуй капусту, подрібни одну цибулину і змішай все з фаршем. Приправ, сформуй невеликі котлети та обсмаж з усіх боків.

    Окремо обсмаж решту подрібненої цибулі з морквою, додай дрібно нарізані помідори, смаж 5 хвилин і влий 1-1,5 склянки води. Протушкуй ще 5 хвилин, виклади в соус ліниві голубці і готуй півгодини під кришкою на слабкому вогні.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *